Şimdi Ara

DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.054
Cevap
81
Favori
244.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çukurova Üniversitesi - Makine Mühendisliği (İngilizce)

Yeni kazandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelâg -- 28 Temmuz 2013; 14:20:31 >
  • solukbenizli-ODTÜ-Elektrik-Elektronik Mühendisliği-hazırlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nick- Üniversite- Bölüm - sınıf veya mezuniyet tarihi

tosun53 - ktü - maden mühendisliği - 3. sınıf
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeyl

quote:

Orijinalden alıntı: mutlu648

osmaniye korkut ata üni. inşaat müh. geldi hadi hayırlısı :)

hayırlı olsun hocam, bekleriz osmaniyye orda enerji mühendisliğindeyim ben de

eyw kardesim görüşürüz inşallah :)
  • Anadolu Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

Hayırlısı...
  • Yetkili Bi Abi - Mustafa Kemal Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği
  • arkadaslar bazı konular hakkında sızlerden bılgı almak ıstıyorum

1. hacettepe unıversıtesı endustrı muhendıslıgının pıyasadakı ıtıbarı nedır ? yanı hacettepe muhendıslıkte tanınan bır unıversıtemıdır ?

2. dgs sonuclarına baktıgımda aynı unıversıtede elektrık -elektronık bolumu taban puanları endustrı muh taban puanlarından cok yuksek acaba sızce elektronık - elektronıkmı tercıh edılmelı endustrı muhendıslıgımı ?

3. teknolojı fakultelerının ıtıbarı nedır ? teknolojı fakultesı mezunu muhendıs ıle muhendıslık fakultesı mezunu arasındakı fark nedır ?

4. arkadaslar sızce gelecegı dusundugumuz zaman ;

hacettepe unı - ıngılızce endustrı mı

gazı - turkce endustrı mı

gazı - turkce (teknolojı fakultesı ) enerjı sıstemlerı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madhane -- 28 Temmuz 2013; 18:56:06 >
  • Yıldız Gemi makineleri işletme mühendisliği , yeniyiz daha
  • Hocam Beni güncellersen sevinirim Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü-Malzeme Bilimi ve Mühendisliği 1.sınıf
  • ekle hocam iü. elektrik elektronik müh.
  • Odtü elektrik elektronik mühendisliği benide eklerseniz sevinirim.
  • SocialGuy - Çukurova Üniversitesi - Elektrik Elektronik Mühendisliği HAZIRLIK

kardeş benide eklermisin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih94 -- 29 Temmuz 2013; 19:52:53 >
  • zeyl Z kullanıcısına yanıt
    arkadasım benı bır konuda aydınlatabılırmısın acaba

ben fızık ogretmenıyım can sıkıntısına acık ogretım elektrık ıletımı dagıtımı vs bolumunu yazmıstım cok sukur bıtırdım

bı baktım kı dgs de guzel bolumler secebılıyorum onada gırdım

ancak ogretmenız ya kendıme cok guvendıgımden! hıc hazırlanmadım bu yılda dgs gayet zor cıktı sayısal full endısem yokta sozelı yetıstıremedım oldum olası sevmem :D

sonuc olarak hacettepe unı endustrı muhendıslıgıne yeter bı puan alacagımı dusunuyorum

ama aklım su sıralar cok karıstı

gelecegın meslegı olarak enerjı sıtemlerı muhendıslıgını goruyorum ama ben ankaradayım ankarada gazı unıversıtesınde teknolojı fakultesınde var

muhendıslık fakultesı ıle teknoljı fakultesı arasındakı fark ne ıkısınde muhendıs olamıyormusun ???

bıde oyle 3. unı okumak ıcın acelem vs yok seneye full cıkartabılırım dgsden

sence bu sene tercıh yapmadan seneye elektrık - elektronıgımı zorlayım odtu te falan kı cunku bıldıgım kadarıyla pıyasaya daha enerjı muhendıslerı cıkmadı onların ısını elektrık - elektronıkcıler ve makıne muhendıslerı yapıyor

yoksa bu yıl tutarsa hacettepe endustrı muhendıslıgımı yazıyım

yada teknolojı fakultesı olsada hep ıcımde heveslendıgım enerjı sıstemlerımı ?

bı sıralama yapsan hangısı ?

• ekle beni de hocam YTÜ Elektrik MÜhendisliği
  • Ekle hocam

Orta Doğu Teknik Üniversitesi - Çevre Mühendisliği

Hazırlığı atlayabilecek miyim bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: madhane

arkadasım benı bır konuda aydınlatabılırmısın acaba

ben fızık ogretmenıyım can sıkıntısına acık ogretım elektrık ıletımı dagıtımı vs bolumunu yazmıstım cok sukur bıtırdım

bı baktım kı dgs de guzel bolumler secebılıyorum onada gırdım

ancak ogretmenız ya kendıme cok guvendıgımden! hıc hazırlanmadım bu yılda dgs gayet zor cıktı sayısal full endısem yokta sozelı yetıstıremedım oldum olası sevmem :D

sonuc olarak hacettepe unı endustrı muhendıslıgıne yeter bı puan alacagımı dusunuyorum

ama aklım su sıralar cok karıstı

gelecegın meslegı olarak enerjı sıtemlerı muhendıslıgını goruyorum ama ben ankaradayım ankarada gazı unıversıtesınde teknolojı fakultesınde var

muhendıslık fakultesı ıle teknoljı fakultesı arasındakı fark ne ıkısınde muhendıs olamıyormusun ???

bıde oyle 3. unı okumak ıcın acelem vs yok seneye full cıkartabılırım dgsden

sence bu sene tercıh yapmadan seneye elektrık - elektronıgımı zorlayım odtu te falan kı cunku bıldıgım kadarıyla pıyasaya daha enerjı muhendıslerı cıkmadı onların ısını elektrık - elektronıkcıler ve makıne muhendıslerı yapıyor

yoksa bu yıl tutarsa hacettepe endustrı muhendıslıgımı yazıyım

yada teknolojı fakultesı olsada hep ıcımde heveslendıgım enerjı sıstemlerımı ?

bı sıralama yapsan hangısı ?

öncelikle kesinlikle teknoloji fakültesi tavsiye etmem, teknolojide okuyan arkadaşlar karşı çıkacaktır fakat onların durumu kritik mühendislik konusunda, davalar söylentiler odaların itirazları falan karışık yani ve benden tecrübeli olduğunuz için daha iyi bilirsiniz ki burası türkiye ve eğitim/ meslek konsunda gerekn değer verilmiyor. teknik öğretmenleri bile uydurma bi sınavla mühendis yapabilen bir ülkedeyiz her şey olabilir.yarın öbürgün biri çıkıp derse ki teknoloji fak. okuyanlar mühendis olamıyor diye, işte o zaman kötü olur.ben garantiye alma taraftarıyım acıkcası o yuzden teknoloji olmasın derim..onun dısında endüstri müh. hakkında hiçbir bilgim yok ama mühendislikte ,zoraki okunan bölümler ( ilgi duyup veya sevip gitmediysen) eziyet olur bence, zaten ağır eğitim, bi de sırf gitmek için gittiysen hiç çekilmez bence..enerji konsunda elektronikçilerin rolü pek yok , en çok iş makincilerde ve "elektrik müh."de diyebilirim. elektronik pek enrji ile ilgili değil. enerji müh. geçen sene çıktı piyasaya ve rahat iş bulduklarını duydum şuan için. benim okulmda da üst sınıflardan 3. sınıf ve 4. sınıfta stajda iş anlaşması yapanlar var şuan sıkıntı olmadığını düşünüyorum ben enerjide. ama diğer yandan odtü adı var tabi ki objektif olmak lazım. lafı çok uzatmayayı, eğer ille de enerji olmasın canım nolcak farketmez , derseniz ;
    1) odtü
    2)hacettepe
    3 enerji (mühendislik fakultesi)

--fakat, enerji iletim dağıtım okumuş biri olarak enerjiye devam edin derseniz bence daha sağlam olur, bölüm gercekten iyi ve yeni olması sebebiyle iş sıkıntısı yok (tabi o klişe olan kendini geliştirme olaylarının hakkını vermek lazım, yabancı dil , iyi stajlar vs vs ) bu duruma göre de bence ;
    1)enerji (müh. fak.)....bizim okulu tavsiye ederim dgs puanı çok yuksek değil ve enerji mühendiliğinde en iyisi diyebilirim. çünkü en iyi laboratuarlar mevcut, hocalar da çok iyi (bakanlığın enerji yöneticisi yetki belgesine sahip http://www.osmaniye.edu.tr/detay.aspx?tur_id=1&haber_id=1471&kod=-1)
    reklamı da yaptık arada
    2)odtü
    3)diğer

• zeyl Z kullanıcısına yanıt
    arkadasım cok sagolasın aydınlatman ıcın

dedıgım gıbı benımde gonlumde yatan enerjı muhendıslıgı ama ankarada devlet unıversıtesı olarak gazıde var oda teknolojı fakultesı oldugu ıcın kafamı karıstırıyor baska ıllere gıdebılcek heycanım olsa eyvallah muhendıslık fakultesı tercıh ederımde ıs guc burda oldugunda artık o heyecanları yıtırdık coktan :D

ılgın ıcın cok tesekkur ederım ben bakayım bıde muhendısler odasıyla vs konusayım

bu arada staj yapan arkadaslar demıssın nerelerde staj yapıyorlar özel sektorde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: madhane

arkadasım cok sagolasın aydınlatman ıcın

dedıgım gıbı benımde gonlumde yatan enerjı muhendıslıgı ama ankarada devlet unıversıtesı olarak gazıde var oda teknolojı fakultesı oldugu ıcın kafamı karıstırıyor baska ıllere gıdebılcek heycanım olsa eyvallah muhendıslık fakultesı tercıh ederımde ıs guc burda oldugunda artık o heyecanları yıtırdık coktan :D

ılgın ıcın cok tesekkur ederım ben bakayım bıde muhendısler odasıyla vs konusayım

bu arada staj yapan arkadaslar demıssın nerelerde staj yapıyorlar özel sektorde ?

ben o kısmı atlamşım ankarada ikamet etme durumunu pardon o zaman endüstri düşünebilirsiniz yada seneye odtü falan güzel olur yani. özelde staj yapnlar, zorlu enerji,enerjisa,siemens, schneider electric ( yurt dışında torpili olan ayarlıyor) gibi firmaların rüzgar, doğalgaz,hidroelektrik santrallerinde staj yapılabiliyor genelde.

• akdeniz ee
  • Beni de ekle hocam . Thk Makine Müh. Hazırlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.