Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr. Flash

Kurulacağı yerin bütün özelliklerine bakılıyor ve uygunsa yapılıyor.

Diyarbakır uygun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Al1mert

quote:

Diyarbakır uygun

Neye baktin da yaptın bu yorumu ? Uygunsa zaten yapılır.

• Alınıyor ise benide yaz

• quote:

quote:

quote:

Diyarbakır uygun

Neye baktin da yaptın bu yorumu ? Uygunsa zaten yapılır.

Patlamaya uygun

• Al1mert A kullanıcısına yanıt
    Patlamanın etkisi Türkiye ile bile sınırlı kalmaz.

• quote:

Patlamanın etkisi Türkiye ile bile sınırlı kalmaz.

Küçük bi tesis

• Al1mert A kullanıcısına yanıt
    Küçük bile olsa Amerikaya bile zararı olur.

• quote:

Chernobil burayı etkilemedi

• Benide ekleyin yapılması lazım.

• ekle
  • quote:

quote:

Chernobil burayı etkilemedi

Tüm dünya etkilendi. Bunu somut göremiyor olabiliriz ama durum bu.

• Alım varsa ekleyin lütfen.
  • Ben de katiliyorum, beni de ekleyin. Karsi cikanlar gelecegimiz, cocuklarimiz ne olucak vs diyor da yahu biz gunumuzde bakiyoruz butun gelismis ulkeler kullaniyor, ekonomide ilerliyorlar. Biz de acalim bir santral artik, 10-20 sene ilerleyelim sonra patlarsa patlasin o zaman yasayanlar cocuklarimiz falan dusunur caresini zaten. Biraz somut dusunmek gerek oyle 10-20 sene sonrasini dusunerek yasanmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Çatı sistemleriyle evlerin elektrik ihtiyacını karşılamak mümkün. Pilot değil çok yaygın şekilde uygulaması mevcut. Tüketim miktarına, konumunuza ve çatınızın durumuna göre elektrik ihtiyacınızın tamamını güneş enerjisinden karşılamanız mümkün. Aynı şekilde ısıtma sistemleri de çok yaygın olarak kullanılıyor. Yazın Sıcak su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
    @GrandMasterTurks

Mesajı yazalı 2 aydan fazla olmuş ama genede sormak istiyorum,belki cevap alabilirim.Anladığım kadarı ile bireysel bir çatı sistemi kurulduğunda,üretilen elektrik ihtiyaç varsa eve gidiyor,fazlası belirli bir tarife üzerinden şebekeye veriliyor.Her ikiside faturaya olumlu katkı kapıp elektrik masrafını azaltıyor.Ancak halkı çalışan bir hanede gündüz elektrik tüketimi oldukça az olacaktır,dolayısı ile asıl miktar şebekeye verilip buradan işletmelere ve endüstriye gidiyor.

Örneğin hem bireysel çatı sistemi hemde büyük ölçekli yatırımın oldukça fazla olduğu Almanya'da özellikle yazın meteoroloji tahminine göre güneş enerjisinden gelecek miktar hesap edilip,çevrim santrelleri buna göre üretimlerini buna göre artırıp azaltıyorlar,neticede güneşten üretilen elektrik depolanamıyor.Ancak Türkiye'de böyle uygulama var mı bilmiyorum,zaten bireysel çatı sistemlerinin sayısı da almanya ile kıyas götürmeyecek kadar az.Sorum şu;türkiye'deki termik ve hidroelektrik regülasyonunda,güneş enerjisinin payı almanyadaki sistem gibi hesaplanıyor mu?

• Yaz hocam.
  • Benide ekle!

Halen nükleerin kurulunca 1-2 yıla patlıyacağını düşününler var dünyada tek bir örneği yok nükleer enerji kurulan yerlerde patlama olduğunun tabi Çernobilin güvenlik önlemlerinin kaldırılmasıyla yapılan bir DENEY sonucu patladığını yani bizzat insan eliyle güvenliği kapatılıp denendiğini bilmeyen kişi için verebilecekleri tek örnekdir Çernobil. Nükleer santrallarin güvenlik sistemleri zaten patlamada oluşacak zararı %0'a indiriyor bir kaza olsa bile güvenlik sistemleri sayesinde dışarı çıkamadan sona eriyor etkisi. 1950-60 belki daha eskiden belli Nükleer Santraller var şuan dünyada 500'e yakın nükleer reaktör var dahada inşaatları yapılanları saymıyorum bile.

Tüm Nükleer tarihinde can kaybına sebep olan Çernobildir ondanda yeterince ders alınmışdır birdahada olmaz zaten zorla kaza yapılmak için uğraşılmışdır çernobilde yaklaşık 60-70 yıllık Nükleer enerji tarihinde hiçbir can kaybına sebep olan kaza yokken millet nükleer kurulunca ülke yokolacak sanıyor. Sonuna kadar destekliyorum ülke ekonomisinede ciddi katkıları olacağı gibi Termik santrallere göre daha çevreci bir sistem olduğunuda bilmek gerekir.

Gerçi bu kadar yazdıktan sonra ister istemez aklıma burası Türkiye acaba diyede gelmiyor değil.

Edit : Nükleer enerji çevre dostudur havayı kirletmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 12 Ekim 2015; 23:00:10 >

• beni de ekleyin destekliyorum elbette.
  • Net söylüyorum: Bugün Türkiye'nin nükleerden yoksun olma lüksü yoktur!!!

https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_by_country

Bu linkte de görüldüğü gibi dünyanın 1 numaralı ekonomisi ABD'de 100 adet, yine gelişmiş ülkelerden Fransa'da 56 adet ve daha da ilginç tarafı bizim klasmanımızda olan(gelişmekte olan ülkeler) Hindistan'ın 21 adet nükleer santrali var. Ve bu ülkeler yenilerini yapmayı planlıyorlar. Sizce bu ülkeler bu kadar güvensiz bir teknolojiyi yıllardır kullanıp üzerine yeni yatırım yaparlar mı? Hadi onu da geçtim, zaten komşularımızdan İran, Bulgaristan ve Ermenistan'ın hali hazırda nükleer santralleri bulunmakta. Onlarda meydana gelen hasar bizi fazlasıyla etkileyecektir.

İşin güvenlik boyutu bir tarafa, Türkiye sanki doğalgaz zengini bir ülke gibi elektrik ihtiyacının yarıya yakınını doğalgazdan karşılamakta ve cari açığımızın en büyük giderini enerji kalemi oluşturmakta. Yapılacak olan santraller bizi Rusya ve İran bağımlılğından kurtarıp, bizlere daha iyi yaşam standartları olarak geri dönecek, bizi cari açığı finanse etmek zorunluluğundan kurtarıp bir daha IMF kapılarında köle olmamızın teminatı olucak ve bahsi geçen iki ülkeyle yaşanacak herhangi bir siyasi ya da askeri anlaşmazlıkta tüm ülkemizi karanlıkta kalmaktan kurtaracaktır. Şimdi soruyorum size bunu vatanını seven hangi insan istemez?

Beni de ekle kardeşim.

• Yukarı
  • Nükleer santral kurulunca çevresindeki doğaya zarar verecek zanneden cahiller sosyal medyada İğneliada'nın fotoğraflarını paylaşıyor ya acıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batarya zayıf -- 17 Ekim 2015; 13:56:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.