Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (164. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.456
Cevap
58
Favori
138.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nükleer bombamız olmasın niye çünkü tehlikeli patlayabilir.
    Nükleer santralimiz olmasın niye çünkü radyasyon yayar.
    vs...

Şunları bırakın artık kömürle elektrik üretimine devam mı edelim her sene maden kazası olsun yüzlerce kişi yine ölsün ?

Farkında mısınız bilmiyorum ama nükleer santralimiz olunca nükleer bomba araştırmalarına hız vereceğiz hatta yavaş yavaş üretime geçebileceğiz. Dikkat edin bu bomba yapıp patlatacağız demek değil. Bombanız varsa diğer ülkeler sizden korkar.
  • Ben de nükleer enerji destekleyen bir mühendisim. Beni de listeye yazın.

Ayrıca konuyu açan arkadaşa bir tavsiyem olacak. Bilgileri çok güzel toplamış, bunları belirli bir pdf, word vs gibi döküman haline getirirse akademik anlamda da fayda sağlanır. Bilgiler çok derli toplu tebrikler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLCoN-61

Ekle

Hocam imzaya da koydum sanırım meşgulsunuz müsait olunca ekleyin lütfen.

Dipnot: Ne kadar çok katılımcı olursa o kadar güçlü oluruz.
  • ekle
  • Ekle
  • Ekle
  • Bi up çekelim.

• Benide yazın hocam
  • destekliyorum
  • Makine mühendisiyim ben de destekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • madenine sahip çıkamayan ülkenin nükleer enerji sistemini düşünmek istemiyorum. şakaya gelmez. elinizi vicdanınıza koyup çernobili ve hala süren etkilerini araştırın. daha zararsız enerji kaynakları da var!

• destekliyorum.
    3. hava limanı ve köprüyü de destekliyorum.
  • Destekliyorum hocam beni de yaz.

Biz oyle zengin bi ulke değiliz yok yenilenebilir enerjiymis yok bilmem ne . Suan gelismis ulkelerin cogunlugu enerjisinin buyuk bölümünu nukleer enerji ile uretiyor. Aha yanibasimizdaki iran da kac tane nukleer santral var . Adamlar enerjisini uretiyor once . Enerji ucuzladiktan sonra sanayi de gelisiyor endustri de . Yani hepsi birbirini tetikliyor. Bu sebeple yapilmali kesinlikle cok gec kaldik hatta. Suan bakin japonyada 100 den fazla almanyada 80 fransa da ingiltere de felan 60-70civari nukleer santral var (tabi sayilarini pek hatırlamıyorum ama bu civarlardaydi sanirsam.) Ve bizde suan daha bir tanesi icin bu kadar tartisiyoruz. Kardesim bir nukleer santral 100-150bin tane ruzgar turbininden daha fazla enerji üretiyor. Hala yenilenebilir enerji diyenleri anlayamiyorum bi turlu .

• En temiz enerjilerden biri destekliyorum

• Bir aksilik olmazsa Akkuyu Nükleer'de çalışacak bir mühendis olarak, tabii ki destekliyorum. Ekleyebilirsin hocam.
  • Mersinliyim istemiyorum, ve merak ediyorum. Mersinli olup da destekleyen var mı? İstanbuldan desteklemek kolay tabi

• BeyTR33 kullanıcısına yanıt
    Mersin İstanbul arası kuş uçuşu mesafe yaklaşık 675 KM
    Mersin Merkez ile Akkuyu Nükleer Santrali arasında kuş uçuşu mesafe 120 KM
    İstanbul, Akkuyu NS arasındaki kuş uçuşu mesafe 670 KM
    İstanbul'a en yakında bulunan Cernavoda Nükleer Santrali arasındaki kuş uçuşu mesafe 340 KM (Tıklayın)

Ayrıca İstanbula 500 KM mesafede Kozluduy NS (Tıklayın) ve 350 KM mesafede yapım aşamasında olan Belene NS (Tıklayın) bulunmakta.

Yani işin özü, İstanbul'a Akkuyu NS'den daha yakın olan 3 adet nükleer santral bulunmakta. Aynı zamanda bu santraller 1970 ve 1996 yıllarında faaliyete geçen santraller, bir tanesi ise inşa halinde. İstanbullu arkadaşlar illa nükleer enerjiden korkacak ise Akkuyu'yu beklemelerine gerek yok.

Ayrıca Akkuyu Nükleer Santrali'nin Karaman il merkezine Mersin il merkezinden yaklaşık 5 KM daha yakın olduğunu belirtmek isterim. Sadece genel kültür.

• Volkanbaba kullanıcısına yanıt
    Genel kültürlü arkadaşım ben sana Mersinliyim dedim merkezdeyim mi dedim? Gülnarlıyım ben şimdi Birdaha hesap yap bakalım.

• BeyTR33 kullanıcısına yanıt
    Size bir fikri kabul ettirme gibi bir amacım bulunmamakta. Yazığınız cevaba istinaden verilmiş genelde İstanbul'lu arkadaşları ilgilendiren bir cevaptır. En azından birkaç bilgi öğrenmiş oldunuz, karşıt fikrinizi savunurken daha destekli savunabilir, İstanbul veya Marmara bölgesinde oturanları verdiğim bilgiler sayesinde korkutabilirsiniz.
  • Herşeyi geçtim de Konya ovasını panel kaplasan çeyrek nükleer etmez diyen arkadaşa iyi güldüm. Bir de bilirkişi gibi konuşup durmuş. Sadece Konya-Karapınara yürürlükteki Yenilenebilir Enerji mevzuatının dışında kalacak şekilde özel yasayla 3 000 MW gücünde güneş santrali kurulacak. Lisanssız güneş enerjisi başvuruları için verilen toplam çağrı bile devasa boyutlarda. Bu sene rüzgar enerjisi için verilen 3 000 MW kapasitenin başvuruları geçtiğimiz Nisanda alındı ihalesi yapılacak halihazırda kurulu güç 4 000 MW civarı. Önümüzdeki dönem için de 2 000 MW kapasite açıklandı. Güneş enerjisi için TEİAŞ açıklaması bekleniyor geçen dönem 600 MW başvuru alındı. 2023 hedefleri doğrultusunda sadece hedeflenen rüzgar enerjisi kapasitesi 20 000 MW. Türkiyenin teknik ekonomik rüzgar enerji kapasitesi 30 000 MW. üzerine güneşi de ekle sonra tekrar düşün bakalım kaç nükleer ediyor.

Herşey Enerji politikası ile alakalı. Maalesef yapılan nükleer santraller bir plan programın parçası değil bir otoritenin isteği doğrultusunda yapılmakta.Bakın biz yapıyoruzdan başka birşey değil.

• 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.