Şimdi Ara

DH olarak işletim sistemi kuruyoruz (YENİ SS'Lİ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
13
Favori
6.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fareye dönen kız

quote:

Orijinalden alıntı: Elektrox

hocam biraz açıklarmısın yapmaya çalıştığın işletim sistemini... hangi yapı üzerine kurdun neler kulladın yaparken... heralde yapmak istediğin pardüs gibi bir şey..

Gerekli açıklama şu :

64 bitten açılış yapıcağım. WİN7'nin 64 BİT kaldırdığı dosya oyun vb. herşeyi kaldırıyor. 64BİT İçin 2GB RAM Gerekli O Bakımdan WİN7'Yİ geçebilirim diye düşünüyorum.
    Her neyse oyunlarda grafik etkisini etkileyen bir kaç yazılım araştırıp yüklemeyi planlıyorum. Yazılımlar yama veya formatla birlikte sistem dosyalarına yüklencek ve güncelleştirmeler otomatik ve ücretsiz olcak. Bu sayede internetten indirmeyle uğraşılmıyıcak. Benim kendi yapımım yeni nesil simgeler ve çalışan programları görüntüleyen kutucuk olucak. Örneğin Görev Yöneticisi'nin gelişmiş ve sistem'den yemeyen hali olarak düşünülebilir. Görev yöneticisi 4mb yer açık olduğunda :) tabi birşey fark etmez ama yinede yer yani. Ve HD kartlar için ayrı HD programlar araştırıcam. Media Player yapmayı düşünüyorum media player biraz zamanımı alıcak gibi duruyo veyada winamp veya windows'un media player'ini kullanabilirm. Ram'dan az yiyicek advanced system care programındaki ram temizlemenin exe uzantısı vb. gibi şeylerini alarak isim değiştirme veya simge değiştirme yoluyla sisteme otomatik yüklencek ve her açılışta ram'i temizliyicek. Ve daha windows'da gördüğümüz özelliklerin çoğunun yanı sıra bunlar var işte. Yakında yama olarak upload edicem inşallah.

kullandığınız kernel nedir hocam altyapı olarak Linux mu kullanıyorsunuz.. yoksa nt6 işletim sistemini alıp üzerinde gereksiz programlar çıkarılıp eklemek istediklerinizi ekleyip yeni görsellik ve özellikler kazandırıp kendine özel işletim sistemi dizayn etmekmi... Windows un kernelleri kapalı kod kaynaklı bildiğim kadarıyla... veyada minixp, livecd gibi Linux tabanı üzerinden çeşitli paketler yazılımlar geliştirmelerle bir işletim sistemimi yaptınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrox -- 18 Mart 2013; 21:12:42 >

• quote:

isim konusunda bi fikriniz yokmu ?

Aklıma hiçbir şey gelmiyor ama Türkçe bir isim bulunursa daha iyi olur.
  • quote:

quote:

quote:

hocam biraz açıklarmısın yapmaya çalıştığın işletim sistemini... hangi yapı üzerine kurdun neler kulladın yaparken... heralde yapmak istediğin pardüs gibi bir şey..

Gerekli açıklama şu :

64 bitten açılış yapıcağım. WİN7'nin 64 BİT kaldırdığı dosya oyun vb. herşeyi kaldırıyor. 64BİT İçin 2GB RAM Gerekli O Bakımdan WİN7'Yİ geçebilirim diye düşünüyorum.
    Her neyse oyunlarda grafik etkisini etkileyen bir kaç yazılım araştırıp yüklemeyi planlıyorum. Yazılımlar yama veya formatla birlikte sistem dosyalarına yüklencek ve güncelleştirmeler otomatik ve ücretsiz olcak. Bu sayede internetten indirmeyle uğraşılmıyıcak. Benim kendi yapımım yeni nesil simgeler ve çalışan programları görüntüleyen kutucuk olucak. Örneğin Görev Yöneticisi'nin gelişmiş ve sistem'den yemeyen hali olarak düşünülebilir. Görev yöneticisi 4mb yer açık olduğunda :) tabi birşey fark etmez ama yinede yer yani. Ve HD kartlar için ayrı HD programlar araştırıcam. Media Player yapmayı düşünüyorum media player biraz zamanımı alıcak gibi duruyo veyada winamp veya windows'un media player'ini kullanabilirm. Ram'dan az yiyicek advanced system care programındaki ram temizlemenin exe uzantısı vb. gibi şeylerini alarak isim değiştirme veya simge değiştirme yoluyla sisteme otomatik yüklencek ve her açılışta ram'i temizliyicek. Ve daha windows'da gördüğümüz özelliklerin çoğunun yanı sıra bunlar var işte. Yakında yama olarak upload edicem inşallah.

kullandığınız kernel nedir hocam altyapı olarak Linux mu kullanıyorsunuz.. yoksa nt6 işletim sistemini alıp üzerinde gereksiz programlar çıkarılıp eklemek istediklerinizi ekleyip yeni görsellik ve özellikler kazandırıp kendine özel işletim sistemi dizayn etmekmi... Windows un kernelleri kapalı kod kaynaklı bildiğim kadarıyla... veyada minixp, livecd gibi Linux tabanı üzerinden çeşitli paketler yazılımlar geliştirmelerle bir işletim sistemimi yaptınız...

aynen dediğin gibi yeni işaretlemeler kodlamalar yazılım vs. linux daha önde oldu

• istedikten sonra olmayacak bir sey yok umarım geliştirirsin
  • Ssli demissin ss yok mübarek :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihkub007

Ssli demissin ss yok mübarek :D

1. sayfada yorumlara bak tam SS var
  • Takip

• hocam yanlış anlama ama microsoft şirketinin yazdığı işletim sistemiyle tek başına yazdığın sistemi bir tutma eminim birçok eksiği vardır.Ama denemek isterim pm at konuşalım

• takip.
  • turkSOFT IST nasıl isim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakababa7

hocam yanlış anlama ama microsoft şirketinin yazdığı işletim sistemiyle tek başına yazdığın sistemi bir tutma eminim birçok eksiği vardır.Ama denemek isterim pm at konuşalım

dediğin doğru
  • quote:

quote:

hocam yanlış anlama ama microsoft şirketinin yazdığı işletim sistemiyle tek başına yazdığın sistemi bir tutma eminim birçok eksiği vardır.Ama denemek isterim pm at konuşalım

dediğin doğru

umudunu kaybetme senin bu yaptığını türkiyede yapacak sayılı adam var ben denemek isterim bana yollarmısın

• quote:

quote:

dediğin doğru

grep komutunu nasıl kullandın ?
    Implementasyonunu görebilir miyim ?
    Cat ve more'u da merak ettim açıkçası.
  • quote:

quote:

quote:

dediğin doğru

umudunu kaybetme senin bu yaptığını türkiyede yapacak sayılı adam var ben denemek isterim bana yollarmısın

şimdi herkese aynı anda upload edicem. Daha sistem tuşuda ayarlı değil :) biraz daha beklemek hayırlısı olucaktır. Alfabe TAB PrintScreen gibi bazı tuşlar çalısıyo 1-2-3 felan çalısmıyo mesela mouse ara sıra hata veriyo resetliyo. Bide kodlamaları tam ayarına getiricem . Olay tamamdır. İsmide tam yapıcam son bir kaç ayar sonra herkesde mySOFT AG olucak inşallah

• Abi adam win7 modifiye ediyor sistem yapıyorum diye geçiniyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

dediğin doğru

şimdi herkese aynı anda upload edicem. Daha sistem tuşuda ayarlı değil :) biraz daha beklemek hayırlısı olucaktır. Alfabe TAB PrintScreen gibi bazı tuşlar çalısıyo 1-2-3 felan çalısmıyo mesela mouse ara sıra hata veriyo resetliyo. Bide kodlamaları tam ayarına getiricem . Olay tamamdır. İsmide tam yapıcam son bir kaç ayar sonra herkesde mySOFT AG olucak inşallah

o zaman yaza anca biter

• quote:

Beyler bi işletim sistemi üzerine yoğunlaştım. Win7 benzeri bişey gibi eski 2gb lik bilgisayarımda çalışmalar yapıyorum. Şu an az kaldı. TÜm dünyaya sunmam için param yok. DH elemanları denerse ve beğenirse belki herkes tanıyabilir. İlk başta yama gibi yüklencek. Sonradan cd ile format haline gelicek. Crysis 3 felan destekliyo . Denedim fakat 2gb pc kaldırmadı ama açtı oyunu. DX11 ekran kartını taktım Her neyse .

İŞLETİM SİSTEMİ'NİN ADI NE OLSUN . Mysoft AG olarak düşünüyorum. Anlamı AG(Agile Force) Çevik Kuvvet daha güzel bi isim biliyosanız söyleyin ona göre :...

CSB DEĞİL.

ŞU ANLIK ÖZELLİĞİ VE EKSİK VEYA HATALARI SIRAYLA ŞUNLAR:

#32 VE 64 BİT SEÇENEKLERİ (32 BİT EN AZ 512MB 64 BİT EN AZ 2GB )
    #YENİ MEDİA PLAYER myMediaPlayer GELEBİLİR.
    #RAM'LERİMİZ ARTIK DAHA RAHAT ÇALIŞICAK.
    #OTOMATİK SİSTEM BAKIMI
    #AÇIK OLAN PROGRAMLAR İÇİN AYRI İSTEĞE BAĞLI KUTUCUK(Bİ NEVİ GÖREV YÖNETİCİSİ'NİN SİSTEMDEN YEMİYENİ)
    #GÖREV YÖNETİCİSİ TARİHE KARIŞICAK.
    #DH DESTEĞİ OLURSA BAŞLAT'A DH KISAYOL VB. ŞEYLER OLACAK
    #SIK SIK SÜRÜMLER ÇIKICAK.
    #ÇIKTIKTAN 6AY - 1YIL SÜRE SONRA 32BİT İŞLETİMİ KALKICAK.
    #YENİ SİMGE'LER (SAYDAM SİMGE OLUCAK)
    #BELLİ BAŞLI SİSTEM BAKIM PROGRAMLARI GEREKTİĞİ ZAMAN SİSTEMİ BAKIM ALTINA ALICAK VE PERFORMANS ÇOĞALACAK.

HATALARI VE EKSİKLERİ:

#ASUS EKRAN KARTLARINDA ÇALIŞMIYOR.
    #DX 11'DE BAZEN HATA ALINABİLİR . GERÇİ KAPATINCA HATA GİDİYOR.
    #ÇOĞU OYUNU DESTEKLİYOR.
    #YENİ ÇIKAN CRYSİS3 GİBİ OYUNLAR TEST EDİLDİ VE OLDU.
    #512MB'IN ALTINDA ÇALIŞMIYOR FAKAT GÜNÜMÜZDE ZATEN 2İLA 4GB ARASINDA BİLGİSAYARDAN AŞAĞI YOK

İŞTE BUNLAR VE DAHA BİR ÇOK ÖZELLİK GELİCEK İNŞALLAH YARDIMLARINIZI VE DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM.

nasıl oluyo win7 benzeri işletim sistemi win 7,xp,vista dosyalarını karıştırarakmı yapıyosun araç çubuğu vista klasörlerin görüntüsü xp falan

•  DH olarak işletim sistemi kuruyoruz (YENİ SS'Lİ)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

quote:

quote:

dediğin doğru

$ grep '12.00' /home/david/backup/log.txt

gibi bazı komutları kullanıyorum linux'ta

$ grep -w '\<bay' *
    $ grep -w 'watch\>' *

bu ikisini bir türlü yapamadım 'This not enough diye birşeyler yazıyo.

windowsxp de kullanılan Implementasyon gibi bazı şeylerle yaptım

diğer demek istediğinden pek bişey çıkaramadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

quote:

quote:

dediğin doğru

$ grep '12.00' /home/david/backup/log.txt

gibi bazı komutları kullanıyorum linux'ta

$ grep -w '\<bay' *
    $ grep -w 'watch\>' *

bu ikisini bir türlü yapamadım 'This not enough diye birşeyler yazıyo.

windowsxp de kullanılan Implementasyon gibi bazı şeylerle yaptım

diğer demek istediğinden pek bişey çıkaramadım

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.