Şimdi Ara

DH olarak işletim sistemi kuruyoruz (YENİ SS'Lİ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
13
Favori
6.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lunar caustic

quote:

Orijinalden alıntı: fareye dönen kız

quote:

Orijinalden alıntı: bytecode3

ağır csb öğrencinin yapacağı iş değil işletim sistemi yazmak öyle 2 haftaya yazayım logom şu yok para kazanayım boş iş bunlar bilg. mühendisliğinde 4. sınıf grup halinde zor yazıyorlar bitirme tezi diye hele crysis 3 destekliyor demezmi güldürdün dostum baya

sizin gibiler yüzünden memlekette bilgisayar bilenlerin hali formatçıya çıkıyo . Anlıyorum diyorum kardeşim anlıyorum. 2haftaya yapmadım zaten 7 aydır uğraşıyorum burayı gördüm kaydoldum dahada ilerleyebilmek için. Maddi durumum fazla yok ailemin durumuda belli ben kendimi hem ailemi geçindirmek istiyorum o amaçla yapıyorum bu işi. Bi işi bil ve peşinden koş, o seni hedefe götürür.

Ne anlıyorsun? İşletim sistemi yazarak bir kere para falan kazanamazsın tek başına. Piyasada profesyonel şirketlerin desteklediği açık kaynak kodlu ücretsiz bir sürü işletim sistemi var Ubuntu gibi. Kimse çok çok farklı, özel bir hizmet sunmadıktan sonra sana para vermez. Dolayısıyla profesyonel bir ekibin ve desteğin olmadan bu işi yapman çok zor.

İkincisi biliyorum demişsin de işletim sistemi yazmak çok zor bir şeydir. Mesela sürekli memory allocationlarla, exception handling lerle uğraşman gerekir. Ayrıca donanımla iletişim kurmak için her donanıma özel driver yazman lazım (Sonuçta donanim firmaları senin işletim sistemini tanımıyor). Bir de hangi platformda işletim sistemi yazıyorsun? Linux tabanlı falan mı? Biraz yazma sürecini anlatsana bize?

Tamamen yama ve kendi yaptığım içeriklere dayalı birşey. Üzerinde oynama gibi gelicek size ama hayır. Windows7 gerek Windows8 den dosyalarından yararlanıcam gerekse WindowsXP dosyalarından yararlanıcam. Yani demek istediğim o . Yama gibi olucak sizin özellikleriniz durucak. Ek özellikler simgeler hızlandırmalar menü çubukları felan gelicek .

• Interruptlar ne alemde kardeş ?

Context Switchingi sağlam tut.
  • Daha önce denedim fakat başarısız oldum yeterli değildi.
    Çok profesyonel bir çalışma gerekiyor.
    Herhangi bir konuda takılırsan ö.m atabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentinho

Daha önce denedim fakat başarısız oldum yeterli değildi.
    Çok profesyonel bir çalışma gerekiyor.
    Herhangi bir konuda takılırsan ö.m atabilirsin

saol hocam takıldığım bişey olursa danışırım
  • Tebrikler güzel csb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snuna kadar destekçinim hocam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lunar caustic

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bytecode3

ağır csb öğrencinin yapacağı iş değil işletim sistemi yazmak öyle 2 haftaya yazayım logom şu yok para kazanayım boş iş bunlar bilg. mühendisliğinde 4. sınıf grup halinde zor yazıyorlar bitirme tezi diye hele crysis 3 destekliyor demezmi güldürdün dostum baya

sizin gibiler yüzünden memlekette bilgisayar bilenlerin hali formatçıya çıkıyo . Anlıyorum diyorum kardeşim anlıyorum. 2haftaya yapmadım zaten 7 aydır uğraşıyorum burayı gördüm kaydoldum dahada ilerleyebilmek için. Maddi durumum fazla yok ailemin durumuda belli ben kendimi hem ailemi geçindirmek istiyorum o amaçla yapıyorum bu işi. Bi işi bil ve peşinden koş, o seni hedefe götürür.

Ne anlıyorsun? İşletim sistemi yazarak bir kere para falan kazanamazsın tek başına. Piyasada profesyonel şirketlerin desteklediği açık kaynak kodlu ücretsiz bir sürü işletim sistemi var Ubuntu gibi. Kimse çok çok farklı, özel bir hizmet sunmadıktan sonra sana para vermez. Dolayısıyla profesyonel bir ekibin ve desteğin olmadan bu işi yapman çok zor.

İkincisi biliyorum demişsin de işletim sistemi yazmak çok zor bir şeydir. Mesela sürekli memory allocationlarla, exception handling lerle uğraşman gerekir. Ayrıca donanımla iletişim kurmak için her donanıma özel driver yazman lazım (Sonuçta donanim firmaları senin işletim sistemini tanımıyor). Bir de hangi platformda işletim sistemi yazıyorsun? Linux tabanlı falan mı? Biraz yazma sürecini anlatsana bize?

Tamamen yama ve kendi yaptığım içeriklere dayalı birşey. Üzerinde oynama gibi gelicek size ama hayır. Windows7 gerek Windows8 den dosyalarından yararlanıcam gerekse WindowsXP dosyalarından yararlanıcam. Yani demek istediğim o . Yama gibi olucak sizin özellikleriniz durucak. Ek özellikler simgeler hızlandırmalar menü çubukları felan gelicek .

Xp Black Edition Stayla

• Her acilista ram temizlemeden bahsetmissin. Neyse ins sadece logolari degistirmiyosundur :) ayrica para kazanmaktan falan bahsetmissin w7 kullanirsan kazanmak yerine tazminat odeyebilirisn haberin olsun. Takipteyim bakalim neler cikacak pc ye gecince bakarim

• csb os
  • valla bu işlerden hiç anlamam ama seninki masaüstü arkaplanı değiştirmekten farksız gibi geldi win7de win7 başka birşey demiyorsun. sağdan soldan hatta xpden win8den birşeyler araklayıp birleştircen gibi
  • boyle konular KAN dir.. Arkandayiz

• quote:

Orijinalden alıntı: ardaq

valla bu işlerden hiç anlamam ama seninki masaüstü arkaplanı değiştirmekten farksız gibi geldi win7de win7 başka birşey demiyorsun. sağdan soldan hatta xpden win8den birşeyler araklayıp birleştircen gibi

yanlış anlaşılmasın. Dediğinde hak var fakat bazı arkadaşlarda dedi mühendislik gerektirir. Ben gerektirmeden biraz alıntıyla birazda kendi çabalarımla yapıyorum.
  • mesaj-ufaltılmış resim uyumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mojito7

mesaj-ufaltılmış resim uyumu

mobil göremezsiniz resimleri. pcden ekteki dosyadan bakın
  • Ya yamaları editleyip editleyip işletim sistemi yazıyorum diyorlar. Ama işin aslı direk cpuya komut göndermeyi bilmez.

• daha fazla ss atar mısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mojito7

mesaj-ufaltılmış resim uyumu

geç anladım yanlış alıntı
  • 2. sıradan kapalım.
  • isim konusunda bi fikriniz yokmu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

Kanki benim pc'de 8GB ram, 4Gb ekran kartım var ama Crysis oynayamıyorum neden? Bilgisayarcı her oyunu açar bu demişti.

oyun korsan mı ?

Yok crysis.

Güldüm laaa buna

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.