Bir kaç ismi ekledim ilk mesaja, isteyenler varsa konuya yazsınlar. Ayrıca ilk mesajı biraz daha güncellemeyi ve düzenlemeyi düşünüyorum.
Bu arada imza kullanmak isteyenler için kod:
[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_7970816/tm.htm][image]http://img7.imageshack.us/img7/6119/saablogog.jpg[/image][/link][/center] [b][center][size=2][link=http://forum.donanimhaber.com/m_7970816/tm.htm]SAAB: Born From Jets[/link][/size][/center][/b]
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
arkadaşlar merhaba satılık 9000 cse var hiç masrafsız almak isteyenlere duyurulur...
tufan abi senin arabayı alacam en kısa zamanda
meraba arkadaşlar foruma çok sık katılan yok herhalde ben yeni üye oldum 2 senedir saab kullanıyorum 9,5 aero vardı 2002 model şanzumanında sıkıntısı olduğundan satmak zorunda kaldım şu an manuel 9000 cse turbo var her ne kadar da olsa aero nun tadını vermiyor ama çok fazla problem de çıkarmıyor 2000 yılından sonra gm in yaptığı araçların otomatik şanzumanlarında genel anlamda bir sıkıntı var mı yoksa sadece benim başıma mı geldi böyle bir şey geçenlerde 2007 aero gördüm yolda giderken durdurdum şanzumanında sıkıntı olduğundan bahsedince genel anlamda bir sıkıntı var bir taraftan 2000 model ve üzeri tekrar 9,5 almak istiyorum ama gm in saab ın birçok parçasını kendi uyduruk malzemelerini kullandıkları için çok srun çıkardığını kendi ustam da söylüyor 9000 cse daha iyi diyor almakta istemiyorum 9,5 aero su an 2010 da saab kendi araçlarını üretmeye başlıyacak diye biliyorum hatta size bir bilgi veriyim yeni saab 9,5 aero nun motoru 2,8 lt 340 hp twinturbo olduğunu öğrendim. saab 9000 i kullanıyorum şu an yakıt pompası ve ateşleme kaseti haricin de bir problem çıkarmıyacağını biliyorum ama söz konusu 9,5 aero olduğu zaman yakıt pompası ateşleme kaseti kalorifer sistemi linpom ... vs bu liste böyle uzayıp gidiyor ve fiyatlar arasın da da uçurum var ben den bu kadar sizlerin de görüşlerini bekliyorum...
bir de kardeşim bu foruma her saab sahibini davet ediyorum böyle devamlı yazışalım
aero84 hoşgeldin
forumda bir kaç tane daha Saab sahibi var. Onlarda burayı daha sık ziyeret ederse umuyorum ki güzel bir paylaşım platformu olur.
merhaba,
öncelikle cabrio saab 900 sahibi delijapon, hoşgeldin. :) ben yollarda cabrio bir 900 görmeyeli çok uzun zaman oldu. aslında buralarda bir sürü 9-5, 9-3 ve 9000 görüyorum ama hiç 900 yok ortalıkta. çok güzel bir araba.
merhaba aero 84, ben 2001 9-5 aero kullaniyorum. su anda sanzimaninda bir problem yok ama benden once bir kere sanziman tamiri gormus servis kayitlarina gore. atesleme kartusunu degistirdim. fakat benzin pompasi duruyor. ne zaman bir problem cikartir bilmiyorum. aslinda bir tane alip bagaja atmak lazim kesinlikle.
benimkinde turbo ile ilgili bir problem cikti. aslinda, turbo ile ilgili degil, turbo vakum hortumu ile ilgili. herhangi bir sikintisi yoktu fakat motor ariza isigi yandi. turbo vakum hortumu ve valfi degismeli dediler. ellerinde orjinal parca yoktu, muadilini takalim dediler. pek de fazla fiyati yoktu, orjinali 190 tl idi. muadili de 100 tl. beklememek icin muadilini takdirdim. sonra turbodan ses gelmeye basladi. muadili takilan parcayi parca garantisinden degistirdim, ses kesildi, ama sefer de motor ariza isigi yanmaya devam ediyor. servise goturup biraktim bir kac gun, ama bir problem yok diyorlar veya problemi tespit edemiyorlar. ben vakum hortumunun capinin orjinalinden daha dar olabilecegi konusunda supheleniyorum. hafta sonu uzun bir yolculuk yaptim. arabada cekisi ile veya turbo ile ilgili hic bir problem gozukmuyor. ama motor ariza isigi bir gun yaniyor, bir gun sonuyor. :) biraz canimi sikti. zaten bakim zamani da geldi, bu hafta tekrar servise goturecegim herhalde.
coolfire, saab takimina beni de eklersen sevinirim. :)
9,5 aero nun kronik rahatsızlıkları bunlar tabii ki ama dikkat edildiği sürece bir problem çıkaracağını zannetmiyorum yani arkadaşlar saab 9000 tam dijital değil ama 9,5 aero tamamıyla dijital olduğundan dolayı birtakım sıkıntılar çıkarıyor zamanla ikisininde farkını kullandığım için daha iyi anlıyorum... benim her an boş vaktim oluyor katılımları bekliyoruz...
coolfire hoşbulduk beni de eklersen takıma sevinirim elmabelki nickli kardeşim senin aero da lpg varmı belki zamanla o sıkıntı veriyor olabilir turbo hortumlarını ben herzaman kontrol ediyorum çünkü çok sert kullanırım arabayı... genelde
lpg yok. simdi servisten geldim ama hala sorunun ne oldugunu anlaşılabilmiş değil. ben de sıkıldım artık bu işten. güvenebileceğim, gerçekten arabadan anlayan bir saab ustası bulamadım maalesef. tavsiyeniz var mı? böyle giderse ben usta olacağım diye hissediyorum. :)
bu arada ismim onur. :) burayı hareketli görmek çok güzel. :)
Merhaba arkadaşlar; öncelikle nicklerinizi ekledim ilk mesaja. Ayrıca biraz düzenleme yaptım, bu konuda sizlerinde fikirlerini bekliyorum. Bu arada sorunlarınızı ve sorunlarınızla ilgili bulduğunuz çözümleri Saab bölümü içerisinde ayrı konular açarak belirtirseniz, forumumuza uğrayan Saab sahipleri aradıklarını daha kolay bulabileceklerdir. Bu konuda bizim sohbet konumuz olsun
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
benim isim özkan memnun oldum sen şu an nerede ikamet ediyorsun eğer ankarada isen benim tanıdığım şaşmazda erkan usta var ankaradaki neredeyse bütün saab kullanıcıları ona gidiyor onun haricinde opal var yetkili servisi oda evlere şenlik erkan usta 15 yıllık bir tecrübesi var ve istedğin her konuda yardımcı olur 0312 2784519 ben daha önce volvo s40 t4 s70 t5 kullandım ama saab ın herşeyini ondan ögrendim... arkadaşlar ben iskandinav arabalarının hastasıyım volvo mu saab mı diye ilk başlarda çok kararsızdım ama şimdi saab diyorum çünkü çok farklı bir araba konfor güvenlik özellikle de ara hızlanma ben de 2002 aero varken s 320 bmw e60 530 540 330 ci... vs alay konusu dersin... şimdi manuel saab 9000 cse (185 hp) var ama her ne kadar da olsa aero nun tadını vermiyor izmir de tufan bey var 2005 aerosw si olan o daha önce davet etti iş yoğunluğundan fırsat bulamıyodum böyle zamanla birbirimize daha iyi dostluk ve paylaşımımız olacağına inanıyorum onur aerona çok iyi bak saab bazen çok hassastır... hız lastiği almanı tavsiye etmem türkiye deki yolların hali iyi değil daha doğrusu ankara istanbul otoyolu hariç cinayet başka bişey denemez... 9,5 aero nun ön park sensörü şart niye dersen ben devamlı önünü sürtüyodum geçen de 9,5 te gördüm lpg düşünüyosan teleflex ya da prince önerebilirim... ben ce teleflex çünkü aracına gelebilecek zararları minimum seviye ye düşürür artı normal lpg sistemlerinde prince de dahil örneğin 4 silindir 4kablosuyla gidiyorsa teleflex tek noktadan benzin gibi veriyor ve aynı performansı veriyor benim 9,5 aero da vardı satacağım zaman teste soktuk aracı lpg de (normal de 250 hp) 230 hp verdi çok şaşırttı... görüşmek dileğiyle
Saabcı arkadaşlar,araçlarınızın fotolarını birer ikişer ekleyin yahu..Vallahi merak ediyoruz şu araçların içini dışını
ben de memnun oldum özkan. ben istanbuldayım. lpg taktırmayı düşünmüyorum. zaten şehir içinde çok sıkışık trafiğe girmiyorum ve çok yol yapmıyorum. biraz çok yakmasının mahsuru yok benim için. orjinalliğini bozmak istemem.
saab, ara hızlanmalarda gerçekten çok etkileyici. ben genellikle sakin araba kullanırım. özellikle şehir içinde. hele makas falan hiç atmam. ama bazen tamponuma iyice yapışıp, sürekli selektör yakarak yol isteyen, kendi arabalarını çok hızlı zanneden tipler oluyor, işte o zaman gaza dokunmak çok çok keyifli. şunu farkettim, mesela ben 120 ile sabit hızda gidiyorum ve arkamdan bir araba beni sıkıştırmaya başlıyor. gaza basıp arayı açıyorum. zaten ara hızlanmalarda bana yetişebilecek fazla araç yok. arkamdan o kadar yol isteyen kişiler beni geçmeye çalışmıyorlar ondan sonra. genellikle sağ şeride geçip arabanın ne olduğunu anlamaya çalışıyorlar. :) bir aero olduğunu anlamak da kolay değil sonuçta. bu kadar hızlı gidebilen bir arabayı yavaş kullanmak bile çok keyif veriyor bana.
izmirden tufan bey ile forumlarda tanışmıştık. ben saab'ı almadan önce fikirlerini sormuştum ve doğrusu karar vermemde kendisi bilmesede büyük etkisi olmuştur.
lastik konusunda ise, şu anda üzerinde kötü bir lastik var. marangoni mythos diye birşey. pek memnun değilim ve zaten eskidiler. ben michelin ps taktırmayı düşünüyorum yaz sonuna doğru. lastik ölçüsü 225x45x17. sonuçta aynı hız sınıfından bir lastik taktıracağım. ne kadar çok hızlı kullanmasam da, bazen otobanda yüksek hızlara çıkıyorum. daha güvenli olacağını düşünüyorum.
istanbulda isen pek sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama gökşenlerden uzak dur bence çünkü istanbulda saab sahibi arkadaşlarım çok problem çıkarıyorlar diyor ankarada ise opal yetkili servisi ben şaşmazda erkan ustaya gidiyorum. zaten burada ki yetkili servisinde mustafa var onu yetiştiren erkan usta gerisini siz düşünün benim 9000 cse yi satarsam 2005 2006 saab 9,5 almayı düşünüyorum... aero dan vazgeçemiyorum saab 2007 yılında yaptığı gibi bir test yapsada yine izlesek
Onur hocam, İstanbul'da Ramazan Usta'dan bahsediyorlar. Ben bilgilerine ulaşamadım ama biraz araştırırsan bulursun belki. Bende bulursam buraya yazarım.
Bende kısmetse hafta sonu Balıkesir'den Antalya'ya yola çıkıyorum. Bu sefer İzmir'den gidip asfaltı ağlatasım var
Sevgili arkadaşlar herkese merhabalar. Donanım Haber birinci Ankara buluşmasını 7 Şubat'ta yapmıştık. Şimdi ikincisini düzenlemeye geldi sıra. Sizlerinde desteğiyle düzenleyelim diyorum. Katılmak isteyen arkadaşlar fikir verirse sevinirim.
Özel servis olarak Ramazan Usta İstanbul anadolu yakasında, Bostancı Sanayi Sitesinde. Saab ve Volvo Özel servisi. Sokağını tam olarak hatırlamıyorum. Tarif edecek olursam sanayi sitesine ana kapıdan girince 250 metre ileride hafif yokuşu inerken solda köşe başında. (Vergi dairesi karşısı).
Ayrıca bir de özellikle performans uygulamaları için AlpineStar var. Ben kendi aracımı götürmedim ancak methini duydum, yetenekli olduklarını biliyorum. Ayrıca Saab uzmanı İsveçli Maptun Performance yetkili bayisi. Yeri anadolu yakasında. Dragos ECA sanayi sitesinin hemen girişinde. (Hyundai servisi yanı, Doğa Koleji karşısı).
Saab yetkili servisleri diğer tüm yetkili servisler gibi tuzlu. Yine tüm yetkili servisler gibi sorun varsa yenisi ile değiştir mantığındalar. Bmw, Mercedes ve Audi yetkili servisleri de bu şekilde ancak bu markaların çok iyi özel servisleri bulunabiliyor. Örneğin Bostancı sanayi sitesinde 2'şer tane Bmw ve Mercedes servisi her anlamda yetkili servisten farksız. Bunlar sadece benim gözüme takılanlar, arayacak olsanız büyük şehirlerde onlarcasını bulabilirsiniz. Saab'ın ise arz talep ilişkisinden kaynaklı olduğunu varsayabileceğimiz bir sıkıntısı var özel servislerde. (benim bildiğim bir Engin vardı o da yetkili servis oldu zaten :) ]
Konuyu çok dağıtmadan sizlere tavsiyem eğer benim gibi biraz detaycıysanız, aracınıza gözünüz gibi bakıyorsanız sanayi sitelerinden uzak durmanız yönünde olacak. Buralarda genel olarak insanlar bilgisi olmadan herşeyi yapma eğilimindeler, hallederiz abi zihniyetindeler ve genel olarak deneme yanılma yöntemiyle aracınızı tamir etmeye çalışıyorlar. Söz konusu Saab olunca durum daha da vahim bir hal alıyor. Ben şahsen 3 kez götürdüm üçündede tövbeler ederek geri döndüm :) Sizler götürecekseniz bile mutlaka Saab ustası birine götürün.
Yoksa benim yaşadığım;
"şurası nasıl açılıyor abi sen biliyon mu? Dur dur yavaş kıracan çekiştirme bir de şuradan bastıralım, Bunların buraları biraz sorunlu zaten Abi bu parça işe yaramaz zaten önemli değil, ışıklar mı yanmıyo? sen yarın da kullan yine yanmasza getir bakalım abi, şey yapmış olabilir.
diyaloglarını yaşayabilirsiniz
Lastik olarak P zero nero ve ps2 öneririm. P zero nero'nun performansı çok iyi ama ömrü de çok çok kısa. Ben şu anda Michelin Pilot Sport 2 kullanıyorum ve çok memnunum. Fiyatları biraz pahalı olsada ömürleri dolunca yine Ps2 almayı düşünüyorum. Çok da sağlamlar. Güzel karayollarımızın tüm zorlu koşullarında test etmiş oldum bu ilkbaharda. Özellikle Bilecik-Bozüyük ve Kütahya-Afyon ölüm ikilisinden sağlam olarak çıkan lastik, jant, araç, gereç ve (ruhen) insan benim gözümde ilahi seviyelerdedir .
Araçlarınızla kazasız mutlu günler hepinize. Tekrar görüşmek üzere..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemerro -- 30 Ekim 2009; 17:18:54 >
5 temmuz olur hocam a.o.ç nin orası değil mi bana yakın inşallah yeni arabamla gelirim 9,3 aero çok güzel benim aracım olabilir genç işi 9,5 aero benim için daha sağlam basıyor gibi diğer arkadaşlar da müsait olursa 5 temmuz pazar günü çok güzel olur