Şimdi Ara

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____ (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.471
Cevap
59
Favori
319.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba aramıza hoşgeldin 9,5 2,0 lpt 150 hp 9,5 aero ya göre süspansiyonu biraz daha yüksek daha konforludur aracın airbag ışığı ya kazası vardır düzgün yapılmamıştır ya da sensörü arızalıdır ondan yanıyordur bulunduğun il neresi istanbul ankara izmir denizli bursada yetkili ve özel servisleri mevcuttur ucuz olsun diye bilmeyen insanlara kurcalatmayın daha sonra çok başınız ağrır saab özel ve elit insanların bindiği klas bir markadır doğru seçim yapmışsınız hayırlı olsun mümkün olduğunca orjinal parçalarını kullanın
  • Hoşbulduk. Gebzede oturuyorum sizlere danışmak istediğim bir kaç sorun var airbag ışığı ilk aldığımda yanmıyordu İST gelirken bir yerde durdum ve koltuk direksiyon ayarlarını ayarladım sonra kontagı açtım AİRBAG ışığı ve ünlem işareti çıktı.Hemen sordum bilgisayara baglanıp silinmesi gerektiğini söylediler. Buda yetmez dün turbo arabalar için romano sıralı tüp taktırdım, yol bilgisayar göstergesinde ( front light failure - ön ışık hatası ), ( test brake lights - test fren ışıkları ), ( service theft alarm - hırsızlık alarmına bak veya servis hırsızlık alarmı ) ekranda çıkıyor. Hız gösterge panelinde ise ( check engine - motor kontrol ) tüp takıldıktan sonra yukarıda yazan alarmlar belirdi. Tahminime göre saabımın bilgisayara baglanıp beyinin resetlenmesi gerekiyor. Sizlerin fikirleri nedir.Bilgisayara baglanacagı fikrinde iseniz kartal veya bostancı sanayii sitesinde yada istanbul karşıda güvenipte saabımı götürebileceğim bildiğiniz ustalar varmı? Teşekkürler. Selamlar

• merhaaba alarmı bitmiştir değişmesi lazımdır ondan uyarı verir bende 2002 9,5 aero vardı ondan biliyorum ayrıca lpg takıldıktan sonra check engine arızasını vermesi normal ben ankarada oturuyorum istanbulda gökşenler yetkili servisi var ayrıca engin otomotiv var benim bildiğim bunlar ama birçok özel servis duydum ama yerlerini bilmiyorum görüşmek dileğiyle
  • cevaplarınız için teşekkür ederim. Alarmı bitmiştiri anlayamadım biraz açarsanız sevinirim bunun araca herhangi bir problem veya sorun çıkarırmı? Evet check engine arızası sizin dediğiniz gibi tüp takılınca oluyormuş, motorla ilgili yeni bilgisayara baglandı usta sildi araç tüp'e geçince tekrar check engine arızasına geçti ustanın açıklaması enjeksiyon devre dışı kalınca arızaya geçiyor bu sana herhangi bir problem yaratmaz dedi içim rahatladı. cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim diger saab severlerinde katılması şahsım adına bizleri sevindirir onurlandırır. Tüm saab severlere saygılar selamlar.
  • alarmın içinde iki tane batarya mevcuttur aynı pil gibi ömrünü doldurduysa çalışmaz ya da kendi kendine çalmaya başlar parçasını alıp taktırın ya da söktürün bagajınıza koyun başınızı ağrıtmasın tekrardan aracınız hayırlı olsun onlar halolacak şeyler moralinizi bozmasın saab iyi tercih görüşmek dileğiyle.....

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amedzeki -- 16 Kasım 2009; 10:40:42 >
  • merhaba hocam 9,3 aero 2,0 lt 210 hp benim 9,5 aero da zincir var ama benim bildiğim kadarıyla 9,3 aero da zincir var onun belli bir değişim süresi var 100000 veya 150000 km zaten lpt ve örneğin model olarak bahsediyim 9,3 2,0 lt 175 ve tdi 9,5 tdi ve 150 hp lpt (düşük basınç turbo) olanlarda triger kayışı sadece aero larda zincir var zincirin fiyatı 9,5 aero nun 1000 tl 9,3 ünde o civarda olması lazım ben parça fiyatı olarak söylüyorum yetkili servis çok fahiş fiyatlar çekebilir bilginiz olsun ankara da hakan bey var şaşmaz saab servisi 0312 278 45 19 numarası bu ben özkan selam söyleyin... mutlaka yardımcı olur
  • 2004 saab 9-5 2,3 140 bin km de alınırmı, alınırsa ne kadar eder. Bir kaç parça boya var ( değişen olmadığını düşünürsek ) araç km göre normalse ne kadara kadar alınır ve satmak istediğimizde ne kadar paraya kısa sürede satıtılır bu konuda bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sys123 -- 16 Kasım 2009; 0:08:22 >
  • Saab'lar hakkında piyasa fiyatı vermek çok zor çünkü sayıları çok az. İnternette bahsi geçen miktarlar diğer markalar için yüksektir genelde ama Saab fiyatlarını belirleyen sadece internet piyasası. İnternetten muadilleri ile karşılaştırılıp fikir yürütülebilir ancak. Sonuçta sağlam araçlardır Saab'lar. 140.000 km'de çok yüksek sayılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolfire

Saab'lar hakkında piyasa fiyatı vermek çok zor çünkü sayıları çok az. İnternette bahsi geçen miktarlar diğer markalar için yüksektir genelde ama Saab fiyatlarını belirleyen sadece internet piyasası. İnternetten muadilleri ile karşılaştırılıp fikir yürütülebilir ancak. Sonuçta sağlam araçlardır Saab'lar. 140.000 km'de çok yüksek sayılmaz.

Muadil diyebileceğimiz araçlar 48-55 arası değişiyor. Ancak takip ettiğim kadarıyla istenen bu fiyatlarda alıcı bulmuyor. Saabın Türkiyede az oluşu, sıfır fiyatının yüksek oluşu alıcı ve satıcının ortada buluşmasını engelliyor. 9-5 lerin 2003-2004-05 sayısıda oldukça az. Onun için bana ben şu fiyata bulsam arabada iyiyse hemen alırım diyen arkadaşların cevabını bekliyorum.

• Bende Saab 9-3 var, dolayısıyla da genelde 9-3 fiyatlarını takip ediyorumister istemez. Ama bahsettiğiniz 2003 yılı civarı 9-5 2.3t modellerini almak istesem temizine 30-35.000 TL verilir, kuruşuna kadar da hakeder. Kullananlar genelde çok beğeniyor bu aracı. Ben kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim.
  • hocam ben de 2002 vardı sattım 9,5 aero benim görüşüm internet yalancı alem 50000 tl 30000 euro yok daha neler kaç kişi veriyor kime satabilirsin geçin bunları saab ın ikinci eli hiçbirzaman olmamıştır çok zor 1 sene de anca satılıyor ben devamlı ilanlara bakarım 2 3 4 sene bekler neden geyik olsun diye adam ilan veriyo ya da bir keriz bulursam satarım hesabı yaa geç bunları .... türkiye de kaç kişi saab a para verir ha bunlar olumsuz ama ben de bir saab hastasıyım ama neye yarar ben güzele güzel demem benim olmayınca... misali ayrıca saab 9*,3 v3e 9,5 ikisininde otomatik şanzuman problemi var kronik vaka ben saab almam belki yıllar sonra koineg seg tammen adam etsin o zaman alınır diğer türkü riskli bir şey diyemem...
  • saab 9,5 aero konfor güvenlik donanım ile bir mercedes s 320 veya bmw 7,40 i aratmaz ama saab yaaaaaaaa baişka birşey denemez düşünmek lazım..........................
  • 2005 saab 9,5 aero maximum 40000 tl çok temizse ona göre 2003 ve 2004 ü ne kadar eder hesaplayın bilrkişi raporu dikkate alırsanız ben yyalansam araştırın hodri meydan saab herşeyini takip edrim benden tavsiye bu konuda kafayı kırmış sadece saab değil her araca bakarım galerici değilim ama iyi fikir yürütürüm araba benim için bir hobidir ...
  • Saab Hüseyin usta 0532714 39 52, bana bir galeciri vermişti telefonunu. Ama ustalığı nasıldır bilmiyorum. Ama elinizin altında olsun. Atatürk Sanai maslakta oması lazım. Volvo ve saab ustasıymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aero84

2005 saab 9,5 aero maximum 40000 tl çok temizse ona göre

40000'e 2005 Aero, hem de çok temiz olacak???? Alan ya zamanında çok ucuza almış, şimdi de çok paraya sıkışmış, ya da Saab'tan anlamayan birisi olmalı. Bugüne kadari 7 Saab almış, 6 tane de satmış olarak ikinci el olarak aldığım tüm Saab'ları 2 tanesi hariç kullanıp üstüne de model yenilemek için yenisini alırken karla sattım. Hele iki yaşında 2003 model Wagon 9-5 Aeroyu €45000'ya satmam da rekorumdur. Aılan kişi otomobile çok meraklı, bir çok otomobili olan birisiydi. Saab'ı yeri gelir 1 yıl sonra satarsın, bazen de 1 ay sonra.

Özellikle 9-5 Aero alan birisinin daha iyi bir Saab almayacaksa satması çok sık olacak iş değildir. 2006'dan sonra çıkan Aero'lar Saab tutkunları tarafından tutulmadığı için özellikle en dinamik ön tasarıma sahip 2004/2005 model Aeroyu 40000'e bulan varsa piyango çıkmış gibi üstüne atlamak lazım.

Genelde herkeste olmayan özellikte Saab'lar almayı sevdiğim için kendi Saab'larımı aldıktan çok kısa süre sonra internette meraklısına kafada fiyat oluşması için yayınlarım. Son sattığım dizel wagon hariç her zaman istediğim fiyatlara çok yakın sattım Saab'larımı. Evde 3 otomobil gözüme fazla battığı için modifiye ettiğim 300HP'lik Aero wagonuma kıyamayıp eşimin 9-3 Dizel wagonunu sattım. Sattığım günler biraz nakit ihtiyacım olmasa büyük ihtimalle onu da hala satmazdım çünkü Türkiye'de wagonların değeri bilinmese de ben de özellikle Saab'ların wagonlarına karşı tutkuluyum. Ve 2005 Aeromu da Türkiye'de hem Wagon, hem de Aero olarak başka örneğini bilmediğim için ortalama bir fiyata asla satmam. (ekstra özellikleri hiç saymıyorum). Zaten genelde model yenilemek için sattığımdan ve 2006 sonrasını da beğenmediğimden ancak yeni kasa 9-5 2010 veya 9-3 Turbo X Wagon bir gün denk gelirse satmayı daha fazla düşünür, fiyatı da ona göre ayarlarım. Ama bugünkü şartlarda meraklısına kapılar €30000'den açılır, ama tabii ki pazarlık sonunda ufak tefek bir ayarlama yapılır. Bu da genelde o kadar emek verdikten sonra otomobili kimin alacağı ile ilgilidir. Ne de olsa satılan herhangi bir otomobil değil, bir Saab 9-5 Aero'dur . Hele alacak olan bir de benim gibi wagon hastası ile zaten fazla seçeneği yoktur.

Bu arada şu anda 136bin otomobilin ilanı olan sahibinden.com sitesinde 38000-43000 TL arasında, 2005 model, 225-300 HP arası, otomatik/triptronik/smg, sedan/wagon'ları arattım ve sadece 4 araç bulabildim. 2 tane X type, 1 tane S60 T5 ve 9-3 Aero Hirsch.

Ben deneyimlerime dayanarak 2005 model bir 9-5 Aero'nun 50000 TL'den aşağıya sahibinden bulmanın zor olacağını düşünüyorum. Bir tane sahibinin zamanında çok ucuza kapatması sayesinde belki 40000'e gitmiş olabilir. Ama tarihin tekerrür etmesi, ya da piyasa fiyatı oluşturması mümkün değil. Aynen benim zamanında şans eseri €45000'e sattığım Wagon'un da benzer şekilde örnek oluşturması mümkün olmadığı için çok daha fazla özendiğim ve emek harcadığım Wagonuma şimdi €30000 değer biçmem gibi .

Saab'ın Türkiye'de ikinci el piyasası oluşmuş tek otomobili 9-3 TID'lerdir. Onun dışındaki modellerde önce Saab'ın temizini, özelliklerinin beklentilerinizle uyuşanını bulmak gerekir. Sonra da sahibini arar, hatta bir araya gelir, iki Saab severin birbirini üzmeyeceği fiyata anlaşmaya çalışırsınız. Anlaşamasanız da en azından bir Saab dostu ile tanışmış olmanın ve bir Saab daha test etmenin keyfini yaşayarak bir yıl daha internette acaba ne zaman denk gelecek diye bakmaya devam edersiniz .

Sevgiler

• Arkadaşlar, son bıraktığım noktadan itibaren hiç katkı olmamış. Ben bir Saab fanatiği ve filo olacak kadar Saab alıp satmış birisi olarak naçizane düşüncelerimi paylaştım ama burası sonuçta bir forum, herkesin kendi fikri olacak. Karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde de paylaşacağız bunları.
  • Arkadaşlar Saab kullanıcısı olarak beni de eklebilirsiniz.Turbo 2001 9-3 Aero TS kullanıcısıyım.

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bziya -- 23 Aralık 2009; 19:44:57 >
  • Bu renk 9-3 görmemiştim. Siyah camlarla çok şık görünüyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: uhusplus

selamlar
    ben de bu hafta itibarı ile bir Saab kullanıcısıyım: 2000 model saab 93 aero sahibiyim. umarım hepinizin yazdığı kadar ben de aracımdan memnun kalırım.
    şimdi benim bir sorum olacaktı, özellikle ankaralı arkadaşlardan,
    arabanın SID 1 denen radyonun üstündeki ekran parça parça çalışıyor. bunun değişme ücreti 2.500 tlymiş fakat internette biraz araştırınca çok kolay onarılabileceğini buldum:

http://www.thesaabsite.com/93/Saab-Sidrepairs.htm
    http://www.saabworkshop.com/index.php?page=workshop&article_id=10

fakat bunu kendi başıma yapacak donanım ve tecrübeye sahip değilim. acaba bunu ankarada yaptırabileceğim, güvenilir bir oto elektrikçisi/elektronikçisi (tercihen saab uzmanı) biliyor musunuz?
    şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkür ediyorum
    saygılarımla...

Merhaba , dostum aynı sorun benim göstergede de var gibi.Sen problemi çözdün mü ? Bende bir ara çözmem lazım , fakat herhangi bir girişimim olmadı. Önerilerini yazarsan minnettar kalırım.Saygılar...Bu arada İstanbul'dayım yapan usta ile bir irtibat kursak bi şekilde bizde yardımlarından istifade edebiliriz belki ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bziya -- 20 Aralık 2009; 23:00:54 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.