Şimdi Ara

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____ (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.471
Cevap
59
Favori
319.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben kullandım mükemmel bir araç.yakıt tüketimide gayet uygun istersen 1000 euro vererek garanti kapsamında 210 bg çıkarabiliyorsun aracı.Zaten 180 Bg fazlasıyla yeterli gelicektir.Sadece dışarıdan motor sesi biraz yüksek geliyor ama yolda kolay kolay yetişen olmaz sana.ben kesinlikle tavsiye ediyorum.
  • Jotamastic; bende almak istediğin aracın 2003 modeli var(9-3 vector, 175 hp)

Ben genel olarak araçtan memnunum. Ama şehir içinde bütün D sınıfı benzinli araçlar gibi yakıtı biraz fazla. Şehirler arası ise yüksek hızlarda düşük hacimli araçlardan az yakıyor neredeyse.

Almayı düşündüğün aracı mutlaka iyice kontrolden geçirt, 160.000 km az sayılmaz. Aracı hemen elden çıkartman mümkün değilse de rakiplerine göre fiyatı düşük olduğu için kendi çapında bir alıcı kitlesi var. Fiyatta uçmadığın sürece alıcı bulursun bence.
  • Sayın Coolfire;

Açıkcası içimi rahatlattın.Araç temiz o konuda sorun yok bide şu varki piyasada satılan araçların çoğunda km düşürülüyor.Bu bir gerçek.En azından bunun gerçek km si.ilk sahibi zaten.29000 tl istiyorlar sence normal mi?Biraz daha pazarlık yapmalı mıyım?
  • Fiyat km'ye göre biraz fazla gibi aslında. Biraz daha pazarlıkla düşürebilirsen daha iyi olur. Araç aşağıdaki araç galiba, değil mi?

http://www.sahibinden.com/saab_9-3_vector_2_0_turbo-25WQQaXQQ21409959WQQpXQQdisplayitem
  • Coolfire;

Evet araç bu.Kararsızlık devam ediyor :) 160 000 km yormuşmudur acaba aracı?
  • 160.000 km bir Saab için çok sayılmaz bence. Ama sonuçta elden çıkarırken yüksek km sorun yaratabilir. İyi değerlendirmek lazım.
  • herkese slm arkadaşlar..
    bende saab meraklısı biri olaraka tavsiyenize ihtiyacım var..bütün form okudum
    gerçi iskandınav araçlarrına yabacı değiliz ailece volvo kullanıyoruz şuan 2 tane s70 T5 ve bir tane xc 70 var ailede: şimdi kardeşime araba bakıyoruz ve bir tanıdığımızda 2001 model 9,5 aero 2.3 prem.2 paketli bir araç var ; ama madem saab olcak ise 9.3 de olabalir diye düşünüyoruz

9.3 ile 9.5 arasında, kullanım , bakım kronik sorun olarak ,avantaj yada dezavantajlar nelerdir.yada her ikisini kullanan arkadaşlarımız varsa düşüncelerini alabilirim saygılar
  • selam arkadaslar.
    bende uzun suredir bindiğim opel astra bertone 1.8 var artık aracımı değiştirmek istiyorum.bir tane 2005 model saab 9-3 2.0 aero perm2 araca gaz kesiyorum bir kac sorum olacak cevaparsanız cok sevinirim.

1. eskişehirde yasıyorum. bakım olayını sanırım burada yapamayacagım bursa veya ankara olacak.acaba eskişehirde saab sahibi bir arkadasım varmı ?
    2. bu perm 2 ne anlama gelmekte.
    aracı gormedim. eger olumlu seyler alırsam araca bakmak ve olursa almak için istanbula gideceğim.
    3.aracin iç konsollarında ortadaki ekran aeroda varmı bazı resimlerde gormedim.onlar farklı modelmi oluyor
    4.yakıt konusu nasıldır cok yorarmı beni?
    5.firması kapandı suanda yedek parca durumu teknik servis olayı nasıl olacak fiyatlar dudak ucurturmu?
    yardımcı olursanız cok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuratyavuz38

herkese slm arkadaşlar..
    gerçi iskandınav araçlarrına yabacı değiliz ailece volvo kullanıyoruz şuan 2 tane s70 T5 ve bir tane xc 70 var ailede: şimdi kardeşime araba bakıyoruz ve bir tanıdığımızda 2001 model 9,5 aero 2.3 prem.2 paketli bir araç var ; ama madem saab olcak ise 9.3 de olabalir diye düşünüyoruz

9.3 ile 9.5 arasında, kullanım , bakım kronik sorun olarak ,avantaj yada dezavantajlar nelerdir.yada her ikisini kullanan arkadaşlarımız varsa düşüncelerini alabilirim saygılar

Size de selam hocam. İskandinav kardeşliği vardır her zaman. Benim de Saab'dan sonrak ilk tercihim Volvo olurdu herhalde

Öncelikle 9-3 sport sedan D sınıfı; 9-5 ise E sınıfı araç olarak geçiyor. 2001 model 9-5 kullanmadığım için kesin yargılarım yok ama genel olarak olumlu yorumlar görüyorum bu araç hakkında. 9-3 ss ise şu an kullandığım araç ve aracımdan genel olarak memnunum. Bu model için en çok gözlemlediğim problem elektronik aksam ve engebeli yollarda direksiyonun yumuşak kalması diyebilirim. Elektronik aksam problemleri nadir de olsa başıma geliyor ama çözümü kolay: sistemi yeniden başlatmak. Bozuk yollarda ise direksiyonu iki elle tutmakta fayda var kontrolü tam olarak sağlamak için.

quote:

Orijinalden alıntı: lordaxe

selam arkadaslar.
    bende uzun suredir bindiğim opel astra bertone 1.8 var artık aracımı değiştirmek istiyorum.bir tane 2005 model saab 9-3 2.0 aero perm2 araca gaz kesiyorum bir kac sorum olacak cevaparsanız cok sevinirim.

1. eskişehirde yasıyorum. bakım olayını sanırım burada yapamayacagım bursa veya ankara olacak.acaba eskişehirde saab sahibi bir arkadasım varmı ?
    2. bu perm 2 ne anlama gelmekte.
    aracı gormedim. eger olumlu seyler alırsam araca bakmak ve olursa almak için istanbula gideceğim.
    3.aracin iç konsollarında ortadaki ekran aeroda varmı bazı resimlerde gormedim.onlar farklı modelmi oluyor
    4.yakıt konusu nasıldır cok yorarmı beni?
    5.firması kapandı suanda yedek parca durumu teknik servis olayı nasıl olacak fiyatlar dudak ucurturmu?
    yardımcı olursanız cok sevinirim.

1-Bursa Neskar -Saab'ın ilgili ve işini iyi yapan bir yetkili servis olduğunu biliyorum. Ama ilinizde Volvo ile uğraşan bir özel servis varsa muhtemelen Saab konusunda da bilgi sahibidir. Bu arada Ankara'da Hakan usta var özel Saab servisi olarak. Bu konunun önceki sayfalarında tel no'su vardı sanırım.
    2-prem2 = premium paket 2 anlamına geliyor. Anlamı araç fule yakın demek. En full olanı premium 3, bu pakette bluetooth ve 18" jant gibi bir kaç ekstra var.
    3- Ortadaki ekran premium 2 pakette var genelde. O ekran olmazsa konsol pek hoş gözükmüyor bu arada.
    4- Şehir içi 10-12 Lt, şehirler arası 7-8 lt civarında yakıyor. Çok ayrıntılı hesaplamış değilim yalnız.

5- Firma kapanmadı, Hollanda'nın Spyker firması tarafından GM'den satın alındı. Geleceğe yönelik oldukça umutluyuz Saab sahipleri olarak

Yedek parça olarak hali hazırdaki yetkili servisler parça sağlıyorlar zaten. Ama yurt dışında ki sitelerde fiyat konusunda oldukça avantajlı seçenekler sunabiliyor bu konuda.

• coolfire cok tesekkur ederim tatmin edici cevabın için :)
    ama bu aracla anlasamadım. baska bakınıyorum suanda bulursam 2005 9-3 aero prem3 almak için calıscam :)
    caok saol :)
  • Orijinalden alıntı: coolfire

Orijinalden alıntı: nuratyavuz38

herkese slm arkadaşlar..

Size de selam hocam. İskandinav kardeşliği vardır her zaman. Benim de Saab'dan sonrak ilk tercihim Volvo olurdu herhalde

Öncelikle 9-3 sport sedan D sınıfı; 9-5 ise E sınıfı araç olarak geçiyor. 2001 model 9-5 kullanmadığım için kesin yargılarım yok ama genel olarak olumlu yorumlar görüyorum bu araç hakkında. 9-3 ss ise şu an kullandığım araç ve aracımdan genel olarak memnunum. Bu model için en çok gözlemlediğim problem elektronik aksam ve engebeli yollarda direksiyonun yumuşak kalması diyebilirim. Elektronik aksam problemleri nadir de olsa başıma geliyor ama çözümü kolay: sistemi yeniden başlatmak. Bozuk yollarda ise direksiyonu iki elle tutmakta fayda var kontrolü tam olarak sağlamak için.

tşk ederim coolfire verdiğin bilgiler için tercihimiz gene volvodan yana kullanacağız sanırım.

• 2006 9-5 1.9 almayı düşünüyorum. Ne diyorsunuz km 130 binde araç temiz. Kasa değiştirecek olması düşündürüyor sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arsene

2006 9-5 1.9 almayı düşünüyorum. Ne diyorsunuz km 130 binde araç temiz. Kasa değiştirecek olması düşündürüyor sadece.

2006 makyajlı kasa ve benimde beğendiğim bir araç açıkçası. Araç temizse iyi bir seçim bence. Kasa değişti ama yeni araç daha piyasaya sürülmedi. Ondan dolayı son kasa şimdilik bu diyebiliriz. 9-3'ten sonra bende bu araca geçmeyi düşünüyorum kısmetse:

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhabalar bende saab 9-3 1.9 TID Vector e bakıyorum. açıkcası saab ın pahalı bir marka olduğunu düşünüyordum ancak baktığım bazı ilanlarda donanim olarak çok iyi olmasına rağmen fiyatı da gayet makul. o nedenle ciddi ciddi düşünmeye başladım bu dediğim araç 2006 model 88000 km de dizel otomatik dizel bir araç için km si oldukça iyi ama çok yabancı olduğum bir araç fazla bilgi de bulamadım. Bir kaç soru sormak istiyorum otomatik vitesi hakkında bilgisi olan var mı ? herhangi bir kronik sorunu oluyor mu ? Bakım fiyatları ne kadar ? 88 binde alsam sanırım 90 bin ya da 100 bin bakımı olacak piyasayadaki diğer araçlara göre örneğin bir passata göre bakım fiyatları çok mu fazla ? Şimdiden teşekkürler...
  • herkese merhaba. yakın zamanda saab sahibi olmuş ve halen kullanıcısı olan ve benim gibi sahip olmak isteyenlere hayırlı yolculuklar dilerim.
    ben bmw 3.30ci hastasıyımdır. bu aracta beğendiğim karoserin oturaklı, motorun kuvveti sportifliği, iç ve dış donanımdaki konfor vs. bence bmw en ideal arabadır. Saab a gelirsek açıkcası yeni aklıma düştü birkaç gündür araştırıyorum forumuda başından itibaren okudum. resimlerden gördüğüm kadarıyla karoseri bmw 3 serisi gibi oldukça kemikli ve diri. donanım özellikleri ise bmw den pek farkı yok (gözden kaçırdıklarım olabilir).motora gelince bence saab ın 9-3 2.0TS aero su chıp uygulamasıyla 210hp iken 3.0 da 250 civarı.saab dizel olduğundan büyük avantaja geçiyor bu haliyle. piyasadaki kullanıma gelirsek bmw nin bu tarzlarının hor kullanıldığı düşüncesindeyim -ki öyle.(yanlayan yanlayana:))
    ayrıca saab ise netteki satış ilanlarından yola çıkarsak bmw motorunun normal şartlarda 450.000 km üst sınır ömrü olduğunu ve bmw 2001 model 180-200000km civarlarında (aşağı çekilmişlerdir bence) yıllık ortalama 19000km de geziniyor.saab ın birinde 2003 100000kmde olduğunu gördüm(9-3 2.0ts aero).
    Bi arabaya 35-45bin tl arası para yatırmaya niyetli olan bir kişi bence kaputu kof, şase si akordiyon olmaya meyilli (allah korusun kaza halinde), rampada bayılan, otobanda solda giderken iki sellektöre sağ şeride sinen vs. özelliklerde bir arabaya asla para yatırmak istemem.
    Ve trafikte artık manuel kullanmaktan helak oldum.tiptronik ten yanayım.
    Peki sayın 9-3 2.0ts aero kullanıcısı arkadaşlar; ben bmw yerine saab tercih etsem uzun süreli kullanmaya niyetliyim ağırlıkta hafta sonları yani fazla km yapacağımı sanmıyorum. dolayısıyla lpg düşünmüyorum. zaten dizelleride uygun fiyatlarda gibi.
    Hor kullanan bir sürücü değilimdir. forumun başından beri bazı yerlerde otomatik şanzımanlardan şikayetlerde var.ve dijital bi araç olmasından da şikayetler var. armudun sapı üzümün çöpü diye uzayacak kısa keseyim artık.
    Açıkcası Saab 9-3 aerolara bayıldım.

Ne dersiniz yatırım yapmalımıyım?
    bu seçeneklere bakın derim
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-9-3-speed-2005-9-3-2-0-ts-aero-tiptronic/detay
    http://www.hurriyetoto.com.tr/oto/otomobil/detay.php?ilan_id=4497870
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-9-3-210-bg-siyah-aero/detayhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-saab-9-3-cok-temiz-210bg-full-2005-model-aero/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3-serisi-2001-cok-temiz-kazasiz-orjinal-ankara-arabasi-sahibinden-acil/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3-serisi-full-full-herseyiyle-orjinal/detay

bunlarda farklı yılların benzer çarpışma testleri.
    1998
    http://www.youtube.com/watch?v=Y9Cvmoxglw8&feature=related
    1999
    http://www.youtube.com/watch?v=AmvVTnm3xfs&feature=related
    2002
    http://www.youtube.com/watch?v=Vv88TPwtrAM&feature=related
    2003
    http://www.youtube.com/watch?v=l2Q0Yam9X7o&feature=related
    2008
    http://www.youtube.com/watch?v=GBN9C7P18-Y&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=MGIG_FsKl5o&feature=related

deminden beri youtube da saab 9-3 turboların başka araçlarla kalkış ve uzun yol kapışmalarına bakıyorum da arkadaşlar ben artık bu işleri bıraktım ama ya saab ın hakkını veremiyorlar ya da bu saab o kadar seri ve ara hızlanmaları iyi değil. aramızda sürat zaman ölçümü yapanlarınız varmı. açıkcası ben olmaz imkansız diyebileceğiniz araçlarla gerçekten hiç dengim olmayacak araçları geçmişimdir. almış olsam yarışma niyetinde değilim elbette ama soru işareti çıktı bu konuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 20 Haziran 2010; 18:28:43 >

• SAAB 9-5 AERO KULLANIYORUM ARKADASLAR 2003 MODEL YAKLASIK 3 SENEDIR BENDE ARAC BIRCOK SORUN YASADIM YINE DE VAZGECMEM ARACIMDAN SAABLAR KONUSUNDA MERAKI VE SORUSU OLAN ARKADASLAR MSN ADRESIMI EKLEYIP ISTEDIGINI SORABILIR 'GENEL - OZEL' SERVIS VE BAKIM VE ARAC KONUSUNDA BILGILENDIREBILIRIM. TAZMANIAGKT@HOTMAIL.COM
  • Arkadaşlar
    saab lara hangi servis bakıyor?
  • Saab 1 Hazirandan itibaren GÖKŞENLER OTOMOTİV'e geçti.Mevcut servis sistemine yeni noktalar eklenerek daha da genişleyecekmiş.Şimdilik eski GM servisleri servis vermeye devam ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi login35 -- 22 Haziran 2010; 20:56:48 >
  • Gökşenler ankara da galiba. istanbulda bostancıda yapan birinden bahsedilmişti.
    bu aracı gercekten cok merak etmeye başladım.kiralamacılarda bulunurmu? 1 günlüğüne denemek lazmın ama o araçları kullanmayan yok vasattırlar.saab 9-3 aero için ön koltukları 1.80 boya göre rahat konumda ayarlamış olsak. arka koltuktada 1.80 lik biri oturmaya kalksa rahatlık nasıl? diz mesafesi uygunmudur?
    2003 bir saab 9-3 aero nun kasko değeri nedir?
    Buldum SAAB 9-3 AERO 2.0 TS SEDAN 2003 45,695 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 23 Haziran 2010; 20:38:22 >
  • Bütün saab severlere merhabalar..

Herkezin mutlaka bi araba hayali vardır benim hayalimde sadece ve sadece saab aero var yılardan beri...neden bilmiyorum ama saaba karşı çok büyük bir sempatim ve hayranlığımı var... nasipse eylülde askerim asker dönüşü hayalimdeki tekk araba olan saabın iki modelinden biri için karar vereceğim...turbo x modelini veya 2.8 V6 Turbo (250 hp) motor seçenekli modelini almayı düşünüyorum...Saabın nekadar ikinci eli çok düşük olsada servisleri kısıtlı olsada bana 100 tane bmw verin 1 tane saab'a değişmem... saab bambaşka bir zevk hiçbir arabaya kesinlikle benzemiyor şuan haberlerde okuduğumuz takip etiğimiz kadarı ile saab şirketi satıldıkdan sonra durumları hızla düzeltmeye çalışıyor ilerisi için umutluyuz...bana sorarsanız saabın sadece servis alanını genişletmeleri yeterli bu modelerinde fiyat çok fazla düşerse audi bmw merco gibi herkezin eline düşer her köşe başında birtane olursa arabanın güzeliği gizemliği kendine has dokusu ortadan kaybolur bence..:) saab 1.6 110 hp lik bi model üretsin acayip satılır..şimdi yolarda saab görmek rastlamak çok zor...türkiyede ilgisiz kaldığı kesin oda bence fiyat değil sadece servis azlığı yedek parça sıkıntısıı en önemliside ikinci ell sıkıntısıı olduğundan ilgisiz kalındı bunları yanı sıra tabikide en önemi unsur reklam saab türkiyede reklam nerdeyse hiç yapmadı...saab anlatılmaz bence sadece kıymetini bilen saab hayranları bu zevki anlar ve yaşar... gerçekden yılardan beri hayalini kurarım 2011 sonlarına doğru hayalime kavuşurum inşlh...birçok forumda saabla ilgili tartışmaları okudum şunu anladım saab'ı kesinlikle hiç kimse bilmiyor sadece interneten ve kulakdan dolma bilgilerle saabı kötülüyolar veya iyi değil diyolar..tabikide ömürlerinde bikere bile saaba binmemiş kişiler bunlar... saab bi keyif aracıdır bana göre şuan türkiyemizde popüler olan ve havası en fazla olan araba markalarının(audi bmw mercedes..vs)hepsinden daha konforlu daha güçlü vede daha havalı...(tabiki zevkdir beğenidir bu benim kendi görüşümü söylüyorum yoksa audiyi bmw yi kötülemek için değil artı saab'ı aldıkdan sonra işlerim yolunda giderse hayalimdeki diğer araba olan audi a3 almayı istiyorum... )kısacası saab çok ama çok güzel bir araba inşlh şirket bir an önce kendini düzeltir stratejisini iyi yapar herşey yoluna girer umarım... servis olsun yedek parça olsun fiyat konusunda olsun bi düzenlemeye gidilirse saaba binmek bi okadar daha keyifli olur...:) ve türkiye adına en önemli gelişme ise saab sahipleri ve saab alacaklar adına şuan türkiyede satış sonraki hizmeti gökşenler otomotiv devr almış..bana sorarsanız şahane olmuş saaba özel bir hizmet veriyorlarmış bence servis adına büyük bir sıkıntıdan saab sahipleri kurtulmuşdur...çünkü saab'ın sıkıntılarındann biri yedek parçaydı oda gökşenler otomotivin itina ile çalışmasıyla son bulacak...yavaş yavaş saab piyasada yerini bulmaya başladı açıkcası sistemi düzetmeye başladı tüm satış yaptığı ülkelerde..inşlh herşey dahada güzel olur saab ve saab kulanıcıları adına....

Yeryüzünün harikalarından bitanesi bence şu güzeliğe bakın çok güzel...

Bunlarda modifiyeli saab'lar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scrab -- 30 Haziran 2010; 22:29:25 >

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.