Şimdi Ara

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____ (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.471
Cevap
59
Favori
319.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tufan hocam, sizin efsane aracı otomobille ilgisi olupta İzmir'de tanımayan yoktur herhalde. Türkiye'deki Saab fanlarının da bir çoğu bu aracı eminim iyi biliyordur. Aracınız için biçtiğiniz değer mantıksız denilemez çünkü eşi olan bir araç değil. Üstelik Saab'larda kullanım-bakım olayı sıradan araçlara göre daha önemli çünkü bu tarz performanslı araçlar bakımsızsa çok üzebilir yeni sahibini.

Sizin gibi bir Saab duayenini buralarda daha çok görmek isteriz hocam. Bende yeni Saab 9-5 testini görünce hemen kaptım bir tane auto-show Darısı yeni araçların testlerine inşallah.
  • Ben de uzun zamandır koptum, daha sık uğramaya çalışacağım
  • Herkese selamlar, Saab 9.3 tid modeli ile ilgilenmekteyiz.

Ağabeyim 8 yıldır kullanmakta olduğu 2002 model Corolla'sını satıp D segmentinde bir araç alma arefesinde. Seçtiği model ise Mondeo, Passat vb araçları inceledikten sonra Saab 9.3 tid modeli oldu. Çok da güzel oldu bence :)

Bütçe maximum 45 bin lira ve bu limitler doğrultusunda güzel 9.3 tid modelleri mevcut.

Son birkaç gündür 2006 Mondeo tdci triptronik modeli için araştırmalara girdik ancak düşük kilometreli bir Mondeo için 36.500 lira gibi bir rakam isteniyor. 100.000 üzerindeki Mondeolar 30-32 Bin lira civarında alınabiliyor ancak onlarda da kazasız değişensiz bir seçenek bulamadık.

Şuan gündemde 92.000 km'de 2006 model bir 9.3 tid var. 40.000 lira etiketi var ve biraz da pazarlık payı var galeri ile görüştüm bugün. Ankara'dan alınmış araba ve gerekli her türlü kontrolleri yaptıktan sonra araç aldıklarını söylüyorlar. Her ne kadar böyle söylenenlere direkt inanmamak gerekse de konuştuğum kişi Saab hakkında baya bilgili çıkınca ve bana da tarihçesine kadar anlatınca biraz güvendim açıkçası.

Araç şu : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-saab-9-3-2006-saab-1-9-tdi-aero-tiptironik-dizel-en-fulu-en-temizi-32902487/detay

Acaba 92.000 km bu dizel motorlar için normal midir? Aracın 5 yaşında olduğunu düşünürsek yılda 18.000 küsür km yol yapmış oluyor ve gayet normal aslında.

Sizin de bu konuda görüşlerinize ihtiyacımız var. Saygılarımla...

• @Onurcukka;

Öncelikle aynı kasa aracı (2003; 2.0t benzinli vector 175 hp) halen kullandığımı belirtmek isterim. Mondeo'da iyidir belki ama bu araçla kıyaslanacak bir araç değil bence. Eğer Saab'lar ülkemizde biraz daha tanınsaydı, bu araçları bu fiyatlara alma şansımız da olmazdı açıkçası.

Konuya gelirsek; galericilerle iyi anısı olan pek kimseyi hatırlamıyorum ne yazık ki! İstanbul'da iseniz Gökşenler-Saab'da Tunç bey var. Konuyla ilgili (aracın geçmişi-ekspertiz vb.) size yardımcı olur. Tabi aracın plaka ve şasi bilgilerini alırsanız iyi olur. Malum araç Ankara'dan gelmiş.

Umarım içinize sinecek, güzel bir araç alırsınız. Kolay gelsin
  • Cevap ve bilgilendirme için teşekkür ederim öncelikle.

İstanbul Ataşehir'deyiz. Saab Gökşenlere yanılmıyorsam 3 hafta önce gitmiştik modelleri incelemek için ve ikinci el varsa araçları görmek için ancak ellerinde

Suzuki'den başka araç yoktu :) Fuardan ve yeni firma ile anlaşmadan sonra yılbaşı ile birlikte yeni modellerin geleceğini söylediler.

Bu galerideki şahıs aracı gelin test edin istediğiniz servise götürün baktırın içinize sinerse alın dedi. Baya bir güven veriyor. Dün gidip bakacaktık ama ayarlayamadık programımızı :(

Cadde Motor's Subaru bayiinde de bir tane 2007 gümüş gri 9-5 tid otomatik var ve 86.000 km'de araç. 45.500 liraya bırakıyorlar (aracın bu arada 2007 modelinin kasko değeri 70.000 lira civarlarında). Araçta sadece 3 parça rütuş olduğunu söylediler. İlk sahibi bunu galeriye bırakıp Forester almış. Sorunlu araba asla almayız diyorlar. Bu da cazip bir opsiyon şuan önümüzde.

Bu 1.9 tid motorlar için 80-90 bin km'ler ikinci el alımda sizce ne kadar risklidir ? Dizel motorlar bildiğim kadarı ile bakımlı kullanıldıklarında benzinli motorlara göre daha dayanıklılar...

Son bir soru daha 1.9 tid 150 hp 320 tork 9-5 kasası için hantal veya yakıt tüketiminde biraz savurgan olabilir mi ?

• Arkadaşlar bilgisi olan yok mu bu son bir iki sorum hakkında?

Eldeki araç satıldı yeni araç aranıyor çok az zamanımız kaldı.

2007 Passat tdi dsg ve Saab 9-3 veya 9-5 tid modelleri arasındayız. Yardım rica ediyorum.
  • @Onurcukka;

Öncelikle 1.9 TID motorun 9-5 kasasına az geleceğini düşünmüyorum. 9-3 ile 9-5 arasında yaklaşık 150 kg fark var yanlış bilmiyorsam ve 9-3 kullanıcıları çok memnun ama 9-5 TID kullanıcılarının yorumlarını okuduğumu hatırlamıyorum. Ama bu 1,9 TID motorun chip uygulaması ile 180 HP güç ürettiğini ve oldukça tatminkar performans verdiğini biliyorum.

Bu arada 2006 sonrası 9-5'ler benimde ilgi alanıma giriyor ve sürekli kontrol ediyorum ikinci ellerini. Eğer alırsanız ilk kıskanan kişi ben olacağım, şimdiden söyleyeyim :)

Dizel motorlar için görüşüm sizinle aynı, yani "bakarsan bağ bakmazsa dağ olur" durumu söz konusu. Bunun içinse iki yol var, ya bu işleri iyi anlayan bir servise göstermek ya da aracın servis kayıtlarını yetkili servisten sorgulatmak. Böylece km'sinin orjinalliğini de öğrenmiş olursunuz.

Son olarak 9-5 lerin daha iyi yol tuttuğu genel bir görüştür ama ben kullanmadığım için tam olarak bilemiyorum.

Umarım sizi de aramızda görürüz

Bu kadar bahsetmişken bir 9-5 resmi koymamak olmaz. SW ama yakışıyor bu araca yahu...

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Cevap için çok teşekkür ederim.

Bugün oto şov' da gözlerim hep bir Saab standı aradı ama ne yazık ki sonuç hüsran :(

9-5'ten vazgeçtik boyutlarından ve biraz da tasarımından dolayı. 9-5 tasarımı çok hoş aslında ancak 9-3 daha derli toplu ve daha kompak bir tasarım bizim için.

İlgilendiğimiz araçlardan birincisi aşağıdaki linkte. Şuan km'si 81.000 küsürdeymiş. 60.000'de detaylı bakımı yapılmış. Lasikleri yeni. 4 disk freni ve balataları değişmiş.

İlk sahibi TBMM üyesiymiş ve makam aracı olarak kullanıyormuş. Şu anki sahibi de bir tekstilci. Sadece sağ ön çamurlukta anahtar çiziğinden dolayı küçük bir boya varmış. İçinde sigara içilmemiş vs vs... Anlatıldığına göre çok temiz bakımlı bir araç. Kısmetse bu pazar bakacağız. 42.000 liraya bırakıyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-saab-9-3-cok-temiz-28740798/detay

Diğeri ise aşağıdaki linkte ve bu da 45.000 liraya bırakıyor. Sadece ön kaput orjinali ile serviste değişmiş. 65.000 küsür km'de.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-saab-9-3-2006-saab-9-3-vector-65-400-km-32192082/detay

Bu araçların ikisi de donanım olarak tamamen aynı sadece ilk olanda Aero jantları var. İnşallah bunlardan birisi ile Saab takımındaki yerimizi alacağız yakın zamanda :)

Görüş ve araçlar hakkındaki ekstra bilgilerinizi önemle rica ediyorum her zaman. Teşekkürler :)

• Bu araçlar arasında ben ucuz olanı tercih ederdim. Hem ucuz hem değişeni yok hem de sahibinden. Aero Jantı ise cabası. Pahalı olan araçta kaput değişmiş ve galeri olması benim ilgimi azaltıyor açıkçası. Anlatıldığından başka sorunu yoksa ilk seçenek her açıdan olumlu geldi bana.

Hayırlısı neyse o olsun demek istiyorum sizin adınıza. İyi akşamlar.
  • Bugün saat 3 gibi ucuz olana bakmaya gidiyoruz. Hayırlısıyla anlaşabilirsek ve araçta söylendiği gibi sorun yoksa inşallah bu haftaiçi hallolacak bu iş kısmetse :)

Çok teşekkür ederim. Gelişmelerden haberdar ederim kısmet olursa resimlerle birlikte :)

İyi günler...
  • Bugün gidip baktık Avcılar'daki araca. Araç 84.000 km'ye gelmiş, birkaç gün önce Erzincan'a gidip gelmişler. Araca baktık beğendik, kontrol ettirdik Gökşenler'e de sorduk herhangi bir sıkıntısı çıkmadı. Sadece sol ön çamurlukta otoparkta bir aracın çarpması sonucu ufak bir ezik oluşmuş onu da sahibi yaptırmamış alacak kişi görsün şüphelenmesin değişeninden dolayı diye. Kapora verdik inşallah bir iki gün için alım satım da olacak hayırlısıyla :)

İç kısmında da sadece fan hızını artırıp azaltmaya yarayan tuşların üzerleri soyulmuş o kadar... Onun dışında çok temiz bir araç. Kafama takılan bir unsur oldu, aynaları katlama düymesinin yanında yine ayna katlama düymesine benzeyen bir tuş var ona basınca hiçbir şey olmadı. O tuş ne işe yarar acaba bilen arkadaşlarımız var mı?

Saab takımında ben de yer almak istiyorum artık, imza için ne yapmam gerekiyor :)

• Arkadaşlar sürücü koltuğunda hafif kararma lekeler var o lekeleri neyle silip çıkabiliriz ?

Aynı şekilde jant göbeklerindeki Saab logoları da kararmış biraz onları da temizlemek istiyorum. Kimyasal falan almak gerekir mi yoksa arap sabunu ile denesem işe yarar mı fazla abartmamak koşulu ile... ?
  • Hocam hayırlı olsun öncelikle. Sürüş deneyimleri ve fotoğrafları yeni bir konuda paylaşırsan daha iyi olur bence. Bakalım sizde ilk sürüşte aşk yaşayacak mısınız?

Koltuklardaki lekeler kumaş kısımda ise sonax ve benzeri markaların koltuk temizleyicileri iş görebilir.

Ayna katlamaya yarayan tuşun yanındaki tuş; paralel park için sağ taraftaki aynayı kaldırıma çevirmeye yarıyor. Ayna park tamamlandıktan sonra kendiliğinden eski haline geliyor.

Bu arada imza için aşağıda verdiğim linki kopyalayıp profil kısmındaki imza bölümüne yapıştırabilirsin:

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_7970816/tm.htm][image]http://img7.imageshack.us/img7/6119/saablogog.jpg[/image][/link][/center] 
    [b][center][size=2][link=http://forum.donanimhaber.com/m_7970816/tm.htm]SAAB: Born From Jets[/link][/size][/center][/b]

Gelişmeleri merakla bekliyoruz

• Teşekkür ederim, inşallah kazasız belasız güzel güzel kullanırız ailece :) deneyimleri dediğiniz gibi ayrı konuda paylaşsam daha güzel olur hem bir hareketlilik gelir belki :)

Lekeler deri kısımlarında koltuğun. Bir de sürücü kapısında inip binerken ayak sürtmelerinden dolayı lekeler var... malum 5 yaşında araba olacak artık o kadar bir şekilde temizleyeceğiz :)

İmza için de teşekkür ederim :)
  • Arkadaşlar aracın üzerindeki lastiklere kafam takıldı. Araştırdım internetten modelini falan buldum ama lastik hakkında yorum bulamadım hiç.

Radial N 3000 V tipi 225 tabanlı lastikler var. Yeni takılmış lastikler, V tipi olması nasıl etkiler ne işe yarar bilemiyorum. Desenleri normal lastik deseni gibi değil. Yol tutuşta , özellikle yağmurda, avantajlı ya da dezavantajlı bir model midir bu V tipleri ?

Bir de bu jantlara uygun kar lastiği ne önerebilirsiniz ?
  • Hocam o harfler lastiklerin yapabileceği son hıza göre veriliyor. V serisi son hız olarak 240 km/sa hızlara göre üretiliyor. Benim araçtaki lastikler de V serisi. Ama fiyat farkı çok değilse ne kadar yüksek hız limiti varsa o kadar dayanıklı olacağından üst serileri tercih etmekte fayda olacaktır.

Lastikler 225/45/17 olduğundan fiyatları biraz tuzlu olacaktır. Kumho-Toyo gibi alternatif markaları kullananlar da memnun genelde. Benim araçta Hankook marka lastikler var daha 4 aylık. Memnunum şu ana kadar. Yağışlı havalarda da fena değil.
  • V tipi o zaman yüksek performans yani yüksek hız lastiği demek ki...

Şuan üzerindeki lastiklerin adet fiyatı 175 tl civarı internetteki bazı sitelerde... Sanırım orta kalitede bir lastik bunlar.

Çok fazla yüksek hızlara da çıkılmıyor(en fazla 160-170 arası oluyor zaman zaman), zaten aracın da çıkabileceği max. hız 210-220 km/s ancak olacaktır. Bu da üzerindeki lastiklerin bize yeterli olacağını gösteriyor sanırım normal şartlarda.

Önümüzdeki ay içerisinde de 2 takım kar lastiği de alınca lastik olayını da 1-2 sene süreyle çözmüş oluruz herhalde.

Sizin aracınızdaki lastiklerin markası nedir ?

Bu arada sizin aracınızda da klima düğmelerinde soyulma var mı? Fan hızını artırma ve azaltma düğmelerinin üzerindeki kaplamalar soyulmuş durumda. 8 yaşındaki corollada bu tip bir şeye rastlamadık hiç. Saab gibi bir markada nasıl oluyor hem de 5 yaşındaki bir arabada şaşırdım doğrusu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurcukka -- 5 Kasım 2010; 10:57:42 >

• Üstteki mesajda yazmıştım, benim lastiklerin markası Hankook V serisi.

Benim araçta müzik kontrol sisteminin sadece bir tuşunda kısmi soyulma var. Diğer tuşlarda sorun yok.
  • @ coolfire ; kusura bakma dikkatimden kaçmış lastikleri belirttiğin kısım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurcukka -- 9 Kasım 2010; 19:30:51 >
  • Arkadaşlar Dizel 9-3'ün bakımları 10.000 km'de bir mi yoksa 15.000 km'de bir mi? Az önce Enginler ile konuştum 10.000 km'de bir yapılıyor dedi ve 90.000 km'de triger seti değişimi olduğunu söylediler. Gökşenlerde ise triger değişimi 120.000 demişlerdi geçen hafta konuştuğumuzda. Ne kadar tutarsız veriler bunlar böyle. Çok tereddütte kaldım.

Enginler yıl sonuna kadar kampanya düzenlemiş, triger seti + 90.000 bakımı + işçilik = 1051 TL

Bir de triger setinin 2 tipi varmış. Biri distribitör tarafından getiriliyor ve 550 lira gibi bir ücreti var 2 yıl garantili , diğeri de yine servis tarafından ithal edilen bire bir aynı parça 1 yıl servis garantili 250 lira.

Bu ithal olan sete güvenebilir miyiz acaba? 1 yıl garantili servis tarafından...

4 mevsim lastikleri ile ilgili bir test. Belki faydalı olabilir.

http://www.otogundem.net/guncel/4-mevsim-lastik-yanlis-bir-tercihtir.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurcukka -- 12 Kasım 2010; 14:53:05 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.