Şimdi Ara

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____ (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.471
Cevap
59
Favori
319.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.youtube.com/watch?v=EdtAm7RsTmE&feature=related

Güzel bir 4 mevsim lastik ve kış lastiği karşılaştırması. Aradaki farkı net bir şekilde gösteren güzel bir test.
  • Biraz geç oldu ama:)1

____ ::: DH SAAB TAKIMI ::: _____
  • 2

• Oh ne güzel ya ön konsolu soyulmamış bir 9-3 görmek :))

175 mi 210 mu bu ? :)
  • Hiç bir yerinde soyulma yok çok şükür. Aracı sıfır almıştık, son derece dikkatli ve titiz kullandık.
    175 beygir. Vector.
    Alırken spor şasi istemiştik özellikle. Hatta biraz da bekledik
  • :) Peki spor şasede konfor nasıl? Lastik ölçülerinizi ve markasını önceki mesajınızda yazmıştınız sonradan hatırladım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurcukka -- 25 Kasım 2010; 15:11:24 >
  • tabi spor şaside konfor bayaa az:)
    En küçük çukuru vs'yi hissediyoruz. Ama sürüş keyfi gerçekten bambaşka.
    Biraz da Spor şasi olduğu için istanbulda şehir trafiğine pek sokmamaya çalışıyorum caaanım Saabımı.
    Ağırlıklı olarak uzun yolda kullanıyorum. (Gerçi şu anda askerde olduğum için kapalı garajda yatıyor gül gibi).
    Şehir içinde kullanmak için temiz bir Grand Vitara arıyorum. çukur kasis vs. dert etmeyeceğim böylece:)
  • 3
  • .

• benim sizin aracınızla alakalı birşey söylemedim kyanlış anlıyorsunuz ben sadece saab ı satmak o kadar kolay olsaydı aylarca ilanda beklemezdi fiyat olarakda abartılı rakamlar yazanlar beklemeye devam ederler sizin aracınıza gelince ister 40000 tl ye ister 30000euro ya satmaya çalışın beni ilgilendirmez. ben genel anlamda söylüyorum ben internetten birşeyleri öğrenipte burada paylaşmıyorum istanbul da ve ankara da trafikte çalıştım ve herçeşit arabayı durduruyordum ve benim evime her ay standart 3 tane dergi gelie sizin arabalardan ne kadar bilginiz varsa benim de o kadar vardır saab tan hariç bmw mercedes porshe ...vb araçalrı da kullandım.. hertürlü arabayı takip ederim bir o kadar saab almış satmış olabilirsiniz bunları burada reklamını yapmaya gerek yok.
  • benim saab a karşı bir heyecanım falan da yok tecrübeleriniz size kalsın burası ortak paylaşım yeri sizle alakalı birşey yok üstünüze alınmanıza da bir anlam veremedim
  • Maşallah ayna gibi parlıyor araba ya :))
    Hayırlı tezkereler, az kalmış ha gayret :)

Bu akşam eve gelirken Ataşehir merkezde en son kasa 1.9 TTID Aero gördüm, birkaç yüz metre arkasından gittim çok güzeldi çift egsoz vs vs... :)) DR plaka acaba bizden mi :D
  • Onur bey çok teşekkür ederim.
    Ben de trafikte Saab görünce çok mutlu oluyorum. Çoğu zaman selamlaşıyoruz sürücüsüyle.
    Saab sahipleri arasında bir gönül bağı olduğunu tahmin ediyorum.
    Zaten Saab'ın değerini bilmeyenler pek Saab almıyorlar.
  • :) Ben de 329 olarak yapmıştım askerliğimi seninle aynı dönemdeydim Ağustos-Ocak :)

Bende de o ara Saab olsaydı arkasından selektör yapıp dururdum :D Sürücüsü de ne yapıyor bu deli diye düşünürdü tabi :D

İşin gır gır yanı bir tarafa gerçekten yolda Saab görünce hoşuna gidiyor insanın :)

Bir sorum olacak, ruhsatta bugün dikkatimi çekti; Vector 1.9 TiD SPF AT yazıyor. Bu SPF ne anlama geliyor? Google'dan araştırdım biraz ama bulamadım net bir sonuç...

Bir diğer sorum da şu katlanır ayna ile ilgili... İçeriden kapatıp açarken hiçbir sorun yok ancak kumanda ile kapattığım zaman sağ ayna bazen kapanıyor bazen kapanmıyor. Sizlerde de böyle bir durum var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurcukka -- 28 Kasım 2010; 18:26:07 >
  • Arkadaşlar dizel 9-3 düşünen olursa aşağıda linkini verdiğim araç hakkında birkaç bilgi almıştım kendimize araç ararken isteyene yollayabilirim (şase no ve plaka). En son 41'e bırakıyorlardı biz sorduğumuzda. Ön kaput değişmiş, önden darbe mi var diye sorduğumda yaptığımız expertizde ön panjurda ve farlarda herhangi bir hasar görmedik, yukarıdan bir şey düşmüş olabilir kaputa, dendi. Ve arka çamurluklardan birinde boya olduğu söylenmişti.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-saab-9-3-2006-saab-9-3-vector-65-400-km-32192082/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurcukka -- 29 Kasım 2010; 16:26:11 >

• Onur bey,
    SPF konusunda bilgim yok.
    Sağ aynanın kapanmaması sorunu bende yok. Her iki türlü de kapanıyor.
    Ben de de ara sıra dışarıdan kilitlerken camların kapanmaması sorunu oluyordu ilk başlarda.
    Sonra geçti kendiliğinden:) Akıllı araba kendini tamir ediyor herhalde:)
  • :) çok akıllı maşallah motor arıza ışığını da kendi kendine söndürdü bizimki :D

Bizim araçta da kumanda ile sadece ön camlar ve sunroof açılıp kapanabiliyor. Arka camlarda tık yok :D Aküsü mü zayıf acaba böyle elektronik aksamlarda kendini kısıyor olabilir mi :D
  • Selam arkadaşlar,

Bugün aracımız yine motor arıza ışığı yaktı ve servis uyarı mesajını gösterdi. Gökşenlere götürdük bir check-up yaptıralım dedik. 4 adet arıza vermiş araç.

1.si Egr valfi görevini yapmıyor, değişmesi lazımmış

2.si Emme manifoldu ve manifold kontrol valfi arıza vermiş, bunların da değişmesi gerekiyormuş. Manifoldun değişmesi için çatlaması ya da kırılması lazım, bunun için de arabanın 1. kattan falan aşağı düşmesi lazım dedi birkaç otomobil mühendisi tanıdığımız...

3.sü Dikiz aynaları hata vermiş (sanırım sağ dikizin zaman zaman kumandadan kapanmaması bu yüzden.)

4.sü Arka üst viraj denge çubukları arıza vermiş ( Sol önden gelen lokur lokur sesin sebebi buymuş , ne alaka anlayamadım bunu)

Bu işlemler için işçilik dahil 3750 lira fatura çıkardılar. Gökşenler hem 800 lira ayrı bir işçilik alıyor, hem de bu EGR , Manifold ve Denge çubuklarının değişimi için toplam 600 lira ayrı işçilik alıyor. Totalde 1400 lira işçilik yazmışlar. Özel servislere de bir göstermeye karar verdik ilk etapta bakalım onlar ne diyecekler...
    Ne yapacağız bu servislerle bilemiyorum gülsem mi ağlasam mı...

Ha bir de termostat bozukmuş, hararet göstergesinin bu aşırı oynaması da bu yüzdenmiş... Bunun da değişimi serviste 193 liracık... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurcukka -- 1 Aralık 2010; 21:31:54 >

• Öncelikle biraz şanssızmışsınız bu konularda Onur bey, geçmiş olsun. Dizel ikinci el araçlarda bu tarz sorunlarla daha sık karşılaşılıyor ne yazık ki.

Benim bu konuda birinci tavsiyem, Opel'in özel servislerine bir danışın bence motor konusunda. Çünkü bu motorun, opellerde kullanılan 1.9 cdti motorla aynı olması lazım. İkinci ve daha önemlisi ise e-bay. benim aracın sunroofu aldığımda arızalıydı. Yaklaşık 1000 TL ücret istiyordu servis. Ben parçayı e-bay'den buldum ve toplamda 175 TL civarına halletmiş oldum sorunumu. Tabi ben, çıkma sunroof motoru aldım ama orjinali de servisteki kadar pahalı değildi zaten. Hatırladığım kadarıyla yarı yarıya idi.

Bu arada Saab konusunda uzman bir Ramazan Usta vardı İstanbul'da. Bir araştırayım bakalım numarasını bulabilecek miyim?

Buldum Bostancı sanayide Göksu Otomotiv'den Ramazan Usta (0216 575 77 23). Adres: Bostancı Oto. San. Sit. Değirmenoğlu Cd. Karahan Sk. No: 2 İçerenköy.

Burayı bir araştır hocam, kendisi Saab konusunda oldukça iyi bir usta bildiğim kadarıyla.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Evet bu konuda biraz şanssızlığımız tuttu :) ama böyle böyle bazı şeyleri iyice öğreniyoruz, örneğin; ikinci el araç alırken insanlara ne kadar güvenirsen güven mutlaka arabayı al bir expertize sok!!! gibi... :)

Motor konusunda iki önemli sıkıntımız egr valfi ve emme manifoldu. Bostancıdaki özel servisimiz emme manifoldu tıkanmıştır temizleyince geçer, o parçanın değişim gerektirmesi çok çok zor bir durum demişti. Bu şanssızlıkla bizi bu da bulur tabi belli olmaz :D Egr valfi konusunda da herhalde artık onu değiştireceğiz mecburen. Bayramdan önce temizlettik onarımını yaptırdık yine sorun çıkardı. Bir de sizin vermiş olduğunuz ustaya danışmak istiyorum şimdi.

Ebay'den alışverişlerde belli bir kotanın (100 euro) üzerinde mal alınca gümrüğe takılıyor diye bir söylenti var. Bu nedenle oradan parça sipariş versek parçanın fiyatına göre gümrüğe takılır mı endişesi içindeyim. Yine de bir bakmakta fayda var. Çok teşekkür ederim.

Şu arka denge kollarının iki tanesine servis 600 lira dedi, internette bir yedekparça sitesinde yarı fiyatından da ucuza buldum eğer doğru parça ise.
    Termostat da aynı şekilde yarı fiyatından ucuz yine bu sitede... Yetkili servis akıl karı değil gerçekten.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.