Şimdi Ara

###DH Satranç Kulübü### (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
586
Cevap
27
Favori
34.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki

###DH Satranç Kulübü###

(En Son Oy Tarihi: 1.1.0001)
Giriş
  • Kusura bakmayın arkadaşlar, uzun zamandır girmiyordum konuya ekleme yapamadım. Şimdi herkesi eklediğimi sanıyorum, ama kaçırdıklarım olabilir. Daha önce üye olup olmadığınızdan emin değilseniz 1. sayfada Ctrl - F ile kullanıcı adınızı aratın, 2 kez eklememiş olurum...

Satranç oynamayalı baya uzun zaman oldu bea. Geçen sene Hikmet hocam vardı ne güzel gidiyordum oraya, iyi alıştırma oluyordu. Bu sene o de gitti...
  • ekle hocam

3. sınıftayken okul 3. cüsü olmuştum
  • beni de ekleyin araniza amatorce oynuyorum sverim satranci
  • Çok sevdiğim antika bir oyundur, beni de ekleyebilirsin.

Beyler 64 öğüdü okudum ama bazı şeyleri anlamadım. Şu sorularımı cevaplayabilirseniz çok memnun olurum:

Değiş-tokuş nedir?
    Rok atmak nedir?
    Taş değiştirmek nasıl oluyor? (Açık oyunlarda fillerini koru (atlarını değiştir), kapalı oyunlarda atlarını koru (fillerini değiştir))
    Taş geliştirmek nasıl oluyor? (Aletlerinizi, özellikle de atlarınızı, olabildiğince çabuk, merkeze doğru geliştirin.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jansay

Çok sevdiğim antika bir oyundur, beni de ekleyebilirsin.

Beyler 64 öğüdü okudum ama bazı şeyleri anlamadım. Şu sorularımı cevaplayabilirseniz çok memnun olurum:

Değiş-tokuş nedir?
    Rok atmak nedir?
    Taş değiştirmek nasıl oluyor? (Açık oyunlarda fillerini koru (atlarını değiştir), kapalı oyunlarda atlarını koru (fillerini değiştir))
    Taş geliştirmek nasıl oluyor? (Aletlerinizi, özellikle de atlarınızı, olabildiğince çabuk, merkeze doğru geliştirin.)

Değiş-Tokuş aldığın taşa karşılık taş vermek veya verdiğine karşı almaktır. Örneğin piyon alıp piyon yedirmek veya fillerin atların vs değişimi. Değişilemeyen tek taş Şah'tır.

Rok atmak Şah ve Kale arasındaki özel bir hamle şimdi uzun açıklamayacağım ama bilmemene şaşırdım doğrusu. Şurdan bak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Satran%C3%A7 (rok yapmak)

Taş değişmek değiş tokuştur. Açık oyun kapalı oyun olayı ise mesela oyun açılılmış ortada pek taş yoksa(oyun sonunda olur genelde) filler daha etkindir(geniş alanda iyi hücum yaparlar) fakat oyun başında ve ortasında konumun sıkışık taşların da çok olduğu durumda At'lar daha etkilidir.

Taş geliştirmek açılışın yegane amaçlarında birisidir en geniş manası ile taşlarını etkin konuma sokmaktır. Mesela atlar kenar karelerde sakattırlar Genişletilmiş merkez denen tahtanın ortasında daha aktif hücum yapabilirler. Filler ise geniş çaprazlarda olmalı ve diğer piyonların fillerin önünü kesmemelidir, fillerini mat ederken veya saldırı yaparken diğer taşlarını desteklemek için kullanırsın. Piyonu piyon savunur, kaleler arasında bağlantı olmalıdır, atlar merkezde filler ise açık çaprazlarda etkilidir vs vs...

• arkadaşlar, ankara'da çocuklar için kurs veren bildiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz yerler var mı? kişisel kurs açanlar da olabilir?
    teşekkürler...
  • millet bende profesyönel oynadım ama hala iyi sayılırım
  • yazmayı unutmuşum benide ekleyin
  • Benide yazarsanız sevinirim ve Omüde okuyan arkadas varsa irtibata geçsin benimle satranç konusunda yardım edeyim..
  • Dershane 1.ligi ve okul 1.ligim var gerçi ödül felan vermedilerde ^^
  • Satranc bizim sitedede oynayabilirsiniz.http://www.onlineplaychess.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdilKeskin -- 15 Aralık 2009; 23:03:49 >
  • Yaz benide dostum , 1451 ukd ve 0 elo
  • quote:

Orijinalden alıntı: kby

playchesste oynayan birileri yok mu hiç yaa?

en son 2517 den 2230 a düşürünce sildim oyunu
  • satrancı geliştirmem için tavsiye edeceğiniz meteryal var mıdır /
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_sea_28

satrancı geliştirmem için tavsiye edeceğiniz meteryal var mıdır /

http://www.satranchaberleri.com/satranc-dersleri
    www.satrancokulu.com
  • üstat listeye beni de eklermisin..
  • Arkadaşlar acemi bir satranç oyuncusu olarak internetten satranç oynayabileceğim bir site arıyorum. Instantchess.com'dan oynuyordum, ücretsiz oynama hakkım doldu. Başka bir site önerir misiniz?
  • Bir zahmet yazıver hocam
  • hey gidi günler hey satrançı bırakalı 5 sene oldu. En son oynadığımda ise Kadıköyde ki Liseler arası turnuvalarda İstanbul birincisi olmuş ve Türkiye müsabakalarına katılma hakkı kazanmıştım. Fakat gitmedim gidemedim
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.