Şimdi Ara

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.759
Cevap
86
Favori
696.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık ben de SX4 sahibiyim. Bir japon arabası almayı planlıyordum, öyle gezmek için gittiğim Suzuki bayisinde tesadüfen bu arabayı gördüm ve aşık oldum. yarım saat sonra arabayı almıştım.
    Arabamı pazartesi teslim alıyorum, hemen LPG montajı yaptırdım tabii zavoli.

Hep bir SUV merakım vardı. Bu da tam benim istediğim ölçülerde, ne çok büyük ne de çok küçük. SUV alıp araziye çıkacak halim yoktu, ama bunun da yeterli bir arazi desteği var zaten. Yüzde 90 şehirde ve asfaltta kullanacağız.

SX4 için ön ve arka tampon koruyucusu konusunda epey araştırdım ama, orijinal bir ürün yok. aluminyum veya krom bir uyarlama yapmak gerekiyor. Ya da SX4 için sadece yurt dışında satılan dört köşesine yapıştırılacak plastik koruyucular var.
    Bu konuda düşüncesi veya tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse, kulüp üyeleri için çok yararlı olur. Tavan çıtaları ön ve arka koruma barları ile tamamlanırsa çok güzel olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekBozok -- 26 Mayıs 2012; 1:08:18 >

• Hayırlı olsun, güle güle kullanın, güzel bir tercih.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desx -- 26 Mayıs 2012; 1:17:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekBozok

Artık ben de SX4 sahibiyim. Bir japon arabası almayı planlıyordum, öyle gezmek için gittiğim Suzuki bayisinde tesadüfen bu arabayı gördüm ve aşık oldum. yarım saat sonra arabayı almıştım.
    Arabamı pazartesi teslim alıyorum, hemen LPG montajı yaptırdım tabii ****.

Hep bir SUV merakım vardı. Bu da tam benim istediğim ölçülerde, ne çok büyük ne de çok küçük. SUV alıp araziye çıkacak halim yoktu, ama bunun da yeterli bir arazi desteği var zaten. Yüzde 90 şehirde ve asfaltta kullanacağız.

SX4 için ön ve arka tampon koruyucusu konusunda epey araştırdım ama, orijinal bir ürün yok. aluminyum veya krom bir uyarlama yapmak gerekiyor. Ya da SX4 için sadece yurt dışında satılan dört köşesine yapıştırılacak plastik koruyucular var.
    Bu konuda düşüncesi veya tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse, kulüp üyeleri için çok yararlı olur. Tavan çıtaları ön ve arka koruma barları ile tamamlanırsa çok güzel olur diye düşünüyorum.

hayırlı olsun güle güle bin.

hangi marka lpg taktırıyorsun?

• quote:

Artık ben de SX4 sahibiyim. Bir japon arabası almayı planlıyordum, öyle gezmek için gittiğim Suzuki bayisinde tesadüfen bu arabayı gördüm ve aşık oldum. yarım saat sonra arabayı almıştım.

bu ilandaki arabanın ön-arka-yan korumaları güzel duruyor. bu arkadaşla irtibata geçersen bilgi verebilir.

• quote:

Hayırlı olsun güle güle binin.

Beyler bu arada hiç aracını satan varmı mı ? ikinci eli hakkındada bilgi sahibi olalım araçlarımızın ,yada piyasa fiyatı nasıl oluyor hiç araştıran varmı ?

• Arkadaşlar merhaba, resimdeki siyah aracın arka tampon korumasını bende aracıma uygulattım, montaj dahil ....00 ....( fiyatı sildim çok özür dilerim firma özellikle rica etti , siz bana mesaj atın ben cevaplarım) aslında benim yaptırdığım fiyatla bayinin verdiği fiyat arasında çoook az bir fark var denebilir eğer istanbulda iseniz İzmit e git gel masrafını üzerine koyun az da bir pazarlık yapın tamam işte benimle aynı fiyatı yakaladınız. adamlar hiçbir delik delmeden ve kaynak yapmadan monte ediyorlar. Bayağıda sağlam oldu üzerine çık zıpla gayet sağlam.
    Ön tampon koruma ise resimdekinden daha kalitelisini buldum aracın önünde monte edilmiş gibi tuttuk bayağı güzel oldu , fakat LPG taktırdıktan sonra araç tekrar TÜV e gireceğinden ne olur ne olmaz diye sonraya sarkıttım
    .

link de ki resimlerde ön tampon korumalardan Ford transit için olan bizim arabalara çok yakışıyor.Tabi benim fikrim öyle, sizde aracın üzerinde takmadan fikir sahibi olabilirsiniz.

Ayrıca bir Yunan sitesindede jeep türü araçlara aksesuar yapan bir firma buldum ama fiyatlar bana çok pahalı geldi.
    http://www.tessera4x4.gr/Product/10/Instance/82/en/ bu üründe bence çok güzel.

Telefleks LPG uygulamasını 16 Haziran gibi Ankarada yaptırmayı düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa tabii, sonuçları sizinle paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 29 Mayıs 2012; 10:07:06 >

• Canı sıkılan arkadaşlar bu linklerde gezinerek fikir sahibi olabilirler :

http://3.bp.blogspot.com/-KXOs6l5t0fA/Tw1dfEKpC2I/AAAAAAAAAgQ/26ji64gtIPM/s1600/2010_suzuki_sx4_20.jpg

www.topspeed.com/cars/suzuki/2010-suzuki-sx4-ar86410/picture353341.html Bu jantları nasıl temin edebiliriz? Almanyada takımı 350 euro ama nakliye imkansız gibi.

Burayada telefon açtım Bursa da 35.00 tl fiyat verdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 27 Mayıs 2012; 17:22:04 >

• Çelik Jant ( hafif alaşımlı) almayı düşünen arkadaşlar içinde önemli bir bilgi vereyim:
    SX4 jant ölçüleri: 6J*16 Jant ölçüsüdür fakat bize özellikle lazım olacak olan bilgiler,
    ET ( offset) ; 40mm.
    Bijon aralığı; 5*114.3 mm.
    C.B.( Porya çapı) 60.1 mm. dir. Bunlar SX4 ün orjinal fabrika ölçüleridir. Bu bilgilere göre, Mitsubishi , Honda, Toyota, Subaru, Mazda markalı araçların 5 bijonlu 16 inç jantları bizim araçlara birebir uyuyor diyebiliriz.
    Bu bilgilerdeki sadece ET ölçüsü 35mm, 40mm. 45mm, değerinde değişebilir diğerleri asla değişmez . ET ölçüsüde jantın çamurluklardan dışarıya taşmasıyla alakalı bir değerdir daha doğrusu jant dik dururken tam ortasından geçen hayali bir eksenle bijonların monte edildiği delikler arasındaki mesafedir.
    Jant satıcıları abi biz tornada jant göbeğini büyülttürebiliriz yada bilezik kullanarak küçülterek senin aracına uydururuz deselerde siz birebir uyan jant tercih ediniz.

• Volkann86 , LPG de verdiğin tüketim değerleri bence gayet makul . uzun yolda 15 kuruş demişşin gazı 2.19 dan aldısan 100km de 6.8 lt yakmışşın. zaten 90km sabit hızla 5lt benzin yakıyor. LPG de benzinden litre bazında fazla tüketim oluyor, e 5 litre LPG tüketmek teknik olarak imkansız olduğuna göre 6.8 litre LPG ideal bence.
  • Sayın
    volkann86

LPG Markasını yazmıştım ama sansure takılmış Z diyebilirim.
    Cevabım geç oldu kusura bakmayın şehir dışındaydım.
  • Gölcük arkadaşın linkini verdiği arp ürünleri gayet güzel görünüyor. Ancak daha hafif olması açısından aluminyum seçmenin doğru olacağını düşünüyorum. Krom olanlar hem çok kaba ve göze batıyor, hem de aluminyumdan birkaç kat ağır olsa gerek.
    Önemli olan park sırasında ön ve arkayı vurmamak, bazen park sinyali de yeterli olmuyor.

Belki ARP ile irtibata geçerek, SX4'ler için, Grand Vitara'lara uygulanan plastik ve hafif malzemelerden güzel ve özel bir ürün üretmelerini sağlayabiliriz. Ben yarın telefonla görüşmeyi düşünüyorum, sonucu buraya yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekBozok -- 27 Mayıs 2012; 19:03:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GÖLCÜK

Arkadaşlar merhaba, resimdeki siyah aracın arka tampon korumasını bende aracıma uygulattım, montaj dahil 180.00 tl adamlar hiçbir delik delmeden ve kaynak yapmadan monte ediyorlar. Bayağıda sağlam oldu üzerine çık zıpla gayet sağlam.
    Ön tampon koruma ise resimdekinden daha kalitelisini buldum aracın önünde monte edilmiş gibi tuttuk bayağı güzel oldu , fakat LPG taktırdıktan sonra araç tekrar TÜV e gireceğinden ne olur ne olmaz diye sonraya sarkıttım
    .
    http://www.arp.com.tr/urunler/on-korumalar.html
    link de ki resimlerde ön tampon korumalardan Ford transit için olan bizim arabalara çok yakışıyor.Tabi benim fikrim öyle, sizde aracın üzerinde takmadan fikir sahibi olabilirsiniz.

Ayrıca bir Yunan sitesindede jeep türü araçlara aksesuar yapan bir firma buldum ama fiyatlar bana çok pahalı geldi.
    http://www.tessera4x4.gr/Product/10/Instance/82/en/ bu üründe bence çok güzel.

Telefleks LPG uygulamasını 16 Haziran gibi Ankarada yaptırmayı düşünüyorum bir aksilik çıkmazsa tabii, sonuçları sizinle paylaşırım.

arka korumayı nerede kime yaptırdınız? benim de ihtiyacım var gibi ışıklarda sıkışınca geri manevra yapmak zorunda kaldım arkama sıfır yanaşan europaya geri geri dokundum bişey olmadı sonra yine bir gün sıkışık trafikte yakın takipteyken önümdeki araç sola dönmek için yolun ortasında durdu ve ben de frene bastım aracım pat diye yerinde çakıldı ve durdum ama arkamdaki efsane kasa toyota duramadı ve yine arka tamponuma köstü nitekim yine birşey olmadı sadece arka tampondaki metalik gri plastik ve onun üstündeki plastiği tutan tırnaklardan 1-2 tanesi kırılmış alttan tırnakları yapıştırdım ve hiçbişey olmamış gibi oldu. ancak 3. darbeye dayanamaz sanıyorum. bu koruma demiri tamponu ufak darbelerden korur. sx4 tamponu da sağlam maaşallah başka araba olsaydı şimdiye kadar çökerdi kesin. yakın takip yapma diyeceksiniz ama makasçı çok trafikte makas yapıp önüme geçilmesini sevmiyorum. arayı da açmıyorum

bu arada umarım teleflex aracına uyar daha önce sana bu konuda yazmıştım. manifoda enjektör gömmek için uygun bir yer bulurlar inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainzed -- 27 Mayıs 2012; 22:56:49 >

• Arkadaşlar önceki mesajımdaki ARP ürünleri ile ilgili görüşme yaptım. SX4 için bir ürün yapmışlar ve bana fotoğraflarını gönderdiler.
    Ben poliüretanlı bir modelin bizim arabalarımıza daha iyi yakışacağını düşünüyorum. Örnek olarak

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***

Bu ürün üzerine Suzuki SX4 amblemi de eklenerek çok özel bir ön bar olabilir. Sizler de bunu beğenir ve ilgili firmaya bu tür taleplerinizi iletirseniz, bir ürün tasarımı yaptırabiliriz.

Arka bar için önerdikleri ise

Ön için KDV Dahil 306, arka için 236 fiyat verdiler. SX4 Kulübünün bilgisine sunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekBozok -- 30 Mayıs 2012; 0:17:55 >

• quote:

Arkadaşlar önceki mesajımdaki ARP ürünleri ile ilgili görüşme yaptım. SX4 için bir ürün yapmışlar ve bana fotoğraflarını gönderdiler. Ben de sizinle paylaşıyorum.

https://plus.google.com/photos/111670085540237757867/albums/5747540382986257569

Tamamen krom bir ürün. Ellerindeki diğer ürünlerin SX4'e uyarlanamadığını söylediler.
    Ben poliüretanlı bir modelin bizim arabalarımıza daha iyi yakışacağını düşünüyorum. Örnek olarak

Bu ürün üzerine Suzuki SX4 amblemi de eklenerek çok özel bir ön bar olabilir. Sizler de bunu beğenir ve ilgili firmaya bu tür taleplerinizi iletirseniz, bir ürün tasarımı yaptırabiliriz.

Arka bar için önerdikleri ise

Ön için KDV Dahil 306, arka için 236 fiyat verdiler. SX4 Kulübünün bilgisine sunuyorum.

paylaşım için teşekkürler.

bence o krom malzeme olmamış. hem araçtan ayrı duruyor gibi hem de kaba duruyor. ben beğenmedim.

dediğiniz gibi poliüretandan gösterdiğiniz tip çok hoş olacaktır...

birleşip firmaya iletelim. bunun için mail adresi veya bir iletişim adresi var mıdır?

• bir de pahalı yaa GÖLCÜK isimli arkadaş

bu linkteki siyah arabanın arka korumasını montaj dahil 180 TL ye yaptırdığını söylemiş, kendisine nerede hangi firmada yaptırdığını sordum ama cevap vermedi, bakınca cevap verir. bu resimdeki arka koruma oldukça şık bence suzuki yazısı da orjinal duruyor. 180 tl de 236 tl ye göre uygun hem de montaj dahil.

• quote:

Orijinalden alıntı: captainzed

bir de pahalı yaa GÖLCÜK isimli arkadaş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-sahibinden-otomatik-vites-suzuki-sx4-sifira-yakin-86895937/detay

bu linkteki siyah arabanın arka korumasını montaj dahil 180 TL ye yaptırdığını söylemiş, kendisine nerede hangi firmada yaptırdığını sordum ama cevap vermedi, bakınca cevap verir. bu resimdeki arka koruma oldukça şık bence suzuki yazısı da orjinal duruyor. 180 tl de 236 tl ye göre uygun hem de montaj dahil.

bence o arka koruma da güzel değil ama ben spoiler ve kolçağı beğendim

• kolçak bana da lazım ama iyi bişey olsun dersen araca tam uygun armster kolçaklar 150 lira civarı, birde sadece armster aparatı kullanıp kolçağı başka marka olan var o da 100 tl civarı, uydurup takarım dersen uydurma kolçak da en fazla 30-35 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: captainzed

kolçak bana da lazım ama iyi bişey olsun dersen araca tam uygun armster kolçaklar 150 lira civarı, birde sadece armster aparatı kullanıp kolçağı başka marka olan var o da 100 tl civarı, uydurup takarım dersen uydurma kolçak da en fazla 30-35 TL

daha önceki aracımda direk sürücü koltuğuna monte edilen inip kalkan kolçaklardan vardı. her araca takılıyor. 50tlye yaptırmıştım. olmazsa öyle bi şey yaptırmayı düşünüyorum.

bunlarda resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkann86 -- 28 Mayıs 2012; 20:51:35 >

• ARP ürünlerinin linki daha önce verilmişti ben tekrar paylaşıyorum, eposta göndererek, SX4 için özel bir üretim yapmalarını talep edebiliriz. Ben telefonla konuyu epey uzunca söyleyip talepte bulundum. Yarın bir de eposta göndereceğim.

Arp
    ARP OTOMOBİL A.Ş. - 4x4 Otomobil Aksesuarları
    http://www.arp.com.tr
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.