Şimdi Ara

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.759
Cevap
86
Favori
696.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: captainzed

benim aracımda bir sorun farkettim araba düşük devirde çok hantal gaz yiyor sonra devir biraz yikselince ok gibi fırlıyor aracım manuel vites olduğu için bu durumu hissediyorum. benzinde çok hissetmiyordum bu durumu ancak lpg de daha fazla hissediyorum. manuel sx4 kullanan var mı bu durumu karşılaştırmak için internette buji ve buji kabloları diyen, boğaz kelebeği diyen, sensörlerden diyenler var 20 gün sonra servise gireceğim periyodik bakımı gelmediği halde ancak durumu sizinle bir karşılaştırmak istiyorum.

Hava filtresi ve bujiler olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla belki kızıcaksınız ama hangi marka olursa olsun araçların lpgye döndürülmesine karşıyım,her ne kadar sorunsuz deselerde bence lpg motorun ve diğer parçaların ömründen yiyip ,sorunlar çıkartıyor..
  • Ön, Arka Koruma fotolarını ekleyeceğim.

Bu arada, LPG Tüketimi ile ilgili değerlerimizi aktarmak isterim. Sadece 80 Km'si şehir dışı olmak üzere 75 TL'lik LPG ile (35 Litre ve 2.09 Kuruş) 400 kilometre gittik.

Şu anda 600 kilometrede ve fazla seri kullanmaktan ve aşırı gaza basmaktan biraz kaçınıyoruz. 1000 km sonrasında daha verimli sonuçlar alabiliriz sanıyorum.
  • arkadaşlar çinden siparişlerim geldi.

1.si katlanır anahtarlık.

2.si klima düğmeleri. diceksiniz kendi klima düğmeleri yok muydu? bunlar hem zengin gösteriyor hem de elektronik klima havası verdi :D

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***

• quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

arkadaşlar çinden siparişlerim geldi.

1.si katlanır anahtarlık.

2.si klima düğmeleri. diceksiniz kendi klima düğmeleri yok muydu? bunlar hem zengin gösteriyor hem de elektronik klima havası verdi :D

sustalı anahtarlık kabı güzel , ben de sipariş verecektim ama bu malzemenin kalitesinden emin olamadım. resimlerde yazıları biraz silinmiş sence kaliteli mi? çip oturdu mu? anahtarını anahtarcılar sorunsuz yapabildi mi? hayırlı uğurlu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainzed -- 16 Haziran 2012; 0:11:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

Orijinalden alıntı: SORMA_NEDEN

quote:

Orijinalden alıntı: silvershadow

SX4 OTOMATİK Kullanan arkadaşlar yakıt tüketimlerini yazabilirler mi acaba? 2012 model swift ile sx4 arasında seçim yapmakla meşgulümde :) Yakıt tüketimi de önemli...
    Herkese kazasız sürüşler. Allah kaza bela vermesin inşallah...

Şu bir gerçekki araç yakıyor .. Özellikle şehir içinde ve soğuk havalarda şehir içi 10 LT den aşağıya düşmeniz imkansız hele hele istanbul gibi bir yerde 13-14 LT abartı olmaz..ama şuda varki 1.6 otomatik 120 beygir bir araca göre çok da fazla yakmıyor çünkü bir çok benzinli aracım oldu aşağı yukarı hepsiyle aynı ki onlar 1.2 ve 1.4 motordu.. şehir dışı ise sakin kullanımda 6 LT yakıyor dahada düşebilir zamanla ...sonuç olarak herhangi bir benzinli araca göre en fazla 1 - 1,5 lt fazla yakar ortalamada ve bencede bu rahatlığa bu güce değer ..yakıt ekonomisi istiyorsan arkadaşım yeni hyundai i20 1.2 düz vitese bakmanı tavsiye ederim..

şef ne yaptın ya :D

şehir içi en fazla 8.3 gördüm...

kardeşim şehir içi 8,3 bence imkansız her türlü sakin kullanımıda yaptım ..ama senin yaşadığın gezdiğin yerleri yolları bilemem..trafik şartlarına göre değişiyor şu varki benim rakamlarım gayet net ölçümler..bende isterim 8 yaksın ama bir kere katalog değeri bile 8,7 LT ki bunu nasıl ölçtüklerini sende biliyorsundur .. ben 5-6 benzinli araç kullandım hepsinde şehir içi katalog değerlerinden en az % 15-20 fazlaydı ama şehir dışı neredeyse % 100 tuttu... şu an benim karmamda 8,5 gibi gösteriyor onu anlarım ama şehir içi bu arabanın 8,3 yakması imkansız....

• son 1 aydır hep şehir içi kullanıyorum ve de agresif kullanıyorum mesela 6000 devir deenemeleri de yaptım. aracı yüksek devirlerde kullanmayı da seviyorum lpg de yol bilgisayarı 9,2 şehir içi gösteriyor. ancak lpg de bu değeri görüyor şehir içi, yani yol bilgisayarı benzine göre ölçüm yapıyor. eeger benzinde sürsem bu arabanın şehir içi tüketiminin 8,5- 9 LT benzin olacağı kuvvetle muhtemel. 8,5 lt yakıt da 120 beygir araba için şehir içinde normal bir değer sonuçta arabamız heçbek ama 1250 kg unutmayalım. honda civic 120 bg şehir içinde 12 lt tüketiminden söz edildiğini okudum. bence aracımızın yakıtı normal. 120 bg bütün benzinli arabalar şehir içi bu civarda ya da daha fazlasını yakar.

8,5-9 litre yakar şehir içi normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainzed -- 16 Haziran 2012; 19:03:33 >

• Arkadaşlar..

Bu sabah yaklaşık 60 km yol yaptım.. klima sürekli açık idi.. yakınlarda sahil bir yere gittik , Çocuklar biraz denize girdi..ee bizde bi girdik çıktık.. gece vardiyasıyım , sabah işten geldigimiz gibi gittik.. bu gece yine vardiya oldugu için saat 15:30 gibi toparlandık.. dönüş yolu aynı.. 60 km kadar.. klima sürekli açık geldim.. tam otopark a parkediyordum ki.. henüz stop etmemiştim.. fan sesi gibi bir ses dikkatimi çekti.. ama öyle böyle degil.. harbi harbi kuvvet ile üfleyen bir fan sesi.. hani şahin lerde kartallarda fan var.. sogutma suyu belli bir ısıya girdiginde devreye giren.. kontagı kapattıktan sonra bir müddet çalışırdı.. eski tofaş kullananlar bilirler.. aynı öyle bir ses... klima dügmesini bastım kapattım.. ses kesildi.. fanlar açık..üflemesi normal onlardan ses yok.. motoru stop etmeden klimayı tekar açtım..aynı üfleme sesi geldi.. sanırım normal degil... sizinde başınıza geldimi acaba ? müsait olursam yarın servise götürecegim.. 1500 km gibi gel bi bakalım demişlerdi.. 1900 km oldu.. fırsat bulupta götüremedim.. siz ilk bakıma kaç binde götürdünüz.. 1500 yada 2000 gibi bakım varmı.. alırken servisine sormuştum.. 15000 dediler.. dün akşam bir arkadaş ile konuştum.. toyota aldı.. 1500 de bakım yapmışlar yagını degiştirmişler.. anlamadım bu işi

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

Arkadaşlar..

Bu sabah yaklaşık 60 km yol yaptım.. klima sürekli açık idi.. yakınlarda sahil bir yere gittik , Çocuklar biraz denize girdi..ee bizde bi girdik çıktık.. gece vardiyasıyım , sabah işten geldigimiz gibi gittik.. bu gece yine vardiya oldugu için saat 15:30 gibi toparlandık.. dönüş yolu aynı.. 60 km kadar.. klima sürekli açık geldim.. tam otopark a parkediyordum ki.. henüz stop etmemiştim.. fan sesi gibi bir ses dikkatimi çekti.. ama öyle böyle degil.. harbi harbi kuvvet ile üfleyen bir fan sesi.. hani şahin lerde kartallarda fan var.. sogutma suyu belli bir ısıya girdiginde devreye giren.. kontagı kapattıktan sonra bir müddet çalışırdı.. eski tofaş kullananlar bilirler.. aynı öyle bir ses... klima dügmesini bastım kapattım.. ses kesildi.. fanlar açık..üflemesi normal onlardan ses yok.. motoru stop etmeden klimayı tekar açtım..aynı üfleme sesi geldi.. sanırım normal degil... sizinde başınıza geldimi acaba ? müsait olursam yarın servise götürecegim.. 1500 km gibi gel bi bakalım demişlerdi.. 1900 km oldu.. fırsat bulupta götüremedim.. siz ilk bakıma kaç binde götürdünüz.. 1500 yada 2000 gibi bakım varmı.. alırken servisine sormuştum.. 15000 dediler.. dün akşam bir arkadaş ile konuştum.. toyota aldı.. 1500 de bakım yapmışlar yagını degiştirmişler.. anlamadım bu işi

bu ses bu sıcak havalarda normal bir sestir. arabada 2 adet fan var 1. fan motor belli bir hararete ulaşınca çalışır ve motoru soğutur ancak kontağı kapatınca eski şahinlerdeki gibi çalışmaz kontak kapanınca o da kapanır. 2. fan bütün klimalı araçlarda olan fandır. klimanın çalışma prensibi gereği klima radyatörü ısınır bu radyatör soğutulmazsa klima çalışmaz. bu fan klimayı açar açmaz devreye girer ve çalışır. eğer kapalı bir garaja aracınızı park ediyorsanız bu fan seslerini duyarsınız. klima açıksa ve de motor da hararetlkiyse 2 fan beraber çalışır ve biraz ses çıkarır. bu sorun değildir. oldukça normal. geçen gün hava çok sıcaktı 38 derece falandı ve bizz pikniğe gittik biraz tırmandık bu arada klima da açıktı araba çalışırken etrafta piknik alanı aramak için indim araba çalışıyordu ve dinledim ki fanlar inliyor yani sorun yok sıcak havalarda araba motorunu soğutmak için biraz fanlar çabalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro35

Arkadaşlar..

zannerdesem o fan sesi klimanın fanı. normal. yine de içiniz rahat etsin götürün servise.

benim araç 4.700 oldu. daha servise gitmedim.

10.000 ilk bakım.

daha sonra her 15.000de.

• teşekkür ediyorum.. az önce gece vardiyası için iş için evden çıktım.. klimayı açtım bir müddet sonra kapatım sorun görmedim.. ses yoktu.. aynen dediginiz gibi hararet ile alakalı sanırım.. sabah vardiya çıkışı çok yorgun olmaz isem servis e bir ugrayacagım.. şükür şikayetm yok.. bir çaylarını içer gelirim diyorum... bu arada sabah bir kaç kez sollama sırasında yükendim.. başarılı.. sain kullanımda agır kaldıgını hissetmeme ragmen.. rampada sollama yaparken uçup gitme hazzını bir kaç kez yaşadım....
  • Arkadaşlar nihayet LPG uygulaması yaptırabildim, Ankarada TELEFLEKS marka sistem ve STEP marka 47 litrelik tank araca yerleştirildi.

Sonuçlar; full depo sonrasında otobanda 90km sabit hızda 350 km mesafede 23.8 litre yakıt harcandı . 6.8 lt/100km LPG. Ankara- Kocaeli arası otoban, 3 kişi yükle.
    Full depo sonrasında bölünmüş yolda 90km sabit hızda 505 km mesafede 41.8 litre yakıt harcandı . 8.2lt/100km LPG. Kocaeli-Zonguldak-Kocaeli 5 kişi yükle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 20 Haziran 2012; 16:20:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GÖLCÜK

Arkadaşlar nihayet LPG uygulaması yaptırabildim, Ankarada TELEFLEKS marka sistem ve STEP marka 47 litrelik tank araca yerleştirildi.

Sonuçlar; full depo sonrasında otobanda 90km sabit hızda 350 km mesafede 23.8 litre yakıt harcandı . 6.8 lt/100km LPG. Ankara- Kocaeli arası otoban, 3 kişi yükle.
    Full depo sonrasında bölünmüş yolda 90km sabit hızda 505 km mesafede 41.8 litre yakıt harcandı . 8.2lt/100km LPG. Kocaeli-Zonguldak-Kocaeli 5 kişi yükle.

bulunduğum yerde teleflex servisi olsa bende ondan taktıracaktım. önceki aracımda 80.000km tık demeden kullandım teleflexi. gayet iyi bir tercih.

sübap problemi için ne gibi bir önlem aldılar?

• quote:

Orijinalden alıntı: GÖLCÜK

Arkadaşlar nihayet LPG uygulaması yaptırabildim, Ankarada TELEFLEKS marka sistem ve STEP marka 47 litrelik tank araca yerleştirildi.

hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • Teşekkür ederim, ileride doğabilecek subap problemi için extra bir önlem almaya gerek görmedik. Şöyleki , euro 5 emission tabir ettiğimiz en son motorlarda magnezyum alaşımlı sibop kullanıldığını biliyoruz. Bilgi ve tecrübesine itimat ettiğim distribütör benim kullanım karekterimi öğrenince 100-120bin km sorun çıkmaz dedi. Eğer aracı devamlı yüksek devirde yüksek hızlarda uzun zaman aralığında kondisyonlu şekilde kullanırsan 60-70bin km de de sıkıntı yaşarsın dedi.
    En kötü seneryo ya göre ise sibop değişimi 1200 lira masrafla mağnezyum sibop kullanmadan giderilirmiş.
    Ayrıca Ankara da arkadaşımın tanıştığı LPG li grand vitara sahibi devirli ve yüksek hızda kullandığı aracın sibop larını değiştirmeden Suzuki servisinden ayrılan bir ustaya 300 lira gibi bir paraya tamir ettirmiş ve usta bu siboplar 60 bin km daha sorunsuz gidermiş. İşlemin adı sibop fırçalama/ traşlama.

• Arkadaşlar SX4 için yaptırdığım ön ve arka korumalara ait resimleri paylaşıyorum:

Toplam Maliyeti 400 TL, Ön 270 arka 130.

Ön zaten altta bağlantı yerleri vardı. Arka için de şaseye bağlantı yaptılar. Arkayı kalın olandan yaptırmadım kaba duracağı için.

Ön ve arka panellerin üzerine SUZUKI SX4 yazısını CDR olarak hazırlayıp, bir reklamcıda kestirerek yapıştırmayı düşünüyorum. Çünkü hazır SX4 metal logo bulamadım.
    Önerisi olanlar varsa paylaşabiliriz.

• Sayın TekBozok acilen nerede yaptırdığını bildirmeni isterim bende bugün yarın yaptıracagım ön çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 23 Haziran 2012; 12:42:17 >
  • bende önü değil arkayı beğendm :D aracın birazda uzaktan fotolarını alabilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkann86 -- 22 Haziran 2012; 9:32:52 >
  •  *** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***

Arkadaşlar, benim yakıştırabildiğim ön tampon koruması bu ancak TekBozok arkadaşınkide çok güzel karar veremedim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 22 Haziran 2012; 15:30:26 >
  • Ben ön olarak daha hafif olmasını tercih ettim, önemli olan ön bir yere değdiğinde çizilmesin, esneme payı var.

Aldığım yer İzmir Yeşil Metal
    Yarın telefonlarını eklerim. Kendileriyle görüşmüştüm, isteyen olursa kargo ile gönderebilecekler ama, montajı da önemli.

yukarıdaki de güzel aslında, Mitshubishi yazan yere bir de Suzuki SX4 yazma imkanı varsa çok çok güzel olur.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.