Şimdi Ara

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ *** (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.759
Cevap
86
Favori
695.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Suzuki'li olmayı düşünüyorum.Ama etrafımdakiler Japon arabaları yetkili servis olarak ve parça temininde sorunlu diyorlar.Şöyle ki;Bakımları vs.diğer markalara(hyundai vs.) göre çok pahalıdır,en ufak parça değişmesi gerektiğinde uzunca bi süre beklersin gelmesini (hemde yine pahalıya) şeklinde ki ben İzmir'deyim burda sadece 1 tane bayi ve yetkili servis var.Bu duyduğum yorumlar aklımı karıştırdı açıkcası.Ben de en iyi bilecek olan siz Suzuki sahiplerine sormak istedim.Gereçekten bu kadar eksileri var mı?Motorunun sağlam olduğunu biliyorum ama bakımları,parçaları pahalı mı?Sıkıntı yaşanıyor mu?Sedici'nin periyodik bakım fiyatları yaklaşık ne kadar tutuyor?
    Teşekkürler
  • astsubay44 hocam; ben 2500 - 3000 devir arasında seyrediyorum ancak arada bir üst devrileri deneyin ve Suzuki'nin müthiş motor sesinin keyfine varın, ben yapıyorun nadir de olsa ancak gerçekten büyük bir haz o sesi duymak.

syakincil hocm; ben hiç öyle bir sorun yaşamadım, tabi ki parçalar bazen biraz daha pahalı olabiliyor ancak sınıfındaki araçlarla arasında aynı parça için 200 TL fark yok olsa olsa 20 - 30 lira, servis masrafları da bence normal, 50 TL'ye hiç bir marka bakım yapmaz.
  • Simdi, aracin gercekten birtakim dogustan sorunu var, yok degil, yabanci forumlarda da vurgulaniyor; 3cu vites zorlamasi bunlardan biri: her arac olmamakla beraber sikca gorulen bir problem (bende de yok) ve cozumu o kadar kolay degil, uretim yeri Macaristan'da ozel bir kit de uretmisler. (bu arada az bi kafa kullanarak, sen Suzuki muduru, Macaristan'da urettigin bir araci on tane satacagin Turkiye icin taa Japonyadan mi getirttirirsin yada dibinden, tum avrupa icin urettigin Macaristan'dan mi?).
    Benzin motorlar Suzuki uretimi 1600/107 HP (idi), simdiki model de 1600/120 HP, nokta. Avrupa'da bir 1500 de var, ne ise yarasa? Dizeller Fiat 1900 idi (Sedici icin katilim), simdi hep Fiat ama 2000.
    Bence de eski 1600 biraz zayif ama modern (BRC, Zavoli) tup takinca hic fark etmiyor. Uzun yokuslarda biraz zorlaniyor, normalde de oyle…

Ben de 2500/3000 arasi kullanmayi tercih ediyorum: daha sonuk ama az yakiyor ve ses cikariyor ancak max tork devri 4200/4500 civari, yani en iyi bu devirde cekiyor.

• Araçta tassarruf isteniyor ise kesinlikle 2000-2500 devir aralıklarında araç kullanılmalı. Desx biraderimin dediği gibi haftada en az bir sefer benim tabirimle motoru diriltmeli şehir içinde 180-190 ı görebilmeli. (Hız felakettir) Tüp olayını methedenlerde var benim gibi sövenlerde. Aracı sadece ulaşım aracı olarak görüyorsanız,sadece rahatınıza önem veriyorsanız ve burası önemli yılda 25.000 km ve daha fazla yol yapıyorsanız(diğer türlü takacağınız tüpü ancak 2-3 senede amorti ediyorsunuz bununda pek bir önemi kalmıyor)tüp taktırmanızı tavsiye ederim. Ama yılda 10.000-15.000 km yapıyorsanız ve aracınıza değer veriyorsanız tüp taktırmamanızı tavsiye ederim. Piyasada gerçekten kaliteli kitler satılıyor. Özellikle japon araçlarında uygulanmış ve sorunsuz çalışan Brc ve Zavoli gibi. Ama şunun unutmamak lazım Lpgli aracın ömrü benzinliye nazaran daha kısa oluyor. Lpg li bir araçta daha sık benzin sensörü değiştirecek, daha sık bakıma girecek,yolda benzinli araçlara nazaran nal toplayacaksınız gibi dezavantajlarınız olacak. Benzin benim için okey ama lpg out
    Syakincil biraderim selamlar. Ben izmirliyim. Aracımıda izmirdeki tek suzuki bayisinden satın aldım. Bir seneyi geçti aracım bakımı dışında sorun çıkarmadı. Gerçi sıfır araçta o kadarda olsun diyebilirsin ama aracına baktığın sürece aracında sana bakacaktır diye düşünenlerdenim. Yedek parça konusunda pahalı olduğunu düşünmüyorum. Benim önceki aracım suzuki swiftti. Bu aracın motoru ve muhtelif yerlerinde tüm parçaları değiştirtmiştim. Yedek parça konusunda sorun yaşadığımı hiç hatırlamıyorum. En geç bir hafta içerisinde istediğim parçaları temin etmiştik. Eğer nasip olurda sx4 veya swift alıp kullanmaya başlarsan burada veya çevre forumlarda suzuki hakkında yapılan olumsuz yorumların(ahvaki ve tahmini yorumlar için söylüyorum) gerçek dışı olduğuna şahit olacaksın.
    Saygılar,

• quote:

Orijinalden alıntı: taforadeon

Araçta tassarruf isteniyor ise kesinlikle 2000-2500 devir aralıklarında araç kullanılmalı. Desx biraderimin dediği gibi haftada en az bir sefer benim tabirimle motoru diriltmeli şehir içinde 180-190 ı görebilmeli. (Hız felakettir) Tüp olayını methedenlerde var benim gibi sövenlerde. Aracı sadece ulaşım aracı olarak görüyorsanız,sadece rahatınıza önem veriyorsanız ve burası önemli yılda 25.000 km ve daha fazla yol yapıyorsanız(diğer türlü takacağınız tüpü ancak 2-3 senede amorti ediyorsunuz bununda pek bir önemi kalmıyor)tüp taktırmanızı tavsiye ederim. Ama yılda 10.000-15.000 km yapıyorsanız ve aracınıza değer veriyorsanız tüp taktırmamanızı tavsiye ederim. Piyasada gerçekten kaliteli kitler satılıyor. Özellikle japon araçlarında uygulanmış ve sorunsuz çalışan Brc ve Zavoli gibi. Ama şunun unutmamak lazım Lpgli aracın ömrü benzinliye nazaran daha kısa oluyor. Lpg li bir araçta daha sık benzin sensörü değiştirecek, daha sık bakıma girecek,yolda benzinli araçlara nazaran nal toplayacaksınız gibi dezavantajlarınız olacak. Benzin benim için okey ama lpg out
    Syakincil biraderim selamlar. Ben izmirliyim. Aracımıda izmirdeki tek suzuki bayisinden satın aldım. Bir seneyi geçti aracım bakımı dışında sorun çıkarmadı. Gerçi sıfır araçta o kadarda olsun diyebilirsin ama aracına baktığın sürece aracında sana bakacaktır diye düşünenlerdenim. Yedek parça konusunda pahalı olduğunu düşünmüyorum. Benim önceki aracım suzuki swiftti. Bu aracın motoru ve muhtelif yerlerinde tüm parçaları değiştirtmiştim. Yedek parça konusunda sorun yaşadığımı hiç hatırlamıyorum. En geç bir hafta içerisinde istediğim parçaları temin etmiştik. Eğer nasip olurda sx4 veya swift alıp kullanmaya başlarsan burada veya çevre forumlarda suzuki hakkında yapılan olumsuz yorumların(ahvaki ve tahmini yorumlar için söylüyorum) gerçek dışı olduğuna şahit olacaksın.
    Saygılar,

+ 1 000 000 diyorum, o kadar

• valla ben suzuki sx4 kullanıcısıyım tek sorunum yakıtın biraz fazla yakması onun haricinde baya iia araba isterseniz suzukinin 2009 yılında çıkardığı kizaski modeline bakın ne kadar hoş bi model oldugunu ve şu an piyasada bulunan hiç bir araç onun yanına yakışmıyo 3litre motoru ve 300 km/sn hıza sahip
  • arkadaşlar ben bugün aracımı sürerken aracımın hızı 120 km iken aracın sag tarafından rüzgar sesi geliyor bunun nedeni ne olabilir acaba aracım suzuki sx4 hb bilenlerden acil yorum
  • alalı 7-8 ay oluyor şu ana kadar bir sorun teşkil etmedi şükür :)
  • konunuzu bir süre rahatsız edeceğim ama bir duyuru yapmak istiyorum:

otomobil genel bölümüne girmeyen kullanıcılar için duyurumu yapmak istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36922111/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm
    eğer ki yukarıdaki linke bakarsanız akaryakıt zamlarına karşı yapılan bir protestoyu görürsünüz.
    desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim.
  • arkadaşlar benim suzuki sx4 2009 model aracım var km si henüz 5 binde geçen yıl bu ay aldım aracıma bu kış antifiriz koymadım koysamıydım acaba suzuki yol yardımı aradım gerek olmadıgını araçların zaten fabrika çıkışlarında antifiriz koyduklarını söylediler ayrıca sizlere bi şey daha sorcam suzuki neden reklam yapmıyor reklam olmadığı için aracı kimse tanımıyor nasıl bir araç deyip duruyoralar ben bu konuda suzuki ana bayisine defalarca mesaj attım karşılığı gelmedi bide lütfen aracı satarken düşük fiyatla satmayın aracımızın degerini düşürmeyelim
  • http://www.topspeed.com/cars/car-news/tokyo-bound-suzuki-swift-plug-in-hybrid-concept-ar79849.html

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***

Suzuki Swift'le Hybrid işine de el atmış, haydi hayırlısı

Ayrıcxa şu iç tasarımı da kıskandım, aşkolsun Suzuki!

*** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desx -- 14 Şubat 2010; 14:36:13 >

•  *** DH SUZUKİ SX4 KULLANICILARI KULÜBÜ ***

Yepyeni Suzuki Concept'i karşınızda; R3 MPV
  • Bence ön kısımın tasarımı oldukca sık ama arkaya dogru bozmuslar.Aynada oldukca kücük görünüyor.
    Sonuç olarak ben begenmedim.
  • Hocam aynalar büyük ihtimalle kamera şeklinde yoksa o aynalardan görüş imkansız, dediin gibi ön kısım şık ama daha üzerinde oyananır ne de olsa concept.
  • Sanki nissan note modeline benzetmeye calısmıslar.Öyle bi hava gördüm bu conceptte.
  • 2.el 16500 km'de 2008 sx4 hb sahibi oldum..ömrü hayatımda sahip olduğum ilk araba..iç hacmi ve görünümü gerçekten çok iyi..
    benzinli kullanan arkadaşların yorumunu okudum..ancak aldıktan sonra brc sıralı sistem lpg taktırdım..açıkçası performans yönünden kaybı varsa bile farkedemedim..dediğim gibi ilk arabam,lpg geçişi nedeniyle oluşan performans kaybını anlayamamış olabilirim.. yedek lastik bölmesine simit tüp taktırmayı düşünmüştüm ancak brc servisi eksoz ile ilgili sıkıntı olabileceğini söyledi,bu nedenle 32 lt'lik en ufak lpg tankını bagaja sığdırdık..2 kişilik bir aile olduğmuz için bagajdaki bu daralma beni çok sıkıntıya sokmadı..yaptığım hesaplamalara göre ve benim düzensiz devirle kullanmam nedeniyle şu an şehiriçi 18 kuruş yakıyor..araç konya'dan gelirken şehirlerarası benzinle 22,5 kuruş yakmış..ilerde ehliyet tecrübem arttıkça tüketim değerlerinin düşeceğine inanıyorum..

• merhabalar SX4 Sahibiyim ama birşey sormak istiyorum bu araç şehir için çok deli bir biçimde benzin yakıyor bana göre :s ancak şehirlerarası oldukça tasaruflu gidiyorum SX4'e LPG taktırmak istiyorum hangi markayı tavsiye edersiniz?
  • herkese merhaba
    forumun yeni üyesiyim sx4 almaya niyetleniyorum 2. el aşağıdaki ilandaki sx4 sizce ne kadar eder 28900 bana pahalı gibi geldi.

• sx4 benzinli nin yakıt tüketimini yazarmısınız
  • clubun üyeleri emekli olmuş galiba ses seda yok
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.