Şimdi Ara

:::DH TEMPRA TeAm::: (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.262
Cevap
24
Favori
610.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında önemsiz bi sorun ama yine de kafama takıldı...Rölantide hararet 90 ı geçip fan motoru devreye girerken yağ lambası bi an yanıp geri sönüyor.Bu sadece fan motoru devreye girerken oluyor,onun haricinde bi sıkıntı yok.Aracın yağı tam,bi sıkıntı yok.Acaba neden böyle yapar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

quote:

Orijinalden alıntı: osmanslx_42

quote:

Orijinalden alıntı: burak1289

quote:

arkadaşlar bi tane 1996 2.0 16v tempra buldum araç boysasız değişensiz km düşük temiz bi araca benziyor aracı expertize sokup ordan dyno ya en son olarakta kompresyon testine sokmayı düşünüyorum sizce araç alınır mı ? yağ yakma gibi özellikleri var mı bu 2.0 16v lerin lütfen cevap verecek arkadaşlar kulaktan dolma bilgileri yansıtmasınlar tempra diyorum bazı kişileri o araba alınır mı yok dijital gösterge yağ yakar vsvs
    2.0 16v kullanıcıları yorum yapsın

Kullanma klavuzunda 2,0 ie modelinin 1000 km de 1t yaktığı yazıyor adamların gizlisi saklısı yok dijital göstergede okadar sıkıntılı birşey değil 1,6 sx kullanıcısıyım. Ayrıca 2,0 modelin motor arızalarının 1,6 ya göre çok daha pahalıya maal olduğu söyleniyor.

iyi güzelde motor 5 lt yağ aldığını hesaplasak 1000 km de 1 lt yaksa motor yağı 3000 km sonra 3 lt yakar karterde yağ kalmaz motor yağıda 3000 km değişmesi gerek buna çare olarak mobil 10 60 koymak biraz pahalı ama sağlam ya ısıya dayanıklı

Kullanım durumuma göre 1.5-2 ayda bir 1 litre yağ ekliyorum ben

2.0 16 V Mİ ARACINIZ HANGİ TÜR YAĞ KULLANIYORSUNUZ 10W 40 20W50... ARACINIZIN KM KAÇTA

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bi tane 1996 2.0 16v tempra buldum araç boysasız değişensiz km düşük temiz bi araca benziyor aracı expertize sokup ordan dyno ya en son olarakta kompresyon testine sokmayı düşünüyorum sizce araç alınır mı ? yağ yakma gibi özellikleri var mı bu 2.0 16v lerin lütfen cevap verecek arkadaşlar kulaktan dolma bilgileri yansıtmasınlar tempra diyorum bazı kişileri o araba alınır mı yok dijital gösterge yağ yakar vsvs

Kullanma klavuzunda 2,0 ie modelinin 1000 km de 1t yaktığı yazıyor adamların gizlisi saklısı yok dijital göstergede okadar sıkıntılı birşey değil 1,6 sx kullanıcısıyım. Ayrıca 2,0 modelin motor arızalarının 1,6 ya göre çok daha pahalıya maal olduğu söyleniyor.

iyi güzelde motor 5 lt yağ aldığını hesaplasak 1000 km de 1 lt yaksa motor yağı 3000 km sonra 3 lt yakar karterde yağ kalmaz motor yağıda 3000 km değişmesi gerek buna çare olarak mobil 10 60 koymak biraz pahalı ama sağlam ya ısıya dayanıklı

Kullanım durumuma göre 1.5-2 ayda bir 1 litre yağ ekliyorum ben

2.0 16 V Mİ ARACINIZ HANGİ TÜR YAĞ KULLANIYORSUNUZ 10W 40 20W50... ARACINIZIN KM KAÇTA

1.6 sxa karbüratörlü... kullandığım yağ 20w50

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Aracın yağı 5000 km de değişir(yağın kalitesine göre daha uzun sürede gidebilir). Eksildikce ekliyeceksiniz yağı karterde yağ kalmazsa motoru yakarsınız düzenli olarak yağ düzeyini kontrol etmeniz gerek araçda kartere 4 litre yağ almakda 2,0 motor. Yağ çubuğundaki seviyede yaklaşık 1 litre düzenli olarak kontrol edip seviye düşdükce tamamlıyacaksınız yağ eksiltmeyen araçlardada genelde sekman atılıyor eksiltme yapaması için oda yaklaşık bildğim kadarıyla 500 TL civarı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aracın yağı 5000 km de değişir(yağın kalitesine göre daha uzun sürede gidebilir). Eksildikce ekliyeceksiniz yağı karterde yağ kalmazsa motoru yakarsınız düzenli olarak yağ düzeyini kontrol etmeniz gerek araçda kartere 4 litre yağ almakda 2,0 motor. Yağ çubuğundaki seviyede yaklaşık 1 litre düzenli olarak kontrol edip seviye düşdükce tamamlıyacaksınız yağ eksiltmeyen araçlardada genelde sekman atılıyor eksiltme yapaması için oda yaklaşık bildğim kadarıyla 500 TL civarı.

şimdi ustam sekman atılma olayı ayrı bu araç sıfır km iken 1000 km de 1 lt yağ yakmaktadır oda ısıdan dolayı 20w 50 yağ koyun diyede eklemiş mobil 1 in geliştirdiği yüksek ısıya dayanıklı 10w 60 yağı var sanırım bu bi çözüm olabilir sonuçta bu yağ yeni çıktı eminim tofaş fabrikası ozaman 10 60 yağ olsa onu yazardı kabutun altına

10 60 çözüm olabilir diye düşünüyorum

• Arkadaşlar 95 Model SX var araba Lacivert olduğu için boya solması var ve ön camı çatlak birde lastikler bitik bu arabaya 3500 lira istedi bu arabayı kaça alsam bana yarar içimden geçen rakam aslında 2500-3000 arası ama aldıktan sonra okadar masraf edeceğim '' Komple boya, 4 Teker, Ön cam değişimi'' sizce arabayı alayımmı.Birde bu yazdıklarımı kaç liraya yapabilirim.Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: webercan

Arkadaşlar 95 Model SX var araba Lacivert olduğu için boya solması var ve ön camı çatlak birde lastikler bitik bu arabaya 3500 lira istedi bu arabayı kaça alsam bana yarar içimden geçen rakam aslında 2500-3000 arası ama aldıktan sonra okadar masraf edeceğim '' Komple boya, 4 Teker, Ön cam değişimi'' sizce arabayı alayımmı.Birde bu yazdıklarımı kaç liraya yapabilirim.Teşekkürler

boya fiyatı değişir kral bişeyler yapacaksan 1500 tl boya + 600 tl de lastikler+ 150 cam
  • quote:

quote:

Arkadaşlar 95 Model SX var araba Lacivert olduğu için boya solması var ve ön camı çatlak birde lastikler bitik bu arabaya 3500 lira istedi bu arabayı kaça alsam bana yarar içimden geçen rakam aslında 2500-3000 arası ama aldıktan sonra okadar masraf edeceğim '' Komple boya, 4 Teker, Ön cam değişimi'' sizce arabayı alayımmı.Birde bu yazdıklarımı kaç liraya yapabilirim.Teşekkürler

boya fiyatı değişir kral bişeyler yapacaksan 1500 tl boya + 600 tl de lastikler+ 150 cam

Eğer motorda sorun yoksa kaçırma hocam bu fiyata bak o kadar diyorum. Döküntü araçlara bile millet 6500-7000 istiyor ve burnundan kıl aldırmıyor kimse.

• merhaba bende 97 tempra sx var.10-40 yağ kullanıyorum 5000 km yağ değiştiriyorum. ince yağın cok avantajı var. araba ilk marşta kontağa dokunur dokunmaz çalışıyor. kışın 20-50 yağ koymuştum araba çalışırken bıraz kasıyordu. birde size tavsiyem her yıl aracın ikinci yağ değişiminde buji kablolarını ve bujilerini değiştirmeniz. 25 tl bir maliyeti var. arabayı çok rahatlatıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Eğer motorda sorun yoksa kaçırma hocam bu fiyata bak o kadar diyorum. Döküntü araçlara bile millet 6500-7000 istiyor ve burnundan kıl aldırmıyor kimse.

dostum eğer bu fiyata bulduysan, motorda ve elektronik beyinde birşey yoksa kacırma derım. araba piyasası ucmus

• quote:

Orijinalden alıntı: laptop arası köfte

Aranızda elektrikten anlayan var mı?

Aslında önemsiz bi sorun ama yine de kafama takıldı...Rölantide hararet 90 ı geçip fan motoru devreye girerken yağ lambası bi an yanıp geri sönüyor.Bu sadece fan motoru devreye girerken oluyor,onun haricinde bi sıkıntı yok.Aracın yağı tam,bi sıkıntı yok.Acaba neden böyle yapar?

Kablolamada bir yerlerde kaçak var. Benim de benzer bir sorun vardı, arka lambalar sıkıntılı yanıyordu ya da hiç yanmıyordu. Kabloları araştırdık sıkıntı çözülmüştü.

• beyler benim tempranın göstergeye bir şeyler oldu arabayı çalıştırdıgım da devir maximum seviye ye çıkıyor km göstergesi gidip gidip geliyor sayılar değişiyor sorun nedir acaba bir fikriniz varmı
  • Far yıkama nasıl çalışıyor?
  • quote:

Far yıkama nasıl çalışıyor?

farları açıyorsun normal bir şekilde kolu çekiyorsun camlaı fiskiye ile yıkarken farlarda yıkanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkurt58

beyler benim tempranın göstergeye bir şeyler oldu arabayı çalıştırdıgım da devir maximum seviye ye çıkıyor km göstergesi gidip gidip geliyor sayılar değişiyor sorun nedir acaba bir fikriniz varmı

birincisi bujilerden,ikincisi,şanzumana doğru bi kablo gider,onu tekrar leğimlet...
  • quote:

quote:

farları açıyorsun normal bir şekilde kolu çekiyorsun camlaı fiskiye ile yıkarken farlarda yıkanıyor

Çalışmadı

SXA da far yıkama var mıydı?

• quote:

quote:

quote:

Çalışmadı

SXA da far yıkama var mıydı?

belki kaza sonucu tampon falan değiştiyse takmamışlardır arabanın altından bak bakalım su tabancalarına giden boru motor vs var mı

• Bakayım teşekkürler. Araçta kaza yok.

• Arkadaşın dediği gibi hortumlardanda olabilir far yıkama motoru var su bidonunda birde oda arızalı olabilir. Ayrıca far yıkama biraz geç girebiliyor bazen devreye.
  • quote:

Arkadaşın dediği gibi hortumlardanda olabilir far yıkama motoru var su bidonunda birde oda arızalı olabilir. Ayrıca far yıkama biraz geç girebiliyor bazen devreye.

Yarın ben bir araştırayım. Kesin yine basit bir şeyden çıkacak...

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.