Şimdi Ara

DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.443
Cevap
34
Favori
79.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EXCALIBUR

quote:

Orijinalden alıntı: tavukjack

raket aldım wilson Blade comp(R) 130 tl kavrama konusu iyi, ağırlığı 300grmış(internette öyle yazıyordu) almakla iyi mi yapmışım boyum 167 kilom 55(değişken) grip L3 müş iyi mi benim için iyi değilse değiştirebilirim(belki)
    Not:Yeni başlıyorum
    Edit:ekleme,imla

Raket işi o kadar custom bir olay ki 150tl-200tl lik raketle çok daha rahat eden hocalar var , yani bu tamamen sizin oyun karakterinize , hakimiyetinize , tuşenize bağlı. Boyunuza göre el size ı değerlendiricek olursak biraz kalın bir raket seçmişiniz(tabi eliniz büyükte olabilir :)) , örnek vericek olursak 1,77 boyum var ve L2 size raket kullanıyorum , sizle aynı boylarda bir arkadaşım L1 size kullanıyor , bunun standartı şu şekilde deniyor rakati elinizle kavradığınız zaman(continantal tutuş) arada bir parmak boşluk kalmalı. L3 sizin için biraz kalın gibi duruyor eğer değiştiremezseniz ince grip kullanmanızı tavsiye ederim.

dip not:Eğer bir klüpte ders alıcaksanız raketi alma işini biraz daha erteleyin derim, şu ilk alacağınız rakatin sizin tenis karakterinize uygun olma olasılığı çok düşük, 4-5 ay sonra hem raketler hakkında daha fazla bilgi sahibi olursunuz hemde denediğiniz raketler size referans olur

klüp değil belediyenin spor klübü(biyerden başlamak gerek)raketi direk alcaz şimdi raketi tutup ss aldım atıyorum:

DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tavukjack

Üstüne birde grip sarılcak , gripi ince tutmakta fayda var.

Tutuş teknikleri için :http://tenisegitim.com/tenis-dersi/raketi-tutus-grip
  • Ben her zaman tenis oynamak istemişimdir ama gerek maddi durumlar gerekse yeterli tesisin vs. olmaması sebebiyle başlayamadım.İçimde hep bir nükte kaldı.Ama çok iyi bir tenis izleyicisiyimdir.Şuanki yaşım itibariyle zaten başlayamam ancak kendi kendime söz verdim oğlumu tenisçi yapacağım.2-3 yaşındayken vereceğim raketi eline vursun topa kerata.Maddi durumum pek sorun olmazsa kursada veririm özel derste aldırırım raketin en kralınıda alırım benim içimde kaldı bari çocuğum oynasın onla gururlanırız belki wimbledonda falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krinorex -- 9 Temmuz 2012; 22:42:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krinorex

Ben her zaman tenis oynamak istemişimdir ama gerek maddi durumlar gerekse yeterli tesisin vs. olmaması sebebiyle başlayamadım.İçimde hep bir nükte kaldı.Ama çok iyi bir tenis izleyicisiyimdir.Şuanki yaşım itibariyle zaten başlayamam ancak kendi kendime söz verdim oğlumu tenisçi yapacağım.2-3 yaşındayken vereceğim raketi eline vursun topa kerata.Maddi durumum pek sorun olmazsa kursada veririm özel derste aldırırım raketin en kralınıda alırım benim içimde kaldı bari çocuğum oynasın onla gururlanırız belki wimbledonda falan

Yaş hiç sorun değil aslında(para da). Ben belediyenin yerine gidiyorum(sizin orda olmayabilir tabi bu imkan). Oraya kısa göbekli bi abi geliyo 40-50 yaşlarında ve gayet iyi oynuyor. Yani; yaşı önemsemeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bughug

quote:

Ben her zaman tenis oynamak istemişimdir ama gerek maddi durumlar gerekse yeterli tesisin vs. olmaması sebebiyle başlayamadım.İçimde hep bir nükte kaldı.Ama çok iyi bir tenis izleyicisiyimdir.Şuanki yaşım itibariyle zaten başlayamam ancak kendi kendime söz verdim oğlumu tenisçi yapacağım.2-3 yaşındayken vereceğim raketi eline vursun topa kerata.Maddi durumum pek sorun olmazsa kursada veririm özel derste aldırırım raketin en kralınıda alırım benim içimde kaldı bari çocuğum oynasın onla gururlanırız belki wimbledonda falan

Yaş hiç sorun değil aslında(para da). Ben belediyenin yerine gidiyorum(sizin orda olmayabilir tabi bu imkan). Oraya kısa göbekli bi abi geliyo 40-50 yaşlarında ve gayet iyi oynuyor. Yani; yaşı önemsemeye gerek yok.

Ben profesyonel kariyerden bahsediyorum dostum wta falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bende tenise başlamayı düşünüyorum. 18 yaşındayım. Ortalama ne kadar süre kursa gitmem gerekir öğrenmem için?
  • quote:

quote:

quote:

WTA(Women's Tenis Association) bayanların tenis organizasyonu gönül ister tabi orda oynamak , Genelde WTA ve ATP de ki ilk 100 de bulunan oyuncular çok küçük yaşlarda tenise başlamışlar ama bu demek değil ki sonradan olmaz bu iş tabi yaşınız ne kadar geçerse şansınız o kadar azalıyor , geçen her zaman oynadığım bir kortta 5-6 yaşlarında bir çocuk oynuyordu o kadar imrenerek baktım ki çocuk düştü sonunda işin şakası bir yana turnuvada tanıştığım biri yaşı yanlış hatırlamıyorsam 40-41 felandı 2 sene önce tenise başlamış ve senior 35+ turnuvada fırtınalar estiriyordu ,en son görüşmemizde 10.000$ lık turnuvalara katılmayı düşünüyordu ne yaptı bilmem ama ATP , WTA bunlar bu işin son noktası öyle 4-5 sene oynamayla felan olucak işler değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXCALIBUR

quote:

quote:

quote:

WTA(Women's Tenis Association) bayanların tenis organizasyonu gönül ister tabi orda oynamak , Genelde WTA ve ATP de ki ilk 100 de bulunan oyuncular çok küçük yaşlarda tenise başlamışlar ama bu demek değil ki sonradan olmaz bu iş tabi yaşınız ne kadar geçerse şansınız o kadar azalıyor , geçen her zaman oynadığım bir kortta 5-6 yaşlarında bir çocuk oynuyordu o kadar imrenerek baktım ki çocuk düştü sonunda işin şakası bir yana turnuvada tanıştığım biri yaşı yanlış hatırlamıyorsam 40-41 felandı 2 sene önce tenise başlamış ve senior 35+ turnuvada fırtınalar estiriyordu ,en son görüşmemizde 10.000$ lık turnuvalara katılmayı düşünüyordu ne yaptı bilmem ama ATP , WTA bunlar bu işin son noktası öyle 4-5 sene oynamayla felan olucak işler değil.

Ben orda kadin tenisi olarak bahsetmedim profesyonellik olarak bahsettim.benim umrumda degil 35+ falan ben grandslamden bahsediyorum ve gecti benden cocuguma verecem bu firsati

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 yaşındayım, tenise olan ilgim 2 yıl önce başlamıştı. Son 2 aydır da çok yakından takip etmekteyim.Oynamak için de can atıyorum aslında fakat yaşadığım yerde tenis kortu,tesisi bulunmuyor.

Malesef yaşadığımız ülkede pek önem verilmiyor tenise. Birçok ilçede zaten kort bulunmamakta. Türkiye'de tenisin gelişememesinin en önemli nedeni de bu aslında. Mağlum ATP dünya sıralamasında da ilk 100 de hiçbir Türk tenis oyuncusu bulunmuyor. 163 numarada ise devşirme bir oyuncu var zaten. Kortlar yaygınlaşmadıkça da tenis hiçbir zaman ülkemizde gelişemeyecek.
  • uf işte ilgi alanlarımdan birisi. Forumda gezinirken denk geldim.
    ekipmanlarım falan var arada eşimle oynuyoruz ama devamlı oynayamıyoruz.
    İstanbul-Halkalı civarında arkadaşlar varsa yaz tatili dönüşü oynayabiliriz.
    Bu arada 1 senedir oynuyorum. Başlangıç seviyesi denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytn -- 14 Temmuz 2012; 20:58:57 >
  • Klübe beni de yazın.

İzmir Bostanlı sahil tenis kortlarında oynayanlardan mesaj bekliyorum.

Yaş 40 ve orta seviye oynuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wal-Nut

quote:

Orijinalden alıntı: tahago

quote:

pendik/çamlık spor tesislerinde tenis oynayan, kursuna giden var mı birkaç sorum olacaktı?

pendikte çamlık tenis kulübümü var hocam orayı bilmiyorum ben pendik tenis kulübüne 1 ay gitmiştim

*

Arkadaşlar fastball'u ısrarla tavsiye ETMİYORUM sonra oyunda topu dağlara taşlara atarsınız topun size nasıl geldiği bile belli değil duvarla oynerken bile top düzgün gelmezse vurmamak tavsiye edilir yapmayın kendinize bunu

var hem de çok güzel. 3 tane tenis sahası var ışıklandırmalı falan ben de başlamayı düşünüyorum

Hocam ne yaptın başladın mı?
    Ben de pendik civarı tenis kursuna başlamayı düşünüyorum.
    Pendik tenis kulübünde kortlar kaliteli ama saati ücreti biraz fazla, ders ücretleri de öyle. Çamlık tenis kulübü nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dia6l0

quote:

quote:

quote:

pendik/çamlık spor tesislerinde tenis oynayan, kursuna giden var mı birkaç sorum olacaktı?

pendikte çamlık tenis kulübümü var hocam orayı bilmiyorum ben pendik tenis kulübüne 1 ay gitmiştim

*

Arkadaşlar fastball'u ısrarla tavsiye ETMİYORUM sonra oyunda topu dağlara taşlara atarsınız topun size nasıl geldiği bile belli değil duvarla oynerken bile top düzgün gelmezse vurmamak tavsiye edilir yapmayın kendinize bunu

var hem de çok güzel. 3 tane tenis sahası var ışıklandırmalı falan ben de başlamayı düşünüyorum

Pendik tenis kulübünde kortlar kaliteli ama saati ücreti biraz fazla, ders ücretleri de öyle. Çamlık tenis kulübü nasıl?

çamlık'ta aylık 55 lira. öğrencilere %25 indirim var. 41 liraya geliyo(yaş 16). daha başlamadım ramazan var bayram var falan derken ya eylül'de ya da ekim'de başlıyorum 2 ya da 1 arkadaşımla. belediyenin zaten burası. tenis kortlarıyla çok ilgileniyolar yani bakımını falan yapıyolar mesela geçen sene 2 tane tenis kortu vardı şimdi 3'e çıkarttılar. ilgi var çünkü. akşamları falan ışıklandırıyolar. biz nerdeyse her gün gidiyoruz oraya basket oynamaya yani her seferinde de hocalar başlarında tenis oynayanları görüyoruz. heveslendik biz de bakalım başlicaz işte
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

*

çamlık'ta aylık 55 lira. öğrencilere %25 indirim var. 41 liraya geliyo(yaş 16). daha başlamadım ramazan var bayram var falan derken ya eylül'de ya da ekim'de başlıyorum 2 ya da 1 arkadaşımla. belediyenin zaten burası. tenis kortlarıyla çok ilgileniyolar yani bakımını falan yapıyolar mesela geçen sene 2 tane tenis kortu vardı şimdi 3'e çıkarttılar. ilgi var çünkü. akşamları falan ışıklandırıyolar. biz nerdeyse her gün gidiyoruz oraya basket oynamaya yani her seferinde de hocalar başlarında tenis oynayanları görüyoruz. heveslendik biz de bakalım başlicaz işte

ucuzmuş la neresi orası 50 kişiye aynende felan mı ders veriliyor o_0

internette bulamadım bir ulaşım numarası adresi sitesi fotosu varsa yazar mısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahago -- 21 Temmuz 2012; 16:18:17 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

*

ucuzmuş la neresi orası 50 kişiye aynende felan mı ders veriliyor o_0

internette bulamadım bir ulaşım numarası adresi sitesi fotosu varsa yazar mısınız

buyur tüm bilgiler var burdahttp://www.sporas.com.tr/tesisler.aspx?pid=227&tid=291
  • quote:

buyur tüm bilgiler var burdahttp://www.sporas.com.tr/tesisler.aspx?pid=227&tid=291

hocam belediyenin kursu mu ben hasan doğana gittim 1 ay hayatımın en boş 1 ayıydı valla
  • Benide ekleyiniz başladım-ilerledim, stilimi oluşturuyorum
  • quote:

quote:

hocam belediyenin kursu mu ben hasan doğana gittim 1 ay hayatımın en boş 1 ayıydı valla

hadi ya neden ki öğretemiyolar mı burası da belediyenin evet.
  • Merhaba öncelikle yaşım 18 ve 4 senedir fenerbahçe kürek takımında profesyonel olarak milli kürekçiyim, bir nedenden ötürü küreği bıraktım ve çocukluğumdan beri istediğim tenisi yapma kararını verdim, kürekten ötürü hala formumu ve altyapımı korumuş bulunmaktayım tenise ciddi olarak başlamak istiyorum ama nereden başlayacağımı nasıl başlayacağımı hiç bulamadım internetteki makaleler olsun siteler olsun çok etkisiz, istanbul-anadolu yakasında oturuyorum ve yardımınızı bekliyorum hemen yarın bir kurs varsa başlarım o gözle değerlendirin lütfen
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugberk94

Merhaba öncelikle yaşım 18 ve 4 senedir fenerbahçe kürek takımında profesyonel olarak milli kürekçiyim, bir nedenden ötürü küreği bıraktım ve çocukluğumdan beri istediğim tenisi yapma kararını verdim, kürekten ötürü hala formumu ve altyapımı korumuş bulunmaktayım tenise ciddi olarak başlamak istiyorum ama nereden başlayacağımı nasıl başlayacağımı hiç bulamadım internetteki makaleler olsun siteler olsun çok etkisiz, istanbul-anadolu yakasında oturuyorum ve yardımınızı bekliyorum hemen yarın bir kurs varsa başlarım o gözle değerlendirin lütfen
    teşekkürler

hocam bir tenis kulübü bulup orada başlayabilirsiniz yada özel ders alıp başlayabilirsiniz size tavsiyem ikna edebildiğiniz kadar çok arkadaşınızı ikna edin beraber başlayın tenis tek başına malum zor :)

Çevrenizdeki tenis kulüplerini araştırın fiyat alın pahalı gelirse belediyelerin bedava (tabi oradan birşey öğrenilmez) ve ücretli (oradanda ne kadar öğrenilir bilemem) kursları var oradan başlayabilirsiniz

@Wal-Nut

Pendiktekini bilmem kartalda hasan doğanda ben 1 ay resmen çöpe attım sen gidiyorsan yorumlarını bekliyoruz güzelse bende gelirim
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.