Şimdi Ara

DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.443
Cevap
34
Favori
79.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olur hocam bende kendimi geliştirmeye başladım hafif hafif. Forehandlerim düzene girdi backhandde hem çift el hem tek el vurabiliyorum. Servislerim kötü sadece. 1-2 aya kadar hazır olurum. Yeni raketimde çok hoşuma gitti bu arada performansımı artırdı.
  • Elbryan kullanıcısına yanıt
    Wilson olandı değil mi ? Güzel duruyordu yorumları zaten alıştıysan bide of of :D 1-2 aya kadar zaten bende anca hangi dolmuş nereye gider öğrenirim
  • theceo12 kullanıcısına yanıt
    Elimede tam oturdu hocam oynadıkça oynayasım geliyor. Sadece kondaj değişikliği yapcam ama şimdilik gerek yok zaten basit oynuyorum. Sen izban durağı bul. İzbana atla İzban her yere gidiyor.
  • Elbryan kullanıcısına yanıt
    Urla'ya yakın neresi var bilmiyorum ki hiç 3 gün oradaydım sadece Kordajı hallederiz iyice otursun oyunun evladiyelik kordaj alırız sana hocam yani kordajın belli olur eskidikçe yenilersin sadece
  • Üniversite 3. sınıfa geçtim bu sene ve geç olsa da tenise başlamak istiyorum. Ntv de maçları falan takip ederdim nasip bu seneyeymiş

http://urun.gittigidiyor.com/spor/wilson-tour-slam-tenis-raketi-tasima-kilifli-90233050

http://urun.gittigidiyor.com/spor/wilson-tourslam-2013-yeni-seri-reaksiyonel-raket-89966149

http://urun.gittigidiyor.com/spor/wilson-energy-xl-titanyum-tenis-raketi-kilif-top-91453211

http://urun.gittigidiyor.com/spor/wilson-procomp-tek-parca-tenis-raketi-top-brn-91567005

http://www.sahibinden.com/listing/alisveris-spor-raket-sporlari-wilson-six-one-comp-tenis-raketi-tek-parca-133297433/detail/

Başlangıç seviyesi olarak bu 5 raketten hangisini önerirsiniz. Yada 130tl kadar daha iyi bir raket varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Eğer bu sporu yapabileceğime inanırsam ilerde daha iyi raketlere geçebilirim ama şimdilik servis atmayı öğretecek, atılan topları karşılayabilecek şekilde bi raket olursa iyi

olur.

Yaklaşık 8 senelik masa tenisi geçmişim var, bu tecrübemin teniste de işime yarayacağını düşünüyor musunuz? Masa tenisi tekniğim genellikle kesik ve servise yönelikti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyezuelo -- 23 Ağustos 2013; 19:40:33 >
  • reyezuelo kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar öncelikle tenisin çok zevkli olduğunu en kısa sürede anlayacaksınız, çok iyi bir seçim yapmışsınız bir yerden başlamak ile.

Gönderdiğiniz raketler başlangıç düzeyine pek uygun değiller. ilk 2 raket aynı zaten çok fazla ağırlar sakatlık riskiniz inanılmaz artar. Energy XL çift parçalıdır kesinlikle düşünmeyin. Son ilan güzel fakat 100 kafa size başlangıçta delik raket psiklojisine sokup oyundan soğutabilir. Ha "ben azmederim yılmam öğrenene kadar" derseniz o zaman içlerinde en güzel seçim bu olacaktır. Fakat dediğim şekilde düşünmüyorsanız 103-105-110 kafa 300 gr altı bir raket almanızı öneririm. (Fikir vermesi açısından ve kullandığım için bildiğimden Wilson US Open uygundur)

Masa tenisi ile tenisin bağına gelirsek, ben bir türlü çözemedim. Tenis konusunda iyi olduğumu düşünürken masa tenisinde 2 den fazla vuruş yapamıyorum

Bu sebepten masa tenisi ile tenisi kıyaslayamacağım.. Başka sorunuz olursa bekliyorum, bol sporlu günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyezuelo
    Yaklaşık 8 senelik masa tenisi geçmişim var, bu tecrübemin teniste de işime yarayacağını düşünüyor musunuz? Masa tenisi tekniğim genellikle kesik ve servise yönelikti.
    Dostum bende tenise daha çok yeni başladım, ve kısa bir süre masa tenisi oynamışlığım var (rekreasyonel değil hoca eşliğinde). Sana şunları söyleyebilirim eğer masa tenisinde vücudu kullanmayı biliyorsan bunda da aynı şeylerden faydalanacaksın fakat bazı yerde de vücudunun otomatik yaptığı hareketleri değiştirmen gerekecek.
    Sonuç itibariyle bana sorarsan faydasını göreceksin.
  • Arkadaşlar tek tenis kılıfı satılan bir yer gördünüzmü veya elinde fazlalık olan? Benim raket kılıfsız gelmişti sorun oluyor taşımak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theceo12

Hocam selamlar öncelikle tenisin çok zevkli olduğunu en kısa sürede anlayacaksınız, çok iyi bir seçim yapmışsınız bir yerden başlamak ile.

Gönderdiğiniz raketler başlangıç düzeyine pek uygun değiller. ilk 2 raket aynı zaten çok fazla ağırlar sakatlık riskiniz inanılmaz artar. Energy XL çift parçalıdır kesinlikle düşünmeyin. Son ilan güzel fakat 100 kafa size başlangıçta delik raket psiklojisine sokup oyundan soğutabilir. Ha "ben azmederim yılmam öğrenene kadar" derseniz o zaman içlerinde en güzel seçim bu olacaktır. Fakat dediğim şekilde düşünmüyorsanız 103-105-110 kafa 300 gr altı bir raket almanızı öneririm. (Fikir vermesi açısından ve kullandığım için bildiğimden Wilson US Open uygundur)

Masa tenisi ile tenisin bağına gelirsek, ben bir türlü çözemedim. Tenis konusunda iyi olduğumu düşünürken masa tenisinde 2 den fazla vuruş yapamıyorum

Bu sebepten masa tenisi ile tenisi kıyaslayamacağım.. Başka sorunuz olursa bekliyorum, bol sporlu günler

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Hırslı bi kişiliğim olduğundan ben bu işi son linkteki raketle başarabileceğime inanıyorum

Masa tenisi olayına gelecek olursak ; masa tenisinde iş genellikle bilekte biter ama kort tenisinde sanırım kol ve omuz da bitiyo sıkıntı çekebileceğim tek konu o sanırım ama

slice ve top spin olayı masa tenisinde ki gibiyse ben bu sporu 1 ayda kaparım

Peki top önerileriniz nedir? Hediye olarak wilson trainer veriyolar uygun mudur?undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reyezuelo -- 24 Ağustos 2013; 23:35:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifo

quote:

Orijinalden alıntı: reyezuelo
    Dostum bende tenise daha çok yeni başladım, ve kısa bir süre masa tenisi oynamışlığım var (rekreasyonel değil hoca eşliğinde). Sana şunları söyleyebilirim eğer masa tenisinde vücudu kullanmayı biliyorsan bunda da aynı şeylerden faydalanacaksın fakat bazı yerde de vücudunun otomatik yaptığı hareketleri değiştirmen gerekecek.
    Sonuç itibariyle bana sorarsan faydasını göreceksin.

masa tenisi genellikle pasif şekilde oynanır ama kortta aktif şekilde sahayı kullanman ve iyi pozisyon alman gerekir. Bu bakımdan kondisyon olarak ilk başlarda yorulacağım kesin ama topa vururken dizleri kırma, vücudu hafif geri döndürme vs. konusunda işime yarayacağı kesin gibi @fifo
  • reyezuelo kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben illa o raketi alan insan pes eder anlamında dedim anlaşılmasın hocam. Ben de 100 kafa bir raketle başladım pek sorun olmuyor o yüzden. Kişisel özelliklerinizi göz önüne alarak genel geçer bilgileri kullanmanız amaç. Mesela ben 100 kafa ile başladım oyunumu oturttum. Sonra 105 kafa rakete geçtim fakat olmadı bir türlü ısınamadım. Gittim 95 kafa bir raket aldım. Şimdi çok rahatım. Ağırlık konusunda da öyle 278-275-325 gr sırası ile oynadım-oynuyorum. İnan şuan hafif raketlerle bir türlü oynayamıyorum

Masa tenisi evet bilekle oynanıyormuş ben koldan oynadığımdan alışamadım demek ki . Fakat kort tenisini bilekle oynarsanız inanılmaz sakatlıklar yaşarsınız uyarayım..

Top önerisi olarak trainer toplar iyidir uzun süreli kullanımı var normal maç topları 3 ayda eskimeye başlarken trainer toplar 5 ayda eskir vs. İleride top alacağınız zaman da Dunlop'u üstte tutarsanız f/p olarak optimum performansı alırsınız.
  • tenis'in bana göre olmadığını anladım.neredeyse 0 raketimi cantamı kılıfı ve topaları satıyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_79461615/f_//tm.htm#79461615

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donmakaveli -- 26 Ağustos 2013; 16:38:15 >
  • WİLSON PRO COMP raket + kılıf + wilson trainer top 90tl aldım. Beni de listeye ekleyebilirsiniz.
  • 2 yıl aradan sonra yeniden başlıyorum. Kordaj filan demeden raket değiştireceğim. ProKennex Long Frame kullanıyordum. Orta seviye olarak yeniden ısınma açısından Babolat XS 102'yi önerir misiniz?
    Edit : Özelliklerine baktım isminden de anlaşılacağı üzere 102 kafaymış. Büyük ihtimalle Yonex VCore alacağım 98 kafa, denedim orta-ileri oynayanlara tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 1 Eylül 2013; 19:11:09 >
  • kordajı nerde yaptırıcaz ya benim rakete 2 senedir kordaj yapılmadı

birde biri istanbulda tenis oyunu ana konusu açsa güzel olur ya takibe alırız konuyu oynamak istedikçe konuya girer rakip buluruz kendimize bu konu evrensel olduğu için rakip bulunması zor oluyo
  • Sol kolum pert. Dun gece o kadar agridi ki iki tane agri kesici anca gecirebildi agriyi. Ust uste dort-bes gun ikiser-ucer saat oynamayin arkadaslar.
  • merhaba tenise yeni başladım, raket almayı planlıyorum aşağıdaki raketler hakkında yorum alabilir miyim?

http://www.raketci.com/Babolat-Pulsion-105-Beyaz-Turuncu_44454.html#0

http://www.raketci.com/Head-MX-Ice-Tour_44703.html#0

kollarım genel olarak pek güçlü değil.bunu da not düşeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yytz

merhaba tenise yeni başladım, raket almayı planlıyorum aşağıdaki raketler hakkında yorum alabilir miyim?

Babolatın fiyatına güzel wilson yada head'ler var babolatın düşük fiyattaki kalitesini bilmediğim için birşey diyemeyeceğim

kolların güçsüzse hafif birşey al ama o kadarda hafif alma bayan raketine kaçmasın

onun dışında raket seçmek o kadar komplike birşey değil evet oynarken farklı his ama alışınca farketmiyor o yada bu özellikle başlangıç seviyesi için

alın birini gitsin yani; ama raket için alt fiyat sınırı 160tl olmalı bence altındaki raketler oyuncak gibi oluyor işte onlarla diğerleri fark eder

Ek Not: raket için her zaman mağazaya gidip elinizle tutun öneririm almayacak olsanız bile farklı raketleri tutun elinizle bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahago -- 29 Ağustos 2013; 11:38:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahago

quote:

merhaba tenise yeni başladım, raket almayı planlıyorum aşağıdaki raketler hakkında yorum alabilir miyim?

Babolatın fiyatına güzel wilson yada head'ler var babolatın düşük fiyattaki kalitesini bilmediğim için birşey diyemeyeceğim

kolların güçsüzse hafif birşey al ama o kadarda hafif alma bayan raketine kaçmasın

onun dışında raket seçmek o kadar komplike birşey değil evet oynarken farklı his ama alışınca farketmiyor o yada bu özellikle başlangıç seviyesi için

alın birini gitsin yani; ama raket için alt fiyat sınırı 160tl olmalı bence altındaki raketler oyuncak gibi oluyor işte onlarla diğerleri fark eder

Ek Not: raket için her zaman mağazaya gidip elinizle tutun öneririm almayacak olsanız bile farklı raketleri tutun elinizle bakın

genelde erkek ve kadınların kullandıkları raketlerde ağırlık fark ediyor değil mi?

ben zaten bayanın rahat kullanabileceği bir raket arıyorum :) o sebeple hafif olsun diye head mx i de yazdım.siz sadece bu raketi hafif diye mi önermediniz?

cevabınız için teşekkürler.
  • quote:

genelde erkek ve kadınların kullandıkları raketlerde ağırlık fark ediyor değil mi?

ben zaten bayanın rahat kullanabileceği bir raket arıyorum :) o sebeple hafif olsun diye head mx i de yazdım.siz sadece bu raketi hafif diye mi önermediniz?

cevabınız için teşekkürler.

o zaman kesin mağazaya gidin elinizle tutun fark ediyor gerçekten

hafif diye değil malzeme kalitesi kötü diye önermedim o rakete bende bakmıştım topa vururken farkedecek kadar kötü ama o fiyatlarda alabileceğiniz bütün raketler öyle
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.