Turkcell SuperBox ile 3202 TL 'lik FATURA tecrübem.
İzninizle yaşadığım tecrübeyi aktarmak istiyorum.
Turkcell tarafından nasıl dava edildiğimi ve mahkemeye çağırıldığımı, iptal olması için aldığım onca aksiyona rağmen 3202 TL’lik faturanın nasıl çıktığını aktaracağım.
Kısa özet:
Turkcell, iptal için gerekli tüm belgeleri göndermeme, iptal talebini telefon, mail ve dijital operatör üzerinden yapmama, modemi teslim alıp hizmetimi iptal etmesine rağmen arka plan da tarafıma fatura çıkartmış. Bu faturayı bana, 12 aylık abonelik sürem boyunca yaptığı gibi SMS ve mail yoluyla değil. Bir anda eski adresime posta yoluyla göndermeye karar verdiği için ( Turkcell ’inde onaylamış olduğu abonelik iptal sebebim: ikamet ettiğim adresin yurtdışına taşınmasıdır. Tezatlığı fark etmişsinizdir umarım. Adresim değiştiği için iptal ediyorum. Onaylıyorlar. Daha sonra eski adresime borç çıkarıp gönderiyorlar. (Orda olmadığımı bildikleri halde.) ) çıkan borçtan haberim olmadı ve haberim olmadığı için ödeyemedim. 5 ay sonra ailemin yanına tatil için ülkeme döndüğümde babamın telefonu üzerinden dava edildiğimi öğrendim ve aynı gün Küçükçekmece ya da Büyükçekmece adliyesindeki mahkemeye çağrıldım. Gelmez isem, icra vs gibi farklı noktalara gideceğini ya da paşa paşa 3202 TL ‘yi ödemem gerektiği söylendi.
Uzun versiyon için:
2021 yılında kullanmakta olduğum aboneliğimi, yurtdışına taşınmam sebebi ile sonlandırmak istedim. 2022 yılı ocak ayında sonlandırmak için başvuruda bulundum. Bu başvuruyu Dijital Operatör üzerinden yaptım.
21 Ocak tarihinde iptal işlemlerinin başladığını belirten bir SMS gönderildi. Bu SMS’te güncel fatura tutarı olarak 1956 TL olarak belirtilmişti. Bunun üzerine, aboneliğimin cayma bedelsiz şekilde sonlandırılmasını talep ettim çünkü yurt dışındaki adresimde, tarafıma bu hizmeti veremeyeceklerdi. Bu durum, sözleşmede açıkça da belirtilmişti zaten. Keza, Turkcell tarafı da bunu onayladı. Göndermiş olduğum, oturum izni vs gibi dokümanları incelediler ve bir süre sonra ‘ Başvurumun uygun olduğunu ve cayma bedelsiz olarak iptal edilebileceğini belirttiler. ‘
Bu kısma kadar özetle, iptal dilekçemi verdim, cayma bedelinin iptali için gerekli belgelerimi gönderdim. ( Hem dijital operatör hem de mail yolu ile… ) Telefonla da bu talebimi defalarca belirttim ve görüşme yaptım. Turkcell ’de bunu onayladı. Bu t anında, tek yapılacak şey modemi teslim etmek kalmıştı.
Onun da SMS’i 27 Ocak tarihinde tarafıma ulaştı. SMS ’te modemin 10 gün içerisinde iletilmesi gerektiği, gönderilmemesi halinde 600 TL cihaz ücreti yansıtılacağı yazıyordu. SMS içerisindeki gönderi kodu ile aynı gün cihazı Turkcell ’e ilettik. Ve bu tarihten sonra ben yeni adresime taşındım. Cihazı ilettikten 1 hafta sonra cihazın Turkcell tarafından teslim alındığını belirtilen SMS’i de aldık.
Ne olduysa bundan sonra oldu. Yaklaşık 4.5-5 ay sonra ailemizi ziyaret amacıyla ülkemize 15 Haziran’da geri döndük. Döndüğümüz tarihi takiben 3 gün sonra babam, yabancı bir numaradan arandı. Arayan kişi Turkcell ’in bizi dava ettiğini, alacakları olduğunu belirtti. Eğer bugün, (gerçekten aynı gün dediler ) -tam hatırlamıyorum ancak öğle vakitlerinden bir saat söylendi- şu saatteki mahkemeye gelmezseniz icra, mahkeme kararı gibi şeyler söylendi. İnanın tam dinleyemedim. 5 ay önce kapattığım bir mevzu yüzünden, hiçbir bilgilendirme vs. yapılmadan, yaşlı babam aranarak ‘oğlunuz mahkemeden bekleniyor şu saate kadar gelmeniz lazım ’ denilmişti ve ben şok olmuştum.
İlk saniyedeki şoku atlatınca avukatlık bürosunu tekrar aradım ve kendilerine ne yapmamı önerdiklerini sordum. Açıkçası böyle bir şey ile ilk defa karşılaşmıştım. Ne ailemden ne benden böyle bir şeyi kimse tecrübe etmemişti. Avukat, talep ettikleri ücreti ödememi ve daha sonra hakkımı aramamı belirtti. Bende aynen öyle yaptım. Turkcell ’in bana çıkardığı tam 3202 TL’lik faturayı o anda ödedim. Ve hemen Turkcell ’i arayıp durumu izah ettim. Ve şu soruları sordum;
Aboneliğimin kapattım. Modemi teslim ettim. Cayma bedeli için yurtdışı ile ilgili evraklarımı ilettim ve onayı aldım. Bu ücret nereden çıktı? Talebi almışsın. Onaylamışsın. Cihazı istemişsin. Cihaz sana gelmiş. Teşekkürler cihazı teslim aldık demişsin. Aboneliğiniz sonlanmıştır demişsin. Bu hala neyin ücretidir?
Savundukları durum, 28’inde modem teslim alınmış ancak 25’i geçtiği için yeni fatura çıkartılmış. O tutar, 21 ocakta paylaşılan 1956 TL’den farklı bir tutarmış. Cayma bedeli tutarına bunu ekleyip üstüne faiz bindire bindire 3202 TL’de sabitleyip dava açmışlar.
Hadi bir şekilde bir yerden, bir ücret çıktı diyelim. Entrynin başında belirtiğim gibi iptal başvurumdan sonra ‘güncel toplam faturanız 1956 TL’ diye SMS atmanıza, beni her gün telefonla aramanıza, mail adresime mail atmanıza rağmen NEDEN mahkemeye başvurmadan önce bana bu saydığım iletişim kanalları ile ulaşmadınız?
İnsanın inanası gelmiyor arkadaşlar, bir GSM operatörü, 12 ay size e-posta, telefon ve SMS yoluyla ulaşmış. Ancak ne hikmetse bir anda posta yoluyla ulaşmak istiyor. İnsan gerçekten hayret ediyor.
Burası çok önemli:
Aboneliğim boyunca bir kere fatura yollamamışsın. Hep SMS, telefon ve e-posta yoluyla ulaşmışsın. Müşterin sana ulaşıyor ve diyor ki ben taşınıyorum. Yani adresim değişiyor. Ve sen, aylardır SMS, telefon ve e-posta yoluyla ulaştığın ve onayın dahilinde adresini değiştirdiğini beyan edip aboneliğini iptal eden müşterinin adresine posta yolu ile bilgilendirme yapıyorsun.
‘Size borç çıkardık. O da şu kadar … ‘diye. En başta çıkan 1956 TL cayma bedelini ödeseydim tüm bunlar olmayacaktı. Ancak bunu yapmadığım ve hakkımı arayıp cayma bedelsiz iptal etmeye çalıştığım için Turkcell bunu içine sindiremedi ve minareyi kılıfına uydurup, o kadar belgeye e-posta ’e Dijital operatörden açılmış iptal taleplerine ve telefon konuşmalarına rağmen bana bir yerden borç çıkarmış. Benim mevcut adresimde olmadığımı bildiğinden ötürü, telefon ve e-posta yoluyla iletişime geçmekten vazgeçip, bulunmadığım adrese boş bir posta atmış ve hemen mahkemeye vermiş.
Hayatımda ilk defa böyle bir şey yaşadım. Bu tecrübemi, böyle bir hizmet arayışında olup da ‘kullananlar ne demiş ‘diyenler için paylaşmak istedim.
Başlık veya içerikle ilgili yanlış bir durum var ise moderatör arkadaşlar uyarabilirse sevinirim. Forum kurallarını okudum ve ondan sonra yazdım ancak yinede gözden kaçırmış olabilirim.
10-15bin TL arası TV TAVSİYESİ SAMSUNG/LG
|
|
|
One Plus 2 almak istiyorum.
|
|
|
|
FollowLiker Lisanslı uygulamamı satıyorum.
|
Edifier... merak
|
Meslek: Makine Mühendisi
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 192
İkinci El Bölümü Mesajları: 63
Konularının görüntülenme sayısı: 8.237 (Bu ay: 116)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 158 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket