Şimdi Ara

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»» (1314. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27.070
Cevap
49
Favori
4.118.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13121313131413151316
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.a bende 90 model doğan var. Arabayı benzinde çalışmıyordu. dün benzine aldım benzinde çalıştı biraz 2 km sonra durdu ve benzinde birdaha çalışmadı.
    Lpg ye alıp çalıştırdım ve eve geldiğimde rolanti çok yüksekti. şimdi bu arabanın rolanti ayarlama yeri neresi? nasıl düşürebilirim?
  • O kadar tafaşçı var forumda kimse bilmiyor mu rolantinin nereden ayarlandığını?
  • ««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»
    ««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»

En görünür fotolar bunlar.Nette başka bulamadım malesef.Vidayı yavaş yavaş çevirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirigmus

En görünür fotolar bunlar.Nette başka bulamadım malesef.Vidayı yavaş yavaş çevirin.

• merhaba arkadaşlar.
    bende 92 model şahin var arabanin yürüyeninde falan sıkıntı yok hatta 180 i bile rahat görüyor yanlız fan kapalıyken sorun yok ama fan devreye girince rolantide düşme oluyor bunun nedeni nedir acaba ?
  • Merhaba arkadaşlar bende 90 model doğan var. Araba benzinde çalışmıyordu birgün yokuş aşağı giderken benzine aldım ve benzinde çalıştı.
    çalıştı ama boğularak falan. sonra stop etti ve birdaha çalışmadı bende gaza geçirip çalıştırdım fakat eve geldiğimde rolanti yükselmişti.
    sonra rolantiyi ayarlayarak düşürdüm ama rolantide dalgalanmalar olmaya başladı. ve araba çok yakmaya başladı galiba son 2 gündür yollarda kalmaya başladım.

1 soru; bu araba neden benzinde çlaışmıyor?
    2. bu arabanın rolantisi neden böyle oldu nasıl düzelir?
    3. bu arabada açık egzoz ve açık orta susturucusu var. normal kullanımda yakıtı etkiler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben X

merhaba arkadaşlar.
    bende 92 model şahin var arabanin yürüyeninde falan sıkıntı yok hatta 180 i bile rahat görüyor yanlız fan kapalıyken sorun yok ama fan devreye girince rolantide düşme oluyor bunun nedeni nedir acaba ?

fan güç çektiği için bu çok normaldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

Merhaba arkadaşlar bende 90 model doğan var. Araba benzinde çalışmıyordu birgün yokuş aşağı giderken benzine aldım ve benzinde çalıştı.
    çalıştı ama boğularak falan. sonra stop etti ve birdaha çalışmadı bende gaza geçirip çalıştırdım fakat eve geldiğimde rolanti yükselmişti.
    sonra rolantiyi ayarlayarak düşürdüm ama rolantide dalgalanmalar olmaya başladı. ve araba çok yakmaya başladı galiba son 2 gündür yollarda kalmaya başladım.

1 soru; bu araba neden benzinde çlaışmıyor?
    2. bu arabanın rolantisi neden böyle oldu nasıl düzelir?
    3. bu arabada açık egzoz ve açık orta susturucusu var. normal kullanımda yakıtı etkiler mi?

Benzin-lpg geçişi sırasında gaz ayarınız bozulmuş olabilir.Onun içi rölantide artış olmuş olabilir ve yakıt da artmıştır.

1.Benzinde çalışmamasının birçok nedeni olabilir.Öncelikle benzin otomatiğiniz bozulmuş olabilir yeterli yakıtı pompalayamadığı için benzinde çalışmayabilir.Diğer sebep karbüratörde sıkıntı olabilir.Uzun zamandır benzinde kullanılmadıysa memeleri tıkanmış olabilir.LPG de kullanıldığı için hava filtre kısmı da buna göre bantlanıyor.Eğer fazla bantlandıysa araba benzindeboğulmuş olabilir.Benzin LPG den çok daha fazla havaya ihtiyaç duyar ateşleme için.

2.En güzeli bilgisayarlı gaz ayarı yaptırmaktık düzeltmek için çünkü gaz ayarınız bozulmuş.

3. Normal-performans kullanım farketmez açık egzoz her türlü yaktırır.2-3 krş oynatır rahatlıkla.Hele de çok dur-kalk yapılan bi trafikse bu daha da artar.

• Bugün 91 model aracımın arka fren hortumu patladı.

İşçilik dahil 50TL'ye hallettik.

23 senelik hortum resmen çürümüş yok olmuş. Allahtan araca binmeden önce şöyle etraflıca bir kontrol ederim. Tam evden çıkarken farkettim. Araca bindim frene basıyorum pedal paspasa yapışıyor Allah'tan yolda izde olmadı da büyük bir bela yaşamadık.

Aracınızın fren hortumlarını değiştirmediyseniz arıza yapmasını beklemeyin. Senelerdir değiştirmediyseniz hele hemen değiştirin.

Naçizane tavsiyemdir.
  • Beyler Selamun aleykum benim şahin 94 model bu gün aracı dışarı cıkardım kac gündür yatıyor. Sürkli bi ısık yanık durmaya basladı ilk freni ışı yanıyor sandım el freni inikti dikkatli baktım tekrar tabloya akü ışıgı yanıyordu surekli acaba neden? Aküyü yeni aldım daha 6 ay olmadı araçta ses sistemi felan yok. Ama LPG yeni takıldı acaba şarjmı etmiyor neden olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pasha37

Beyler Selamun aleykum benim şahin 94 model bu gün aracı dışarı cıkardım kac gündür yatıyor. Sürkli bi ısık yanık durmaya basladı ilk freni ışı yanıyor sandım el freni inikti dikkatli baktım tekrar tabloya akü ışıgı yanıyordu surekli acaba neden? Aküyü yeni aldım daha 6 ay olmadı araçta ses sistemi felan yok. Ama LPG yeni takıldı acaba şarjmı etmiyor neden olabilir?

şarj dinamosundan olabilir.bende de akü ışığı yanıyor uzun süredir.ustaya götürmüştüm şarjı normal akünün demişti ölçüp.bi aküyü ölçtürün şarjı normalmi diye
  • quote:

Beyler Selamun aleykum benim şahin 94 model bu gün aracı dışarı cıkardım kac gündür yatıyor. Sürkli bi ısık yanık durmaya basladı ilk freni ışı yanıyor sandım el freni inikti dikkatli baktım tekrar tabloya akü ışıgı yanıyordu surekli acaba neden? Aküyü yeni aldım daha 6 ay olmadı araçta ses sistemi felan yok. Ama LPG yeni takıldı acaba şarjmı etmiyor neden olabilir?

Tofaşlarda bu huy var demek ki. Bende aynı sorunu yaşamıştım. Şarj dinamosunun içindeki diyot gümlediği için akü bitse de bitmese de o ışık hepp yanıyor. Arabanın gidişatında bir sıkıntı olmaz ancak akü biterse fark edemezsiniz. Ben bu riski göze aldım öyle kullanıyorum.

Zira tamiratı için 100TL istediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Pasha37 Akü ışığının yanmasının 2 sebebi vardır.Ya diyot arızalıdır ya da dinamonun kömürleri bitmiştir.Diyot arızalıysa sıkıntı olmaz sadece ışık yanar başka sorun çıkarmaz.Fakat kömürleri bitmişse aküyü şarj edemez ve kısa zamanda yolda bırakır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirigmus

@Pasha37 Akü ışığının yanmasının 2 sebebi vardır.Ya diyot arızalıdır ya da dinamonun kömürleri bitmiştir.Diyot arızalıysa sıkıntı olmaz sadece ışık yanar başka sorun çıkarmaz.Fakat kömürleri bitmişse aküyü şarj edemez ve kısa zamanda yolda bırakır.
    Beyler teşekkür ederim. Kömürleri bitmiş 80 liraya yaptırdım.
    Ben lpg taktıralı 550 km oldu 1.000kmde gelin dediler fakat bu araç çok yakıyor 45 kuruş benzin kadar yakıyor. Aldesa diye bir marka taktırmış peder bey birden karar verip araç Karbüratörlü ne yapmam lazım.
  • hemşerim 45kuruş kartal bile yakmıyor biraz çokmuş. ama Bin km olduktan sonra düşer biraz tüketim. Gaz ayarı yaparlar...

Birde aldığın gaza dikkat et. bazı lpgciler hava basabiliyor
  • @Pasha37 Aldesa güzel sistemdir.Ben de tam hatırlamıyorum ya 2004 ya da 2006 den beri kullanıyorum.Maşallahı var hiç bir sorun çıkarmadı.Şuanki gaz fiyatlarıyla (2.58tl) 30 krş civarına düşmesi gerekir şehiriçi.Tekrar ayardan sonra kendine gelir.Gazı da bilindik yerlerden almaya dikkat edin.Shell,PO,BP gibi.
  • quote:

Beyler teşekkür ederim. Kömürleri bitmiş 80 liraya yaptırdım.
    Ben lpg taktıralı 550 km oldu 1.000kmde gelin dediler fakat bu araç çok yakıyor 45 kuruş benzin kadar yakıyor. Aldesa diye bir marka taktırmış peder bey birden karar verip araç Karbüratörlü ne yapmam lazım.

1000 km sonra gel demelerinin sebebi yakıt zaten gittiğinde gaz ayarını yapıyorlar ilk taktırdığında böyle o süre geçen kadar çok yakıyor.bende lpg beynini ve kazanı değiştirmiştim 600-700 km sonra gel dediler.o arada 45-50 kuruş yakıyordu kıştı bide.sonradan düşüyor 30-35 seviyelerine.

benim akü ışığı diyot bozulduğundan yanıyor şarjda sıkıntı yok demişlerdi bende öyle kullanıyorum yaklaşık 7-8 aydır.

• selamın aleykum değerli kuş serisi sahipleri,

benim 95 model düz motor alttan egzantrikli (piyasada p.ç motor diye tabir edilen) 1600 cc düz şahinim var.silindir kapak contası yanmış vaziyette ve kapak rektefiye kurtarmıyor diyorlar.

aracıma silindir kapağı lazım orijinal (opar) sıfır yedek parça bulamıyorum.istanbuldayım.

aracıma uyacak başka markaların (lada,renault vs vs gibi) silindir kapağı var mı? varsa hangi marka,hangi model,ve üretim yılı???

içinizde silindir kapağı değiştirmek zorunda kalanlar vardır mutlaka, o arkadaşlara soruyorum sizler bu durumda ne yaptınız?

çıkma alıp tak diyebilirsiniz, olmuşken sıfır olsun uzun ömürlü olsun istiyorum sonuçta biniyorum arabama...

değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

hayırlı akşamlar
  • @muammer816 Sıfır bulunmuyor diye biliyorum.Piyasada çin malları varmış 250-300 lira civarında.İlla orjinal olsun derseniz tek çare çıkma.Bence direk çıkma bakın uygun yollu temiz bulursunuz.
  • Selam herkese,

Babamda 94 model doğan slx var. Depoya hortum salıp benzini çekebilir miyiz acaba? Herhangi bir filtre falan yoktur değil mi?
    Var mı bir bilgisi olan?
  • 
Sayfa: önceki 13121313131413151316
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.