bu seferki teşvik sanırım 20 yaş ve üzerine çıkacak, yani 1993 model ve öncesini kapsar... her seferinde millet kendine de piyango vuracakmış gibi bekler durur ancak hiçbir teşvik, arabasını paraya çevirmeyi düşünene yaramaz, fazla ümitlenmeyin...sıfır alacaksanız belki işe yarar, arabanızı alır çıkarsınız bayilere pazarlık yaparsınız, müşteri kaçırmak istemeyen bazı markalar sırf piyasada yer edinmek için bu tür kampanyalarda daha toleranslı olur takas fiyatını makul tutar, diğerleri zaten yeterince satıyordur, senin arabana bakmaz bile yada ölü fiyatına sayar...
sıfır araç alacaka param şuan yok.aracıma şuan 4.5 teklif var.teşvik olayında bu bedeli geçecekse hurdaya vermeyi düşünüyorum aracımı.zaten mayıs ayı içinde belli olacak sanırım.baktım ki karı yok,geçen yıl ki gibi 2-3 bin vercekler o zaman hiç gerek yok.satarım 4.5 a elimdeki parayıda ekler güzel bir araç bakarım.öyle uçuk bir teklif beklemiyorum yani.sahibinden.com a girsen millet en kötü şahini 6-7 den satıyor.bu fiyatlar zaten abartı.
quote:
Orijinalden alıntı: cgty89
quote:
Orijinalden alıntı: baberti
bu seferki teşvik sanırım 20 yaş ve üzerine çıkacak, yani 1993 model ve öncesini kapsar... her seferinde millet kendine de piyango vuracakmış gibi bekler durur ancak hiçbir teşvik, arabasını paraya çevirmeyi düşünene yaramaz, fazla ümitlenmeyin...sıfır alacaksanız belki işe yarar, arabanızı alır çıkarsınız bayilere pazarlık yaparsınız, müşteri kaçırmak istemeyen bazı markalar sırf piyasada yer edinmek için bu tür kampanyalarda daha toleranslı olur takas fiyatını makul tutar, diğerleri zaten yeterince satıyordur, senin arabana bakmaz bile yada ölü fiyatına sayar...
sıfır araç alacaka param şuan yok.aracıma şuan 4.5 teklif var.teşvik olayında bu bedeli geçecekse hurdaya vermeyi düşünüyorum aracımı.zaten mayıs ayı içinde belli olacak sanırım.baktım ki karı yok,geçen yıl ki gibi 2-3 bin vercekler o zaman hiç gerek yok.satarım 4.5 a elimdeki parayıda ekler güzel bir araç bakarım.öyle uçuk bir teklif beklemiyorum yani.sahibinden.com a girsen millet en kötü şahini 6-7 den satıyor.bu fiyatlar zaten abartı.
aynen katılıyorum 4-5 bin ediyor zaten bu araçlar daha düşük bir fiyata ancak çürük çarığı olan vergi borcu olan araçlar teşvik için verilir. Benim aracımında herşeyi tam sadece vize bitti oda en fazla 300 tl tutar. Sıfır araç alımında yüksek indirim yapılırsa tanıdık eş dost araç alırsa kullanılabilir bu iskonto.
quote:
Orijinalden alıntı: 42barış83
quote:
quote:
aynen katılıyorum 4-5 bin ediyor zaten bu araçlar daha düşük bir fiyata ancak çürük çarığı olan vergi borcu olan araçlar teşvik için verilir. Benim aracımında herşeyi tam sadece vize bitti oda en fazla 300 tl tutar. Sıfır araç alımında yüksek indirim yapılırsa tanıdık eş dost araç alırsa kullanılabilir bu iskonto.
tabikide iyi bir indirim yapılırsa sıfır arabada düşünülebilir.örneğin bana 30-35binlik bir sıfır araçta 10bin tl gibi bir indirim yaparsa aracımı verdiğimde gerisinede uygun bir ödeme seçeneği sunarsa bende isterim herkes gibi sıfır araça sahibi olmayı.ama sonuçta bütçemiz belli,para olsa zaten daha konforlu araçlara bineriz.en kötü şahini bile bu devirde 3-4 arası verirken,hiç borcu olmayan orta durumda bir aracı 2-3 bine hurdaya ayırmak mantıklı olmaz.mesela benim aracımın ne borcu var,muayenesi eksik.ocak ayında yapıldı vizesi.herşeyi tam.
Arkadaşlar bende 92 model şahin var bu teşfik muhabbetine bir türlü aklım yatmadı. Çok net bi sorum olacak Ben 7 de verseler 7,5 da verseler vermem böyle bir şansım varmı ?
quote:
Orijinalden alıntı: Ben X
Arkadaşlar bende 92 model şahin var bu teşfik muhabbetine bir türlü aklım yatmadı. Çok net bi sorum olacak Ben 7 de verseler 7,5 da verseler vermem böyle bir şansım varmı ?
vermeme şansı var tabikide zorunlu değil isteğe bağlı.bende de 92 şahin var.şahsen 7-7.5 verseler direk vericem.
quote:
quote:
vermeme şansı var tabikide zorunlu değil isteğe bağlı.bende de 92 şahin var.şahsen 7-7.5 verseler direk vericem.
7 ve 7,5 iyi para ama ben arabamı motordan kaportasına kadar çiçek gibi yaptim..Benim korkum şuydu 20 yaş üzeri hepsi hurdaya ayrılacak diye o yüzden uyuyamadım desem yeridir belki bilirsiniz hastasina bmw 520i den daha çok zevk verir o bakımdan inş öyle birşey olmaz.
quote:
quote:
quote:
7 ve 7,5 iyi para ama ben arabamı motordan kaportasına kadar çiçek gibi yaptim..Benim korkum şuydu 20 yaş üzeri hepsi hurdaya ayrılacak diye o yüzden uyuyamadım desem yeridir belki bilirsiniz hastasina bmw 520i den daha çok zevk verir o bakımdan inş öyle birşey olmaz.
teşvik zaten döküntü araç sahiplerine yönelik...piyasayı hurdalardan temizlemek amaçlı düzenleniyor ve bence de gerekli...ancak her şeyde olduğu gibi bu da imkan sahiplerine yarayacak...bizim gibi zaten 10 yaşından genç arabaya bile gücü yetmeyenlere bir şey ifade etmiyor...
tabii bu arada teşvikten yararlanmak isteyenlerle eski araç sahipleri arasında çok sayıda satış/devir gerçekleşecek sanırım...yeni araç almak isteyenler böyle zamanlarda eski arabası olan tanıdıklarını arayıp paraya çevirmek isteyip istemediğini soracaklar, takas bedeli piyasa fiyatından fazla olanlar en azından kısa yoldan elden çıkarma fırsatı çıktığı için değerlendirecekler teklifleri...piyasaya hareketlenme getirecek, yani "alın-verin, ekonomiye can verin" durumları...
Beyler şu 20 yaş muhabbetinin bi aslı astarı var mı ? Resmi bi açıklama,tarih var mı ?
Eğer öyleyse piyasada ne Tofaş görürüz,nede eski model Renault ?
2.el piyasasının hali ne olacak ozaman ?
1pejo 205 GR 1100 motor arkadşalar bu araç hakında bilgisi olan varmı kullnadım komşunun geçen hafta izmite gittik geldik kendsi parmaklarından saktlandı beni götür getir dedi gayet rahat beni hiç yormadı özellik olark hiç bir şey yok araçta düz karbürtörlü 1100 motor benzinli 5 kapı hatback 88 model bir orjinal fransız aracı değişen yok orjinal boya var araçta biraz pas olmaya başlamış içi gayet değil baya baya bi temiz tertemiz çelik cant ve dört lastik sıfır takıılı aküsü sıfır takılı aracın tek kusuru muayenesi bitik sigortasıda yok sizce taviseye edermisiniz ben kısa mesafede evden işe işden eve git gel yapacak fala sorun cıkarmayacak bir araç olark bunu uyug buldum araç hem küçük motor kuçuk hem hafif yakıtta sanırım tofasın lpglisi kadar yakar araçta şunu diyeyim motor yatık yatık motara sahip dikkatinize
quote:
Orijinalden alıntı: kömürkentli_67
1pejo 205 GR 1100 motor arkadşalar bu araç hakında bilgisi olan varmı kullnadım komşunun geçen hafta izmite gittik geldik kendsi parmaklarından saktlandı beni götür getir dedi gayet rahat beni hiç yormadı özellik olark hiç bir şey yok araçta düz karbürtörlü 1100 motor benzinli 5 kapı hatback 88 model bir orjinal fransız aracı değişen yok orjinal boya var araçta biraz pas olmaya başlamış içi gayet değil baya baya bi temiz tertemiz çelik cant ve dört lastik sıfır takıılı aküsü sıfır takılı aracın tek kusuru muayenesi bitik sigortasıda yok sizce taviseye edermisiniz ben kısa mesafede evden işe işden eve git gel yapacak fala sorun cıkarmayacak bir araç olark bunu uyug buldum araç hem küçük motor kuçuk hem hafif yakıtta sanırım tofasın lpglisi kadar yakar araçta şunu diyeyim motor yatık yatık motara sahip dikkatinize
öncelikle pejolar az yakmaz diye biliyorum, bizim kayınbiraderde vardı aynı motorlusu 1.1 pejo 106 xn idi sanırım, o biçim benzin tüketiyordu... ikincisi, arabanın nasıl olduğu uzun yolda sürmekle değil, şehir içinde kullanınca anlaşılır...kışın sabah çalışır mı, dur-kalka gelir mi, hararet yapar mı gibi sorunlardan emin olana kadar düşünmek lazım bence...hem de 88 model...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kömürkentli_67
öncelikle pejolar az yakmaz diye biliyorum, bizim kayınbiraderde vardı aynı motorlusu 1.1 pejo 106 xn idi sanırım, o biçim benzin tüketiyordu... ikincisi, arabanın nasıl olduğu uzun yolda sürmekle değil, şehir içinde kullanınca anlaşılır...kışın sabah çalışır mı, dur-kalka gelir mi, hararet yapar mı gibi sorunlardan emin olana kadar düşünmek lazım bence...hem de 88 model...
dediklerine katılıyorum bunları bende kendime sordum sonuçta lüks bir araba almıyorum fiytıda gayet makul 3 binliraya anlaştık bu fiyata laındıktan sonra küçük bir bakım yapıldıktan sonra herhalde sorun kalmayacağı kanaatindeyim dur kalka girecek kadar trfiğe takılacak bir yol kullnakıyorum tabii zevkim için gzmezsem sırf zevk için gezerim ddersem mutlaka trifeğe dur kalka takılırm dur kalkta hararet yapan değil yapmayan arba kalmıyo neredeyse bakımsıszlaıktn bakıldıktan sorna yağıan suyuna antifirize vs sorun teşkil etmez ben,im için bkarsan bağ olur bakmazsan dağ olur lafı boşuna atalarımız dmemiş
Bu alttaki videoda toplantı sonrası 7-8 kişi beraber kültür parkına gezmeye gittik ordan çıkarken çekildi.
quote:
Orijinalden alıntı: Ahbikan
Eklendiniz :) Gruba hoşgeldiniz :)
hocam beni de ekleyin lütfen,sattım ama şahin 94'tü.heyt be ne arabaydı.
acil yardım arkadaşlar.araba giderken zaman zaman sanki gaz bitiyormuş gibi gaz yememeye başlıyor bazende stop ediyor,pat pat ses çıkartıyor egzostan.yakıttamı sorun vardır yoksa 2-3 hafta önce karbüratör temizliği hava filtresi değişimi vs yaptırmıştım ondanmı yapar?
arkadaşım bizim arabadada aynısı oldu sen tamirciye git distürbitörden de adam altından vida gevşetip ayarlıyor sonra düzeliyor
Sadece takaslı Para delik Mangels 7.5 ofset jant sıfır + sıfır starmaxx lastikleriyle beraber vericem dediğim gibi sadece takaslı. Orjinal 5 kol 6 kol slx jantı ve ofsetli 15.16 lık jant lastik ile takas olur. 05069201732 İzmirden ilgilenen arkadaşlar ulaşsın..
aracımda karbüratör temizlenmesinden 1 hafta sonra çalışmama stop etme,giderken egzostan pat pat diye arada ses çıkarma sorunları baş göstermişti.distribitör kapağı,palatin meksefe değişimi sonrası düzelme göstermişti.fakat hala gazdayken sanki gaz borularında sıkışma oluyormuş gibi özellikle düşük devir yüksek viteste arabada giderken gaza basınca silkeleme yapıyor ve bazen stop ediyor.devir çok düşükkende yapmıyor bunları örneğin 45-50 ile giderken 3.viteste bunlar yapıyor.ilk çalıştığında araç soğukken gazı normal yiyor ama sanki boru tıkanık gibi zorlanıyor araba.lpg kazanını ocak ayında muayene öncesi değiştirtmiştim.o zamanlar benzinde çalışırken boruların ordan tır tır tır ses geliyordu rölantide dururken.sonraları ses kesildi.acaba diyorum borularda birşeymi olabilir?3-4 kere son zamandır gaz ayarına gittim.beyinde değişmişti o zaman.ayarını yaptırıyorum süper bilgisayarda hepsi yeşil değerlerde ama çalışması bu şekilde düzensiz ve şehir içi 40-42 kuruştan aşağı yakmıyor.ilk karbüratör temizlendikten sonra 30-33 kuruşlara inmişti hava daha soğuk olmasına rağmen şimdi yaz sıcağı antalyada 40-42 altına inmiyor.arabadan soğudum resmen.
quote:
Orijinalden alıntı: 01fk848
acil yardım arkadaşlar.araba giderken zaman zaman sanki gaz bitiyormuş gibi gaz yememeye başlıyor bazende stop ediyor,pat pat ses çıkartıyor egzostan.yakıttamı sorun vardır yoksa 2-3 hafta önce karbüratör temizliği hava filtresi değişimi vs yaptırmıştım ondanmı yapar?
arkadaşım bizim arabadada aynısı oldu sen tamirciye git distürbitörden de adam altından vida gevşetip ayarlıyor sonra düzeliyor
hocam aynı sıkıntı bende de var.bir üstteki mesajımda yazdığım gibi.o ayardanmı yapar diyorsun?
Jantları 580 Tl ye aldım Bolu'dan. Adapazarı'nda da sormuştum orada da 580 demişlerdi. Adamın elindeki eski stoklardan aldım. Yenisini 700 TL civarına getireceğiz diyordu. Bu arada mesaj kirliliği için özür dilerim. Dün yüklemeye çalışırken hep sayfa görüntülenemiyor hatası verdi. Nasıl olduysa her seferinde de yüklemiş. Şimdi bu mesajları nasıl sileceğim? Forumu kullanmayı bi öğrenemedim.
kardesm o jantlara 580 TL vercegine internette bbs jnatlar 300-400 civarı bsy onlardan alsaydın daha guzel dururdu. fakat sen orjinal istiyorsan tabi. yani biraz pahalıya almışsın sanki.