Şimdi Ara

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»» (1344. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.070
Cevap
49
Favori
4.116.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13421343134413451346
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    teşekkür ederim. nedense yüksek göğüs pek hoşuma gitmiyor. o yüzden 96 ilk yarısı yada 95 modelde karar kıldım. ha hidrolik konusunda çok aramam kuş serisinde. ilanlara bakıyorum çok yüksek fiyat istiyorlar ki çok temiz arabalar biraz da haklılar aslında bende olsa hiç satmam :) verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KULAHMET80

teşekkür ederim. nedense yüksek göğüs pek hoşuma gitmiyor. o yüzden 96 ilk yarısı yada 95 modelde karar kıldım. ha hidrolik konusunda çok aramam kuş serisinde. ilanlara bakıyorum çok yüksek fiyat istiyorlar ki çok temiz arabalar biraz da haklılar aslında bende olsa hiç satmam :) verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Ne demek hocam.Allah Gönlünüze göre nasib etsin.
    Hidrolikli ve alttan konsollu (sevdiğiniz için) bi doğan bulmaya çalışın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.Ee

quote:

Orijinalden alıntı: KULAHMET80

Ne demek hocam.Allah Gönlünüze göre nasib etsin.
    Hidrolikli ve alttan konsollu (sevdiğiniz için) bi doğan bulmaya çalışın.

iyi dileklerinizden dolayı çok teşekkür ederim hocam sağ olun :)

• Merhaba arkadaşlar, benim 90 model şahinim var. Karbüratör kaçak hava alıyor. Hava filtresinin kepini tutan saplamalar yalama, otomatik jiklenin termostatını tutan vidalar yalama, gaz gelebeğinin milinden de kaçak hava alıyor.

Şimdi araştırıyorum da karbüratör fiyatları orjinal WEBER karbüratör 350TL den aşağı yok. Bunu tamir ettirme şansım varmı acaba? Antalyada iyi bi karbüratör ustası tavsiyeniz varmı bi fiyat alsam?
  • Arkadasar bemde sitenize yeni uye oldum kabul ederseniz 1990 dogan l var fume
    ««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sirigmus kullanıcısına yanıt
    HOCAM SUSTALIYI NE KADARA YAPTIRDINIZ
  • Merhaba arkadaşlar 99 model 1.4 Slx motor şahinim var. Kilometresi 91,460 orjinal değişen yok 2 parça boyası var. 4 Adet jantlı kış lastiği ile birlikte 8,200 tl ye aldım 2014 Haziran ayında....Araç üzerinde Lovato lpg kiti var 3 sene önce takılmış. Aracın yakıtından gayet memnunum gazı Shell den alırım şu anda 2,07 tank 60 lt maksimum 55 lt alır. Depoyu bitirir 20 km benzinle kullandıktan sonra aynı benzin istasyonu ve aynı pompadan alırım, fulletirken tırtt ettiğinde tabancayı çıkartırım. En son yakıt tüketimi fullediktensonra şehir içi 553 km de gaz bitti 54.5 lt gaz aldı 112.3 tl tuttu. Şehir içi km 20,3 krs yakmış. Uzun yolda ise 90-100 Km hız aralığında 16,5 krs yakmakta...Bu değerler kışın ve üzerinde kış lastikleri varken elde edilmiştir...

««« DH TOFAŞ KUŞ SERİSİ GENEL »»»

• quote:

Orijinalden alıntı: kanser51

Merhaba arkadaşlar 99 model 1.4 Slx motor şahinim var. Kilometresi 91,460 orjinal değişen yok 2 parça boyası var. 4 Adet jantlı kış lastiği ile birlikte 8,200 tl ye aldım 2014 Haziran ayında....Araç üzerinde Lovato lpg kiti var 3 sene önce takılmış. Aracın yakıtından gayet memnunum gazı Shell den alırım şu anda 2,07 tank 60 lt maksimum 55 lt alır. Depoyu bitirir 20 km benzinle kullandıktan sonra aynı benzin istasyonu ve aynı pompadan alırım, fulletirken tırtt ettiğinde tabancayı çıkartırım. En son yakıt tüketimi fullediktensonra şehir içi 553 km de gaz bitti 54.5 lt gaz aldı 112.3 tl tuttu. Şehir içi km 20,3 krs yakmış. Uzun yolda ise 90-100 Km hız aralığında 16,5 krs yakmakta...Bu değerler kışın ve üzerinde kış lastikleri varken elde edilmiştir...

Araba temiz ve güzelmiş te 1.4 motor arabayı çekiyomu. 1.4 ü pek beğenmez millet merak ettim gidişini. Ama yakıtı güzelmiş. Bende demin dalmışım arabayı garajın demire tosladım hafiften içim cız etti

• Liste güncellendi.
  • OOO girmişiz listeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sturmgeist

quote:

Orijinalden alıntı: Akeneton34

Bu konuyu çok önce görmüştüm yıllar önce belki 5 yıl önce velhasıl çok işime yaradı bu konu, açtım okudum, uyguladım ara ara, herneyse bende bir fotoğraf paylaşıyım bari dedim

Doğan Slx 1994 model, babam showroomdan almış 94 te sıfır. Boya, plaka herşey orjinal :)

Benim arabanın aynısı :)

en begendigim hali bu işte yakında benimde olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akeneton34

Bu konuyu çok önce görmüştüm yıllar önce belki 5 yıl önce velhasıl çok işime yaradı bu konu, açtım okudum, uyguladım ara ara, herneyse bende bir fotoğraf paylaşıyım bari dedim

Doğan Slx 1994 model, babam showroomdan almış 94 te sıfır. Boya, plaka herşey orjinal :)

Benim arabanın aynısı :)

en begendigim hali bu işte yakında benimde olucak

Hadi hayırlısı ozaman

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kanser51

Merhaba arkadaşlar 99 model 1.4 Slx motor şahinim var. Kilometresi 91,460 orjinal değişen yok 2 parça boyası var. 4 Adet jantlı kış lastiği ile birlikte 8,200 tl ye aldım 2014 Haziran ayında....Araç üzerinde Lovato lpg kiti var 3 sene önce takılmış. Aracın yakıtından gayet memnunum gazı Shell den alırım şu anda 2,07 tank 60 lt maksimum 55 lt alır. Depoyu bitirir 20 km benzinle kullandıktan sonra aynı benzin istasyonu ve aynı pompadan alırım, fulletirken tırtt ettiğinde tabancayı çıkartırım. En son yakıt tüketimi fullediktensonra şehir içi 553 km de gaz bitti 54.5 lt gaz aldı 112.3 tl tuttu. Şehir içi km 20,3 krs yakmış. Uzun yolda ise 90-100 Km hız aralığında 16,5 krs yakmakta...Bu değerler kışın ve üzerinde kış lastikleri varken elde edilmiştir...

Araba temiz ve güzelmiş te 1.4 motor arabayı çekiyomu. 1.4 ü pek beğenmez millet merak ettim gidişini. Ama yakıtı güzelmiş. Bende demin dalmışım arabayı garajın demire tosladım hafiften içim cız etti

Hocam düz de sıkıntı yok, rampada 1.4 hissediliyor benim araçtan başka bir 1.4 şahin kullanmadım ama bilenler için şöyle söyleyim Kayseri'den gelirken Niğde'ye Araplı yokuşu var sanırım % 5 eğimi var, lpg ile orayı 3 kişi 70 km hız ile 3. viteste çıkıyor, başka bir denemem de aynı şartlar altında benzin ile 4. viteste 70-80 aralıgında çıkıyor...

Ben araç ve yakıtından memnunum 8 ayda 12.000 km yaptım...

• Şahin arka tampon fiyatını bilen varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozorhan1

Şahin arka tampon fiyatını bilen varmı

ORJİNAL 70 YAN SANAYİ 35
  • Selamun aleyküm , akraba 94 şahin bulmuş ama hidrolik direksiyon yok bunu sonradan takabilirmiyiz ve maliyet ne olur çıkma parçalarla falan . Acil cevap bekliyoruz cevabınıza göre aracı alacaz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dulger007

Selamun aleyküm , akraba 94 şahin bulmuş ama hidrolik direksiyon yok bunu sonradan takabilirmiyiz ve maliyet ne olur çıkma parçalarla falan . Acil cevap bekliyoruz cevabınıza göre aracı alacaz ?

öncelikle hayırlı olur ınsallah.
    aracı motorcuya gostermeden almayın, slx motorlara hidroik direksiyon takılıyor bildiğim kadarıyla yerine göre değişiyor fiyatlar 800 liaradan acılıyor kapısı 1000 e kadar yolu var toplam da.
    ayrıca Tofaşlar hafif araçlar hidroliğe gerek yok. hidrolik park ederken ve ağır araçlar için gereklidir. Tofaş ın canı neki o direksiyonda zorlanmazsınız. Ben alıştım kara düzen 87 şahinle başladım 94 şahinle devam ediyorum ve allah izin verirse devam etmeye çalışacağım. Tofaş daki keyf başka araçda yok.. TOFAŞK ailesine slm olsun.

• Arkadaşlar herkese merhaba geçen 89 model Şahin aldım 94 trafik çıkışlı 4 ileri arabamdan çok memnunum ama para lâzım oldu satmaya karar verdim 4500 liraya aldığım arabama 2000 lira vereyim deyince cevabım net oldu. Bu paraya vereceğime gider parçalar yakarım. Neyse araba yeni kasa olduğu için biraz modifiye edersem yakışır düşüncesiyle yavaş yavaş başladım.

1 Bütün tamponlari değiştirdim
    2 Sislere beyaz ampul taktırdım
    3 Tatmin edici ses sistemi yaptık
    4 Borbet jant lastik takımı 15 inç 45 yanak
    5 Komple cam filmi
    6 Sadece cam kenarlarına siyah folyo
    7 Cam rüzgarlığı 4 cam
    8 Yan çıtalar
    9 Yeni amortisör ile düşürdük
    10 İç Aydınlatma ışığı artık beyaz ve led lamba oldu
    11 Spor direksiyon

Bu yaptığım işlemler dışında aklıma gelmeyen bir kaç şey daha var gelirse onları da yazarım gündüz resimleri çekip ekleme fırsatım olursa resimleride paylaşmak istiyorum.

Asıl kafama takılan arabayı düşürdüğümden ber sol teker davlumbaza sürtünme yapıyor virajlarda ya da sağa sola dönerken yine aynı sesi yapıyor oldukça sinir bozucu bir durum işim gereği sürekli ustaya gidemiyorum. Sorun neyden kaynaklanıyor. Şimdiden teşekkür ederim. Allah yolunuzu açık etsin. Arıza kaza bela vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-12 -- 27 Mart 2015; 9:16:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

quote:

Orijinalden alıntı: dulger007

Selamun aleyküm , akraba 94 şahin bulmuş ama hidrolik direksiyon yok bunu sonradan takabilirmiyiz ve maliyet ne olur çıkma parçalarla falan . Acil cevap bekliyoruz cevabınıza göre aracı alacaz ?

öncelikle hayırlı olur ınsallah.
    aracı motorcuya gostermeden almayın, slx motorlara hidroik direksiyon takılıyor bildiğim kadarıyla yerine göre değişiyor fiyatlar 800 liaradan acılıyor kapısı 1000 e kadar yolu var toplam da.
    ayrıca Tofaşlar hafif araçlar hidroliğe gerek yok. hidrolik park ederken ve ağır araçlar için gereklidir. Tofaş ın canı neki o direksiyonda zorlanmazsınız. Ben alıştım kara düzen 87 şahinle başladım 94 şahinle devam ediyorum ve allah izin verirse devam etmeye çalışacağım. Tofaş daki keyf başka araçda yok.. TOFAŞK ailesine slm olsun.

Amin inşAllah sağolasın , zaten motoru gösterecez kaportada zaten sıkıntı yok göstermiştik . araç slx değil piç motor tabir edilen motora sahip . Çıkma parçalarla yapmak istiyorum öncelikle bunu yapacak iyi bir usta bulmam lazım . İnşAllah halledebiliriz . Henüz sürmedim ama biraz sert olacağına inanıyorum . Aldıktan sonra direksiyon aksamını iyi bir yağlarım olmadı hidroliğe dönecem

• Selamun aleyküm , 94 model şahin alma arefesindeyiz hidrolik direksiyon yok ve sanırım piç motor diye tabir edilen eski tip motor. Bu eski tiple slx motor arasına performans fark çok varmıdır ? Eski tip motora modifiye önerirmisiniz aşırı zorlama drag falan yapmayacam şehir içi kullanacam , dereceli egzantrik hava filitresi buji takmayı düşünüyorum bunların katkıları olur mu birde 4'lü manifold . Birde sonradan hidrolik direksiyon sistemi eklemek istiyorum bunlar mümkünmüdür ?
  • 
Sayfa: önceki 13421343134413451346
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.