Şimdi Ara

DH üyeleri sınırsız mobil internet istiyor (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
5
Favori
18.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
320 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • phasan P kullanıcısına yanıt
    Sadece internet altyapısı olmayanlara gelmelidir bence. Yoksa herkese satılırsa hız diye bir şey kalmaz ortalıkta. Hatta bunu siz bile söylediniz.

• Konu 11 ay önce açılmış. Yaklaşık 250 mesaj atılmış. Yeterli talep yok bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lexco kullanıcısına yanıt
    Suan icin 10 mbps hiz verseler her yerde o bile mobilde yeterli olur

• Dilaver Çelimli D kullanıcısına yanıt
    Çünkü yeterli talep olsa hız diye bir şey kalmaz ülkede.

• Lexco kullanıcısına yanıt
    İnsanlar çakallık yapmazsa hiçbir şey olmaz. Hotspot açarlarsa sıkıntı olur.

• İnsanların yüzde %99'u mobil veriyi insta ve youtubeda harcıyor. Orda da anlık çekse çekse max 30 mbps çeker.

Hız sınırına gerek yok yani

• Baz istasyonları birbirlerine radyolink ile bağlı, bant genişlikleri çok az. 10mbit sınırsız bile verseler baz istasyonları bu yükü kaldırmaz pingler uçar hızlar 1mbite düşer.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Bence yapılabilir ve iyide olur DH bunu değerlendirmeli.

• PERİSKOP kullanıcısına yanıt

İnşallah hocam.  

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

İnsanların yüzde %99'u mobil veriyi insta ve youtubeda harcıyor. Orda da anlık çekse çekse max 30 mbps çeker.

Hız sınırına gerek yok yani

Kardeşim ben de isterim hız limitsiz, sınırsız internetimiz olsun ucuz olsun ama imkan mı var? Şuan ki şebekede bile büyük şehirlerde pek yaşanmasa da memleketin yarısında hız sorunu var. Sen şimdi sınırsız interneti sınırsız hızla yaparsan Instagrama bile giremeyiz, DH Mini takılırız artık. Akıl var izan var, sınırlı kaynağı sınırsız kullandırtmak istiyorsun.

İnternet hızı sınırsız, kotasız paketler gelince ilk kota isteyen yine biz olacağız. Vodafone eski konumumda 110-130 mbps arası hız veriyordu ve paketim sınırsız benim. Şimdi evde 35 mbps maksimum hız alırken Hotspot yapmam diyebilir misin dürüstçe?

Şurada anlaşalım: Ben çağ dışı kotalardan tiksiniyorum. Sene 2021 adam diyor 15-20GB vereyim sana. 15-20GB ne yahu? Sınırsız hız konusunda şöyle bir tercih yapmak zorundayız:

Seçenek 1: 0-1 mbps hızlarda sınırsız internet mi?

Seçenek 2: 7-8 mbps sınırsız internet mi?

Tekrar tekrar söylüyorum, ben de isterim altyapı yatırımı yapılsın, herkes sınırsız hızlar alsın ve kota sınırımız olmasın. Ama bu pratikte mümkün mü allasen? Babamın operatörü yok sonuçta, operatör fanboyu da değilim; hatta Vodafone kullanıyorum belirli noktalar harici hızı berbat şehirin biraz daha dış kesiminde yaşıyorsanız geçmeyin. Ama durumlar böyle. Gerçekçi olmak lazım biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Altyapi sorununu prime saatlerde hız sınırı koyarak çözersin olur biter. Uzun uzun konuşacak bir şey yok, çözüm basit

• DH üyesi olarak destekliyorum katılıyorum

• mevut altyapılar bunu kaldırabilecek durumda değil maalesef :(

• zippocakmak kullanıcısına yanıt
    Vodafone gibi 150-200 TL arası fiyatı olacak. Herkes alamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Altyapi sorununu prime saatlerde hız sınırı koyarak çözersin olur biter. Uzun uzun konuşacak bir şey yok, çözüm basit

E ben de öyle diyorum? Kotaya göre değil hıza göre fiyat uygulansın diyorum.

• Sınırsız 5G mobile internet kullanıyorum.Hattı mobile roter dahil hiç bir şekilde kullanımı engelliyor.hotspot internet paylaşım hakkı var.Bu kota sadece kişisel tablet veya PC kullan sınırlı ve eSIM kullandırıyor.eSIM desteği olan bir roter yok.Notebooklarda var.Ayda 1 kez eSIM profilli donanıma yükleniyor.TV veya çoklu kullanımda anında kullandığın faturalandırılıyor.Sınırsız kota uygulanmıyor.Amaç mobile kullanan donanım.Kota dışı kullanımda SMS bildiriyor.Ay sonu 500 euro duruyor.Öyle sınırsız mobile interneti her yerde paylaşırım yok.Operatör bir şekilde anlıyor paylaşımı açtığını görüyor.Paylaşım 20GB sınırlı.Notebook eSIM aktifse telefondan veya başka bir aletten kullanıma izin verilmiyor.Fiyatlar çok ucuz değil 79 euro.Band genişliği 1Gbits D /500Mgbit U oluşuyor.Ucuz bir sınırsız internet tercih edersen 40 euro var .Sadece telefonda veya tablet kullanı serbest.Fakat 2mgbits D , 1 Mgbits hızlarda.10 Mgbits D / 5 Mgbits U fiyatı 50 euro..

Birde sabit ev için LTE ve 5G modemli paketler var.Genelde yüksek band internet olmayan konutlarda kullanılıyor .150 ,300, 500 ve 1000GB kota var.45 ile 100 euro fiyat aralığında.Kota dolunca 32Klbits hızlarda browser sörf bile yapılmıyor.Çok yavaş eziyet gibi.

Özet sınırsız mobile internet hayal edildiği gibi hotspot ev interneti yerine kullanılamıyor.Bunu deniyen kişilerde 500GB duruyor ve ücretli.Mobile donanımda sınır yok.Zaten hiç bir zaman 200 GB bile zorlasan dolduramıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Temmuz 2021; 11:41:11 >

• Mobilde sınırsız bir kullanım olamaz
    Gerçekçi değil

• BobbyLeo kullanıcısına yanıt
    Türkiye’de olurmu olmazmı bilemiyorum.Ama dünyada var.USA ve EURO bölgesinde var.İş için usa gidiyorum.ATT ,verizon hat kullanıyorum .ön ödemeli kart var .Onlarda 50 Mgbit D ve 50Gbit u maximum var.Faturalıda alabildiniz en yüksek hızlarda var( 300 Mgbits ).Almanyadayım Vodafone RED XL 5G 1Gbits D ve 500Mgbits U var.Daha Türkiye’de 5G yok.Çok hızlı kota bitiriyor.10GB kota ile kullanılamaz.Sınırsız data düşmeden 5G kullanıyorum.İPhone ve iPad üzerinde .İş için acil bişi olunca eSIM destekli notebook kullanıyorum.Notebook da eSIM aktarıp eSIM destekli kullanıyorsun.Hotspot sadece mobil donanıma açılıyor.Aynı anda tek mobile donanım kullanıyor.telefon hotspot yaptığında paylaşımı alan mobile donanım sadece kullanır.Kimse ben evde interneti kapayım mobile devam edeyim hayali kurmuyor.Zaten 5GbitsD / 3Gbits sınırsız sabit internetim var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Temmuz 2021; 12:12:24 >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

Hotspot kısıtlaması yapılırsa sınırsız tarifler gelebilir

Yunanistandada var var 45 65 euro bandında

Ülkemizdede en az 200 250 bandında olacaktir

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.