Şimdi Ara

[DH] V O L V O for L I F E (290. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.309
Cevap
40
Favori
905.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: av.ilhami

arkadaşlar araca lpg düşünmüyordum ancak shell ve opetin resmi sitelerinde 98 oktan benzin fiyatı yok. bilecik bursa arasındaki bayiilerdede görememiştim. muhtemelen son zamlarla 98 satışı hayal oldu. şimdilik 97 kullanıyorum ki bu da aslında katkılı 95 oktan. lpg nin oktan değeri 103-105 olarak belirtilmiş. yani turbolarda lpg daha uyumlu görünüyor. tavsıye edilen oktan değeri açısından lpg düşünüyorum. tabii 103-98= 5veya 7 oktan gibi bir fazlalık olacak. oktan açısından tavsiyeleriniz nedir. lpg takayımmı takılacaksa prins dışında sorunsuz, uyumlu alternatif markalar nedir. şimdilik ucuz ve kaliteli olarak gasitaly olmazsa içim rahat etsin diye prins düşünüyorum. landirenzoyu listeden çıkardım: bosch enjektörü kullanmıyormuş. fiyatta prins e yakın

hocam brc şiddetle ve hiddetle tavsiye ederim :)

focus c-max 1,6 aracımda 2 senedir kullanıyorum 1 defa bile sorun çıkarmadı 2 sene önce yapılan ayar ile devam ediyorum en ufak bir sıkıntı yok ne fazla yakma ne performans düşüklüğü nede montajdan dolayı bir sıkıntı hiç bir porblem yaşamadım

tavsiye olunur..

• Bu düğme ne işe yaramakta bazı bilgiler edindim

-Ortalama hız
    -o andaki yakıt tüketimi
    -ortalama yakıt tüketimi
    -çevre sıcaklığı
    -depodaki yakıtla alınabilecek yol

gibi bilgileri sunuyuormuş peki bilgileri nerede görücem ??? veya nasıl çalıştırıcam
  • o bilgileri kitapçığınızdan çok rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz.

bahsettiğiniz bilgi ekranı gösterge paneline yansıyor. düğmeyi 6-9-12 yönünde çevirdiğiniz takdirde gösterge panelinde bilgiler yansıyacaktır. ufak böyle minik bir düğme var. ona sürekli basarsanız bir kaç saniye bilgileri sıfırlıyor.

saygılar.
  • cevap için teşekkür. ancak 1.6 focus motoru ile turbolu hem de T5 gibi yüksek basınç turbolu motoru aynı şartlarda değerlendirmek ben de tereddüte sebebiyet veriyor. prins ve diğer markaları takan ustalar turbolu motor ise tartışmasız prins takalımdiyorlar
  • quote:

cevap için teşekkür. ancak 1.6 focus motoru ile turbolu hem de T5 gibi yüksek basınç turbolu motoru aynı şartlarda değerlendirmek ben de tereddüte sebebiyet veriyor. prins ve diğer markaları takan ustalar turbolu motor ise tartışmasız prins takalımdiyorlar

hocam çekincelerinizi anlıyorum ama brc nin tırbolu motorlar için özel kitleri ve enjektörleride var şu forumlarda aklınızdaki tüm soruların cevabı vardır diye tahmin ediyorum

bu forumda bir arkadaş turbo motor opel aracına lpg taktırmadan önce acayip araştırma yapmış verdiği akdarlar ve lpg sonrasında arac hakkında herşeyi yazmış

incelemenizi tavsie ederim

http://forum.donanimhaber.com/m_68712357/mpage_2/f_/key_//tm.htm#69230843

bu forumda ise lpg ile ilgili herşey mevcut faruk beye de istediğiniz soruyu rahatlıkla sorabilirsiniz gerçekten de işinin ehli bir usta kendisi

http://forum.donanimhaber.com/m_20064365/mpage_99/key_/tm.htm

not: amacım hiç bir şekilde reklam yapmak felan değil kendi yaşadıklarımı ve tecrübelerimi aktarmaktır..

• Çevirdiğimde bilgileri göremiyorum o yüzden yazdım başka yapmam gereken birşey varmı diye birde sıfırlayıp deneyim derecenin olduğu minik ekrana bakıyorum tahminimce orda belirir teşekkür ederim tekrar denicem
  • lpg olarak kendimi zorlayıp prins taktıracağım. ancak ateşleme sisteminde (bobin vs) sorun çıkma ihtimali varmış. prins takıp sorun yaşayan ve yaşamayan varmı. sorun yaşayan arkadaşlar nasıl çözmüş. tavsiyeleriniz.
  • lpg olarak kendimi zorlayıp prins taktıracağım. ancak ateşleme sisteminde (bobin vs) sorun çıkma ihtimali varmış. prins takıp sorun yaşayan ve yaşamayan varmı. sorun yaşayan arkadaşlar nasıl çözmüş. tavsiyeleriniz.
  • bizim volvolara hangisi olursa olsun anladığım ve bildiğim kadarıyla en uygun lpg kiti prins, eğer bir araç prins lpg kitinde arıza çıkarıyorsa diğer bütün kitlerde daha çok çıkarır. prins'in enjektörleri keza çok kaliteli.

unutulmaması gereken hususlardan biriside zaten lpg kitinin genel anlamda diğer araçlarda olduğu gibi volvo araçlarına aslında uygulanmaması gereken bir durum, çünkü araçlar benzin mantığı ve sistemine göre üretilmişler, ama ülkemizin gerçekleri buna engel olduğu için mecburen taktırılıyor. eğer aracınıza uzun yıllar binecekseniz kesinlikle prins, yok 2-3 yıl binip satacağım diyorsanızda italyan markaları ısrarla önerebilirim, yoksa atiker vs sistemleri önermem, italyan olarakta benim s40 aracımda sorun yaşamamıştım, landi renzo önerebelirim.

saygılar.

not: bu forumda bu konular uzun tartışılmış, konuya ilişkin başlıklarda mevcut.

• prinslendik. lpg bitince benzine geçemedi yığılma ve devir düşürmeye başladı. kendim benzine alınca araç düzeldi ertesi günü yani bugün servise gittim turbo map ayarlarından birini yapmayı unutmuşlar. sorun çözüldü. araç 4. viteste 5500 devirde 180km hızda sorunsuz lpg de çalıştı. benzine geçme vuruntu vs. olmadı.
  • Hayırlı olsun.Güle güle kullanın. Silkeleme yapmadıysa güzel haber. En güzel nokta Türkiye şartlarında yakıtın litresi 2,30 TL den 225 HP lik araca binmek.Tekrar hayırlı olsun.Saygılar
  • teşekkürler. litresi buralarda(bilecik eskişehir) 2.63
  • merhaba,
    2011 d2 s40 aracım var. 2 hafta önce aracın yıllık bakımını yetkili serviste yaptırdım. bakımdan sonra normal olarak araçın çekişinin iyi olmasını bekliyordum ama öyle olmadı. özellikle kalkışlarda bakımdan önceki çekişine göre düşüş var. araç devrini alsın diye gaza daha çok basıyorum eskiye göre daha uzun sürede ivmeleniyor. anlık yakıt tüketimi ise kalkışlarda eskiden daha yüksek değerlere çıkardı şimdi kalkışlarda yüksek değerlere çıkması için beklemem gerekiyor.. kalkma anındaki güçte de azalma olduğunu hissediyorum.. araç öne atılmıyor bir türlü..
    işin aslı bıktım artık hiçbir sorun yokken servise gidip tüm cumartesiyi serviste geçirip, dünyanın parasını verip, bakım yaptırıp aracın içine edilmesinden.. aracı servise göstermeyi akıl edebiliyorum ama konu ile ilgili önerisi veya fikri olan varsa yazarsanız sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: helfgott

merhaba,
    2011 d2 s40 aracım var. 2 hafta önce aracın yıllık bakımını yetkili serviste yaptırdım. bakımdan sonra normal olarak araçın çekişinin iyi olmasını bekliyordum ama öyle olmadı. özellikle kalkışlarda bakımdan önceki çekişine göre düşüş var. araç devrini alsın diye gaza daha çok basıyorum eskiye göre daha uzun sürede ivmeleniyor. anlık yakıt tüketimi ise kalkışlarda eskiden daha yüksek değerlere çıkardı şimdi kalkışlarda yüksek değerlere çıkması için beklemem gerekiyor.. kalkma anındaki güçte de azalma olduğunu hissediyorum.. araç öne atılmıyor bir türlü..
    işin aslı bıktım artık hiçbir sorun yokken servise gidip tüm cumartesiyi serviste geçirip, dünyanın parasını verip, bakım yaptırıp aracın içine edilmesinden.. aracı servise göstermeyi akıl edebiliyorum ama konu ile ilgili önerisi veya fikri olan varsa yazarsanız sevinirim..

Öncelikle geçmiş olsun aracınızın bi yağ seviyesi kontrolü yapın öncelikle d2 motora dahi kaç litre yağ konulacağını bilmeyen servisler var. Daha sonra sistemde herhangi bir arıza olup olmadığına bakmanızı kontak 2 konumunda read düğmesine basılı halde arka sis lambasına iki kez üst üste hızlıca basıp reading DTCS Yazısının çıkıp NO DTCS FOUND VEYA DTCS IN VEHICLE ibarelerinden birinin çıkması no dtcs found varsa sorun gizli gaz kelebeği vs olabilir dtcs in vehicle varsa read düğmesine basmaya devam ederek hangi sistemde arıza hafızaya alınmış ona bakın( size çok bişey söylemicek bi adım ama en azından servisin bu sürüş normal diyerek geçiştirmiyeceğinin kanıtı olabilir özellikle ECM DE kayıt varsa) genellikle turbo kaynaklı sorunlar ekana mesaj vermeden geçici kayıtlar oluşturarak başlıyor bozulmaya. Hangi serviste bakım yaptırdınız? Herkese önerim 10-15 bakım yaptırmış biri olarak bakımdan sonra yağ seviyenize baktırmanız yönünde yarım litre bi fazlalık sıkıntı yaratabilir ben bizzat yaşadım. Hemde 3-4 kez bakımda başında durduklarımda da uyardım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: filtiarn

quote:

merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun aracınızın bi yağ seviyesi kontrolü yapın öncelikle d2 motora dahi kaç litre yağ konulacağını bilmeyen servisler var. Daha sonra sistemde herhangi bir arıza olup olmadığına bakmanızı kontak 2 konumunda read düğmesine basılı halde arka sis lambasına iki kez üst üste hızlıca basıp reading DTCS Yazısının çıkıp NO DTCS FOUND VEYA DTCS IN VEHICLE ibarelerinden birinin çıkması no dtcs found varsa sorun gizli gaz kelebeği vs olabilir dtcs in vehicle varsa read düğmesine basmaya devam ederek hangi sistemde arıza hafızaya alınmış ona bakın( size çok bişey söylemicek bi adım ama en azından servisin bu sürüş normal diyerek geçiştirmiyeceğinin kanıtı olabilir özellikle ECM DE kayıt varsa) genellikle turbo kaynaklı sorunlar ekana mesaj vermeden geçici kayıtlar oluşturarak başlıyor bozulmaya. Hangi serviste bakım yaptırdınız? Herkese önerim 10-15 bakım yaptırmış biri olarak bakımdan sonra yağ seviyenize baktırmanız yönünde yarım litre bi fazlalık sıkıntı yaratabilir ben bizzat yaşadım. Hemde 3-4 kez bakımda başında durduklarımda da uyardım

teşekkür ederim. yazdıklarınızı uygulayacağım. umarım yeniden masraf çıkarmaz. gittiğim yetkili servis in genel yaklaşımından aslında memnunum. bir sürü olumlu şey de oldu.. ama aracın çekişi düşünce diğer olumlu şeyler önemimni yitiriyor.. servis ankaradaki en eski ve birçoklarına göre en iyi yetkili servis.

• yol bilgisayarının tüketim verileri lpg de de aynı mıdır? mesela ekranda 10 litre gösteriyorsa bu lpgli araçlarda 10 litre lpg tükettiği anlamına mı gelir yoksa 12 litre lpg tüketimi olduğu anlamına mı gelir. benim araçta lpg ye alınca tüketim değerleri yükseliyor. benzine alınca da ortalama değerler düşüyor. başka forumda bir arkadaş şehir içi yakıt değeri 12 gösteriyor ama 14 litre lpg tüketimi hesaplıyorum diyor????
  • quote:

yol bilgisayarının tüketim verileri lpg de de aynı mıdır? mesela ekranda 10 litre gösteriyorsa bu lpgli araçlarda 10 litre lpg tükettiği anlamına mı gelir yoksa 12 litre lpg tüketimi olduğu anlamına mı gelir. benim araçta lpg ye alınca tüketim değerleri yükseliyor. benzine alınca da ortalama değerler düşüyor. başka forumda bir arkadaş şehir içi yakıt değeri 12 gösteriyor ama 14 litre lpg tüketimi hesaplıyorum diyor????

yol bilgisayarı lpg ye göre değil benzine göre hesap yapar ekeanda görünenden daha fazla lpg tüketimi olur

ş içi genelde 2,-3 litre

uzun yolda 1-2 litre oluyor

bunlar benim focus corolla araçlarında yağtığım ölçümler turbolu bir araçta veriler değişebilir

kesin olan şey şudur ki yol bilgisayarında görünen de daha fazla lpg tüketiminiz olur

• Arkadaşlar Merhabalar,
    2004 model S40 arıyorum, otomatik vites, sunrooflu, uyumlu lpgli, düşük kilometreli, tercihen 1.8 model, kazası belası olmayan iyi bakılmış s40ını satmak isteyen olursa mesaj atsın görüşelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikayamusa -- 7 Mayıs 2013; 0:56:31 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

quote:

2011 model d2 s40 aracım var. garantisi dolmak üzere.. 700 tl lik periyodik yıllık bakımını serviste değil ankara daki yiğit volvo da yaptırmayı düşünüyorum.. telefon ile sordum yiğit volvodan 70 tl fiyat verdiler.. fiyat biraz garip geldi? yetkili servis yerine yiğit volvoda yıllık periyodik bakım yaptırma fikrine ne dersiniz?

70 TL sadece işçilik olabilir mi?

muhtemelen öyle.. ya da bir yanlış anlama olması lazım .. öğrenmek istediğim yiğit volvo da periyodik bakım yaptıran kimler var ve deneyimlerinden bahsedebilirler mi?

Bir kac gun once hava filtresi yag filtresi ve yag degisimini 200 un uzerinde yapildi fiyati hatiamiyrm fatura evde mobldeym o iscilik fiyatidir. Bu arada arac 2001 s40 islemler ankara ostimdeki yigit volvoda yapildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CryZ.JoY -- 16 Mayıs 2013; 17:58:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: CryZ.JoY

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

quote:

2011 model d2 s40 aracım var. garantisi dolmak üzere.. 700 tl lik periyodik yıllık bakımını serviste değil ankara daki yiğit volvo da yaptırmayı düşünüyorum.. telefon ile sordum yiğit volvodan 70 tl fiyat verdiler.. fiyat biraz garip geldi? yetkili servis yerine yiğit volvoda yıllık periyodik bakım yaptırma fikrine ne dersiniz?

70 TL sadece işçilik olabilir mi?

muhtemelen öyle.. ya da bir yanlış anlama olması lazım .. öğrenmek istediğim yiğit volvo da periyodik bakım yaptıran kimler var ve deneyimlerinden bahsedebilirler mi?

Bir kac gun once hava filtresi yag filtresi ve yag degisimini 200 un uzerinde yapildi fiyati hatiamiyrm fatura evde mobldeym o iscilik fiyatidir. Bu arada arac 2001 s40 islemler ankara ostimdeki yigit volvoda yapildi

teşekkür ederim.. ben bu sefer de volana yaptırdım. 400 tl civarında birşey tuttu.. önümüzdeki sene bakacağız artık...

• 
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.