Şimdi Ara

DH VECTRA C KULÜBÜ (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
2
Favori
42.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • servis dir ne yapsa yeridir. mesuliyet altına girmek istememişlerdir, kurumsal bir yapı ya :D
  • Merhaba Arkadaşlar,

2004 vectra C elegance aracım geçen ay sıkışıklıktan sattım. Yaz sonuna doğru araç alacağım. Volvo S60 ile vectra GTS 2.2 arasında kalıyorum. Vectra GTSler genellikle 2003 model ve active select şanzımanlı. 2.2 motorlar 1.6 motorlara göre bakımları nasıldır? Yağ yakar mı? Triger durumu nedir. Lpg ile uyummu nasıldır? Bilen varsa yardımcı olsun.
  • Bende 2 sene büyük zevkle bindiğim Vectra'mı satıyorum. Gelen gideni aratır derler, bakalım Vectra'dan sonra S40 tatmin edecek mi bizi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-vectra-2004-opel-vectra-1-6-comfort-9/detay
  • Arkadaşlar 2004 model Vectra Comfort C kasa aracıma Almanya'dan JVC KW-AVX 720 marka double-din teyp aldırdım. Haftaya inşallah elimde olur (345 €).

Teyp çerçevesini de hepsiburadadan alacağım. (45 TL)

Teyp montajını kendim yapmak istiyorum. dün orjinal teybi çıkarmaya çalıştım ama sadece öndeki düğmelerin olduğu yer bir bütün halinde (sanki ince bir kitap gibi) çıktı.

sağında solunda farklı vidalar var muhtemelen ama ben bulamadım.teybin üstündeki göğüsteki çıtanın altında falan da mı vida var acaba?

daha önceden orjinal teybi çıkarmış ya da çıkarmayı bilen birileri varmı? internette montaj ile ilgili foto/resim falan aradım ama bulamadım.

bu tarz montajla alakalı resimler genelde servislerin elinde oluyor ama benim de ulaşabileceğim bir yer var mı?
  • 2008 vectra comfort var debriyaj pedalı çok sert geldi bana bütün vectralarda böylemi özellikle şehir içi dur kalk trafikte ayağı çok yoruyor yorumlarnızı bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: intikam91

2008 vectra comfort var debriyaj pedalı çok sert geldi bana bütün vectralarda böylemi özellikle şehir içi dur kalk trafikte ayağı çok yoruyor yorumlarnızı bekliyorum

Beni yorduğunu söyleyebilirim cok sertte diyemem ama yumuşak olmadığı kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: svs.jokerr

quote:

2008 vectra comfort var debriyaj pedalı çok sert geldi bana bütün vectralarda böylemi özellikle şehir içi dur kalk trafikte ayağı çok yoruyor yorumlarnızı bekliyorum

bunu yumuşatmanın bir yolu varmı acaba bir şeyler yapılabilirmi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: svs.jokerr

quote:

bunu yumuşatmanın bir yolu varmı acaba bir şeyler yapılabilirmi

Teknik olarak ne olur ne olmaz bilemem ama debriyaj balatasıylada ilgili olabilir , yumaşatmaya gidicek kadar sert deil kendi aracmdan örnek verecek olursam usta ellere göstermek gerek tabi ama vectralarda debriyaj sertt .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savascoker -- 11 Temmuz 2010; 22:15:29 >

• arkadaşlar bana 2005 model 1,6 edition larla comfortlar arasındaki donanım farklarını söyleye bilirmisiniz. 2005 vectra c almayı düşünüyorum.
  • Debriyaj baski balata setini degistirtin. Benim aracimda da (2004 1.6 Vectra Elegance) debriyaj cok sertti. Baski balata seti degistirildikten sonra inanilmaz yumusadi, hatta o kadar alismisim ki sert olmasina, sanki pedalin arkasinda birsey yokmus, bosluga basiyormusum gibi hissettim ilk yapildiginda. Tavsiye ederim.
  • 2006 vectra 1.9 cdti kullanan,sahip olan yada kullanmış olan varmı?85 binde bir araç bakıyorum.comfort modeli.Donanım tablosundan esp nin standart olduğunu gördüm,bu doğrumudur?birde esp off buton u varmıdır comfort da?150 ps olan triptonik motorlu aracın yol tutuşu nasıldır?virajlarda arka kısmında salma yapıyormu araç?daha önce vectra kullanmadım,2001 de 0 astra satın almıştım ama onda ani frenlemelerde araç altımdan kayıveriyordu:) Bu yüzden bu vectra nın yol tutuşunu özellikle merak ediyorum,150 ps motor u bu kasa yolda taşıyabiliyormu?Ve son olarak mondeo,passat,vectra (hepsi dizel) üçlüsü içerisinde comfort modeli olan vectra tavsiye edilirmi?Herkes için malum önce can güvenliği..
  • @SerdaR^73 Vectraların 2006 ve üzeri (comfort,elegance) modellerinde ESP standart. Bence en gerekli donanımlardan birisi ESP.ESP kapatma tuşu yok.Makyajlı olmayan comfortlarda ESP yok.Elegancelerde standart.

Vectranın yol tutuşuna diyecek yok. Dez avantajı süspansiyonlar biraz sert.

150ps lik motordan şüphen olmasın.Bastınmı gider. Ama satın alacağın araca yetkili serviste iyi baktır.Bakımları zamanında yapılmışmı kontrol ettir.Ve özellikle şanzımanı kontrol ettir. Otomatik arızaları can yakabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpxtreme

@SerdaR^73 Vectraların 2006 ve üzeri (comfort,elegance) modellerinde ESP standart. Bence en gerekli donanımlardan birisi ESP.ESP kapatma tuşu yok.Makyajlı olmayan comfortlarda ESP yok.Elegancelerde standart.

150ps lik motordan şüphen olmasın.Bastınmı gider. Ama satın alacağın araca yetkili serviste iyi baktır.Bakımları zamanında yapılmışmı kontrol ettir.Ve özellikle şanzımanı kontrol ettir. Otomatik arızaları can yakabiliyor.

2006 üzerindedeki comfortlarda standart değildir 2008 konfortlarda standarttır 2006-2007 lerdede esp olan vardır ancak standart değildir en son değişiklikle 2008 de yarı deri yarı kumaş koltuklar değişen janlar ve eklenen esp asr olmuştur bilginize

bu arada 2008 comfort sahibiyim sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım

• quote:

quote:

@SerdaR^73 Vectraların 2006 ve üzeri (comfort,elegance) modellerinde ESP standart. Bence en gerekli donanımlardan birisi ESP.ESP kapatma tuşu yok.Makyajlı olmayan comfortlarda ESP yok.Elegancelerde standart.

2006 üzerindedeki comfortlarda standart değildir 2008 konfortlarda standarttır 2006-2007 lerdede esp olan vardır ancak standart değildir en son değişiklikle 2008 de yarı deri yarı kumaş koltuklar değişen janlar ve eklenen esp asr olmuştur bilginize

Hmm.Yanlışınız olmayasın. Bende 2006 comfort var. Alırken opise götürmüştüm.Servis çalışanı 2006 comfort ve üzerilerinde ESP plus standart demişti.

Nitekim bindiğim 2006 üzeri tüm vectraların göstergedeki ışıklarına dikkat ettim hepsi aynıydı.Bendeki göstergelerde aynı.

DH VECTRA C KULÜBÜ
    Resim alıntırdır...

• benim sorduğum araçta da esp plus varmış 2006 dizel comfort da...ama sürekli dedi kullanan arkadaş yani off butonu yok..kontak açtığınızda yada hafif ıslak zamanlarda araç patinaj a yeltendiğinde ışık yanıyor demişti...bu asr de olabilir aslında ama asr olmayan yani sadece esp olan araçlarda hafif ıslak zeminde esp devreye giriyor..2004 passat 1.6 exclusive aracımda böyle idi..
  • esp siz 2006 vectra gördüm sanki tam emin değilim ama öyle olduğunu düşünüyorum
  • quote:

quote:

quote:

Hmm.Yanlışınız olmayasın. Bende 2006 comfort var. Alırken opise götürmüştüm.Servis çalışanı 2006 comfort ve üzerilerinde ESP plus standart demişti.

Nitekim bindiğim 2006 üzeri tüm vectraların göstergedeki ışıklarına dikkat ettim hepsi aynıydı.Bendeki göstergelerde aynı.

DH VECTRA C KULÜBÜ
    Resim alıntırdır...

Hocam aynı gösterge benim 2003 comford vectramdada mevcuttu ?

• 2003 1.8 vectra c mi sattım arkadaşlar , c2 kasa vectra almayı düşünüyorum , twinport motorun performansı nasıldır , 1.8 imde alt devirlerde etkili üst devirlerde daha vassatı keza 2004 1.6 kullandığımda arada biraz fark vardı fakat 2006 + ve üzeri model icin twinport motor kullanılmaya başladı diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin lütfen kullancılarından görüşler bekliyorum özellikle performans konusunda
  • 2004 ve 2008 1.6 comfort kullanan biri olarak elle tutulur gözle görülür bir fark yok zaten hepi topu artan 2-3 beygir 1-2 nm tork aracı yüksek devirlerde kullandımı iyi fakat klima çıksa araç yüklüyse
  • merhaba arkadaşlar bende 2 gün önce gümüş gri 2006 vectra 1,6 elegance alarak, aranıza katıldım. konu fzla canlı değil inşallah daha canlanır. sizlerden ricam aracımda kullanım kılavuzu vs. kitapçıklar yok bunlar temin etme şanşım varmı sizlerden. internetten araştırdım. opele yazdım sese seda yok.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.