Şimdi Ara

DH WarHammer Club (33) (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
1
Favori
51.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaşlar bende Warhammer Online'ı aldım zaten daha öncede maketleriyle haşır neşir olmuşluğum vardı. Birkaç sorum var acaba Karak eight Peaks ten başka yerde türklerin yoğunluklu oldukları serverlar varmı? Destruction olarak tabiki Birde acaba bilginiz varmı server değiştirme paraylamı yoksa bedavamı?
  • ben karaz a karak da oynuyorum baya order var ama dest varmı bilemiycem kardeşim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ULYSES

Bu oyun ilgimi çekmeye başladı ama kuru övgülerden ziyade açıklayıcı bilgilere ihtiyacım var almak için. Aoc tan dilimiz yandı artık direk atlamak istemiyorum. Öncelikle wow da sevdiğim şeyleri ve sevmediğim şeyleri söyleyeyim, bana uygun olurmu bu oyun öyle cevap yazın lütfen.

Wow da sevdiklerim: Çook geniş harita, openworld (Yüklemesiz gezme) , uçan binekle haritayı seyrederek yolculuk.Balıkçılıktan crafting'e değişik vakit geçirici aktiviteler. Blizzardı muhteşem artwork'u ve renk paleti, o basit grafiklerle bile olağanüstü atmosferler yaratılmış olması. Sayısız quest ve tek başına yapılabilecek bir sürü şey. Geniş hikaye lore tabanı. İnternet sitesinden, oyun içi kullanıcı arayüzüne, tam bir oturmuşluk ve kalite hissi. Genel olarak aydınlık ve ferah ortamlar. Büyük ve işlevsel şehirler. Deniz altında bile kesilebilecek moblar, yapılabilecek görevler olması. Oyunun hızla açılıp hiç kasmadan, çok akıcı çalışabilmesi (sistemim güçlü olmasına rağmen beğendiğim bir durum).Ah satış sistemi.

Wow da sevmediklerim: Klasslarda denge olmaması. Hiçbir klass'a tamam, işte budur diyememem. Hep bir tatsızlık, tatminsizlik hissi yaşatması. Denediğim her class'a bir süre sonra nerf gelmesi. Oyuna benden 3 yıl önce başlayan ve bol bol vakti olan insanlarla asla rekabet edemeyeceğimi bilmem. Sağlam bir guild, arkadaş gurubu vs olmadan endgame'i görmenin neredeyse imkansız olması. Arena ve bg sistemi (world pvp nin tadı başka). Karakter dövüş animasyonlarının çok basit ve sıkıcı olması. Pvp de sürekli yenilmem (yeteneksiz sayılmam, aoc da çok adam kestim, ama wow da beceremiyorum ben bu işi nedense). Benim gibi işten gelince bir saat oyun oynayacak biri için olmaması, casual oyuncuyu tamamen dışlayan item sistemi. Craftla item yapmanın çok zor olması, ama itemlerin buna nazaran süper olmaması. Artık 3. paketi yaklaşan ve sonuna doğru adım adım giden bir oyun olması, uzun yıllar oynayamayacağımı hissetmem.Level kasarken arkadan saldıran Gnome Rouge lar

Bu kıstaslara göre yorumlarsanız War uygunmudur benim için? Açıklayıcı ve objektif cevaplar olursa çok sevinirim.

Ben size anlatayım herşeyi baştan başlayarak.

1. Çook geniş harita, openworld (Yüklemesiz gezme)
    WAR oldukça geniş bir haritaya sahip, siz eğer istemezseniz diğer bölgelere uğramadan (atıyorum) sadece greenskin bölgesinde lvl40 olabilirsiniz ama isterseniz Chaos ve Dark Elf mekanlarını da gezerek daha çok ortam görmüş daha farklı questler yapmış olabilirsiniz. Eğer sadece Greenskin bölgesini WoW haritasıyla karşılaştırırsanız WoW haritası kesinlikle daha büyük ama 3bölgenin haritasını WoW la karşılaştırırsak nasıl bir sonuç çıkar bilemiyorum. En kötü ihtimalle büyüklük olarak WoW a yakındır. Sonuç olarak tüm Horde'un (destruction) lvl16da XR da buluşup sonra aynı görevleri yapması gibi bir zorunluğu yok.

Ayrıca oyunda yürüyerek giderseniz yükleme ekranıyla neredeyse hiç karşılaşmıyrsunuz ancak öldüğünüzde 2-4 saniyelik yüklemeler, uçarak alan değiştirdiğinizde de 10-20sn lik yüklemeler sizi bekliyor ancak AoC gibi bezdirici değiller kesinlikle.

2. uçan binekle haritayı seyrederek yolculuk
    Flight Pathler var bunlar WoW daki gibi değil. Kısa bir yükleme ekranından sonra yeni bölgeye geçiyorsunuz. Kişisel uçan binek şu an için yok WAR da

3. Blizzardı muhteşem artwork'u ve renk paleti, o basit grafiklerle bile olağanüstü atmosferler yaratılmış olması.
    WAR'ın ortamı AoC gibi kasvetli değil hiç bir zaman. Ama genellikle WoW'dan daha koyu tonlar kullanılmış, sanki oyunun genel gaması WoW dan daha kısıkmış gibi. Ancak cansız değil, tam tersine sürekli etraftaki olaylar nedeniyle çok daha canlı görünüyor.

4. Balıkçılıktan crafting'e değişik vakit geçirici aktiviteler.
    WAR kısaltmasından da anlaşılacağı gibi savaş PvP (RvR) içerikli bir oyun. Bu nedenle boş vakit geçirmyi zaten istemiyorsunuz. Her istediğiniz an savaşa direk girebileceğinizi bilmenin heyacanıyla benim tanıdığım kimse şu ana kadar mesleklere aşırı eğilmedi. Zaten balıkçılık gibi vakit geçirme amaçlı meslekler yok WAR da. Ben iksircilikle uğraşıyorum, meslek lvlim 44, lvl cap200 diye biliyorum. WoW da olduğu gibi recipe ler yok. Tamamen deneyerek, test ederek üretiyorsunuz. Mesela bir potion yapmak için önce bir ana materyal belirlemeniz lazım. Ana materyali de dengeleyeciler(dengeleyici olmazsa başarısız oluyorsunuz ve şişeniz yok oluyor) ya da sayı veya süre arttırıcılarla desteklemeniz lazım ki daha verimli olasınız. Bu meslekleri biraz zorlaştırırken bir yandan da araştırıcı ve meraklandırıcı bir yapı katıyor oyuna.

5. Sayısız quest ve tek başına yapılabilecek bir sürü şey.
    WAR daki quest sayısı WoW dan daha fazla gördüğüm kadarıyla. WAR da git 60tusk getir questleri yerine size ya en fazla 8 hayvan öldürten ya da public questlere yönlendiren questler var. Quest dışında tek başınıza meslek yapabilirsiniz, etrafı araştırabilirsiniz (etrafı araştırmak Tome Of Knowlegde sebebiyle çok keyifli ve ödüllendirici olabilir). Ancak oyunun tabanı MMO olduğundan çoğu şeyi tek başınıza yapmak zaten istemeyeceksiniz ki oyunda sizi bir guildin, realmin parçası olmaya yönlendiriyor.

6. Geniş hikaye lore tabanı.
    İşte WAR'ın parladığı alanlardan biri. Öncelikle tekrar belirtirim ki ilk Warcraft çıktığından Blizzard WAR lore'unun sahibi olan Gamesworkshop tan lisans almak istemiş ama gamesworkshop (belki de öngörüsüzlüğünden) bu lore u blizzarda lisanslamamış. Bildiğimiz, okduğumuz Warcraft evreninin Warhammer evreninden ilhamdan daha fazla şey aldığını sanırım rahatça söyleyebiliriz. Neyse geçmiş konula bizi pek ilgilendirmiyor, oyunda neler var? Oyunda Tome Of Knowlegde var. Tome Of Knowledge (TOK) hikayeye dair inanılmaz detay barındırıyor içinde. Her yaratıkla ya da önemli bir şahsiyetle ya da bir bölgeyle ilk karşılaştığınızda onunla ilgili detaylı bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Burda ben neden durmadan Marauder kesiyorum gibi bir soru gelirse aklınıza hemen TOK'ı açıp bölgenin detaylarını okuyabilirsiniz. Eğer Role Play seven biriyseniz bence WAR kesinlikle edinilmesi gereken bir oyun. Ben Black Orc'umu genelde TOK entrilerini görmezden gelerek oynadım daha hızlı level alabilmek için, ama daha sonra bir high elf açtığımda her questi ve her ToK entrisini okudum ve gerçekten büyülendim.

Bunun yanında gamesworkshop oyunun lore u hakkında çok detaycı anladığım kadarıyla. Herhangibir şekilde Mythic bir değişiklik yapmadan önce gamesworkshop a danışmak zorunda. Bu nedenle mesela Orclar 2 cinsiyete sahip değil. Çünkü asıl hikayede ORC lar sporlarla üreyen bir ırk ve bunların çift cinsiyetinin olması lore a kesinlikle aykırı olurdu.

7. İnternet sitesinden, oyun içi kullanıcı arayüzüne, tam bir oturmuşluk ve kalite hissi.
    WAR'ın Avrupa internet sitesi kelimenin tam anlamıyla "dandik" :) Amerika sitesi ise ek olarak Armory sunuyor sanırım. En kısa sürede Avrupaya da gelir umarım. Bunun dışında resmi açıklamaların ve yorumların yapıldığı forum sitesinewww.warhammeralliance.com adresinden ulaşılabiliyor. Armory ve forum dışında bir internet sitesinden ne beklenir bilemiyorum. Sizin fikriniz ya da sorularınız varsa daha detaylı yanıtlayabilirim. Bunun dışındawww.wardb.com ve war.curse.com faydalı siteler.

Oyun arayüzü WoW a çok benziyor. Kesinlikle hiç bir yabancılık çekmiyorsunuz. Arkadaş listesine birini nasıl ekleneceğini bilmeseniz bile eliniz otomatik olarak "O" tuşuna gidiyor ve yanılmıyorsunuz :) /w, /g, /p tahmin edebileceğiniz gibi çalışıyor. Bazıları bu kadar benzerliği "kopyacılık" olarak değerlendirse de, Mythic "Amerikayı tekrar keşfetmeye gerek yok" diyor ki bence yanılmıyorlar.

Oyunda WoW daki kadar oturmuşluk hissi yok ki olmasını beklemek de abes biraz, çünkü oyun çıkalı daha bir hafta oldu. Ancak şu söylenebilir: "Bugüne kadar yapılan hiç bir oyun (WoW dahil) ilk bir haftasından WAR kadar stabil olmamıştı."

8. Genel olarak aydınlık ve ferah ortamlar.
    Dediğim gibi WAR ortamı WoW a göre daha karanlık ama AoC gibi iç karartıcı değil

9. Büyük ve işlevsel şehirler.
    Oyun 6 şehir olarak tasarlanmıştı ama sonradan 4şehir kaldırılarak sadece 2 şehir oyuna dahil edildi. Order için Altdorf ve Destrution için Inevitable City. Şehirlerin işleyişi WoW dan çok farklı. Bir şehir oyuna başlandığında tam olarak kullanıcılara sunulmuyor. Şehirlerin bazı bölgeleri sizin real minizin başarısına göre unlock oluyor. Realm olarak her bir bireyin yaptığı Public Questler, Questler, PvP ler bu şehir levelinin açılmasına katkıda bulunuyor.

Asıl önemli tarafı zor da olsa karşı tarafın ana şehrini ele geçirebileceğiniz gerçeği, bu gerçkten zor bir iş ve sanırım kimse bunu yaşamadığı için çok detayı bilinmiyor. Ama karşı tarafın şehrini ele geçirdiğinizde o şehre ait olan tüm kaynakları bir süreliğine siz de kullanabiliyorsunuz. Basitçe şehri yağmalıyorsunuz.

karşı şehri ele geçirmek de tahmin edilebileceği gibi büyük savaşlardan sonra oluyor. RvR lar da üstün başarı sağlamanız gerekli. İçinde katapultlar, koç kafaları olan gerçek 100 e 100, belki 1000e 1000 savaşlardan bahsediyorum (tabi PC niz bu önemli olayı kaldırabilecek bir düzeydeyse). AoC deki gibi var denilip olmayan şeyler değil bunlar çünkü keep alırken siege weapon ları lvl1 ken bile işlevsel olarak kullanıp, 50vs50 savaşlar yapabilyorsunuz.

10. Deniz altında bile kesilebilecek moblar, yapılabilecek görevler olması.
    En başta WAR da suyun altına dalamadığınızı söyleyerek başlıyım :) Evet suyun altında hiç bir görev yok. Ama WAR daha değişik bir ortam sunuyor. Mesela normal olarak karadan yürüyerek gidilmesi gereken bir yere ben bir kaç kez yüzerek gittim, birinde değişik bir cisim çıktı karşıma, tıkladım ve bir item aldım. Bunu belli bir yere götürdüğümde ödüllendirileceğim söyleniyor ama ben bulamadım nereye götürülmesi gerektiğini. İnterneti araştırdım orda da bilgi yok. Belki de dünyada o item a ilk tıklayan kişi benim :) Ama nasıl kullanılacağını bilmiyorum :D Başka bir örnek vereyim, bir haritanın bir yerinde bir mob var, gayet sıradan görünüşlü ama WoW da named denilen cinsten. Bu mobu öldürüp ilgili vendor a giderseniz özel bir back kazanıyorsunuz. Bu back in herhangibir stat ı yok ama çok güzel görünüyor ve sizi özel hissettiriyor. Önemli bir konu da bu objelerin her adım başında bulunmaması. Bulduğunuzda kendinizi gerçekten özel hissediyorsunuz.

Bir de Lier sistemi var. Bu liarlar haritanın belki bölgesindeki gizli görevler. Bunlara etrafta amaçsız gezinirken denk geliniyormuş ve 3-5 kişilik questlermiş, ödülleri de çok değerliymiş. Bunların hepsi oyuncuyu çevreyi araştırmya itici unsurlar.

11. Oyunun hızla açılıp hiç kasmadan, çok akıcı çalışabilmesi (sistemim güçlü olmasına rağmen beğendiğim bir durum).
    Sisteminiz güçlü değilse büyük PvP(RvR) savaşarında oldukça keyifsiz zamanlar geçirebilirsiniz ki oyunun asıl kalbi RvR olduğundan pek tavsiye edebileceğim bir durum değil. Bunun dışında oyun oldukça hızlı açılıyor. Ancak bazı serverlar da uzun bekleme sırası oluşuyor. Mytic bunu çözmek için bir kaç yöntemi hayata geçirdi ama halen tam oturduğu kesnilikle söylenemez.

12. Ah satış sistemi.
    Ah sistemi WoW dan çok daha detaylı. Ben oyunun ekonomik sistemi bu kadar kısa sürede oturmamıştır diye AH ye hiç item koymuyordum ancak koyunca anladım ki AH de şimdiden büyük bir trafik var (en azında karak eight peaks serverın da) AH yönünden kuşkunuz olmasın diyebilirim kısacası.

13. Klasslarda denge olmaması. Hiçbir klass'a tamam, işte budur diyememem. Hep bir tatsızlık, tatminsizlik hissi yaşatması. Denediğim her class'a bir süre sonra nerf gelmesi.

WAR claslarının dengeli olduğu söyleniyor ama ben kendim test edemedim çünkü 1 e 1 savaş hiç yapmadım. Genelde savaşlar en az 12 ye 12 oluyor. Oyunu ve klassların özelliklerini kimse henüz tam olarak bilmediğinden kim ne kadar iyi, ancak tahmini söylenebiliyor. Elbette bir süre sonra klass ayarlamaları yapılacaktır, nerf lazımsa nerf :)

14. Oyuna benden 3 yıl önce başlayan ve bol bol vakti olan insanlarla asla rekabet edemeyeceğimi bilmem.
    WAR da kendi realminizdeki kişilerle bir rekabet oratmı zaten yok ki bu duel in bile yok sayılmasıyla iyice engellenmiş. Büyük RvR savalarında ya da Public Queslerinde ya da normal questlerde kimseye sormadan izin almadan bir gruba dahil olabiliyorsunuz. Zaten kişi sınırlaması olmadığı için kimse "senin itemların mor değil, gelme" demiyor. Ne kadar çok o kadar iyi mantığı var genel olarak oyunda

15. Sağlam bir guild, arkadaş gurubu vs olmadan endgame'i görmenin neredeyse imkansız olması.

End game dediğim gibi karşı şehri ele geçirmek. Bunun için herhangibir ön gereklilik yok bildiğim kadarıyla. O bölgeye gidip direk savaşa dahil olabilirsiniz. Ancak WAR kesinlikle guild ortamını ödüllendiren bir oyun. En basitinden bir senaryoda (battleground) bile bir kişi guildinin sancağını taşıyıp çevresindekilere ekstra avantajlar sağlıyabiliyor. Ayrıca guildlerinde levelleri var, ne kadar yüksek levelli bir guildniz varsa o kadar çok avantajınız oluyor.

16. Arena ve bg sistemi (world pvp nin tadı başka). Karakter dövüş animasyonlarının çok basit ve sıkıcı olması. Pvp de sürekli yenilmem
    Arena sistemi WAR da yok ancak BG senaryo olarak adı değiştirilmiş şekilde var. Tier1 de (lvl 1-11) 3, Tier2 de (lvl 10-21) 3, Tier3 de (20-31) 6 senaryo var. Tier4 ü bilmiyorum. Eğer senaryo oynamak istemiyorsanız en yakındaki keepe gidip saldırı ya da savunma yapabilirsiniz. Tabi etrafta oyuncu varsa. Oyuncu yoksa zaten manasız open world RvR. Bu yüzden mümkün olduğunda kalabalık bir server seçilmeli bence.

Dövüş animasyonları WoWdan daha iyi değil.

PvP de ise sürekli sizin yenilmeniz gibi bir durum yok, siz yenilmezsiniz takım yenilir. Bunu da herkes soğuk kanlılıkla karşılamalı. Ama eğer Ventrilo kullanan bir grupla emn az 6 kişi bir senaryoya girerseniz ortamı domine edip büyük ihtimalle kazanmanız çok dah kolay olacaktır.

17. Benim gibi işten gelince bir saat oyun oynayacak biri için olmaması, casual oyuncuyu tamamen dışlayan item sistemi.

WAR da isterseniz bir karakter açıp günde bir saat oynayarak end game e ulaşabilirsiniz. Bunun büyük sebebi de end game e ulaşmak için sıradışı itemlar istememesi (en azından lvl25 e kadar böyle) ve sadece PvP yaparak da çok rahat level kasabilmeniz. 10 dakikalık senaryolardan ya da openworld RvR dan gelen XP ler yabana atılacak cinsten değil.

18. Craftla item yapmanın çok zor olması, ama itemlerin buna nazaran süper olmaması.
    Ben dediğim gibi lvl44 apo olduğum için çok detaylı cevap veremeyeceğim ama söyleyebileceğim tek şey crafting in zevkli olduğu

19. Artık 3. paketi yaklaşan ve sonuna doğru adım adım giden bir oyun olması, uzun yıllar oynayamayacağımı hissetmem.
    Şimdiden WAR ın expansion çalışmaları başlamış. Ki Mytic'in önceki oyunu Dark Age Of Camelot eğer yanlış bilmiyorsam en az 6 expansion a sahip.

20.Level kasarken arkadan saldıran Gnome Rouge lar

Eğer Core server seçerseniz PvE server gibi durmunuzu açıp kapayabiliyorsunuz. Ancak RvR alanları dışında. Bu bölgelerdeyse PvP kesinlikle açık olmak zorunda. Ancak leveliniz eğer düşükse o tierin sınırına göre x8 li sayıya yuvarlanıyor (leveliniz 11 ise 18, 25 ise 28, 39 ise 38e yuvarlanmıyor 39 kalıyor) Ve kendinizden düşük tierde savaşmanız sizi tavuğa çevirerek önleniyor. Ancak Open RvR server ı seçerseniz (ki manasız bence) her an gank yemeğe hazır olun

Sorularınız cevapları bunlar. Ancak sormadığınız bir çok değişiklik var WAR da mesela Public Questler, Keep alma olayı, Siege Weapon lar, çok detaylı olmasa da Item dye sistemi, Thropyler, Tome Of Knowledge unlockları, TOK title ları, TOK itemları, Guild sancakları ilk aklıma gelenler. Sorunuz olursa bunları da açıklarım ama şimdi çok yoruldum :)

• sanırım daha başlamadan bırakıcam WAR'ı
    Ulem çokta sevinmiştim oysaki oyunu elime aldıımda bi gazla...
    Ama pc yetmiyo işte....
    Satılabiliyosa satiyim bari napalım(ulam üzüldüm be yannız)
  • 8 serisi ekran kartına banamısın demedi.Oynayamadım.Ekran kartı rami paylaşımlı 256(512 yi görüyormuş).
    Olmadı.

Oyundaki karakter şekil bozukluklarını dile getirmiştim.Oyuna girince bidaha kendini hissettirdi bende.
    Grafik şöyledir böyledir diyemiyorum,çünkü en alt düzeyde bile kastı.

Bide yav şu questler neyce?İngilizce değil,anlıyamıyorum yani ben değil elimdeki sözlük anlayamıyor:D
  • bmadran süper anlatmışsın klavyene sağlık
    bu arada oyunda yeni bişe öğrendim çoğunuz biliyordur belki. pq larda görevleri daha kısa sürede bitirirseniz (emin değilim ama böyle olması lzm) hediye olarak verdiği çantaların rengi değişiyo en son olarak massive loot bag turuncu renkte sonra mor mavi yeşil diye gidiyo . geçen yaptığımız pq da turuncu renk bag geldi bana . açtığımda içinde baya güzel itemler vardı . ss ler :

DH WarHammer Club (33)

DH WarHammer Club (33)

DH WarHammer Club (33)

• @bmadran oldukça detaylı ve objektif bir açıklama olmuş. 'Bırakın abi wow'u, bu ona bin basar' tarzı cevaplardan bıkmıştım. Oyun oldukça ilgi çekici göründü bana bu açıklamalardan sonra. Harita da kısa da olsa loading ve flying sistemi biraz hayal kırıklığı yarattı ama sanırım oyundaki bölge sisteminin getirdiği bir zorunluluk da var. Bu RvR savaşları belirli bir bölgede mi yapılabiliyor? Yoksa haritanın herhangi bir yerinde diğer serverdan bir oyuncuyla kapışma ihtimali var mı? Tome of knowledge olayı çok güzelmiş. Sanırım bu yolla sadece oyunu oynayarak bile lore'u öğrenmek mümkün oluyor, ayrıca kitap felan okumaya gerek kalmıyor, yanılıyormuyum? Bunun ödüllendiriliyor olması daha da güzel. Wow da bütün lore'u takip etmeme ve eski bir warcraft oyuncusu olmama rağmen, item bazında, günde 5-6 saat oynayan kişiler karşısında noob pozisyonda kalmak gerçekten zoruma gidiyordu. Eski bir frp oyuncusuyum, sanırım bu konuda içerik sıkıntısı yok oyunda. Public quest ler sanırım belli alanlarda yapılabiliyor. Bildiğimiz group quest yapısından farkı nedir? Tok nedir? Siege weapon kullanılabiliyormu? Biraz fazla soruyorum belki ama çok makbule geçecek bu açıklamalar. Ne yazık ki Türkçe hiçbir War sitesinde doyurucu bir tanıtım hazırlanmamış. İngilizcem olmasına rağmen, benim gibi oyuncuların yorumları daha değerli geliyor bana.

Edit: Bir soru daha, oyunda destruction ve order adında iki taraf var. Bunlar birbiriyle savaş halinde anladığım kadarıyla. Diğer yandan RvR savaşlar söz konusu. Şimdi bu iki taraf ayrı realmlerde mi bulunuyor. Yoksa her iki taraf hem birbirleriyle hemde diğer realmlerle mi savaşıyor, RvR de faction olayı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 1 Ekim 2008; 18:10:12 >

• ya arkadaşlar oyunda bende acayip derecede takılma oluyor.lvl 19 a zar zor gelebildim takıla takıla.kale savaşlarında ve normal savaşlarda hareket bile edemiyorum diyebilirim.sistemim 2.8 işlemci radeon 3650 hd(512 mb saphire) ekran kartı 2 gb ddr 400 ram.ben bu sistemimle crysis ve assasin's creed i çok çok rahat oynayabiliyorum sistemim sorunsuz ve çok mükemmel çalışıyor.ama bu oyuna girince çıldırıyorum oyunuda yaklaşık 6 aydır bekliyorum ama acayip bi derecede soğudum.sanırım wowa geri dönecem istemeye istemeye.oyun gerçekten herşeyiyle mükemmel 1 dk bile sıkılmadım oyunu oynarken ama işte bu takılmalar resmen çıldırtıyor.biri bana soruun ne olduğunu veya nasıl çözebileceğimi söyleyebilirmi.bu ara bilde winxp sp 3 kurulu.

• merhaba arkadaslar bende warhammer onlıne gectım baska serverda oynuyordum ama bır baktım herkez karak a karak daymıs hemen yenı char actım ve sıze 2 sorum olucam belkı guluceksınız ama genede sorucam

1 bank bulamadım adı ne yada sımgesı nedır oo kadar aradaım bulamadım
    2 pazar alananı bulamadım yada ıtemlerı satıcam yerı bulamadım

bılen arkadaslar ss le yada anlatarak solerse sevınıcem cok saolun sımdıden
  • arkadaşlar şu anda oyuna giremiyorum girebilen warmı ?
  • ben gıre bılıyorum sorun sende sanırım
  • Küvette yüzme öğrenilmez mantığından hareketle bu saatte gidip mediamarktan aldım oyunu. Oyun hakkında mytic'in hazırladığı bilgilendirici videoları izleyince dayanamadım. Şimdi server tavsiyesine ihtiyacım var arkadaşlar. Karak da galiba çoğunluk, ama ben rp-RvR server düşünüyorum. High elf açmak istiyorum. Oyuncu dengesi bakımından tavsiye edebileceğiniz server varmı? Kalabalık olmasa da olur, denge olsun.
  • quote:

Küvette yüzme öğrenilmez mantığından hareketle bu saatte gidip mediamarktan aldım oyunu. Oyun hakkında mytic'in hazırladığı bilgilendirici videoları izleyince dayanamadım. Şimdi server tavsiyesine ihtiyacım var arkadaşlar. Karak da galiba çoğunluk, ama ben rp-RvR server düşünüyorum. High elf açmak istiyorum. Oyuncu dengesi bakımından tavsiye edebileceğiniz server varmı? Kalabalık olmasa da olur, denge olsun.

Oh, ben de size uzun bir cevap yazmaya hazırlanıyordum, kurtuldum bu işten :) Artık kendiniz görürsünüz oyunu..

Server seçimi gerçekten önemli. Karak 8 Peak kesinlikle 1 saat oynamaya uygun bir server değil. Prime time da 1-1,5 saat bekledğiniz zamanlar oluyor. Ama diğer taraftan hem order hem de dest. tarafı full olduğundan serverda denge var. Yine de tavsiye etmiyorum uzun bekleme süresi yüzünden.

• quote:

Orjinalden alıntı: zoombie

merhaba arkadaslar bende warhammer onlıne gectım baska serverda oynuyordum ama bır baktım herkez karak a karak daymıs hemen yenı char actım ve sıze 2 sorum olucam belkı guluceksınız ama genede sorucam

1 bank bulamadım adı ne yada sımgesı nedır oo kadar aradaım bulamadım
    2 pazar alananı bulamadım yada ıtemlerı satıcam yerı bulamadım

bılen arkadaslar ss le yada anlatarak solerse sevınıcem cok saolun sımdıden

Hocam order ı bilmiyorum ama dest için Inevitable City e gidiyorsunuz. Haritada ortada yuvarlak bir alan var, onun içine girip yuvarlağın sol üst kçşesine giderseniz Pazar (auction house), sağ üst kçşesine giderseniz banka var. Inevitable city e gitmek için herhangibir yerde kuşçuya gidip Empire-Chaos haritasını açın.

• Hocam bilgilendirirsen yine makbule geçer. Yama yükleniyor, bitince oyuna giricem ama ne classlar ne de serverlar hakkında bilgim var. Beklemekten kastınız, bg beklemesi mi yoksa oyuna girmek için mi bekleniyor? Open RvR serverı tavsiye etmemişsiniz önceki yazınızda, wow daki pvp server gibi değil mi? Class olarak wow daki warlock gibi bir yandan çay kahve içerek kasabileceğim bir class var mı?
  • quote:

Hocam bilgilendirirsen yine makbule geçer. Yama yükleniyor, bitince oyuna giricem ama ne classlar ne de serverlar hakkında bilgim var. Beklemekten kastınız, bg beklemesi mi yoksa oyuna girmek için mi bekleniyor? Open RvR serverı tavsiye etmemişsiniz önceki yazınızda, wow daki pvp server gibi değil mi? Class olarak wow daki warlock gibi bir yandan çay kahve içerek kasabileceğim bir class var mı?

Oyuna girmek için bekleniyor maalesef :/ Open RvR, PvP server ı gibi. Ama özellikle tier3ten sonra dier realm(realm denilen dest. ve order, karşıt yapıların herbiri) zaten çok içli dışlı olunuyor. Ayrıca open RvR serverda herkes her yerde dövüşebileceği için belki asıl savaşın dönmesi gereken Keepler daha boş kalabilir. Bu sadece bir ön görü denemek lazım.

Warlock gibi class yok sanırım. Ben de çok az sınıf denedim, sadece Black Orc hakkında konuşabilirim, 18 sınıf olduğundan bunları tek tek anlatamam ama en ilginçleri bence Warrior Priest ve Decipline Of Kaine. Bunlar close combat yarı healer sınıf. Damage yaptıkça heal atabiliyorlar. Oldukça değişik.

• quote:

@bmadran oldukça detaylı ve objektif bir açıklama olmuş. 'Bırakın abi wow'u, bu ona bin basar' tarzı cevaplardan bıkmıştım. Oyun oldukça ilgi çekici göründü bana bu açıklamalardan sonra. Harita da kısa da olsa loading ve flying sistemi biraz hayal kırıklığı yarattı ama sanırım oyundaki bölge sisteminin getirdiği bir zorunluluk da var. Bu RvR savaşları belirli bir bölgede mi yapılabiliyor? Yoksa haritanın herhangi bir yerinde diğer serverdan bir oyuncuyla kapışma ihtimali var mı? Tome of knowledge olayı çok güzelmiş. Sanırım bu yolla sadece oyunu oynayarak bile lore'u öğrenmek mümkün oluyor, ayrıca kitap felan okumaya gerek kalmıyor, yanılıyormuyum? Bunun ödüllendiriliyor olması daha da güzel. Wow da bütün lore'u takip etmeme ve eski bir warcraft oyuncusu olmama rağmen, item bazında, günde 5-6 saat oynayan kişiler karşısında noob pozisyonda kalmak gerçekten zoruma gidiyordu. Eski bir frp oyuncusuyum, sanırım bu konuda içerik sıkıntısı yok oyunda. Public quest ler sanırım belli alanlarda yapılabiliyor. Bildiğimiz group quest yapısından farkı nedir? Tok nedir? Siege weapon kullanılabiliyormu? Biraz fazla soruyorum belki ama çok makbule geçecek bu açıklamalar. Ne yazık ki Türkçe hiçbir War sitesinde doyurucu bir tanıtım hazırlanmamış. İngilizcem olmasına rağmen, benim gibi oyuncuların yorumları daha değerli geliyor bana.

Edit: Bir soru daha, oyunda destruction ve order adında iki taraf var. Bunlar birbiriyle savaş halinde anladığım kadarıyla. Diğer yandan RvR savaşlar söz konusu. Şimdi bu iki taraf ayrı realmlerde mi bulunuyor. Yoksa her iki taraf hem birbirleriyle hemde diğer realmlerle mi savaşıyor, RvR de faction olayı var mı?

Bu RvR savaşları belirli bir bölgede mi yapılabiliyor? Yoksa haritanın herhangi bir yerinde diğer serverdan bir oyuncuyla kapışma ihtimali var mı?
    tierden tiere büyüyen bir RvR zone var haritada. Eğer Core serverındaysanız ancak buralarda PvP yapabiliyorsunuz. Diğer yerlerde PvP yi isteğinize göre kapayabiliyorsunuz.

Tome of knowledge olayı çok güzelmiş. Sanırım bu yolla sadece oyunu oynayarak bile lore'u öğrenmek mümkün oluyor, ayrıca kitap felan okumaya gerek kalmıyor, yanılıyormuyum?
    Benim gördüğüm kadarıyla çok çok detaylı ToK. Ancak asıl kiatpların yerini tutar mı bilemeyeceğim. ToK ile bildiğim tek sayı 13000 unlock u olduğunun söylenmesi.

Public quest ler sanırım belli alanlarda yapılabiliyor. Bildiğimiz group quest yapısından farkı nedir?
    PQ ler belli bir alana girdiğinizde ekranın üst köşesinde size haber veriliyor. Herhangibir quest giver belki size bir public questin küçük bir kısmını verebilir ama vermeyebilir de, bu sizi engellemesin. Direk girin PQ ya. Girin dediğim girmek için özel bir şey yapmanıza gerek yok. Ekranda belirtilen PQ objektiflerine el atıyorsunuz çevrede. Büyük olasılıkla etrafta bu questi yapan insanlar olacak. Onlarla portrenizin altındaki simgeye tıklayarak hemen bir parti ya da warband kurabilirsiniz. PQ soununda yaptığınız katkı hesaplanıyor ve mesela 1.ye 500, 2.ye 450, 3. ye 400, 4.ye....... ek puan veriliyor. Daha sonra otomatik olarak 1000 üzerinden zar atılıp ek puanlarla toplanıyor. Sonunda çıkan sıralamaya göre ödül kazanabiliyorsunuz. Eğer ödül kazanamazsanız bu PQ ya bir daha katıldığınızda yüksek zar atma şansınız daha kolay oluyor. Ayrıca PQ lardan topladığınız influence puanları WoW daki honor gibi iş görüyor. O bölgedeki Rally Masterdan biriktirdiğiniz influencelarla 3 ödül seçebiliyorsunuz..

Tok nedir?
    Tome Of Knowledge ın kısaltmasındır :)

Siege weapon kullanılabiliyormu?
    Ben şu ana kadar ok atan büyük sabit bir alet, katapult (rüzgardan etkileniyor) ve büyük kale kapılarını yıkmak için tasarlanmış koç kafası kullandım. Bunların dışında kalenizi savunmak için atak yapanların kafasından aşşağı kızgın yağ dökülebilindiğini gördüm ama kullanmadım. Ekstra neler vardır bilemiyorum

Bir soru daha, oyunda destruction ve order adında iki taraf var. Bunlar birbiriyle savaş halinde anladığım kadarıyla. Diğer yandan RvR savaşlar söz konusu. Şimdi bu iki taraf ayrı realmlerde mi bulunuyor. Yoksa her iki taraf hem birbirleriyle hemde diğer realmlerle mi savaşıyor, RvR de faction olayı var mı?
    Realm dedikleri bir serverda ki orderlar ve aynı serverdaki destructionlar. Yani aynı serverda 2 büyük kominiti birbirlerine karşı savaşıyorlar. RvR da bunu simgeliyor. Yoksa serverlar arası bir olay yok. Ben de realm vs realm le ne anlatılmak istendiğini çözememiştim bir türlü.

• arkadaşlar bana oyunun içindeki d3dx9_34.dll die bi dosya lazım gönderebılecek olan yada upload edebılcek varsa cok sevınırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asitutkum -- 2 Ekim 2008; 12:26:22 >
  • @bmadran tekrar teşekkürler.Warlock benzeri bir class varmış, magnus diye. Onu açtım şimdilik. Ama biraz farklı, demon sabit duruyor. Destruction tarafında olduğu için de içim bayıldı karanlık ortamlardan. Her an taraf değiştirebilirim. Ama oyun fena görünmüyor şu ana kadar.

@asitutkum dll files diye bir site vardı sanırım. Google da ararsan çıkar. Oradan indirebilirsin o dosyayı.
  • oyunun dosyası oldugu ıcın orda yok sanrm. aradım ordan bulamadım
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.