Şimdi Ara

...::: DH XBOX 360 LIVE SF IV TURNUVASI [2.TuR Birincisi Signore] :::... (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
1
Favori
4.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

bundan sonra başvuruları alırken daha seçici olmamız lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:BBR:.

tamam signore siz yapın fred ile

bundan sonra başvuruları alırken daha seçici olmamız lazım...

Evet en güzeli seçici olmak, yoksa bazıları yüzünden diğer oyuncular turnuvadan soğuyor. Bu arada her tur başlarken başlarken son maç yapma tarihi özellikle belirtilirse daha güzel olur. Mesela ilk tur maçları yapıldı kazananlar 2. tur maçlarını şu tarihe kadar yapsın gibi, böylelikle daha dikkatli olunabilir diye düşünüyorum.
  • fred78 ile maçımızı yaptık. Güzel maç oldu ama yine benim şansım yaver gitti.

Açıkcası 2 maç ile turnuva kazanmak pek keyifli olmadı

Sonraki turnuvalar, önceki turnuvalarda mesela yarı final oynayanların veya mesela BP'si belirli bir sınırın üzerinde olanlarla düzenlenirse rekabet artabilir. Tabi BP'si belirli bir seviyede olup turnuvaya katılmaktan çekinen çok kişi de vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 9 Nisan 2009; 22:54:47 >
  • Ben sizi gordum hep beraber oynuyodunuz ama bi arkadas beni ziyarete gelmis giremedim, dua edin giremedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paranoid_andr0id -- 9 Nisan 2009; 23:07:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fallen_angel17
    Ben sizi gordum hep beraber oynuyodunuz ama bi arkadas beni ziyarete gelmis giremedim, dua edin giremedim...

Sanırsam bunu yanlış kişiye söylüyorsunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: fallen_angel17
    Ben sizi gordum hep beraber oynuyodunuz ama bi arkadas beni ziyarete gelmis giremedim, dua edin giremedim...

Sanırsam bunu yanlış kişiye söylüyorsunuz

Bu güzeldi, fallen_angel17 turnuvaya bekleriz seni, orada göster kendini.

@signore hocam BP puanından kastın ranked puan mı? Benim ranked puan çok değişken çünkü bir kaç gün oynamayınca bir soğuma sürecine giriyorum, mesela 4-5 gün aradan sonra dün 1950 puanla girdim üst üste dayak yiyerek 1500'e kadar düştüm, sonra oyuna ısındım üst üste baya bir maç aldım en son 2150 oldum sonrasında uykum geldi ve kapattım, halen 2500 göremedik ona yanarım. Ya bir de more skilled yapmama rağmen yine hep puanı benden düşükler geliyor anlamadım bir şey, önceden 300-500 puanlılar gelirdi more skilled yapınca 1000-2000 arası geliyor, sadece 1-2 kez 1900 puanlı elemanlar geldi (ben o sırada 2000 üzeriydim yani yine benden düşük puanlılardı), işte bu sebeplerle de halen kaybettiğim puan kazandığım puana denk değil, acaba more skilled dışında yapmam gereken bir ayar mı var?

Bu arada sanırım ara verince oyundan soğumamamın sebebi halen kapatamadığım ve kontrol etmekte zorlandığım zaafiyetlerim olması, oyuna ısınınca bunu idare edebiliyorum ama soğuyunca ister istemez karşıdakiler bunu çözüp kullanıyorlar, bir daha girmeden biraz antreman yapsam iyi olacak yoksa 2000 civarında sürünüp duracağız, acaba biz de 5000'leri görürmüyüz ki?

• Evet BP puan dediğim ranked maçlar ile kazanılan Battle Points. Ben bir limit olsun derken, daha çekişmeli olması için söyledim. Yoksa gidip de BP kontrolü yapacak halimiz yok. Ama şimdilik 1000 puan civarına çıkabilen tecrübedeki bir oyuncu ile 4-5 bin puanı olan bir oyuncunun doğrudan çeyrek final gibi sondan 3.maçta karşılaşması turnuvayı bir kolay hale getirir.

SAME SKILL (aynı yetenek) ve MORE SKILLED (daha yetenekli) ayrımında anladığım kadarıyla sadece o anki puanınıza bakmıyor. Mesela ben yeni 4000 üzerine çıktığımda More Skilled olarak aradığımda genelde benimle aynı puanda hatta düşük olanlar geliyordu. Ancak 5000 üzerine çıkıp, biraz o puanlarda kaldıktan sonra Same Skill aramasıyla bile 4500-5000 üzeri oyuncular gelmeye başladı.

Ben Blanka ile oynuyorum ama SF II tecrübemi kullanarak oynuyorum. Bahsetmiştim, o oyunda 4-5 bin civarında ranked maç kazanmıştım ve dünyada ilk yüzlerde idim, ilk 50-60'a indiğim zamanlar da olmuştu (o kadar kötü bağlantıya rağmen). Bu sayede gamepad ile Blanka'yı kontrol etmeye çok alışığım. Bir de daha comboları hemen hemen hiç kullanmıyorum. Artık onları çalışmaya başlayacağım. Ondan sonra çok rahat ilk 250 ye girerim diye düşünüyorum. Şu an zaten 6000'e yakın BP ile ilk 500'lere yakınım, 280 ranked galibiyetim var.

Tabi oyunda başarılı olmak birçok etkene bağlı. Mutlaka kendi karakterinizi çok çok iyi bilmelisiniz.
    - Hangi hareket hangi hareketi keser veya ne kadar enerji götürür,
    - Hangi karaktere karşı hangi taktiği kullanmalısınız,
    - Super ve ultranızı hangi karakter hangi hareketle kesebilir, korunur/korunmasız halde ne kadar enerji götürür.
    ... bunları artık ezberlemeniz ve oyun esnasında karar verebilmeniz gerekir.

Ben Xbox Live oyunlarında şunu öğrendim. Başarılı olanlar %95-99 ihtimalle çok yetenekli oldukları için değil, oyunu iyi öğrendikleri için iyi oynuyorlar. Ben COD2'yi çok sonra oynayamaya başlamıştım ve hiçbir zaman iyilerin arasına giremedim (tabi çok da oynamadım başarısız olunca). Ama mesela Cod4'ü en başından oynadım, çok oynadım ve gayet başarılı oynarım.

Özetle, başarılı olmak istiyorsanız vakit ayıracaksınız ve niyetiniz olacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 10 Nisan 2009; 10:17:23 >

• Arkadaşlar ranked maç yapmaya çalışınca;

Could not find an oponent.
    Please widen your search parameters or create a match.

şeklinde bir hata alıyorum. Sebebi ne olabilir? Arama ayarlarımda sorun yok tüm seçenekleri ANY yapsam bile arama yapmıyor ve saniyesinde bu uyarı çıkıyor, daha bu öğlen girebiliyordum. (Gold üyeliğim devam ediyor)
  • Diğer konuda aynı sorunuza yazdığım cevabı burada da yazıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Arsenic

Arkadaşlar ranked maç yapmaya çalışınca;

şeklinde bir hata alıyorum. Sebebi ne olabilir? Arama ayarlarımda sorun yok tüm seçenekleri ANY yapsam bile arama yapmıyor ve saniyesinde bu uyarı çıkıyor, daha bu öğlen girebiliyordum. (Gold üyeliğim devam ediyor)

Bazen rakip bulamadığı zaman bu mesajı veriyor. Denemeye devam edin.

Ayrıca bence arama yaparken tüm seçenekler ANY olmasın. Bana sanki bulurken daha fazla zorlanıyor gibi geliyor. Zaten ANY olacaksa hepsi, Quick Match ile arasanız daha iyi.

Custom Match ile arama yaparken round sayısını 3, süreyi 99 yapın. En alttaki dil seçeneği ANY olsun. Rakip yeteneği tercihini ise kendinize göre yapın ve en önemlisi denemeye devam ve Now Searching yazarken sabırlı olup bekleyin, bazen 15 sn. bile sürüyor.

• quote:

Diğer konuda aynı sorunuza yazdığım cevabı burada da yazıyorum.

quote:

Arkadaşlar ranked maç yapmaya çalışınca;

Bazen rakip bulamadığı zaman bu mesajı veriyor. Denemeye devam edin.

Ayrıca bence arama yaparken tüm seçenekler ANY olmasın. Bana sanki bulurken daha fazla zorlanıyor gibi geliyor. Zaten ANY olacaksa hepsi, Quick Match ile arasanız daha iyi.

Custom Match ile arama yaparken round sayısını 3, süreyi 99 yapın. En alttaki dil seçeneği ANY olsun. Rakip yeteneği tercihini ise kendinize göre yapın ve en önemlisi denemeye devam ve Now Searching yazarken sabırlı olup bekleyin, bazen 15 sn. bile sürüyor.

Normalde hepsi any olmuyor hani belki sınırlama olmazsa bulabilir diye düşünerek hepsini any yaparak aratmıştım. Asıl sorun şu ki arama yapmıyor yani aramaya çalıştığımda saniyesinde bu hatayı alıyorum, ister quick match olsun ister normal arama her seferinde aramaya bastığım anda direk hata geliyor. @ZeuS sunucularda problem olabilir demişti, birazdan tekrar deneyeceğim umarım düzelmiştir.

Edit: Evet gerçektende sunuculardanmış, bağlantı düzelmiş, yanlız bu seferde bağlantı çok kötü acayip lag var, kesinlikle oynanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 11 Nisan 2009; 16:24:44 >

• Lanet olsun ya şu laglar yüzünden rezil olduk iyice. İnat ettim gittiği yere kadar oynayayım dedim 2150 puandan 1520'ye kadar düştüm, şimdi bağlantı düzelince bir de puanı toparlamak için kasmak gerekecek. Bağlantım da ne zaman düzelir belli değil, lanet olsun bu bağlantı hızına.
  • Biraz geç oldu ama @signore turnuvada beni eledi.Kendisini tebrik ediyorum
    Umarım yeni katılımlar olurda, daha zevkli geçer.Yeni turnuva yapılacaksa ben varım
  • Yahu başlık öldü resmen, ne oldu turnuva ruhu kayıp mı oldu artık kimse mesaj dahi atmıyor. Şu tur halen bitemedi, bir sonraki tur başlasa da bir an önce katılsak diye bekliyorum.

Bu arada live üyeliğim bitti, normalde 3 hesaba 3 ayrı 1 aylık gold üyeliğimiz oluyor ya işte ben diğer ikisini halen kullanmamıştım. Yeni üyelik almaktansa diğer iki üyelğimi açıp kasmaya karar verdim. Yeni gamertag'im ARSENICJAX yeni turnuva başladığında bu gamertag'le devam edeceğim. Bu arada bu yeni üyelikle başlamak çok zevkli oldu, ana başlığa bununla ilgili yazdığım mesajı buraya da kopyalamak istiyorum.

quote:

Bugün ranked match ile ilgili çok önemli birşeyi öğrenmiş oldum, gerçekten yüksek puanlı elemanların çok büyük çoğunluğu hep oyuna arama yaparak giriyorlar yani oda oluşturup beklemiyorlar, 2500 puan civarlarındayken dahi more skilled şeklinde aramama rağmen hep 2000 altı elemanlara denk geliyordum. Bugün bir yarım saat oynayayım diyerek oyuna gireyim dedim, o da ne live üyeliğim bitmiş, normalde live ile işim olmadığımdan tek profil açmıştım haliyle 2 profil daha açınca 2 ay daha gold üyelik hakkım olacaktı ben de yeni üyelik almaktansa şimdilik 2 ay daha bu profilleri oluşturup kasayım diye düşündüm ve yeni bir gamertag daha açtım. Haliyle ilk iş diğer karakterleri kasayım ve açayım diye düşündüm, önce haliyle Cammy'yi açtım sonra live request'i açıp tekrar arcade mode'a girdim ancak bir maç dahi yapamadım çünkü sürekli daha ilk maç başlarken maç davetleri gelmeye başladı ancak neredeyse hepsi çok yüksek puanlıydı (bu arada maç arayıp beklemekten çok daha pratik bir yol olduğunu farkettim, maç biter bitmez arcade mode'a dönüyordum ama daha maça giremeden hemen davet geliyordu, bir daha böyle oynayacağım ), bugüne kadar 2500 puanlı bir rakip dahi görememişken 8500 puanlı elemana dahi denk geldim, işin güzel tarafı 2-3 maç dışında hep kazandım, kaybettiğimde sadece 1 puanım gidiyordu ama kazandığımda standart 128 puan kazanıyordum çünkü dediğim gibi elemanlar minimum 2500 puanlıydı ve ben 0 puandan başlamıştım, oyuna yeni başlamış biri gibi göründüğümden kaybedince ne hissetmişlerdir bilemiyorum. Sürekli olarak elemanlardan 128'er puan alıp sadece 1'er puan kaybettiğimden puan hemen yükseldi. 8500 puanlı elemanla yaptığım maçın ss'ini aldım, bir de kaybedilen 1 puana örnek olarak 2700 puanlı bir elemana kaybettiğim bir maçın ss'ini koyuyorum. Bu henüz 225 puandayken 8581 puanlı elemanı yendiğim maç, acaba eleman benim puanı görünce ne düşünmüştür merak ediyorum. Elemana asıl gamertagdaki puanımı mesaj atacaktım geri vazgeçtim.

...::: DH XBOX 360 LIVE SF IV TURNUVASI [2.TuR Birincisi Signore] :::...

Bu da kaybettiğim 1 puanlara bir örnek, 2700 puanlı bir elemana

kaybettiğim bir maç.

...::: DH XBOX 360 LIVE SF IV TURNUVASI [2.TuR Birincisi Signore] :::...

Sıfırdan başlayıp böylesine zevk alacağım asla aklıma gelmezdi, yaza kadar bununla birlikte bir profil daha kasacağım sonrasında normal üyeliğime 12 ay gold alacağım (sırf SFIV için).

• quote:

Şu tur halen bitemedi, bir sonraki tur başlasa da bir an önce katılsak diye bekliyorum.

2.turnuva 9 Nisan'da bitti ve yukarıdaki mesajımda bunu belirttim (9 Nisan 2009; 22:50:07).
    Zaten 1.mesajdaki tablo da güncellenmiş.
  • quote:

quote:

Şu tur halen bitemedi, bir sonraki tur başlasa da bir an önce katılsak diye bekliyorum.

2.turnuva 9 Nisan'da bitti ve yukarıdaki mesajımda bunu belirttim (9 Nisan 2009; 22:50:07).
    Zaten 1.mesajdaki tablo da güncellenmiş.

Ben onu yarı final maçı sanmıştım, pardon karışıklık oldu.

Bu arada şampiyonluk için tebrik ederim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.