Şimdi Ara

DH ye bedava DÖVİZ danışmanlığı (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
37
Favori
42.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Koray_Aykut

@sear fikir verirseniz sevinirim.
    Elimde 3-5 kuruş vardı geçen hafta altın almak için ayırdığım. Sonra internette araştırma yaparken bedava altın danışmanlığı sayfasına denk geldim biraz inceledim sonra bu sayfayı keşfettim. usd almaya karar verdim bugün finansbanka gittim hesap vb açtırmaya. Otomatik ödeme talimatı ile hesap işletim ücretinden sıyıramayacağamı söylediler. usd için 3ayda bir 9usd, tl hesabı için tam hatırlamıyorum ama 30tl civarı bir hesap işletim ücreti söylediler. ancak vadelide 10bin tl olursa hesap işletim ücreti almazlarmış. müşteri temsilcisi hanım da ters düz konuşunca tepem attı çıktım bankadan garantide daha önceden hesabım vardı ama kapatmıştım aradım müşteri temsilcisini hemen açtı tl ve usd hesaplarımı. tl için 2fatura istedi 21tl imiş 6aylık işletim ücreti. şubeye uğrayıp otomatik ödeme talimatı verdim. usd için birşey yapamam kusura bakmayın dedi 6aylık 7usd alcaklar. ing de vadelide dolarım vardı 1800usd çekip garantiye koydum. hesap işletim ücretleri falan ok ama makas farkı çok fazla sizlerin yazdığı farklara göre. Alışları 1.82 satışları 1.88 çok değil mi bu fark ? Ayrıca 1800usd devede kulak mıdır? Şuan sadece bu işi öğrenmek için bu rakamla giriş yaptım. Öğrendikten sonra biraz daha usd koyarım üstüne.

Alışları 1.82 satışları 1.88 dediğiniz rakamlara mesai saatleri dışında bakmışsınızdır. Saat 09:00-18:00 arasında bakarsanız burada belirttiğimiz fiyat farklarına yakın rakamlar görürsünüz.

• quote:

@sear fikir verirseniz sevinirim.
    Elimde 3-5 kuruş vardı geçen hafta altın almak için ayırdığım. Sonra internette araştırma yaparken bedava altın danışmanlığı sayfasına denk geldim biraz inceledim sonra bu sayfayı keşfettim. usd almaya karar verdim bugün finansbanka gittim hesap vb açtırmaya. Otomatik ödeme talimatı ile hesap işletim ücretinden sıyıramayacağamı söylediler. usd için 3ayda bir 9usd, tl hesabı için tam hatırlamıyorum ama 30tl civarı bir hesap işletim ücreti söylediler. ancak vadelide 10bin tl olursa hesap işletim ücreti almazlarmış. müşteri temsilcisi hanım da ters düz konuşunca tepem attı çıktım bankadan garantide daha önceden hesabım vardı ama kapatmıştım aradım müşteri temsilcisini hemen açtı tl ve usd hesaplarımı. tl için 2fatura istedi 21tl imiş 6aylık işletim ücreti. şubeye uğrayıp otomatik ödeme talimatı verdim. usd için birşey yapamam kusura bakmayın dedi 6aylık 7usd alcaklar. ing de vadelide dolarım vardı 1800usd çekip garantiye koydum. hesap işletim ücretleri falan ok ama makas farkı çok fazla sizlerin yazdığı farklara göre. Alışları 1.82 satışları 1.88 çok değil mi bu fark ? Ayrıca 1800usd devede kulak mıdır? Şuan sadece bu işi öğrenmek için bu rakamla giriş yaptım. Öğrendikten sonra biraz daha usd koyarım üstüne.

Hocam zannedersem mesai saatleri dışında işlem yaptınız. Yoksa o kadar fark yok. mesai içinde 1 kuruş civari fark vardı En son hatirladigim.

Dolar hesabı konusunda şunu yapin. 6 ay dolmadan hesabı boşaltıp internet üzerinden kapatın. Sonra yeniden açın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kapatıp açmak ilk aklıma gelen şey oldu ama buna bir kısıtlamarı vardır diye düşünmüştüm gerçekten işe yarıyor mu bu yöntem? Evet saat 5ten sonra baktığımda gördüm bu farkı. Gün içinde saat öğlen 2gibi 1.862 den satıyordu garanti usd'yi.
    Ayrıca döviz alımı yaparken döviz büroları mı mantıklı yoksa bankalar mı?
  • quote:

Kapatıp açmak ilk aklıma gelen şey oldu ama buna bir kısıtlamarı vardır diye düşünmüştüm gerçekten işe yarıyor mu bu yöntem? Evet saat 5ten sonra baktığımda gördüm bu farkı. Gün içinde saat öğlen 2gibi 1.862 den satıyordu garanti usd'yi.
    Ayrıca döviz alımı yaparken döviz büroları mı mantıklı yoksa bankalar mı?

1) evet, işe yarıyor. ben yapıyorum (garanti'de). finansbank'ta kapatmak için şubeye gitmek gerekiyor. onun için uğraşmadım.

2) tabii ki bankalar mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragon-34

İş bankası internet bankacılığı kur farkları.

1 AMERİKAN DOLARI 1.84850 1.85400 Fark: 0,0055
    1 AVRUPA PARA BİRİMİ 2.29810 2.30480 Fark: 0,0067

İş bankasının kur farkları gayet iyi geldi. Ama alım satım yapılan döviz üzerinden herhangi bir komisyon alıyorlar mı onu bilmiyorum.

ilk mesajı güncelledim.

teşekkürler hocam.

diğer arkadaşlar da bankalarını eklerse hepsine aynı yerden ulaşmış oluruz.
  • @sear teşekkürler
    Kolay işlem menüsünde Döviz Alış ve Satış / Altın Alış ve Satış şeklindeki yerden yapıyoruz işlemlerimizi değil mi? Yanlış olmasın
    Benim bu hesaptaki usd 'yi alışım 1.857'den olmuştu şuan satış 1.8310 veriyor. ne kadar bir süreyi öngörüyorsunuz 1.86+ olması için?
  • Ayrıca şu da var ben 1.857den aldığım 1800usd'yi kaçtan satarsam kârda olmuş olurum? Evet 1.858'de kâr ama sizler gerçek kâr aralığını kaç kuruş olarak görüyorsunuz?
  • Öncelikle bu dediğimi yatırım önerisi olarak düşünmeyin. tamamen kendi düşüncemdir. dolar çıkışını tamamladı ve yavaş yavaş tekrar eski seviyesine doğru yol alıcak gibi görünüyor. bu seviyelere 1,76 lardan gelmişti.

Kar aralığı tamamen size kalmış.
  • Takip.
  • quote:

Ayrıca şu da var ben 1.857den aldığım 1800usd'yi kaçtan satarsam kârda olmuş olurum? Evet 1.858'de kâr ama sizler gerçek kâr aralığını kaç kuruş olarak görüyorsunuz?

Bu duruma göre değişir.

Ama ben zaten 1.80 üzerinde dolar almazdım.

Qe3 olmadığı şartlarda dolar 1.74 ile 1.87 arasında gider gelir.

Qe3 olursa 1.40 lara kadar düşme ihtimali var.

Gözünüzü korkutmak için söylemiyorum. Ama tekrar 1.87 civarını gorurse dusunmeden satın bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: dragon-34

Öncelikle bu dediğimi yatırım önerisi olarak düşünmeyin. tamamen kendi düşüncemdir. dolar çıkışını tamamladı ve yavaş yavaş tekrar eski seviyesine doğru yol alıcak gibi görünüyor. bu seviyelere 1,76 lardan gelmişti.

Kar aralığı tamamen size kalmış.

+1

• Zararın neresinden dönülse kârdır deyip satıp beklemeye mi alayım? Veya vadeliye mi koyayım usd'yi?
  • euro 2 tl ye dolar 1.70 lere yaklaşırsa girerim ben. dövizi bu şekilde kolluyorum. bu yakınlaşma sağlansın biraz biraz alım planlamaktayım.

şuan euro yu çok bilmemde dolar gerçekten yuksek. haa yukselmez mi daha tabii ki 1.90 ları gectiğide oldu ama 1.85 den 1.90 a çok bişey kazandırmaz bence.
  • Euro için şuan pek bulaşmamak gerek diye düşünüyorum. Yunanistanın hükümet belirsizliği, avrupa birliğinden çıkarılıp çıkarılmayacağı tam bir muallak. Bunların yanında ispanyanında krizde oluşu euro açısından tedirgin ediyo. Durumlar biraz netleşseydi ona göre yol izlerdik.
  • Arkadaşlar bugün saat 5ten sonraki izleyeceğiniz yolları paylaşır mısınız.
  • Altın 1608.

Dolar 1.80

Euro/dolar 1.2650

Garip şeyler oluyor.

• Sear hocam ne yone dolarin yonu

• quote:

Orijinalden alıntı: arda ben

Sear hocam ne yone dolarin yonu

Doların yönü pazar günkü yunanistan seçimlerine bağlı.

Muhtemelen avrupa birliği borç politikalarini kabul edecek bir hükümet kurulma ihtimali oluşursa euro yukarı dolar aşağı. Altın yukarı.

Otherwise, vice-versa...

• İlk 10 dakika.

Euro/dolar %0.50 yukarı açılış ile tekrar 1.27 seviyesini aştı.

Dolar 1.8050 ye kadar geriledi.

• Herkese günaydın

USD 1.7990 1.8060
    EURO 2.2882 2.2961
    ALTIN 93.2368 93.9046
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.