Şimdi Ara

DH Yurt Dışında Eğitim Görenler Kulübü ! 13 Ülke 37 Öğrenci ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
19
Favori
17.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SSH
    Henüz başlamadığım için kendi çektiğim resimleri eklemem mümkün değil ancak Ağustos'ta gittiğimde bol bol fotoğraf çekip eklerim.
    Yine de bir fikir sunması açısından bir iki fotoğraf ekleyeyim:
     DH Yurt Dışında Eğitim Görenler Kulübü ! 13 Ülke 37 Öğrenci !

DH Yurt Dışında Eğitim Görenler Kulübü ! 13 Ülke 37 Öğrenci !

Hocam nasıl o üniversiteye girdin ya da nasıl gidiyorsun?
    Ayıptır sorması kaç para ödemek lazım?
    Toefl illa şart mı? :)
    İstersen Pm'de atabilirsin.

• Buradan yazayım ki merak eden herkes görebilsin.

Üniversiteye uygun dönemde başvurmanız gerekiyor ve 60$ civarında bir başvuru ücreti ödemeniz gerekli. Başvuruyu Kasım ayında ve Ocak'dan önce olacak şekilde iki ayrı dönemde yapabilirsiniz.

Başvurduktan sonra okulunuzdan öğretmenleriniz tavsiye mektubu yazıp okula gönderiyorlar. Okul yönetimi de transcript'inizi gönderiyor. Bir de kendinizi ve niyetinizi açıkladığınız bir "statement of purpose" yani niyet mektubu yazıyorsunuz.

TOEFL veya IELTS kesinlikle şart. Ayrıca lisans öğrencisi olacaksanız SAT sınavından da yüksek bir puan almanız gerekiyor.

Fiyatı:
    Eğer eyalet içinden bir öğrenciyseniz 15000$ + yurt
    Eyalet dışındansanız (ki buna uluslararası öğrenciler de dahil) 25000$ + yurt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 12 Mayıs 2011; 12:50:39 >
  • Teşekkürler SSH
    Ben de lise sondayım araştıyorum yurtdışı filan ama İngilizce yok ve Kasım, Ocak ayları da geçmiş artık buradan bir özel düşünyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forumchu

quote:

Orijinalden alıntı: OrcsCaptan

quote:

Orijinalden alıntı: bilge545

quote:

Güncellendi.Toplamda 9 ülke 24 öğrenciyiz ve cevap beklediğim 3-4 kişi daha var sayımız yavaş yavaş 30'a yükseliyor

MIT'ye nasıl girdin yav?

Kendi konumda açıkladım ama kendini bilmezler konuyu kirletince kapatmıştım.Özel mesaj yoluyla yanıtlayabilirim burayıda kirletmelerini istemiyorum.

Hocam mümkünse bende öğrenmek isterim

hocam mümkünse bi kopyala-yapıştır da benim için yap.

• Temmuz'da İngiltere'ye dil eğitimi için gidiyorum. Kabul olursa yazabilirsin. Dialogue Language Schools.

Edit: Hangi şehirde olduğunu yazmayı unutmuşum kusrumu mazur görün. London.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cradlef -- 12 Mayıs 2011; 19:29:58 >
  • Güncellenmiştir bu arada dünyanın en iyi 200 üniversitesi listesinide verelim.İlk 20'yi yazıyorum fakat isteyen sayfa aşağısındaki linkten listenin tamamına bakabilir.Okulumda 3. sırada

quote:

1 Harvard University United States
    2 California Institute of Technology
    3 Massachusetts Institute of Technology
    4 Stanford University United States
    5 Princeton University
    6 University of Cambridge
    6 University of Oxford
    8 University of California Berkeley
    9 Imperial College London
    10 Yale University United States
    11 University of California Los Angeles United States
    12 University of Chicago United States
    13 Johns Hopkins University United States
    14 Cornell University United States
    15 Swiss Federal Institute of Technology Zurich
    15 University of Michigan
    17 University of Toronto
    18 Columbia University
    19 University of Pennsylvania
    20 Carnegie Mellon University

• Off süper okullar ya Houston'da M.Sc. bittikten sonra Caltech, Harvard, Stanford, UCLA, Berkeley ve Yale'da Ph.D. başvurmayı düşünüyorum umarım olur. Stanford kabul vermedi M.Sc. için

quote:

Güncellenmiştir bu arada dünyanın en iyi 200 üniversitesi listesinide verelim.İlk 20'yi yazıyorum fakat isteyen sayfa aşağısındaki linkten listenin tamamına bakabilir.Okulumda 3. sırada

quote:

5 Princeton University
    6 University of Oxford
    17 University of Toronto
    18 Columbia University

• quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

Off süper okullar ya Houston'da M.Sc. bittikten sonra Caltech, Harvard, Stanford, UCLA, Berkeley ve Yale'da Ph.D. başvurmayı düşünüyorum umarım olur. Stanford kabul vermedi M.Sc. için

quote:

Güncellenmiştir bu arada dünyanın en iyi 200 üniversitesi listesinide verelim.İlk 20'yi yazıyorum fakat isteyen sayfa aşağısındaki linkten listenin tamamına bakabilir.Okulumda 3. sırada

quote:

5 Princeton University
    6 University of Oxford
    17 University of Toronto
    18 Columbia University

İnşallah kabul olur ama gözün bayağı yükseklerde ama imkansız değil.Başarılar dostum şimdiden

• İmkansız değil tabi ki.. Türkiye'de B.Sc. okuyup ordan kabul almak çok sıkıntı ama ABD'de M.Sc. yaptıktan sonra farkı bir gözle bakıyorlar emin ol Ankara Üniversitesi mezunuyum ve dereceyle bitirdim baya da yurtdışı proje işlerim oldu.. Referanslarım da taşaklıydı TOEFL ve GRE'de fazlasıyla yeterliydi bide üstüne Amerikan vatandaşıyım ama almadılar işte Ama yediremedim azim yapıp alacağım onlardan birinden kabul

Teşekkür ederim. Sana da başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 17 Mayıs 2011; 12:44:16 >

• Helal olsun Daha biz borda okuyamepturuz Adamlar "American dream" yaşıyorlar(dır inşallah )
  • Up !
  • DSH'yı ilk girişimde 75 ile geçtim. Ortalama bir not işte ama ilk girişte geçmek çok mutlu etti.

Haftaya türkiyeye uçuyorum, 2 ay doya doya almancayı unutacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

DSH'yı ilk girişimde 75 ile geçtim. Ortalama bir not işte ama ilk girişte geçmek çok mutlu etti.

Hadi hayırlı yolculuklar şimdiden
  • quote:

DSH'yı ilk girişimde 75 ile geçtim. Ortalama bir not işte ama ilk girişte geçmek çok mutlu etti.

Kızanım göçmen konusu öldü sanırım
  • Güncel.
  • lisede özel okula 15.000 lira yıllık verdik de 25.000$ + yurt çok fazla bizim için gönül isterdi illinoisde okumak...
  • Hollanda da elektronik mühendisliği üzerine yüksek lisans yapan birisi var mı acaba forumda ? Yada Hollanda da elektronik mühendisliği okuyan birileri var mıdır ?

Ben önümüzdeki yıl bahar dönemimde , yani o dönem benim mezuniyet dönemim olacak , Eindhoven Fontys University of Applied Sciences gidicem , gitmekte iki amacım var , birisi aynı zamanda erasmus staj programınıda kazandığım için gittiğim dönemde kendime bir staj ayarlamak , ikincisi için yüksek lisans için ortamı araştırmak.

Avrupada yüksek lisans konusunda gördüğüm tek sorun Non - EU students için , yıllık harçların yaklaşık 5 katı olması . Avrupa birliği vatandaşı bir öğrenci için 1500 Euro gibi bir fiyata sahip olan eğitim , Avrupa birliğinden olmayanlar için 8000 Euro civarında.. Bu sebeple research assistant olma durumlarına falan girmek gerekiyor sanırım..

Kısacası Hollanda da TU Delft dışında (çünkü Delfte ortalamam yetmez :) ) bir yerde lisans yada yüksek lisans yapan birileri varsa kendisine danışacağım şeyler olabilir o açıdan bir mesaj atayım dedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SBTECH

Hollanda da elektronik mühendisliği üzerine yüksek lisans yapan birisi var mı acaba forumda ? Yada Hollanda da elektronik mühendisliği okuyan birileri var mıdır ?

Ben önümüzdeki yıl bahar dönemimde , yani o dönem benim mezuniyet dönemim olacak , Eindhoven Fontys University of Applied Sciences gidicem , gitmekte iki amacım var , birisi aynı zamanda erasmus staj programınıda kazandığım için gittiğim dönemde kendime bir staj ayarlamak , ikincisi için yüksek lisans için ortamı araştırmak.

Avrupada yüksek lisans konusunda gördüğüm tek sorun Non - EU students için , yıllık harçların yaklaşık 5 katı olması . Avrupa birliği vatandaşı bir öğrenci için 1500 Euro gibi bir fiyata sahip olan eğitim , Avrupa birliğinden olmayanlar için 8000 Euro civarında.. Bu sebeple research assistant olma durumlarına falan girmek gerekiyor sanırım..

Kısacası Hollanda da TU Delft dışında (çünkü Delfte ortalamam yetmez :) ) bir yerde lisans yada yüksek lisans yapan birileri varsa kendisine danışacağım şeyler olabilir o açıdan bir mesaj atayım dedim :)

Ben de tam TU Delft'e bak diyecektim Mesajın sonuna gelene kadar.. Hocam ben 2000-2004 arası Hollanda'da yaşadım (orta öğrenim için malesef üniversite değil, Rotterdam'da). TU Delft ayrıdır, candır Ortalaman kağıt üzerinde isteneni mi geçmiyor yoksa sen mi yetmeyeceğini düşünüyorsun?

Non-EU Student olduğundan dolayı da malesef çok daha fazla ödeyeceksin TA veya RA olmakta ortalaman yüksek değilse zor biraz..

• quote:

Orijinalden alıntı: WHISPERZ-

Amerikada okuyan arkadaşlar , Los Angeles da 3 ögrenci kişinin aylık gideri şahsi olarak ne kadar olur? yemek evde pişicek öyle her gün dışarı çıkılmıcak arada çıkılıcak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

Kızanım göçmen konusu öldü sanırım

Göçmen konusu ölmez.

Upla lan o zaman

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.