Esogu cok iyi bir üniversite akademik kadrosu imkanlari vs. ablam araştırma görevlisi o önerdi bana da ben de düşünmeye başladım < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribozomal Rna -- 16 Haziran 2021; 22:58:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dhf (2. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hahaha.Yazılım öğrenseydi 10k dolar maaş alırdi mersedes arabası olurdu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşım ben diş hekimliğine bok atmadım.Üstede bunu belirttim zaten. Sadece bi yakınım okuyup bitirdiği için tercih edicek arkadaşlar herşeyi düşünüp ona göre etsinler maksadıyla yazdım.
quote:
Orijinalden alıntı: coldplay1917
O kadar kolay değil o işler. Benim ablam diş hekimliğini bitirdi özelde 3 4 bin lira teklif ediyolar. Devlette atama kuralı olduğu için çıkmıyor. Dus kazanıp girmekten başka çareniz kalmıyo. Dişçilik bile eskisi gibi değil arkadaşlar.Tabi yine diğer mesleklerden daha avantajlıdıryok hocam o ilk 6-8 ay ücret sonra 2 katına çıkıyor ben öyle duymuştum, yanlış olmasın
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıyok hocam o ilk 6-8 ay ücret sonra 2 katına çıkıyor ben öyle duymuştum, yanlış olmasın
Alıntıları GösterHayır 7-8 aylık değil. 3. 500 sabit maaş. Geriside yaptığın iş kadar komisyon veriyolar.Örneğin aydında bi yere başvurmuştu sabit maaş 3500 tl komisyonda şöyle örneğin aylık 30 bin lira kazandırırsan maaşın 5 bine çıkıyo tarzında. Tabi bahsettiğim şeyler yeni mezun diş hekimi için geçerli.Heryerde böylemidir bilmiyorum ama bursa ve aydına başvurduğunda teklif edilen buydu. Keza arkadaşlarıda ankaraya falan başvurduklarında asgari ücret teklif eden denyolar bile var. Aşırı mezun verince böyle oluyo maalesef yolunacak kaz arıyolar. En iyisi devletten başlamak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ben belirli bir ay çalıştıktan sonra yükseliyor dedim yanlış anladınız beni
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıben belirli bir ay çalıştıktan sonra yükseliyor dedim yanlış anladınız beni
Hocam dediğinizi anladım ama şöyle bişe var tabiki yükselir çünkü kliniğe kazandırdığınız para giderek artar. Diş hekimliği birazda el beceresine bağlı olduğu için ilk başta o kadar seri iş yapamassınız ve düşük para alırsınız. Zaman içinde daha çok iş yaparak alacağınız komisyon artabilir. Tabi kliniğin müşteri profiline kapasitesine göre değişir. En iyisi hiç özele gitmeden dusla devlete gitmek bence.
quote:
Orijinalden alıntı: coldplay1917Hocam dediğinizi anladım ama şöyle bişe var tabiki yükselir çünkü kliniğe kazandırdığınız para giderek artar. Diş hekimliği birazda el beceresine bağlı olduğu için ilk başta o kadar seri iş yapamassınız ve düşük para alırsınız. Zaman içinde daha çok iş yaparak alacağınız komisyon artabilir. Tabi kliniğin müşteri profiline kapasitesine göre değişir. En iyisi hiç özele gitmeden dusla devlete gitmek bence.
Alıntıları Gösterdevlette zor hocam yıllardır %90ı özelde %10u kamuda çalışıyor sistem bunun üzerine kurulu ve devlette bundan dolayı çok az diş hastanesi kuruyor normal hastanelere kıyasla
daha okul yıllarında stajlarla kendisini geliştirmesi gerek:(:(:(:(
zaten pratisyen diş hekim uzman diş hekiminin her şeyini yapabilir o donanımla mezun oluyorlar
en iyisi biraz çalışıp kendi kliniğini açması gerek
2-3 yılda da amorti eder
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 16 Haziran 2021; 23:44:46 >
-
2 düzeltme gerekli hocam.
Açılan her klinik amorti etmiyor maalesef uzmanlık şart olmaya gidiyor.
Hocalarımız mutlaka uzmanlık yapmaya bakın diyor.kurslarla seminerlerle uzmanların seviyesine gelinemez.ortodonti,ileri cerrahi ameliyatlar,çift cene dudak damak yariklari bu gibi dis hekimliğine göre daha komplex vakaları çözebilmek için uzmanlık şart.Sadece dolgu çürük kanal ömür boyu yapılmaz.Biraz renklilik lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt.Azim -- 16 Haziran 2021; 22:52:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıdevlette zor hocam yıllardır %90ı özelde %10u kamuda çalışıyor sistem bunun üzerine kurulu ve devlette bundan dolayı çok az diş hastanesi kuruyor normal hastanelere kıyasla
daha okul yıllarında stajlarla kendisini geliştirmesi gerek:(:(:(:(
zaten pratisyen diş hekim uzman diş hekiminin her şeyini yapabilir o donanımla mezun oluyorlar
en iyisi biraz çalışıp kendi kliniğini açması gerek
2-3 yılda da amorti eder
Alıntıları GösterStajlarla ne kadar geliştirirse geliştirsin mezun olunca üst düzey olamassınız biraz tecrübe işi. Benim bildiğim kadarıyla devlette atama çok az olsada dusu kazanırsanız o kadar zor değil. Ama size katılıyorum bende şuan diş hekimliği okuyo olsaydım hedefim klinik açmak olurdu. Asıl parayı kazanan onlar
-
dus uzmanlık bölümleri sanırım son 8-9 yıldır falan var öncesinde yoktu, önceden diş hekimlerinin uzmanlığı olmadan çoğu şeye yetkin oluyorlardı o yüzden dedim
-
Doktora vardı o zaman uzmanlaşma için. gerçi şimdi de var ancak dus a göre daha dezavantajlı.
"Dr. dt." unvanıyla bu işlemler yapılıyordu eskiden .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt.Azim -- 16 Haziran 2021; 22:56:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçen dönem mezunlarından DUS düşünmeyen, özelde başlayan klinikte 5k + primle başladı aldıkları ortalama maaş 7-8 bin. Yukarıdaki paylaşılan bordrolar zaten "pratisyen diş hekimi" maaşıyla ilgisiz. Uzman Diş Hekimi diye yazmış kocaman zaten.
Devlette açıktan atama kurasıyla alınan maaş belli 7200 + performans.
DUS ile yerleşip asistan olursan 7400 + performans.
Birden fazla yerde çalışıp çantaya çıkan var nöbet yapan var.
Özel klinik sana tutup 100 tl de teklif edebilir bunu yazıp bunun üzerinden bir tuhaf algı yürütmek tuhaf yani. Ben de ablanıza 1 kutu şeker teklif ediyorum. Bunu anlatıp durun istediğiniz yerde, kabul ederse de lütfen haber edin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplıdus uzmanlık bölümleri sanırım son 8-9 yıldır falan var öncesinde yoktu, önceden diş hekimlerinin uzmanlığı olmadan çoğu şeye yetkin oluyorlardı o yüzden dedim
Hocam, uzmanlık bölümleri hep vardı. Diş Hekimliği'ne bağlı Anabilim Dalları her zaman mevcuttu DUS ile değil doktora programı adı altında alıyordu. Şimdi ise 657'ye tabii memur olarak TUS' gibi aynı asistan dr. oluyorsun. Bunu dönemin sağlık bakanı Recep Akdağ sağlamıştı. İlk DUS oturumu 2012'de gerçekleştirildi.
-
Hocam sanılanın aksine şu an mevcut diş hekimlerinin(uzman ve asistanlar/üni personeli dahil) yaklaşık %40'ı kamuda çalışmaktadır. Bunlardan bazılarının aynı zamanda özel klinikleri de var. (Cumhurbaşkanlığı ÜNİ-VERİ Bilgisi)
-
Hocam dis hekimliginde üni/şehir faktörü önemli mi? Sonrasında DUSa hazirlanacak birisi icin
sermaye varsa kendi kliniğinizi açmak daha mantıklı özellere köle olmayın, pedo uzmanı ol 15 k ahshhahaah , iyi bir yerde klinik açsa 3 katını kazanır.
şuan pandemiden dolayı adsh'lar ve dhf'ler tam zamanlı çalışamadığı için 1 yıldır açılan aşırı klinik enflasyonu var.
Diş hekimi uzmanı için bu maaşlar komik kalır hem dustan hem de doktoradan (torpil) buralara girmek çok zor, dhf'de de uzmanlık için mezuna kalmak artıyor. El becerinize güveniyorsanız, pratikseniz,soğukkanlı ve de stres yönetimi becerileriniz varsa genel olarak mesleği tercih edebilirsiniz. AMAA param yok kredi çekip klinik de açamam arkamda da tanıdık destek olacak diş hekimi de yok ya devlet kurası ya dus ya da özelde kölelik derseniz daha f/p bölümler var bence.
10 saat kölelik yapıp 7 bin lira kazanmak çok da mantıklı değil.
Maalesef bu mesleğin bir de beden ve zihinsel yorgunluk kısmı var çoğu mesleğe göre çok daha fazla. bunu dhf öğrencileri tarafından kek bölüm yhA denilen ortodonti uzmanında bile görebiliyorsunuz.
seçecek arkadaşlara başarılar, etrafımda çok fazla diş hekimi olduğu için az-çok durumları biliyorum, sevilmeden yapılacak iş değil gerçekten.
-
Şehir faktörü önemli buyuksehirlerde hasta potansiyeli yüksek olduğu için stajlarda daha çok vaka görürsünüz.Sehirden ziyade fakültenin imkanları hoca kadrosu önemli.Cogu yeni açılan fakülte bölümlerinde hoca bulunmuyor.Dus için fakülte eğitimleri yetersiz çünkü fakültenin görevi hekim yetiştirmek dus a hazırlamak değil.Dersane kitaplarını hatmetmek gerekli.Burda is bireysel çabaya dönüyor.dersanelerin hesaplarını incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.Dogudaki illerden de çok iyi dereceler çıkıyor.Bi nevi üniversite sınavı gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X