Şimdi Ara

Dhf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
6
Favori
3.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt.Azim -- 24 Temmuz 2021; 18:15:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Geçen dönem mezunlarından DUS düşünmeyen, özelde başlayan klinikte 5k + primle başladı aldıkları ortalama maaş 7-8 bin. Yukarıdaki paylaşılan bordrolar zaten "pratisyen diş hekimi" maaşıyla ilgisiz. Uzman Diş Hekimi diye yazmış kocaman zaten.

Devlette açıktan atama kurasıyla alınan maaş belli 7200 + performans.

DUS ile yerleşip asistan olursan 7400 + performans.

Birden fazla yerde çalışıp çantaya çıkan var nöbet yapan var.

Özel klinik sana tutup 100 tl de teklif edebilir bunu yazıp bunun üzerinden bir tuhaf algı yürütmek tuhaf yani. Ben de ablanıza 1 kutu şeker teklif ediyorum. Bunu anlatıp durun istediğiniz yerde, kabul ederse de lütfen haber edin.

• 31k iyi para

• O kadar kolay değil o işler. Benim ablam diş hekimliğini bitirdi özelde 3 4 bin lira teklif ediyolar. Devlette atama kuralı olduğu için çıkmıyor. Dus kazanıp girmekten başka çareniz kalmıyo. Dişçilik bile eskisi gibi değil arkadaşlar.Tabi yine diğer mesleklerden daha avantajlıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinize sağlık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca attığın görüntülerdekiler yeni mezun birini aramıyo. İşinde iyi belki 10-15 yıl tecrübeli uzman hekim arıyo.Ve çene cerrahı arıyolar. Cerrahlık tercih edebilmek için dusta derece yapman lazım ki aşırı zor bişe bide üstüne bayağı iyi bi cerrah olman lazım. O yüzden sanki her diş hekimi 20 30 bin kazanıyomuş algısına kapılmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coldplay1917 -- 16 Haziran 2021; 22:6:20 >
  • Uzman diş hekimi demek dus sınavını kazanıp asistanligi bitirmiş olanlar demek.Bu veriler onlara ait pratisyenler konusunda haklısınız yakın zamanda onunla ilgili de konu açacağım.

• 10 15 yıl tecrübeli olan kendi klinigini aciyor.O kadar iyiyse 40 yaşında gidip de başkasının yanında çalışmaz.15 20k paralar yeni uzman bir dis hekimi için gayet mümkün efendim.Asistanlik yaparken her ne kadar yasal olmasa da özel yerlerde kısmı zamanlı çalışıp asistan maaşının 2 katini çıkaranlar var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    idinc referans ilanıdır
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cerrahi ve ortodonti yüksek branslar dus sınavında ilk 200 gibi bir sıralamada olmanız gerek bu konuda haklısınız.Tipta plastik ve derma kazanmaya benziyor bu durum.Dis hekimligi maaslari hakkında yeterli konu açılmıyor.Forumda diş isteyen bir çok kişi var.Amacim kolay kazanılıyor bu paralar,herkes kazanıyor demek değil.Fikir oluşturmak bilgilendirmek amaçlı yaziyorum

• Diş hekimliği okudunmu veya netten araştırarakmı yazıyosun bilmiyorum ama 10 15 yıl sonunda herkes klinik açıyo olsa devlette doktor kalmazdı. Ayrıca açık konuşmak gerekirse asistanlar devlette köpek gibi çalıştırılırken ayrı olarak nasıl özelde çalışıyolar bilmiyorum ama yapan varsa helal olsun. Benim demek istediğim diş hekimleri para kazanmıyo değil. Diş hekimliği bile eskisi kadar rahat değil ki 5 6yıl sonra bu kadar mezun verince daha da beter olacağı kesin. Bu bahsettiğiniz 30kları falan anca 10 15 sene sonra alabilirsiniz zaten uzmanlık sanırım 4 veya 5 yıldı. Ki yine attığınız fotoğraflarda hep cerrahları atmışsınız tabiki tıpta olduğu gibi en çok parayı cerrahlar kazanıyo. Bu biraz tıptaki işinde uzman kalp cerrahları 40 50k kazanıyo her tıpcıda 40 50k alır demeye benziyo. Ama yinede diş hekimliği tıp hariç tüm mesleklere göre avantajlı ona bişe demiyorum. Ablam okuduğu için iyi biliyorum kendisi özelde iş aradı ama 3 4k üzerinde teklif eden olmadı keza arkadaşlarındanda biliyorum uzman olmayan hekim anca 3 4 e falan başlıyo. Cerrah olmakta kolay değil dusta derece yapmanız lazım ki Türkiye deki en zor sınavlardan biri

• Dis hekimligi okuyorum.
    Sadece cerrahlari atmadım hocam.2 protez 2 cerrahi 1 pedo uzmanini attım.
    Pratusyen başlangıç maaşları ozelde çok değişken Adıyamanda 9k ya başlayan yeni mezun da tanıyorum.Izmir de 3k ya başlayanda.Konuyu okuyanlar zaten branşlara dikkat edecektir.Bulabilirsem ortodonti endodonti gibi branşları da atacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt.Azim -- 16 Haziran 2021; 21:25:22 >
  • Hangi üni hocam sizin

• Valla bilmiyorum. Şuan ablam 1 yıllık mezun 1 yıl boyunca iş baktı bursaya aydına gitti teklif ettikleri 3 4k keza arkadaşlarıda öyle. Şuan dusa çalışmaya başladı. Ama yine diyorum benim demek istediğimi dişçilik berbat para kazanamassınız değil. En kötü diş hekimi bile 4 5 seneye en az 10k alırki Türkiye ortalamasına göre iyi para. Ama diş hekimliği bile eskisi gibi değil mezun arttıkca dalga geçer gibi para teklif ediyolar. Şahsen ben yüksek puanlar yapsaydım sağlık tercih etmezdim. Onun yerine iyi bi mühendislik okuyup yurtdışına gitme planı yapardım. Diş veya tıpta yurtdışına gitmedede problemler var. Araştırdıysanız denklik muabbetinden dolayı bayağı sıkıntılı. En azından yeni mezun birinin gitmesi epey zor. Hatta belki bilmiyosunuzdur ama Türkiyede yaptınığınız uzmanlığın yurtdışında geçerliliğide olmuyo. Biraz insanları soğutuyorum gibime geldiama öyle bi amacım yok sadece sanki her mezun 30 40k alıyo gibi bi algı olmasın tercih eden arkadaşlar herşeyiyle bilsinler diye anlattım

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dt.Azim -- 19 Haziran 2021; 19:27:19 >
  • Yok hocam haklısınız.Denklik işi çok zor.Bi ton para harcaman gerek sınavlarına ve dustaki uzmanlığın sayılmıyor.Doktora yapman gerek.Doktora tüm dünyada geçerli.phd unvanin oluyor bu sayede.Ben Türkiye de kalmayı düşünüyorum.O nedenle araştırmalarım dus üzerine.Bu arada ablanız neden dus çalışmaya o kadar geç başladı ben bu düşük maaşları duydukça hemen kendimi hep çalışmam gerek gibi hissediyorum.

• O aslında devlet düşünmüyodu ama mecbur kaldı o maaşlardan sonra. Maalesef doktoradada şöyle bi saçmalık var doktora yaparken maaş almıyosunuz bildiğin bedava çalıştırıyolar. Herkes sağlık sistemini övsede bayağı saçma sapan şeyler var. Kaçıncı sınıfsınız bilmiyorum ama bitirince direk dus çalışıp derece yapmaya bakın derim. Ayrıca ablamdanda gördüğüm için biliyorum. Dersleriniz bayağı zor kolay gelsin o yüzden 😂😂

• Konudan bağımsız diş bu yıl geriler mi 2020'de olduğu gibi? 18k ile alan fakulte 22k ile almisti benzer durum bu yil olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ribozomal Rna -- 16 Haziran 2021; 22:43:21 >
  • Zor ama sevince yapılıyor.Uzmanlik da artık dis hekimliğindeki kpss kapısı oldu.Okul bitmeden dus a hazırlanmaya başlamak gerek.Size de kolay gelsinn.

• Büyük ihtimal olur. Sadece diş değil genelde her bölüm 1 2 k geri atıyo. Sadece geçen sene bilgisayar mühendisliği aşırı ileri gitmişti.

• Ribozomal Rna kullanıcısına yanıt
    Bu gerilemeyi açılan tip kontenjanları, ceng e olan ilgi ve dis hekimliğinin durumu belirleyecektir.Ne kadar bir gerileme olur bilemiyiz.Ancak benim görüşüm geçen yılki gibi bir gerileme maalesef olacaktır batman muş nisantasi Aksaray gibi unilere dis açılması sıralamayı olumsuz etkileyecektir özellikle 30 34 k arası fakülteleri.Daha iyi sıralamalada çok gerileme olmaz diye düşünüyorum.

• Anladım ben dişte esogu düşünüyorum bakalım ne olacakk

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.