Şimdi Ara

Diablo 3 10 fps (FX 6300 + R9 280x)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Konunun başlığında da belirttiğim üzere Diablo 3 oynarken yoğun sahnelerde (fazla mob ve efekt olduğunda) veya bazı haritalarda (yoğun olmasa bile) 10 fps'ye kadar düşüyor zaman zaman. Tabi mp oynuyorum yüksek oranda.

FX 6300 (4.2 Ghz OC + CM 212x)
    ASUS R9 280X DCU II
    8 gb ram
    128 gb SSD
    Gigabyte 990FXA-UD3

diğer bileşenleri yazmaya gerek yok sanırım. Genelde oyunları 250 gb lık eski hdd üzerine yüklüyorum. HDD'den yapabilir diye ssd üzerinden çalıştırdığımda da aynı fps düşmesi ile karşılaştım. Ayarlar Full ve Full HD oynuyorum. Açıkçası bu bileşenler ile 60 fps altına düşmemesi gerekiyor diye düşünüyorum ki normalde vsync açık olduğu için yüksek oranda 60 fps de oynuyorum.

Hani sevmem darboğaz muhabbetini ama acaba böyle bir durum mu var diye düşünüyorum? Gidip i7 çekmeme ramak kaldı yani.

Böyle bir durumla karşılaşıp çözüm üretebilen oldu mu acaba, ya da problemin kaynağını bilen? İşlemci ile alakalı olabileceğini düşündüğüm için buraya konu açtım. Yanlış yerdeyse kusura bakmayın. Bu arada alakası olduğunu düşünmüyorum ama windows 8.1 kullanıyorum.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• Yani saten fx6300 e r9 280x önermiyoruz darboğaz olur die.Sorunun darboğazdan olma ihtimali yüksek geriyre bi tek eski sürücüleri denemen kalıo 13.12 Whql sürücüsünü yükleyerek bi dene

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diablo 3 tek cekirdege yuklenen oyun oldugu icin dusuk performans aliyorsun.yapabilecek birsey yok.intele gecmedigin surece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diablo,LoL,Dota tarzı oyunlar için işlemci seçiminiz yanlış olmuş,intel bir işlemci almanız daha iyi olacaktır.
  • O zaman i7 ye geçip kurutulacaz başka yolu yok,zaten alacağım da yine de sormak istedim. Teşekkürler :)
  • Hocam uzun hikaye anlatması,

cevap için teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drumevo_DI

O zaman i7 ye geçip kurutulacaz başka yolu yok,zaten alacağım da yine de sormak istedim. Teşekkürler :)

Bütçe sıkıntılıysa i7 gerek yok illa. Pentium g3258 bile çok rahat oynatır :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drumevo_DI

O zaman i7 ye geçip kurutulacaz başka yolu yok,zaten alacağım da yine de sormak istedim. Teşekkürler :)

Intelden iyisini gene intel yapar.intel yapana kadar en iyisi odur. ;)

• i5 4670k işini görecektir

• Bende yoğun sahnelerde gözle görülür bir sıkıntı olmuyor ama bazı haritalarda bomboşken bile takılmalar oluyor.
    Uzun zaman battle net falan da bakındım bu konuyla ilgili.
    Oyunun optimizasyonu kesinlikle berbat.
    Birçok kişi acayip sistemlerle bu sorunları yaşıyor.
  • Sadece diablo 3 oyununda bu sorun oluyorsa oyundan kaynaklı birçok sistemde kasıyor.Tek çekirdek performansı düşük olabilir fakat 20-30 fps sağlayacak bir işlemcide değil.Türkiye bayağı zenginmiş haberim yok herkeze yeni işlemci öneriliyor
  • 7770 + 8 gb ram + athlon x250 ile full detay 1680x1050 çözünürlükle sorunsuzca oynadım halada oynuyorum. takılmalar vb. hiç yaşamadım yaşamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progrock -- 18 Eylül 2014; 7:58:27 >
  • Problem büyük ihtimalle işlemciden kaynaklanıyor. Oyunda video settings ten physx ayarının low da olduğundan emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 18 Eylül 2014; 9:41:58 >
  • Drumevo_DI kullanıcısına yanıt
    i5 4690-4690K da olur i7 4770-4770K veya 4790-4790K

kafana gore sec, bu islemcilerden birtanesi seni baya baya uzun sure goturur :)
  • Diablo 3 de rift girdim imzamdaki sistem ile wizard torment atınca oyun 10 20 30 fps dustu. Ayrıca bende eski hdd kullanıyorum ssd alamadım henüz :) Fakat oyunda ne var ne yok etkinleştirdim. VerticalSync acikken 60 fps sabit aslinda ama iste bazi haritalarda bole. Oyun optimizasyonumu yok anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met@lrock -- 18 Eylül 2014; 11:01:45 >
  • Yani bencede bu oyun için bu işlemci çok çok yeterli. Muhtemelen optimizasyon ile alakalı. Başka hiçbir oyunda kasma olmadı. Zaten burda da her zaman olmuyo ama can sıkıcı bir durum. zaten kafamda işlemci,anakart ve boş kasa alma fikri vardı. Sadece aynı sorunu yaşayan var mı diye merak ettim. Neden kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum.
  • bu tarz online oyunlar icin intel islemci gerekli. ama i7 falan degil i7nin oyunlarda bir i5e ustunlugu neredeyse yok.

mmolar icin i3 cok iyi performans verir ayrica

• Moba, hack'n slash (özellikle blizzard yaptı ise) veya MMO oyunlar genellikle tek çekirdeğe dayalı biçimde çalışıyor.O nedenle böyle oyunlarda Intel işlemci almak mantıklı bir yatırım olacaktır, elbette i7 alıp kullanın demiyorum, i5 serisinde bulunan işlemciler gayet iyi çalışır.

@met@lrock
    Rift closed beta iken başlamıştım, sonra live versiyona geçiş yaptığında da oynadım sonra geri bıraktım.Üstüne iki gpu değiştirdim, iki üç ay önce tekrar oynayayım dedim.Hala o kasma sorunları devam ediyor, özellikle şehir kısmında daha da artıyor bu kasıntı.Rift kapatmaya gideyim deyip bir sürü insanla hareket edince insan oyunun yavaşladığını fark ediyor.Hocam anlayacağın oyunun performansı berbat seviyede

@RKeles93

Türkiye fakir bir ülke de değil.Maşallah araba fiyatlarımız, kişi başına düşen araç sayısının artışı.Taksitleri kalktığı halde her sene yenilenen akıllı telefon serilerinin insanların elinde dolaşması, ekstrem donanımlara insanların daha rahat erişip satın alması açıkçası pek fakir olmadığımızın göstergesi.Elbette geçim sıkıntısı var;fakat bunu bir Intel i5 ile dile getirmek hata olur.MMO oynayan birine veya Diablo 3 oynayan birine, bu oyun senin şimdiki işlemcinde iyi çalışmayacak, hiç oynama demek pek akıllıca bir karar değil.Şu an en çok oyuncuya sahip oyun kitlelerine MMO oyunlar sahip ve genellikle bu oyunlar hantal oyun motorlarıyla çalıştıkları için ve dahası optimizasyondan kaçınıldığı için insanları yeni donanım almaya teşvik ediyor.Watch Dogs, Farcry 3, Crysis 3 gibi zaten bolca "ilaçlı" versiyonlu oyunu oynadıktan sonra millet bırakıyor oyunu;fakat onlar için bile donanım yükseltmesi yaparken.Online olarak oynama zorunluluğu olan bir oyun için donanıma masraf yapmak pek absürt değil.Kaldı ki ekstrem ekran kartlarına veya işlemcilere gerek duyulmadan rahatlıkla oynanabilir hale geliyor.
    Gönül isterdi ki her işlemcide benzer performansı versin, kimse gidip Intel tekeline kalmasın;fakat senelerdir böyle devam edip gidiyor, melikulupinar hocamın bu konuya benzer yorumlar yaptığı kısımlar var, göz atarsanız ne demek istediğimi sizde anlarsınız.

Bu da konu için link: http://forum.donanimhaber.com/m_97255279/f_//tm.htm#97416780

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kir$of -- 18 Eylül 2014; 15:04:33 >

• Kir$of K kullanıcısına yanıt
    Dostum closed betada dikkat ettinmi bilmiyorum ama oyun daha bi sorunsuzdu, ya da banami ole geldi. Mesela su an heroes of the stormu test ediyorum adamlar akmış yani oyunda 0 optimizasyon hatası ama gel gelelim oyun cıktığında ne olur bilemem. Diablodada closed beta testi sirasinda oyun sorunsuzdu ama rifte girdimmde hatirlamiorum ama suanki halinden daha daha iyidi.
  • Hocam verdiğin linkteki bilgiler gerçekten çok yararlı oldu. Teşekkürler.

Böylece sorunun kaynağının DX olduğunu öğrenmiş olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drumevo_DI -- 18 Eylül 2014; 16:26:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.