Şimdi Ara

Diablo 3 ekran kararması sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

* D3 Ayarlarından FPS yi düşürmek. Ekran kartının fanı bağırırken 30FPS altına alıyorum sesi kesiliyor.
    * GPU ve/veya CPU nun soğutmasını kontrol etmek, kurumuş ise termal macunu yenilemek. Yoksa ekran kartının RAM'lere soğutucu eklemek.
    * Klavyede çok kullanılan tuşların yakınında sleep/hibernate tuşu varsa basmamaya dikket etmek. 4-5 kere oyunun ortasında yaptım bunu :-)

İyi oyunlar.
  • Diablo 3 karar sistem düşmanı bir oyun görmedim FPS yi stabil tutmak zor. BF3,Skyrim,Crysis2 gibi oyunları oynarken çalışıcam diye bu kadar yırtmıyor cihaz.

Noy : aynı sorun 1 hafdatır ben ve arkadaşlarımda da mevcut fakat oyun içerisinde karakterler ve ısık efektleri haric hersey kararıyor, bir sure sonra duzeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merdomable -- 17 Eylül 2012; 14:31:51 >
  • Bir başka çözüm yolu daha boşa çıktı.
    Güç seçeneklerinde yüksek performansı seçip, nvidia control panelde; 3d ayarları - genel ayarlar sekmesi - güç yönetimi modunu "maksimum performansı tercih et" seçeneğine getirin demiş biri.
    Demiş de bende ne işe yaradı?
    Hiç!

Denemeye devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuRDeN -- 18 Eylül 2012; 9:49:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

Diablo 3 karar sistem düşmanı bir oyun görmedim FPS yi stabil tutmak zor. BF3,Skyrim,Crysis2 gibi oyunları oynarken çalışıcam diye bu kadar yırtmıyor cihaz.

Noy : aynı sorun 1 hafdatır ben ve arkadaşlarımda da mevcut fakat oyun içerisinde karakterler ve ısık efektleri haric hersey kararıyor, bir sure sonra duzeliyor.

O dediğin kararma olayı çok nadir de olsa bende de bazen oluyor. Düzelmesini beklemene gerek yok town portal a bas şehire döndüğünde düzeliyor. Yani en azından bende bu şekilde oluyor dene bir istersen...
  • İlginçtir; oyuna cave of the betrayer mağarasında (zoltanın kanını bulduğumuz mağara) başlıyodum ve her seferinde başladıktan 10-15 saniye sonra kararma+kilitlenme sorununu yaşıyordum.
    Fakat kasabadayken mesela hiçbir sorun olmuyordu. Bu sefer oyuna başladıktan sonra hemen kasabaya ışınlandım ve waypointten başka bir yere gittim ve oyuna öyle devam ettim.

SONUÇ : 3 saat falan hiçbir sorun yaşamadan oynadım.

İlginç gerçekten. Yarın yine aynı şeyi yapıcam ve sonunda da Cave of the Betrayer mağarasına giricem bakalım ne olacak?
  • Gölge efektini tamamen kapattım ve karama sorunu tamamen bitti bunca hafta boşuna driver vs. İle boşuna uğraşmışım sizde deneyin inşallah sizdede işe yarar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidayet güneşi

Gölge efektini tamamen kapattım ve karama sorunu tamamen bitti bunca hafta boşuna driver vs. İle boşuna uğraşmışım sizde deneyin inşallah sizdede işe yarar...

Senin adına sevindim fakat bende bi işe yaramıyo. Ama bununla beraber; Cave of the Betrayer hariç oyunda sorun yaşamıyorum.
    Oraya girmeden saatlerce oynadım, hatta aynı mağaraya benzer başka mağaraya falan da girdim ne olur ne olmaz diye ama bişey olmadı. Bu nasıl iştir arkadaş anlamadım gitti.
    Fakat birkaç saat oynadıktan sonra benzer bir başka mağarada public games oynarken gitti gene. Belki bi anlamı yoktur ama yine de yazmak istedim. Gelişmelerden haberdar ederim

• Diablonun bence ciddi optimizasyon sorunu var battlefield 3 ü yüksek ayarlarda oynarken bile sıkıntı yavamazken d3de gölgeyi kapatmak zorunda kalmam çok enteresan. İnşallah sizde sorununuza bir çare bulabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidayet güneşi

Diablonun bence ciddi optimizasyon sorunu var battlefield 3 ü yüksek ayarlarda oynarken bile sıkıntı yavamazken d3de gölgeyi kapatmak zorunda kalmam çok enteresan. İnşallah sizde sorununuza bir çare bulabilirsiniz.

Aynen dedğigin gibi BF3 de notebook olmasına ragmen ; sis,patlama,onca kalabalık vs vs ile kasmıyor takılmıyor gel görki d3 de full ayarları en düşüğe cekmeme ragmen fps 0-40 arası gidip geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murtyd

quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

Diablo 3 karar sistem düşmanı bir oyun görmedim FPS yi stabil tutmak zor. BF3,Skyrim,Crysis2 gibi oyunları oynarken çalışıcam diye bu kadar yırtmıyor cihaz.

O dediğin kararma olayı çok nadir de olsa bende de bazen oluyor. Düzelmesini beklemene gerek yok town portal a bas şehire döndüğünde düzeliyor. Yani en azından bende bu şekilde oluyor dene bir istersen...

Değigin gibi düieliyor fakat bazı elit packlerde yapınca yere cıkanları gormeyip pertliyorum bedavadan 5k ya kararma sorununa cozum getiriyorlar

• hala net bi çözümü yok anlaşılan
  • Biraz hortlatmak gibi oluyor ama bu sorunu tekrardan yaşamaya başladım hemde hat safhada. 2 gün önce dedim ki biraz d3 oynayayım 2.0.1 de gelmiş nede olsa. Oyuna girmez olaydım delirdim. D3 te iken Ah veya townda takıldığım sürece saatlerce vakit geçirmeme rağmen oyunda hiçbir problem yok. Ne zaman ki baseden dışarı adım atıyorum 1 dakika bile geçmeden ekran kapanıyor sinyal alınamıyor diyerek fakat arka planda müzik ve oyun sesi devam ediyor.
    Sistemim
    Fx 6100
    2xHD6850 1gb
    2x4GB 1600 G-Skill ram
    120 OCZ SSD
    1TB WD Black
    Bios uptade , directX uptade ve C++ uptade yapılı. OC yok bileşenlerde

Yabancı forumlardan ve offica forumdan okudupum eski yöntemlerden birkaçını denedim ama hiç biri sonuç vermedi.
    -Oyun 1TB diskteydi ssd ye taşıdım olmadı
    -Ekran kartı driver uptade ettim olmadı (hatta şuan 14.2 beta kurulu)
    -Tüm özelllikleri lowa alarak denedim olmadı
    -Window modda denedim olmadı
    -Croosfire ve tek kartla denedim olmadı.

Şuan bu sorunu yaşayan ve ya yaşayıp çözmüş birileri varsa minnettar olurum.

EDİT: eklemeyi unuttum monitör full hd 60hz ve sistem window 7 64bit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Thunder_ -- 2 Mart 2014; 7:03:03 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.