Şimdi Ara

Diablo 3 Isı Oranları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Belki fazla takıntılı olduğumdan olabilir fakat PC im ısılarını pek normal görmiyorum başımdan gecenleri ve sistemimi kısaca yazıp izniniz ile sizlere danışmak istiyorum Diablo 3 heycanı ile beklerken diabloda kapanma sorunları olsun istemiyorum:)

Sistem: P8P67 Asus Ana Kart ( Stabil masaüstü ısısı 25 Derece)
    i7 2600 Intel İşlemci ( Stabil masaüstü ısısı 26 Derece)
    GTX 580 NVidia Ekran Kartı ( Stabil masaüstü ısısı 37 Derece) Full HD Led Tv ye bağlı ---------------> Sorunun burada oyun oynarken olacağını düşünüyorum ---> Battle Field 3 75-80 Deerece kimi zaman kapatıyor --- Skyrim 70-75 Derece Nadiren kapatıyor.
    16 GB Sniper Ram
    60 Gb SSD
    1 TB HDD

Kasa da 3 fan ile soğutma 1 fan ile eksoz uyguluyorum , işlemci fanımı değiştirdim Zalman fan kullanıyorum. Oyunlarda 80 dereceyi genelde görüyor belkide geçiyor ve kapanıyor bu da normal olarak insanı çıldırtıyor.

BENİM SORUM DIABLO 3 U FULL PERFORMANSTA OYNARKEN ISILAR SİZCE NASIL OLUR? BETADA ISILARI TEST EDEN OLDU MU? EĞER GERÇEKTEN BİR SORUN VAR İSE PAZARTESİYE KADAR MASRAFI COK YUKSEK OLMADAN NE ÖNEREBİLİRSİNİZ ÖNLEM ALMAK İÇİN?

Ciddi anlamda gerginlik veriyor kapanma sorununu yaşama korkusu ve insanı çıldırtıyor kimi zaman? İstanbulda havalar ısınmaya başladığından bu sorun iyice artacak gibi. Eğer şu sogutma sistemini kullan gibi bir cevap verirseniz sizdem ricam benim donanımıma uygun linkine de atmanız zahmet olmaz ise. Şimdiden teşekkürlerimi sunarım ve Diabloya günler kala sabır dilerim :)

• Hocam sistemlerimiz birbirine çok yakınmış. Bendede ısınma sorunu oluyor özellikle şu son haftalarda , gerçi etkilemiyor beni başıma hiç kapanma felan gelmedi şimdiye kadar . Su soğutucuya geçmeyi düşündünmü?

Edit : Hocam bu arada bence pekte endişe etmeye gerek yok. Diablo 3 pekte sistem istiyen bir oyun olarak gelmiyor nede olsa piyasaya. Battlefield vb. oyunlarla kıyaslamak yanlış olur.Isınma felan yaşanıcağını hiç sanmıyorum Diablo 3'te.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2A20571EF -- 11 Mayıs 2012; 17:31:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2A20571EF

Hocam sistemlerimiz birbirine çok yakınmış. Bendede ısınma sorunu oluyor özellikle şu son haftalarda , gerçi etkilemiyor beni başıma hiç kapanma felan gelmedi şimdiye kadar . Su soğutucuya geçmeyi düşündünmü?

Edit : Hocam bu arada bence pekte endişe etmeye gerek yok. Diablo 3 pekte sistem istiyen bir oyun olarak gelmiyor nede olsa piyasaya. Battlefield vb. oyunlarla kıyaslamak yanlış olur.Isınma felan yaşanıcağını hiç sanmıyorum Diablo 3'te.
    masaüstü sistemde ısınma sorunu yaşarsanız ( bu özellikler dikkate alındığında ) sorunun ortam kaynaklı olduğunu düşünürüm ancak. Kasa falan yanan ocak üzerinde mi çalışıyor ? Değil BF3 hiç bir oyun ısıtmadan kapatamaz bu sistemi. Yanlış olan kullanıcıdadır bu durumda şayet ısınma değerleri anormal ise. Herhangi bir aşırtma O.C tarzı bir uygulamanız var mı?

• quote:

Hocam sistemlerimiz birbirine çok yakınmış. Bendede ısınma sorunu oluyor özellikle şu son haftalarda , gerçi etkilemiyor beni başıma hiç kapanma felan gelmedi şimdiye kadar . Su soğutucuya geçmeyi düşündünmü?

Su soğutmaya geçmeyi düşünüyorum açıkcası fakat bir adım atamadım bir türlü :)

Hangi ürünü almak lazım , nedir hiç tecrübem yok bu konuda tavsiyeniz var ise paylaşırsanız sevinirim. Su soğutmanın bilgisayara zarar vermesi tek korkum mumkunmudur bu?

Diabloda beni korkutan lightning efektleri ekran kartını ciddi zorlayan ve ısıyı arttıran buyuk bir etken dikkat ettiğim kadarı ile. Örneğin skyrimde deneme amaçlı lightning bolt spawnladığımda ısıda buyuk artıs başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hyprosoft

masaüstü sistemde ısınma sorunu yaşarsanız ( bu özellikler dikkate alındığında ) sorunun ortam kaynaklı olduğunu düşünürüm ancak. Kasa falan yanan ocak üzerinde mi çalışıyor ? Değil BF3 hiç bir oyun ısıtmadan kapatamaz bu sistemi. Yanlış olan kullanıcıdadır bu durumda şayet ısınma değerleri anormal ise. Herhangi bir aşırtma O.C tarzı bir uygulamanız var mı?

Alıntıları Göster
    OC keisnlikle uygulamıyorum stabil çalıştırıyorum herşeyi. Kasa yerde bomoş bir yerde duruyor arkasında ve onunde hafif rüzgar veren pencerelerde mevcut duvara yakın yer konusunda bir sorun tahminimce yok .

• quote:

Orijinalden alıntı: Iankas

OC keisnlikle uygulamıyorum stabil çalıştırıyorum herşeyi. Kasa yerde bomoş bir yerde duruyor arkasında ve onunde hafif rüzgar veren pencerelerde mevcut duvara yakın yer konusunda bir sorun tahminimce yok .

Alıntıları Göster
    Anladım hocam peki ısı değerlerini ölçmek için hangi programı kullanıyorsun? Malesef su soğutmanın faydalarının farkındayım ama zararları hakkında bir fikrim yok. Kendimdede olmadığı için tavsiyede bulunamiyicam

• quote:

Anladım hocam peki ısı değerlerini ölçmek için hangi programı kullanıyorsun? Malesef su soğutmanın faydalarının farkındayım ama zararları hakkında bir fikrim yok. Kendimdede olmadığı için tavsiyede bulunamiyicam

Alıntıları Göster
    Asus un kendi paneli ve windows'un kendi aracını kullanıyorum. Acaba kasanın yanındaki ekran kartının uzerine üfleyen fan 12 cm bunu 18-20 civarı bir büyüklüge cıkarsam kayda deger bir fark olurmu?

• quote:

Asus un kendi paneli ve windows'un kendi aracını kullanıyorum. Acaba kasanın yanındaki ekran kartının uzerine üfleyen fan 12 cm bunu 18-20 civarı bir büyüklüge cıkarsam kayda deger bir fark olurmu?

Hocam sistemlerimizin neredeyse aynı olduğundan bahsetmiştim, geniş bir Thermaltake kasa kullanıyorum ve kendisinden üstünde 20CM'lik ekstra bir fan var. O yüzden belkide yaşadıkların benim başıma gelmiyor, yani bence denemekte fayda var.
  • quote:

quote:

Hocam sistemlerimizin neredeyse aynı olduğundan bahsetmiştim, geniş bir Thermaltake kasa kullanıyorum ve kendisinden üstünde 20CM'lik ekstra bir fan var. O yüzden belkide yaşadıkların benim başıma gelmiyor, yani bence denemekte fayda var.

Alıntıları Göster
    Tahminen kasalarımızda aynı :) ustte 20 cm kasa onunde alt tarafta 20 cm kasa yanında 12 cm + arkada eksoz bütünlemesi. Fakat yanıda 20 liğe çekmekte fayda olacak bencede en azından 1 derece oynatabilirsem bile güzel olur.

• Kasanız nedir ?

Sistemin çok iyi arkadaşım, ben kasa soğutmanın kötü olduğunu düşünüyorum. Kasa gerçekten çok önemli bir unsur.
  • Su an evde olmadigimdan tam turunu soyleyemeyecegim fakat thermaltake in sim siyah onu full petekli kasasi eve gecince tam turunu yazabilirim veya birazdan internetten bulup link yazarim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Capt. Awesome

Kasanız nedir ?

Sistemin çok iyi arkadaşım, ben kasa soğutmanın kötü olduğunu düşünüyorum. Kasa gerçekten çok önemli bir unsur.
    HAF 912 kasam var ve kablolari arka kisimda topladim daha iyi hava akisi olmasi icin. Ust ve onde mega fan mevcut.

Asus GTX 560 Ti DCU II Top ekran kartim ve i5-2500k uzerindehttp://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-s1283w-dark-knight-intel-lga77511561366&amd-754939940am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51921 sogutucu mevcut.

Masa ustunde

Ekran karti: 48

islemci: 48

Oyunda

Starcraft II, Diablo III beta

Ekran karti 65-70

islemci 55-60

Ekran kartindan cikan fanin gurultusude cabasi.

Ben bu sogutma islerine artik guvenmiyorum. Bu parcalar isiniyor ve fanlari deli gibi calisip rahatsiz ediyor.

Ancak hic kapanma olmadi.

Kapanma olayi cok sinir bozucudur diye tahmin ediyorum. Eger sicaklik degerlerinizi dusurmenin bir yolunu bulursaniz bilgilendirin lutfen.

Saygilar

• quote:

Su an evde olmadigimdan tam turunu soyleyemeyecegim fakat thermaltake in sim siyah onu full petekli kasasi eve gecince tam turunu yazabilirim veya birazdan internetten bulup link yazarim

PW nasıl ? Bu arada makinan benim makinama yakın.Kapanma sorunları sadece ısıdan olmayabilir.PW çok önemli bende Th 850watt (12A 75watt) var ..
  • Emin degilim ama galiba thermaltake element t diye geciyor kasa ismi.
  • quote:

Emin degilim ama galiba thermaltake element t diye geciyor kasa ismi.
    Power sup kaç waat ? Onu mutlaka başka bir Pw ile dene arkadaşım.Makinan sağlam ısıdan kapandığını sanmıyorum.Önceden başıma geldi Pw de çıkdı sorun.Isı ile ilgili yapmadığım şey kalmamışdı emin ol.İstersen kasamın resmini çekeyim bir gör inanamazsın.Antalya da yaşıyorum birde ben..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiLoN -- 11 Mayıs 2012; 19:22:39 >
  • 700 w PS degistirmemi gerekir? Yoksa cikarip bir temizlii yapiyim zaten kasayi duzenli temizliyorum ama PS a hic temizlik yapmamistim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiLoN

Power sup kaç waat ? Onu mutlaka başka bir Pw ile dene arkadaşım.Makinan sağlam ısıdan kapandığını sanmıyorum.Önceden başıma geldi Pw de çıkdı sorun.Isı ile ilgili yapmadığım şey kalmamışdı emin ol.İstersen kasamın resmini çekeyim bir gör inanamazsın.Antalya da yaşıyorum birde ben..

Alıntıları Göster
    ben betayı oynarken ekran kartım 82 de stabil çalışıyordu.. fan seside gayet normal hızda ve ses olarakta normaldi...

full sürümünde bakalım optimimizasyon daha iyise aynı şekilde çalışır yoksa dahada ısınabilir çünkü betası bu halde çalıştıysa fullde dahada ısınabilir. ekran kartım bu arada EVGA GTX 480 SC

• Bu arada yanlis bir anlasilma oldu galiba kapanan PC degil oynadigim oyun kapaniyor windowsa donuyor
  • quote:

700 w PS degistirmemi gerekir? Yoksa cikarip bir temizlii yapiyim zaten kasayi duzenli temizliyorum ama PS a hic temizlik yapmamistim.
    Evet Pc kapanıyor sandım ben..Ozaman şöyle.Eski driver yükle derim.En güncel driver kurma.Ekran kartın fazla ısınıyor olabilir diyeceğim ama bu oyunun kapanmasına yol açmaya bilir.Sadece diablo damı kapanıyor yoksa tüm oyunlarda mı _

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DiLoN -- 11 Mayıs 2012; 19:33:57 >
  • 5-6 ay once yaptim tum sistemi peki denemem gereken PS daha yuksekmi olmali? Yoksa Bendemi PS da teknik bir sorunmu vardir?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.