Şimdi Ara

Diamond Oyuncudan Her Rol İçin Tavsiyeler [Çeviri]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
13
Favori
3.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2. çeviri konumla karşınızdayım. Hep kendi tavsiye konumu açmak istemiştim ama malumunuz Westte preseasonda ıkına ıkına Gold IV'e çıkabilmiş biriyim. Yani öyle tavsiye verebilecek bir konumda değilm. (Aslında veririm vermesine de güzel bir tavsiye olur mu ya da ciddiye alınır mıyım emin değilim )Bu yüzden sanırım redditte gözüme çarpan yararlı konuları çeviriyorum. (Kaliteli bir konu olur umarım çünkü forumun kalite düzeyi azıcık yerlerde son gördüğüm kadarıyla)

Her neyse efendim başlamadan önce eski konumu da şuraya koyayım belki işinize yarar (uplarsınız falan başka insanlar da yararlanır) "Mental Olarak Güçlü Olmayan İnsanların Yapmadığı 10 Şey,Derecenizi Yükseltmek" Bu çizgiden sonra sadece parantez içi konuşmalar bana aittir umarım işinize yarar. Ha unutmadan bu da orjinal konunun linki.

Not : Yazarken farkettim gayet uzun bir konu oluyor. En azından işinize yarayacak kısımları okumanızı şiddetle öneriyorum çünkü gerçekten güzel tavsiyeler var.

-----------------------

Merhaba

Diamond seviyesinde bir oyuncu olarak genellikle insanlardan düşük elolarda neleri yanlış yaptığı hakkında sorular alıyorum. Ben de sizin oyununuzu geliştirebilecek ufak öneriler içeren bir liste hazırladım. Çoğu tavsiye bildiğiniz şeyler olabilir fakat umuyorum ki daha düşük seviyelerdeki oyunculara yardımcı olacaklardır.

Genel Tavsiyeler

- Minionlar op, özellikle de oyunun erken safhalarında. Eğer rakibiniz minion avantajına sahipsa neredeyse hiç dürtmeye ya da savaşa girmeye çalışmayın çünkü ya kaybedersiniz ya da aşırı derecede hasar alarak kaçmak zorunda kalırsınız.
    - Ne zaman rakibinize oto ataklarla yaparsanız minion aggrosunu üzerinize çekersiniz. Trade'lere girerken bunu unutmayın. Ama çoğu spell minion aggrosunu tetiklemeyecektir yani trade'e girerken spell kullanmak sizin yararınıza olur.
    - Çalılara girmek minion aggrosunu kaldıracaktır. Eğer çalıda ward varsa minionlar malesef ki sizi bırakmayacaktır. Bu da çalıda ward olup olmadığını anlamanın güzel bir yoludur aslında.
    - Jungler'ın nerde olduğunu bilmediğiniz ve 1vs2 yapamayacağınız durumlarda çok fazla agresif olmamaya çalışın.
    - Base'e dönmeden önce her zaman lane'inizi ittirmeye çalışın. Bu şekilde geri döndüğünüzde daha az xp kaybedersiniz ve rakibiniz daha az kazanır.
    - Çok sık base'e dönerek değerli zamanınızı harcamayın. Genellikle insanları pek de ihtiyaçları olmadıkları zaman base'e giderken görüyorum. Sadece cana ya da itema ihtiyacınız olduğunda dönmeye çalışın.
    - Shopta olabildiğince az vakit geçirin ve olabildiğince hızlı çıkın. Yürürken belli bir yere kadar item alabileceğinizi unutmayın ve bunu değerlendirin. (Faker bi oyununda erkenden boots çıkıp rivenla hiç bir cs kaçırmadan base'e gidip gelebiliyordu midde bu şekilde.)
    - Rakibinizin itemlarına dikkat edin. Eğer topta/midde red elixirle bir riven gördüyseniz earlyde savaşmaya çalışmayın. Eğer çok saçma bir hata yapmazsa büyük ihtimalle sizi alacaktır ya da base'e gitmeye zorlayacaktır.
    - Levelleri takip edin. Eğer siz 1 levelken ve rakibiniz sizden önce 2 levele ulaşıyorsa bazı durumlarda bu ciddi sorunlar oluşturabilir. Aynı şekilde rakibinizin sizden önce 6 olması çoğu durumda aleyhinize sonuçlanacaktır.
    - Eğer lane'inizi kaybediyorsanız en azından xp alabileceğiniz bir uzaklıkta durun ve 1vs1 savaşlardan kaçının. Junglerınızdan yardım isteyin ve onların junglerına karşı dikkatli olun.
    - Her championun güçlü ve zayıf noktalarını bilin. Özellikle kendi oynadıklarınızın. Örneğin Lee Sin oynuyorsanız erken safhalarda gerçekten avantajınız var demektir öyleyse bunu yararınıza kullanın. Eğer tristana oynuyorsanız erkenden "playz" yapmanıza gerek yok sakin takılın ve farm yapın.
    - Takımınız gerideyken fight çıkarmak için zorlamayın kendinizi. Bunun yerine hata yapmalarını bekleyip bundan faydalanın. (Low eloda çoğu insan hata yapar o kadar da beklemenize gerek kalmayacaktır büyük ihtimalle)
    - Dragon/kule hatta kill vermek bile normal durumlardır. Düzgün bir pozisyonunuz olmadan bu gibi objektifleri korumaya çalışmayın. Takımın sadece 1 kule alması 2 kişinin ölüp toplamda 2 kule ve bir dragon kaybetmekten iyidir. Eğer pozisyon alamıyor ya da yetersiz kişiyseniz savunma hattını biraz daha geri çekin sadece.
    - Jungler'ınızı çağırın ve flash ignite gibi spelleri kullanıp kullanmadığı nereye ward attığı gibi ufak ama gank atarken çok işe yarayacak şeyleri söylemekten çekinmeyin.
    - Item alırken akıllı olun. Direk tier 2 boot çıkmak size çoğu zaman bir şey kazandırmayacaktır. O yüzden paranızı daha verimli harcayın. Hatta biriktirmeniz gerekiyorsa sadece sustain sağlamak için 2-3 pot alıp çıkın.
    - Her zaman lane'inizi kazanmak zorunda değilsiniz. Sorun değil sadece farkı fazla açmamaya ve dikkatli oynamaya özen gösterin. Comeback yapmak için kendinizi kastırmayın.
    - Level atladığınızda skillinizi uplamak için ctrl + kısayolunu kullanın. Fight sırasında işinize yarayacak bir avantaj sağlayabilir size.

Jungle

- Bufflarınızı olabildince çabuk alın. Bekletmeniz demek karşı takıma bufflarınızı çalmak için avantaj vermek demektir.
    - Buffların tekrar çıkma süreleri Red Blue/Dragon/Nashor sırasıyla 5/6/7 dakikadır. (Red ve blueyu aldıktan sonra chate çıkacağı süreyi yazmak işinize yarar. Hani direk our red falan da yazabilirsiniz ama sonra onu bulup 5 dakika eklemeniz zor olur. Aldığınız zaman 714ob yazarsanız z'ye basıp buffınızın çıkacağı süreyi öğrenmek kolay olur )
    - Bi objektifi güvenli bir şekilde almanız gerektiğinde bir skille beraber smite atmaya çalışın. ( Mesela kha'zixin q'su 11 olduktan sonra dragona nerden baksanız 500 vuruyor çünkü ben 11de açıyorum q'yu animasyonun ortalarında smite atarsanız 700küsür+500 vuruyor yani 1.2k damage lönk diye vuruyor. Drake falan alırken işinize yarar)
    - Eğer başarılı bir gank atarsanız hemen ayrılmayıp lane'i pushlayın ki lanerınız base dönüp geldiğinde az xp kaybetsin ve rakip de olabildiğince kaçırsın.
    - Eğer bi lane'i tutmanız gerekiyorsa ya öldüresiye ittirin ya da dondurun. Eğer lane zaten ittirmiyorsa (yani creep avantajı sizde ve olması gerekenden hızlı gidiyorsa lane) her zaman dondurmayı seçin.
    - Gerçekten CC olmayan bir lane'e ya da kaçış skilli çok rahat olan lane'lere gitmeyin. Tabi eğer çok aptal bir şekilde kaçış skillini kullanmadıysa ( Örneğin zed'in w attığını gördünüz o zaman gank atabilirsiniz )
    - Zaten yenen lane'lere çok fazla gitmeyin. Eğer oyuncu o lane'i kazanıyorsa zaten kazanıyordur. Bu noktada daha çok kaybeden lane'lere odaklanmaya çalışın. 2 kill ve biraz farmda olan lane'ler hala kurtarılabilir ama daha ötesi 3v2 kaybetmenize yol açabilir. Hesaplamalarınızı iyi yapıp öyle gidin ve o kadar kötü kaybediyorlarsa en azından gank atarken karşı junglerın gelmeyeceğinden emin olun.
    - Oyunun başında double buff'u kaptırmamaya çalışın. Bu hem sizin açınızdan kötü bir şeydir hem de karşı takım oyuncusuna büyük avantaj sağlar.
    - Eğer takımnız gerideyse counter jungle yapmaya çalışmayın. Eğer karşı rakiplerin hepsini göremiyorsanız tek bir wardla ve yanlış zamanlamayla olduğunuzdan çok daha geriye düşersiniz.
    - Karşı junglerın hareketlerini tahmin etmeye ve countergank atmaya çalışın. Bu genelde göründüğünden daha basittir. Düz mantıkla sizin hangi lane'iniz normal durumların çok daha ilerisinde riskler alıp saçma hareketler yapıyorsa büyük ihtimalle yakında oraya bir gank gelecektir. Çalıda bekleyip rakibinizi şaşırtmaya çalışın.
    - Eğer ultisi güçlü bir jungler oynuyorsanız (amumu vi nocturne) olabildiğince hızlı gank atıp kill çıkarmaya çalışın.
    - Junglerlar genel olarak oyunun 2. supportlarıdır. Yani ward alıp takımınıza yardımcı olmaya çalışın ( gerçekten 2 tane ward sizi çok geriye götürmez hatta kritik noktalardaki wardlar size çok fazla avantaj sağlar ki artık deward olayı kolay kolay da yapılamıyor. En kötü ihtimalle bufflara atacağınız 3 dakikalık wardlar sizin buff çalmanızı sağlar )
    - Eğer buffları veriyorsanız canı azaldığında s ye basın ki oto atack yapmayasınız.
    - Eğer lanerınız lanede değilse ve minionlar kuleye ölüyorsa gidip alın onları. Her halükarda jungle kamplarından daha fazla xp ve gold vereceklerdir. Ayrıca jungle campları kaçmıyor.
    - Büyük bir wave varken lanede oraya gank atmayın bırakın adam olabildiğince faydalansın. Kill çıkaramazsanız adamın zararına olacaktır attığınız gank.
    - Hiç bir şey yapmasanız bile lane'e gidip bi great lensle temizlik yapmak veya kendinizi göstermek karşıdaki oyunculara daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatacaklardır. Bu şekilde lanerlarınız daha rahat ederler.

- Neyin neye karşı oynanabileceğini bilin. (Şu anki durumda shyvana renekton mundo nasus üzerine dönüyor neredeyse top hangisinin hangisinin karşısına gidebileceğini öğrenin)
    - Oyuna girdiğinizde renektonun karşısına shyvana al derlerse mesela ve siz de shyvanaya aşina değilseniz almayın. Daha tecrübeli olduğunuz bi champion almanız hem sizi rahat ettirecektir hem de lane'inizi kazanma şansınızı artıracaktır. Unutmayın ki counter mekanizması sadece size avantaj sağlar lane'i kazandırmaz. Düzgün bir oyunla çok kötü counterlansanız bile o lane'i kazanabilirsiniz.
    - Çoğu zaman ilk gankler top lane'e yapılır. Eğer 2v2 yenemeyeceğinizi düşünüyorsanız ittirmeyin ve junglerı başka bir yerde göresiye kadar dikkatli davranın.
    - Bir lane'i dondururken çok fazla ittirmesine izin vermeyin. Yeteri kadar minion alın ve kule range'inden hemen uzakta tutmaya devam edin. Bu şekilde hem güvende olursunuz hem de rakibinizin farmını engellemiş olursunuz. Eğer aynı durum sizin için geçerliyse 2-3 csden vazgeçip towera kadar ittirin ki wave resetlesin ve bir sonrakinde ortada buluşsunlar. Böylece adamın ittirmesine fırsat tanıyabilirsiniz. Ayrıca lane'i tutmak için çok fazla can kaybetmeyin. Böyle bir durumda towerdive yapabilir ya da jungle gelerek sizi kesebilir.
    - Base'e gitmeniz gerekiyor ve ittiremiyorsanız ve sizin tarafınıza doğru ittiriyorsa base'e gidin ve olabildiğince az farm kaçırıp kulenizi güvende tutun. Zaten gidip geldiğinizde oldukça ittirilmiş olacaktır lane. Biraz daha ittirip bir top lane için en güzel pozisyona getirdikten sonra dondurun.
    - Eğer lane'inizi kaybediyorsanız sakın ve sakın damage çıkmaya devam etmeyin (riven gibi championların bu sıkıntısı var eğer kaybediyorlarsa champion defansif bir item çıkmayı kaldıramıyor ne damage vurabiliyorsunuz ne de gelecek damage'i engelleyebiliyorsunuz. O yüzden şu anda renekton gibi pickler revaşta bruiser de çıkabiliyorsunuz kaybederseniz tank itemlerı da çıkabiliyorsunuz ) Eğer rakibiniz yeterince akıllıysa damage çıkmaya devam ettiğiniz sürece sizi kesip snowball olacaktır. Belli bir süreden sonra tutamayabilirsiniz onu.
    - Eğer kill alacağınızdan emin değilseniz junglerınızı çağırmayın/suçlamayın. Bu gibi denemeler sizi sadece olduğunuzdan daha geriye götürecektir. Ölmemeye ve farm yapmaya çalışın (Yahu orası top lane zaten kimsenin umrunda değilsiniz 1v1 takılıyorsunuz arada jungler geliyor bu )
    - Eğer 5 kişi bi dragona girmek için toplandıysa ve teleportunuz yoksa kastırmayın yürümekle. Lane'i pushlayıp kuleyi almaya çalışın. Kulenizi kaybetmediğiniz sürece bu aradaki gold farkını dengede tutacaktır.

Mid

- Harras için oto atak yapmayı unutmayın. Düşük elodaki insanlar genelde sadece spell kullanıyorlar bunun yerine Spell+oto atak yapın. Zaten çoğu mid championunda harras skili ya sizin oto atak süreniz kadar sürede atılıyor ya da oto atack sıfırlıor. Böylelikle her skillden sonra oto atak yapabiliyorsunuz. Böylelikle daha fazla damage vurabilirsiniz.
    - 6. levelde bariz bir üstünlük kazanacaksanız minionları daha çabuk alın. Annie Ahri Zed Fizz gibi championlarda kill almanızı sağlayabilir. Ayrıca bu sırada rakip 5 level olduğu için karşılık verecek potansiyeli de yoktur.
    - Kill alacağınız ya da adamı base'e göndereceğiniz garanti ise roam yapın. Eğer CC'niz ve hiç bir şey yapamazsanız sadece çok fazla farm kaybedersiniz ve kazandığınız hiç bir şey olmaz.
    - Eğer rakibiniz roama gittiyse ve takip edecek kapasitede değilseniz hızlıca lane'i ittirip karşılığında kulesini almaya çalışın.
    - Wraith ve wolfları alabilecek kapasitede bir championa sahipseniz bunu avantajınıza kullanıp rakibinize üstünlük kurmaya çalışın.

Ad Carry

- Kendi minionlarınızın canlarını takip edin ve rakip onları almaya çalıştığında minion kaçırmayacağınız bir zamanda harraslayın. Bu şekilde ya farmı kaybeder ya da trade'i kaybeder.
    - Eğer level 2de rakipler çok hızlı ittiriyorsa siz de ittirmeye çalışın. Kimse erken safhalarda kule altında cs kaçırmak istemez.
    - Karşı takımdan önce 2 level olduysanız (Leona jinx gibi bir ikilide çok canlar yakabilir) bunu avantajınıza kullanın.
    - Bi kaç cs uğruna mantıklı bir trade'e girebilirsiniz. Lifestealı olmayan bir luciana duvar kenarında yakalayacağınız vayne ile aa-q-e-aa-q şeklinde hızlıca yapabileceğiniz bir kombo onu zaten oyuna başlarken aldığı ufacık potu kullanmak zorunda bırakacak ve minionlara yaklaşırken daha temkinle davranmaya zorlayacaktır.
    - Rakibinizin itemlarına dikkat edin. Sizde doran ve BF varken rakibinizde doran ve lifesteal ve bot almışsa gireceğiniz fightı kazanmanız gerekir. Akıllı davranın ve bu durumu avantajınıza kullanın.
    - Eğer sustaininiz varsa (lifesteal veya support veya her ikisi de ) ve karşı takımda yok ise küçük küçük tradelere girin. En kötü ihtimalle en az onun kadar can kaybetmeye çalışın. Zaman içinde toplayacaksınızdır. Bu tradelere devam ederek rakibinizi yıpratın.
    - Burstleyebileceğiniz bir support varsa ona odaklanmak adc'ye odaklanmaktan daha mantıklıdır (bu aralar bu seçenek sadece annie'de var sanırım. Diğer supportlart tanky oluyor çünkü)
    - Farmı sakın bırakmayın. Altı üstü 1 tower aldınız diye vazgeçmeyin. Mid-game daha yeni başlıyor.
    - Takım savaşlarında carrylere damage vermektense ölmeden olabildiğince çok damage'i en yakınınzdaki mantıklı hedefe vermek daha iyi bir seçimdir her zaman. Takımınız ne derse desin.
    - Bu her zaman tanklara dalmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Eğer yakında daha mantıklı seçimler varsa onlara yönelin ( 112095 dakika uğraşıp bir garen kesmektense 4-5 saniyede bir ahri kesebilirsiniz belki de)
    - Kite yapmayı öğrenin. pozisyon almaya çalışırken de vurun ki oynadığınız rol işe yarasın.
    - Öndeyken defansif itemlar almak iyidir. Damage'ınızda biraz düşüş yaşanabilir ancak daha uzun süre hayatta kalacaksınız ve damage konusunda da azıcık takımınıza güvenmeniz gerekiyor. Normalde ölebileceğiniz bir figttan 100-200 canla kurtulup base atıp dragon ya da kule alabilirsiniz.
    - Takımınız yeniliyorken defansif bir item çıkma gibi bir lüksünüz yok. Öyle bir şey yaptığınız anda zaten az olan damage iyice azalacaktır. Risk alıp güzel pozisyonlara girip comeback yapmanız gerekiyor.

Support

(vuuh yorulduğumu itiraf etmeliyim ancak buraya kadar non-stop geldim )

- Genellikle oyun stilinizle bot lane'i yenip yenememeniz sizin elinizde. Erken safhalarda support AD Carry'i taşır. Bunu herkes biliyor.
    - Yine erken safhalarda oto ataklarınız gerçekten can yakıcı olabiliyor. Last hite geldiklerinde ya da pozisyon dışı olduklarında onları cezalandırın ( adamları harraslicam diye kendinizi de kötü bir konuma sokmayın ama)
    - Sizin asıl amacınız laning kısmında baskınızı göstermek. Bu da aktif olarak adamları harraslamaktan pozisyon dışı olduklarında fightlara girmekten geçiyor.
    - Lane'inizi sürekli wardlı tutmaya çalışın ve wardsız dolaşmaktan kaçının. Döneceğiniz zaman ya da junglerı gördüğünüz zaman AD Carry'inize geri dönmesini işaretleyin ( ve lütfen en fazla 2 defa yapın şunu ping limitine ulaşasıya kadar yapınca inadına bekleyesim geliyor ama genelde beklemiyorum )
    - Lane'e giriş çıkışlardaki wardları temizlemek karşı takıma baskı kurar ve bu sırada junglerınızdan yardım isteyip öne geçmenizi sağlayabilir.
    - Geri dönmeniz gerektiğinde AD Carry'inize lane'i ittirmek için yardım edin. Ama adamın cslerini çalın ya da kaçırmasını sağlayın demiyorum. Sadece ittirin ve eğer relic shield gibi bir iteminiz yok ise cs almayın.
    - 1. öncelikli işiniz mid ve end gamede haritada görüntü sağlamak olmalıdır ( Her ne kadar artık bu görev herkese dağıtıldıysa da hala kimse ward almıyor lowda biliyoruz. En azından trinketlerini upgradelemelerini ve 1 ward almalarını rica edin.)
    - Damage sağlayan supportlar oynarken sizin de vurmanızı sağlayacak itemlar çıkın çıkmayın demiyorum. Ancak yine de öncelikle olarak wardlarınızı almalısınız.
    - Eğer junglerınız yapmıyorsa en azından dragon ve baronun çıkış sürelerini tutun ve takımınıza hatırlatın.
    - Skillerinizi teamfightta direk atmayın olabilecek en güzel zamana denk getirmeye çalışın ve gerekirse ofansif bir leona ulti yerine defansif bir leona ultisi kullanın ki adc'niz riven gibi manyak bir damage kaynağından kaçabilsin. Bu şekilde disengage yaparak adamların hata yapmasını bekleyip tekrar fighta girebilrsiniz.

----------

Hoh sonunda bitirdim. Umarım yararlı bir çeviri olur sizin için de. 2 defa yazıyı hızlıca taradım gözüme çarpan yazım yanlışlarını düzelttim ancak kalanlar varsa uyarırsanız düzeltirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterNerfLuffy -- 28 Ocak 2014; 19:55:06 >

• Eline koluna sağlık hocam iyi tavsiyeler.
  • bu konuyu kimse okumaz dhde
  • Ellerine sağlık okuyacağım
  • Sonuna kadar okudum. Mümkünse orijinal linki atabilir misin ?
  • tamamını okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: LLoncept

bu konuyu kimse okumaz dhde

Son kelimesine kadar okudum. Yararlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zxcv321

tamamını okudum
    Cidden yararlı konu ellerine sağlık
  • Yararlı konu ellerine sağlık.
  • Uzun zamandır en yararlı konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanogluQ

Sonuna kadar okudum. Mümkünse orijinal linki atabilir misin ?

Biraz dikkatsiz okumuşsun sanırım başlarda yazıyor ama ben yine de atayım.http://www.reddit.com/r/leagueoflegends/comments/1oui1z/

• Supportu nefessiz okudum :D Çeviride iyiymiş, bu arada bu support oyuncuları neden hiç nami hakkında konuşmuyor anlamıyorum. Oyunun en iyi supportu namidir kesinlikle.
  • Buffları aldıktan sonra süreyi yazıp Z ye basma olayını anlamadım??? Z ne işe yariyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: I_can

Buffları aldıktan sonra süreyi yazıp Z ye basma olayını anlamadım??? Z ne işe yariyor

Z chati baya eskiye kadar gösteriyor. 2.5 katı kadar büyüklüğe ulaşıyor basılı tutarken. Oyuna girince dene anlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atakan-

Supportu nefessiz okudum :D Çeviride iyiymiş, bu arada bu support oyuncuları neden hiç nami hakkında konuşmuyor anlamıyorum. Oyunun en iyi supportu namidir kesinlikle.
    Gayet yararlı , emeğe sağlık ve emeğe saygı lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: br0nice

Gayet yararlı , emeğe sağlık ve emeğe saygı lütfen.

Alıntıları Göster
    Gerçekten çok yararlı eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: BetterNerfLuffy

quote:

Orijinalden alıntı: I_can

Buffları aldıktan sonra süreyi yazıp Z ye basma olayını anlamadım??? Z ne işe yariyor

Z chati baya eskiye kadar gösteriyor. 2.5 katı kadar büyüklüğe ulaşıyor basılı tutarken. Oyuna girince dene anlarsın

Pc de degilim diye deneyemedim ama evet simdi anladım geniş pencere oldugunu.
  • yararlı
  • Emeğine sağlık . Çok teşekkür çeviri için . Çoğu oyuncu için yararlı olacağını düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: LLoncept

bu konuyu kimse okumaz dhde

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.