Şimdi Ara

Diğer slotlara farklı model ram Vengeance pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda Corsair Vengeance 2x4gb 1866mhz CL9 ram mevcut. Bu ramler toplam 4 slotu olan ram slotlarında 1 ve 3. slotlarda bağlılar. Ana kartım Asus p8z68 deluxe/gen3, işlemci i7 2660K..

Sorunum şu şuan bilgisayarımdaki ramlerimi hiçbir yerde bulamıyorum. Vengeance cl9 pro var ancak pro olmayan düz versiyonu yok.. Ben birebir aynısı olsun diye uğraştım ancak başka çarem kalmadı..

-Corsair Vengeance PRO 1866mhz ramleri 2. ve 4. slotlara taksam bir sorun olur mu? (Aynı farklı, aynı aileden ama farklı model ram)
    - 2. ve 4. slotlardan birine 4 gblık ramler takmak yerine sadece tek bir 8 gb 1866mhz Vengeance PRO taksam sorun olur mu? Yani 2 slotlarda 4 gb ramler varken diğer slotlara 8 gb ram (1x8 veya 2x8) takmam problem oluşturur mu? (Özellikle modele istinaden)

Vengeance prosuz versiyon 1866 mhzde bulamadım bu sebeple Vengeance pro 1866 almayı düşünmekteyim. Yardımcı olursanız sevinirim, Teşekkürler..

• hocam benim 2.slotta vengeance lp 4gb 4.slotta kingston beast 4gb var bir sıkıntı yapmadılar. Sadece hızlarını ve cl değerini aynı tutarsanız bir problem oluşturacağını sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Z3R0]

hocam benim 2.slotta vengeance lp 4gb 4.slotta kingston beast 4gb var bir sıkıntı yapmadılar. Sadece hızlarını ve cl değerini aynı tutarsanız bir problem oluşturacağını sanmıyorum

cl değeri nedir? tam bilmiyorumda

peki vegeance 2x4 gb 1866mhz cl9 ramim var..
    bunları 2x4 veya 1x8 vegeance pro 1866 mhz cl9 ile birlikte çalıştırsam uyumlu çalışırlar mı? Bu 2 model birlikte çalışsa?
    (sadece 1 tane veya 2 tane 8 gb lık ram takmak sorun olur mu 4gb ramlerin yanına (4gb, 8gb, 4gb, (8gb yada boş) şeklinde) ? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlygokhan -- 12 Eylül 2015; 11:07:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlygokhan

quote:

Orijinalden alıntı: [Z3R0]

hocam benim 2.slotta vengeance lp 4gb 4.slotta kingston beast 4gb var bir sıkıntı yapmadılar. Sadece hızlarını ve cl değerini aynı tutarsanız bir problem oluşturacağını sanmıyorum

cl değeri nedir? tam bilmiyorumda

peki vegeance 2x4 gb 1866mhz cl9 ramim var..
    bunları 2x4 veya 1x8 vegeance pro 1866 mhz cl9 ile birlikte çalıştırsam uyumlu çalışırlar mı? Bu 2 model birlikte çalışsa?
    (sadece 1 tane veya 2 tane 8 gb lık ram takmak sorun olur mu 4gb ramlerin yanına (4gb, 8gb, 4gb, (8gb yada boş) şeklinde) ? )

GB değerinin fark edeceğini sanmam.

CL değeri sizde diyorsunuz 1866Mhz CL9 diğer aldığınız ramlerde 1866Mhz CL9 olmalı diyorum bende yani aynı olmalılar marka, GB fark edebilir bir sıkıntı oluşturacağını zannetmiyorum fakat bazı anakartlar seçebiliyor böyle şeyleri kısaca vatandan alınız bir 8GB 1866MHz CL9 ram çalışmaz ise iade ediniz.

Hatta bundan önce 1600Mhz corsair ve 1333 Mhz G.Skill kullandım bir sıkıntı olmadı fakat ikiside CL9 idi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.