Şimdi Ara

Digitürk çanak 30W dönük old halde Eutelsat 7E çekiyordu fakat artık onu cekemiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Digitürk çanağı Satellite Finder (sesli buzzer cihaz) ile ayarladığım halde hiçbir kanal göstermiyor, sorun nerdedir?

Uzun soru:

Kardeşim Digitürk 'ün DCR HM-9504HD alıcı cihazı ile yıllardır Digitürk'ün kanallarını seyrediyor. Bu cihazın kurulumda Eutelsat ve Turksat olmak üzere 2 seçenek çıkıyor. Çanak, Digitürk elemanlarının kurduğu konumda ve o konumu pusula ile ölçtüğümde yaklaşık 30 derece batı / 30W gibi bir konumda. Fakat kurulum menüsündeki Eutelsat için 7 derece batı / 7E yazıyor ve işin ilginci o seçenekle kurulum yapınca 70-100 adet kanal bulup seyredebiliyorduk! Öncelikle bu acayipliğin sebebi nedir? Daha da ötesi, birgün çanağı 7E'ye cevirdim, yani kurulum menüsündeki seçenekle gerçek konum aynı olsun diye fakat öyle yaptığımda hiçbi kanal bulamadı! Çanak konum ayarını ses çıkaran dB ibresi olan buzzer ile yapıyorum. Neyse sonra çanağı yine 30W'ye getirip kanalları seyretmeye devam ettik. Canak aynı konumda (30W) ayarlıyken kardeşim TLC isimli bi kanalın yaklaşık 1 senedir göstermediğini söylüyordu. Yani TV8, Fox, vs tüm kanaları cekiyor, TLC'yi cekmiyordu. Şans bu ya, kardeşim en cok TLC kanalı seyretmeyi istiyormuş. (Not: Ben 10+ yıldır uydu veya başka şekilde TV seyretmiyorum, bu işle kardeşim için uğraşıyorum) Acayiplikler devam ediyor: LNB var ya, onu dikeyden yataya doğru cevirince dahi sinyal cekiyor , 45 derece döndürsem bile kanalları cekiyordu (TLC kanalı hariç) bu da bir mantıksızlık değil mi cunku LNB dikey dursa da cekiyor, 45 derece dönse de. Bu arada LNB 1-2 sene evvel sorun yaptığı için, benim 10 sene önce aldığım RT/inverto.tv marka sıfır single Long Neck 40mm LNB'yi takmıştım. Long neck dediği uzun boyun, canak parçasına bağlandığı kısım yaklaşık 5cm kadar ve bu da bağlantıda ileri geri oynama aralığı demek. Bağlantı parçası 2,5cm kadar yani LNB 'yi ileri geri 2.5 cm kadar oynatabiliyorum ve bunun sinyal kalitesine nekadar etki ettiğini, neden öyle uzun boyun yaptıklarını da bilmiyorum, LNB üstünde bir açıklama yok, boyunda bir şekil "buraya monte edin" gibisinden bir işaret de yok; kafanızın keyfine göre koyabilirsiniz demek istiyor olabilirler mi? Son aylarda hava bulutlanınca sinyal gidiyordu, ancak sonra geliyordu. Son birkaç gündür iyice gitmeye başladı. O yüzden canağı yeniden ayarlamaya karar verdim. Ancak sonra bir daha hiç sinyal yakalayamadım. Kanal kurulumunda 0 kanal buluyor. Bu arada Digitürk alıcı cihazda LNB tipi kısmında 10'a yakın seçenek var fakat LNB 'nin tipi nedir onu bilmiyorum dolayısıyla seçemiyorum.

Tüm bu sorunlar için Digi'nin müşteri hizmetlerini aradığımızda Makina çıkıyor, ilgilenen insan çıkmıyor, insan çıksa o da bu konuları bilmiyor. O yüzden buraya konu açayım dedim. Belki canak bozuktur, güneşten eğilmiştir. Canagı bir elimle üstten digeriyle alttan tutup, canak ortasındaki baglantı noktasını pivot olarak kullanıp, ellerimle hafifce geriye cekip esnetince buzzer'ın sesi ve dB seviyesi artıyor. Bu artış yanlış artış olabilir mi, yani sadece ses ve dB artıyor ama gerçekte sinyal kalitesinde artış olmayan? Bugün hava yağışlıydı, yağış sonrası buzzer her konumda ötmeye başladı. RT / inverto.tv marka LNBnin altı ıslaktı, ondan mı acaba diyerek onu çıkarıp eski LNB'yi taktım, buzzer sesi daha normale döndü. Ancak yine hiçbir kanalı cekmiyor.

Çatıya cıktığımda diger evlerin canaklarına baktığımda coğunun doğuya doğru, 42E Turksat olabilir, dönük olduğunu az sayıda bazı canakların bizim 30W gibi batıya dönük olduğunu görüyorum. Batıya 30W kadar dönük bu çanaklar hangi uyduya bakıyor olabilir, uydunun adı nedir. O uydu her ne ise, Digitürk'ün cihazında o uydu neden çıkmıyor? Alıcı cihazı Internete bağlayıp yeni yazılım arattırdım, yani belki o bilinmeyen uydu menüde cıkar diye, aradı aradı yeni yazılım bulamadı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullandığınız pusula bozuk galiba, Digitürk Eutelsat 7 derece doğudadır, 30w de Hispasat uydusu var ve her yerde çekmez . Sıfır lnb alıp takın ve digitürk kanalı açık bir şekilde satfinder olmadan sinyal bulmaya çalışın. Satfinder in bulduğu büyük ihtimal 4.9 veya 9 derecedeki uydulardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulusalonur kullanıcısına yanıt
    Pusula bozuk olma ihtimali dusuk cunku 2 farklı pusula aynı yönü gösteriyor + kardeşimin iPhone 'undaki pusula uygulaması da pusulalarla aynı yönü gösteriyor, az önce denedik. Tabi ki yine de hata payı olabilir.

Digitürk alıcısındaki sinyal şiddeti ekranını buldum, yarın onunla bir deneyeceğim.

Fakat kardeşim bu Digi olayından da sıkılmış gibi görünüyor. Az önce dedi ki "National Graphic vardı, onu paketten çıkardılar. Belgesel paketine almışlar. Şu anda 42 TL ödüyorum NG yok" diyerek Digi aboneliğini sonlandırmayı düşündüğünü de söyledi!

Bu durumda canağı ücretsiz yayın yapan bir uyduya ayarlayıp benim eski Next marka alıcıya bağlayıp oradan ücretsiz yerel kanal seyretme ihtimalini düşünmeye başladık. Ücretsiz yayın yapan uydu var mı Tüm uydular abonelik sistemiyle mi calışıyor onu da bilmiyorum bu arada :)
  • Türksat normal kanallar ücretsiz.

• 30w cok dramatik şekilde farklı yon ve yükseklikte ben gelen s8nyalden cikan kanallara bakarım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.