Şimdi Ara

Dİgitürk DT5103 HD IQ CIHAZ INCELEME (SS li -VİDEOLU) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
527
Cevap
1
Favori
46.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihaz güncelleme ile daha stabil hale geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

Cihaz güncelleme ile daha stabil hale geldi

Evet ses barımızın sağa geçmesi büyük bir stabilite kazandırdı kutumuza :) hocam bence Digiturk kutu üretici firmaları sıkıştırıyor belli aralıklarla yazılımınızı güncelleyin diye. Üreticiler de sunny'nin yaptığı gibi Ufacık bir değişiklik yapıp yeni yazılım diye yutturuyorlar bize. Bize de placebo etkisini yaşamak kalıyor :) firmanın son iki güncellemesinde hiçbir şey değişmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: erolalper

quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

Cihaz güncelleme ile daha stabil hale geldi

Evet ses barımızın sağa geçmesi büyük bir stabilite kazandırdı kutumuza :) hocam bence Digiturk kutu üretici firmaları sıkıştırıyor belli aralıklarla yazılımınızı güncelleyin diye. Üreticiler de sunny'nin yaptığı gibi Ufacık bir değişiklik yapıp yeni yazılım diye yutturuyorlar bize. Bize de placebo etkisini yaşamak kalıyor :) firmanın son iki güncellemesinde hiçbir şey değişmedi.

Yoo kanal geçişleri ve netliği daha iyi oldu.Portal daha hızlı çalışır hale geldi

• Digiturk bayisindeydim bugün bu kutudan verdiler ordaki kutuyu veren kişiyle biraz konuştum humax bundan daha iyidir dedi görüntü kalitesi olarak. Kutuyu daha bağlamadım bağlantıyı yaptıktan sonra adam doğru mu diyor yalan mı ortaya çıkmış olur buraya tekrar yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: batu25

Digiturk bayisindeydim bugün bu kutudan verdiler ordaki kutuyu veren kişiyle biraz konuştum humax bundan daha iyidir dedi görüntü kalitesi olarak. Kutuyu daha bağlamadım bağlantıyı yaptıktan sonra adam doğru mu diyor yalan mı ortaya çıkmış olur buraya tekrar yazarım.

Hocam bu cihazdan önce DT 9102 kullanıyordun Vestel'in cihazı ve onda görüntü daha iyiydi sanki TRT HD için söylüyorum DT 9102'nin görüntü kalitesi sanki daha iyi gibiydi dolayısıyla Humax'ın görüntü kalitesi daha iyidir kullandığımız cihazdan diye düşünüyorum bende gelgelelim kötü mü görüntü asla değil gayet tatminkar.

• sahbaz061 S kullanıcısına yanıt
    Kutuyu bağladım ama biraz hayal kırıklığı yaşadım. Bu konuda görüntü kalitesi çok iyi diye övülen kutu bu olamaz eski kutum olan humax 9504hd kesinlikle bundan daha iyi gösteriyordu. Humax kullanırken tv nin netlik ayarı en sondaydı kalitesiz görüntüde tüm kusurları ortaya çıkaran aktif kontrol de açıktı fakat mükemmel bir görüntü elde ediyordum. Bu kutuyu ilk bağlayınca şok oldum o ayarlarda bu kutu çok kötü sonuç verdi ve sd yayınlarda ekrandaki görüntünün kenarları tırtık tırtık görünüyor. Biraz tv ayarlarıyla oynadım aktif kontrolü kapadım ve netliği 7 ye düşürdüm görüntü biraz kendine geldi ama kesinlikle humax çok daha kaliteliydi. Bu kutuda 1080p var deniyor yalnız sadece yazılı olarak var ben bir marifetini görmedim. Humax ı ve bunu denemiş birisi olarak kesinlikle humax mükemmel buna göre. Bayideki adam doğruyu söylemiş gerçekten ama denemiş oldum en azından ve konuda yazılıp çizilen şeylerin pek de objektif şeyler olmadığını gördüm.

• batu25 kullanıcısına yanıt
    Hocam menüden güncelleme kontrolü yapın. Son Versiyon 2.18. Ben de ilk gün hayal kırıklığı yaşamıştım. İlk güncelleme ile görüntü süper oldu.

Hocam bende fark ettim görüntü kalitesi DT 9102'ye göre daha kötü geldi bana ama öyle rezalette diyemem hakkını yemeyeyim Humax hiç kullanmadım bir kıyas yapamayacağım ama görüntü kalitesi nispeten kötü fakat iğrenç kötü diyemeyeceğim kendi adıma fakat değiştirme imkanınız varsa Humax ile değiştirin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yalnizca

Hocam menüden güncelleme kontrolü yapın. Son Versiyon 2.18. Ben de ilk gün hayal kırıklığı yaşamıştım. İlk güncelleme ile görüntü süper oldu.

Şimdi baktım ama firmware sürümü 2.18 yazıyor cihaz güncel yazılımla çıkmış kutudan ama bu hali iyi ise gerçekten humax daha iyi bundan.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahbaz061

Hocam bende fark ettim görüntü kalitesi DT 9102'ye göre daha kötü geldi bana ama öyle rezalette diyemem hakkını yemeyeyim Humax hiç kullanmadım bir kıyas yapamayacağım ama görüntü kalitesi nispeten kötü fakat iğrenç kötü diyemeyeceğim kendi adıma fakat değiştirme imkanınız varsa Humax ile değiştirin derim.

Vestelin görüntü kalitesi ile humax ınkine yakın diyorlardı ama humax daha iyi deniliyordu siz de vestel 5103ten daha iyiydi diyorsunuz yani humax a göre gerçekten kötü kalitede görüntü. Şunu da söylim humax ın 720p si 5103 ün 1080p sinden daha kaliteli. 5103 te 720p de tam fiyasko.

• İki kutu arasındaki fark.

Humax 9504HD
     Dİgitürk DT5103 HD IQ CIHAZ INCELEME (SS li -VİDEOLU)

Sunny 5103HD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 26 Ekim 2014; 12:59:51 >

• quote:

Kutuyu bağladım ama biraz hayal kırıklığı yaşadım. Bu konuda görüntü kalitesi çok iyi diye övülen kutu bu olamaz eski kutum olan humax 9504hd kesinlikle bundan daha iyi gösteriyordu. Humax kullanırken tv nin netlik ayarı en sondaydı kalitesiz görüntüde tüm kusurları ortaya çıkaran aktif kontrol de açıktı fakat mükemmel bir görüntü elde ediyordum. Bu kutuyu ilk bağlayınca şok oldum o ayarlarda bu kutu çok kötü sonuç verdi ve sd yayınlarda ekrandaki görüntünün kenarları tırtık tırtık görünüyor. Biraz tv ayarlarıyla oynadım aktif kontrolü kapadım ve netliği 7 ye düşürdüm görüntü biraz kendine geldi ama kesinlikle humax çok daha kaliteliydi. Bu kutuda 1080p var deniyor yalnız sadece yazılı olarak var ben bir marifetini görmedim. Humax ı ve bunu denemiş birisi olarak kesinlikle humax mükemmel buna göre. Bayideki adam doğruyu söylemiş gerçekten ama denemiş oldum en azından ve konuda yazılıp çizilen şeylerin pek de objektif şeyler olmadığını gördüm.

Ben bütün cihazları denedim test ettim .En iyi sunny gösterdi.Humaxla arasında çok aşırı fark yoktu ama.

• lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Şöyle söylim sunny de görüntü olması gerekenden fazla keskin tv nin keskinlik ayarları da full olunca hd görüntülerde karıncalanma oluyor ve logolarda da yüklediğim fotoğraftaki gibi tırtık tırtık bir görüntü oluyor bu insanların yüz hatlarında da oluyor ama humax biraz daha soft görüntü veriyor keskinlik ayarları da full olunca mükemmel görüntü veriyordu e2 nin logosunda belli oluyor daha soft görüntü verdiği. Ben tercihimi humax tan yana kullanırım iki kutu da şuan elimde aynı zamanda test edebildiğim için bunu söylüyorum. Sunny nin tek artısı bana göre hızı geri kalan her şeyde humax daha önde.

Ama sunny yi kullanmaya devam edicem çünkü diğer mod çok iyi çalışıyor. Humax ın diğer mod kısmı sorunluydu.

• quote:

Şöyle söylim sunny de görüntü olması gerekenden fazla keskin tv nin keskinlik ayarları da full olunca hd görüntülerde karıncalanma oluyor ve logolarda da yüklediğim fotoğraftaki gibi tırtık tırtık bir görüntü oluyor bu insanların yüz hatlarında da oluyor ama humax biraz daha soft görüntü veriyor keskinlik ayarları da full olunca mükemmel görüntü veriyordu e2 nin logosunda belli oluyor daha soft görüntü verdiği. Ben tercihimi humax tan yana kullanırım iki kutu da şuan elimde aynı zamanda test edebildiğim için bunu söylüyorum. Sunny nin tek artısı bana göre hızı geri kalan her şeyde humax daha önde.

Ama sunny yi kullanmaya devam edicem çünkü diğer mod çok iyi çalışıyor. Humax ın diğer mod kısmı sorunluydu.

İki iyilik bir arada olmuyor maalesef.Keskinlik ayarını koşarak sorun bi nebze düzeltebilir.Daha önce LG kullanan bir arkadaştan ayni sorundan muzdaripti.. Sizin TV ne marka??

• lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Şimdi aktif kontrolü kapattım parazit azaltma humax kullanırken kapalıydı onu da minimum yaptım netlik ayarını düşürmedim en sonda yine daha iyi görüntü elde ettim ama aktif kontrolü kapatmak da pek istemiyorum renkleri filan etkiliyor onun kapalı olması. Philips.

• Hocam diğer modu nasıl kullanıyorsunuz sunny'de. Servis bana olamayacağını belirtti.

• erolalper E kullanıcısına yanıt
    Digitürk ana bayisinden aldım cihazı kartımı götürmüştüm orda eşletirirken cihaz bilgisinde ilk bağladıklarında diğer mod durumu devredışı yazıyordu sonra genel merkezle görüştüler diğer mod durumu aktif hd oldu kartı eşleştirdi sinyal gönderdiler kanalları yükleyip verdiler. Benden önce bir kutuya daha aynı işlemi yaptılar. O bayi sanırım tüm cihazları diğer mod u aktif edip veriyor.

• quote:

Digitürk ana bayisinden aldım cihazı kartımı götürmüştüm orda eşletirirken cihaz bilgisinde ilk bağladıklarında diğer mod durumu devredışı yazıyordu sonra genel merkezle görüştüler diğer mod durumu aktif hd oldu kartı eşleştirdi sinyal gönderdiler kanalları yükleyip verdiler. Benden önce bir kutuya daha aynı işlemi yaptılar. O bayi sanırım tüm cihazları diğer mod u aktif edip veriyor.

Diğer mod nedir?

Yani siz şu anda sallıyorum turksattaki bir yerel kanalı mod tuşuna bastıktan sonra izleyebiliyorsunuz dimi.

• erolalper E kullanıcısına yanıt
    Evet mesela power tv yok digitürk te ben diğer mod dan izleyebiliyorum fotoğrafı da yeni çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batu25 -- 26 Ekim 2014; 15:58:06 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.