Şimdi Ara

Digitürk Eutelsat’tan Türksat’a taşınıyor.! (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.002
Cevap
13
Favori
157.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Komşunuz problem yaşamaz onda zaten plus kutusu yoksa herhangi bir lnb ile calışır anten Türksat'a ayarlandıysa.

Ben mdu2 lnb takdım ve problemsiz kullanıyorum cihazımı Türksat'a, yani sizin cihazınız aslında hiç değişmesine gerek yok, öyle kac plus 4k kutuları aldılar müşterilerin ellerinden bilip bilmeden artık.

Ve yeni 4k cihazın yada herhangi bir cihazın piyasaya cıkacağını sanmiyorum. Bazi müşterilere öyle söylenmiş yeni 4k cihaz vs geleçeğini bunu çok beklersiniz yani.

Zaten digiturk binlerce müşteri kaybına yol açdı millet aylardır yayın alamıyor, sosyal medya hele ki Twitter şikayetlerle dolu, bu nedenle büyük zarar görür bu aptal kurulum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timur7688 -- 15 Kasım 2022; 13:53:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mummie61 M kullanıcısına yanıt

Sanırım TRT kanallar da gitmişdir. E18-4 hatası mı gösteriyor Eutelsat'a?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timur7688 -- 15 Kasım 2022; 14:4:13 >
  • Turksat kurulumunu yaptım. En bariz fark Turksat görüntüsü "sd" yayın gibi çok kötü.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Timur7688 T kullanıcısına yanıt
    Beın insallah gitsin güzelim platformu kuşa çevirdiler devamlı kanal eksiltiler ıptv öne sürdüler sky italya sky almanya sky ingiltere polsat niye ıptv şikayet etmiyor devamlı yeni kanallar eklyorlar dolby stereo ve çok iyi görüntüyle yayın yapıyor bu saydığım paketler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Almanyanin nersinden ve Kaclik Anten ile Atv Türkiye cekiyor?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cosy38 C kullanıcısına yanıt

Augsburg 80 lik anten ve şimdiye kadar Eutelsat üzeri tüm Kanalları problemsiz şekilde seyrediyordum.

Ümidim bu tüm Eutelsat kanalları yeni türksat 5b ye taşınması. Ozmn artık herhalde almanyanin herhangi şehrinden olursa olsun tüm kanalları trt4k dahil seyrederiz.

Bu ATV Türkiye herhalde yokdu sanırım türksat'a dimi? Almanyada henüz kullanmamışdım türksat ve mesela FB TV HD eklendi daha yeni yani eğer öyleyse devamı gelir.

• nevrans kullanıcısına yanıt

Yok abi HD kanallar güzel ben Eutelsat ile fark görmedim.

Ama daha çok eksik HD kanallar var

Atv Türkiye suan sende varmi ?

• EVET bir kac kolay kurulumdan sonra çıkmışdı bende. Aşağı yukarı bir haftadır mevcut bende ATV Türkiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timur7688 -- 15 Kasım 2022; 17:26:30 >
    Frekansi verebilirmisin sana zahmet olmazsa?

• Cosy38 C kullanıcısına yanıt

Frekansı bilmiyorum ve göremiyorum 4k cihazda öyle seçenek yok

12053H27500

• Ve An itibarı ile Eutelsat sinyali ve yayınlar gitti

• Digitürk Eutelsat’tan Türksat’a taşınıyor.!

• dasarum D kullanıcısına yanıt

Dün servis geldi. DT servisi değil taşerondu. MDU2 LNB getirdiniz mi diye sordum. "Artık MDU değil, DMDU LNB takıyoruz" dedi. Öyle olsun bakalım dedim. Önce anten yönünü değiştirdi, sonra LNB'yi değiştirip sinyali maximize etti.

Cihazı açınca sinyal seviyesi sıfır gösterdi, 201 kanal bulana kadar bir kaç kez kolay kurulum ve cihazı kapatıp açmak gerekti.

Sonunda 201 kanal kurulumu tamamlandı. Neden böyle tekrar tekrar kurulum yapıyoruz diye sorunca "bu LNB içinde yazılım var, güncelleme yapmasını bekliyoruz" dedi. LNB'de böyle bir özellik hiç duymamıştım. Kurulum tamamlanınca Sinyal ve Kalite % 100 Uydu kısımında Eutelsat MDU1 yazıyor artık.

Bu arada servis elemanı geldiğinde benim kutuda donma var değişim olacak mı diye sormuştum, "uydu değişim sonra sorun devam ederse DT arayıp talep edersiniz, biz taşeronuz sadece uydu değişimi yapıyoruz" dedi.

Servis gidince bıraktığı LNB kutusunun üstünde MDU Type 2 yazıyordu. Yani forumda yazıldığı gibi MDU2 LNB ve DT61440UHD kutu sorunsuz çalışıyor.

Benim kutudaki sorun ise bugüne kadar hiç görmediğim bir donma ve Turksat dönüşümü öncesinde daha doğrusu 7 Kasım'da yapılan güncellemeden sonra baş gösterdi. Şu anda ise cihazda son güncelleme tarihi 16.11.2022 ve versiyon 4.4.32 ve aşağıdaki sorun aynen devam ediyor.

Kanalları sırayla tararken örneğin 24,25,26 sorun yok ama sonraki kanal 27'e geçince önce ekranda Star TV bandı yazdı sonra ekran karardı ve kutu üstüne kanal numarası 26 kaldı. Bu noktadan sonra (ister 26 dan geriye ister 27'den ileriye hangi kanala geçersem geçeyim ekranda o kanalın alt bant görüntüsü ve siyah ekran çıkarken, kutu üstünde 26 kalıyor.

Cihazı yeniden başlatttıktan sonra 27. kanala uğramadan hemen hemen tüm ulusal kanallarda yayın sorunsuz ancak hiçbir Digitürk kanalı (dizi, film, lig tv vb) yayın yok.

Umarım kutu bir an önce değişir ve aptalca sorundan kurtuluruz.

• dasarum D kullanıcısına yanıt

Çok üstlerde yazdım bir yerlerinden uydururlar millete yerse. LNB’de yazılım vs olmaz. Bir kaç kere taramak yerine sistemden geçiş sinyali verildikten 15dk sonra taransa zaten sıkıntı olmadan tarar. Mahalle arasındaki elektrikçilere verdiler bu işleri. Onlarda cahil. LNB MDU2 ama yazılım uyumsuz olduğundan Eutelsat’ta sanır kendisini ve MDU1 yazar.

• ekotürk tv 46.kanalda yayın yok

• gps.navigation kullanıcısına yanıt

Ben de olmaz diye biliyordum acaba dedim bu yeni tip LNB belki ben bilmiyorumdur diye düşünüp, sizin gibi konuyla ilgili bilgisi olan birinden doğrusunu öğrenmek için buraya yazdım. Teyit için teşekkürler. Yalnız kutu sorunlu olduğundan sanırım, değil 15dk sonra 15 saat sonra da tarasam fayda etmedi.

Bu arada Beinconnect'e girmeye çalışınca da 1002 dijital kartınızı takın hatası çıkıyor. Yani ne uydu, ne kutudaki Beinconnect ne de Andorid 12 ile uyumsuz olduğu için açılmayan Beinconnect yüzünden "Çölde Bedevi" gibi hissediyorum. Digitürk Eutelsat’tan Türksat’a taşınıyor.! 

Görüştüğüm teknik destek bir çok şeyi denettikten (ki hepsini ben zaten daha önce yapmıştım) ve bunu söyleyince, üstüne "yukarıdaki Bahtsız Bedevi" durumunu gördükten sonra pes etti ve "kutu değişim için servisi Acil olarak yönlendiriyorum"dedi. Bakalım ne kadar acil gelecek servis. Digitürk Eutelsat’tan Türksat’a taşınıyor.! 

Bu arada yakında gelecek güncelleme ile artık uydu bilgisi olarak Eutelsat yerine Turksat yazacakmış. MH öyle söyledi.

• derya78 kullanıcısına yanıt

Bende var ama SD

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.