< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Digitürk Eutelsat’tan Türksat’a taşınıyor.! (39. sayfa)
-
-
Lnb sadece 4k kutu kullaniyorsaniz degismesi gerekiyor bildigim kadariyla. Ben modül kullandigim icin bende universal lnb kullaniyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2 hafta önce geçişim yapıldı benim de ama sinyal bilgisinde uydu: eutelsat olarak görünüyor hala benim bu normal mi 15'inden sonra mı türksat olacak? 4k kutu kullanıyorum, MDU1 olarak görünüyor mdu tipi olarak. Digi 1 nolu kanalda türksat uydusundan almaktasınız, geçiş için herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur yazıyor.
Bu sabahtan itibaren de show tv gitti kanal listesinden, kolay kurulum yapıyorum gelmiyor, anlamadım.
-
Evet çok kereler yazdık aslında. Takılan LNB MDU2, siz menüde Turksat olmadığı için sadece cihazı kandırıyor Eutelsat sanıyor. Ve bu LNB menüde MDU1 görünür.
Gelen ekip eğer anten offset ise ve salak gibi olduğu yerde 42 dereceye çevirdiyse sorun yaşamanız eğilme nedeniyle oluyor. Ve bu cahilliği anlamıyorlar. Anteni duvardan söküp düzgün şekilde çevirmeliler. Çünkü anten parabol değil genelde offset.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 13 Kasım 2022; 14:34:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün MH'ni aradım, sesli yanıtta teknik sorunları seçtim, artık servis işletişim numarası eklemişler ama servisin telefonu "lütfen bekleyiniz" kaydından başka bir cevap vermediği için yaptıkları değişiklik işe yaramıyor haliyle.
Bu arada görüştüğüm MH yetkilisi "sizin kutu 4K olduğu için sorun yaşıyorsunuz, servis HD kutu ile değişterecek" deyince hayır kutu değişimi kabul etmiyorum, 4K kutular için MDU2 tip LNB takılınca cihazlar sorunsuz çalışıyor. Piyasada MDU2 LNB bulsam ben değiştirecem ama bu işi servisleriniz tekel altında tuttuğu için mecburen onları bekliyoruz 1 aydır dedim.
MH tüm söylediklerimi not aldı, "ilk üyelerimizdensiniz, konuyla şahsen ilgilenip çözeceğim" dedi Göreli bakali...
-
Abi cok beklersin. Söz verip duruyolar degisen bisey yok. Bence modüle gec veya mdu2 lnb aramaya basla.
Mdu2 takılmış ama menüde türksat olmadığından mı öyle görünüyor yani hocam doğru mu anladım? Benim sinyal gücü %55-60larda geziyor maksimum, bu nedenle galiba show tv'nin vs. kanal kurulumunda çıkmaması.
-
Evet aynen öyle. Maalesef eski hizmet vwren ekiplerin anlaşmasını bitirdi Digiturk ve saçma sapan yerlerle anlaştı. Adam anten tipinden zayıflama olacağından bir haber. Hatta düzgün ayarlanmazsa bazen Fox donuyor takılıyor
anladım hocam sağolun bilgilendirdiğiniz için bu sinyal gücü için arayıp konuşayım bi MH ile; ulusal kanalı bulamıyor resmen kurulumda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Slade -- 13 Kasım 2022; 20:2:29 > -
Konuşun ama muhtemelen 120₺ isterler. Saçma sapan bir taktik yapıyorlar. Bu yamuk hale gelen antenler kışın bela olacak millete
Çamur görüntülere ve yarım TP’lere devam.
11180 H 29750 DVB-S
10 HD, 3 SD
11265 V 30000 DVB-S2
13 HD, 5 SD
11305 V 30000 DVB-S2
1 UHD, 9 DVB-S2
13 HD
12379 H 30000 DVB-S
3 HD, 1 SD
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevrans -- 13 Kasım 2022; 21:32:28 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
15 kasım sonrası içinmi bunlarquote:
Orijinalden alıntı: nevrans
Çamur görüntülere ve yarım TP’lere devam.
11180 H 29750 DVB-S
10 HD, 3 SD
11265 V 30000 DVB-S2
13 HD, 5 SD
11305 V 30000 DVB-S2
1 UHD, 9 DVB-S2
13 HD
12379 H 30000 DVB-S
3 HD, 1 SD
dvb-s2 yapsalar hepsini biraz düzelir.
-
Aynı sorun bendede mevcut show tv gelip gidiyor paso çözümü bulursan banada yazarsın dostum
arkadaşlar yarın yayınlar gidiyor mu eutelsatta acaba?servis hala gelmedi 50 gündür mesaj geliyor yoğunluktan ileri tarihe atıldı diye
Hocam bizim yapabileceğimiz bir çözüm yok muhtemelen. Benim digitürk anteni balkondaydı, gelen teknik servis çatıya taşıyalım dedi, çatıya taktı muhtemelen onu yaparken çanağı doğru ayarlayamadı keza menüden sinyal bilgisini kontrol ettiğimde güç: %100 sinyal kalitesi: 55-60 arası hep. 70'in üzerine çıktığını görmedim. Sinyal sıkıntısı var görünüyor. Bu sabah baktığımda show tv geri gelmiş ama takılıyor, sinyal yok diyor vs. stabil değil. Mecbur teknik servisi çağıracağım galiba.
-
Sonunda cumartesi günü geçiş oldu Türksat’a.
Toplamda 201 tv kanalı buluyor.4K lar dahil.Sizlerde durum nedir?
Aynısı bendede mevcut ama ben bı sıkıntıda ainyal gücü ve kalitesi cıkmıyor :)
Servis bugün aradı yarın öğleden sonra geliyoruz dedi. Hayırlısı artık.
Ben tüm tp yeni uyduya taşırlar diye düşünüyordum sanırım bir değişiklik olmayacak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X