Şimdi Ara

Digitürk görüntü kalitesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar LG full hd bir televizyonum var içinde de uydu alıcısı var türksat uydusunda görüntüler oldukça iyi cam gibi gösteriyor kanalları ama ben televizyonun hakkını vereyim diye digitürkün hd eutelsat paketini aldım ama tamamen hayal kırıklığına uğradım hd kanallar idare eder ama diğer kanalların görüntüsü star, kanal d, show tv gibi hd olmayan kanallar ise berbat bu sıkıntı sadece ben de mi var televizyonun ayarlarıylamı alakalı yoksa digiturkle mi alakalı bilemedim digitürkün verdiiği uyduda humax 9504..

• quote:

Orijinalden alıntı: smilerface

Arkadaşlar LG full hd bir televizyonum var içinde de uydu alıcısı var türksat uydusunda görüntüler oldukça iyi cam gibi gösteriyor kanalları ama ben televizyonun hakkını vereyim diye digitürkün hd eutelsat paketini aldım ama tamamen hayal kırıklığına uğradım hd kanallar idare eder ama diğer kanalların görüntüsü star, kanal d, show tv gibi hd olmayan kanallar ise berbat bu sıkıntı sadece ben de mi var televizyonun ayarlarıylamı alakalı yoksa digiturkle mi alakalı bilemedim digitürkün verdiiği uyduda humax 9504..

Sorunuzu iki aşamada yanıtlamaya çalışayım.

TV'nizdeki dahili uydu tuner'idir. Yani harici uydu alıcısının görevini, TV'nin kendi işlemcisi üstlenmektedir. Bu nedenle, uydu cihazlarının işlemci ve enterpolasyon sorunlarını TV'niz size yansıtmamaktadır. Diğer bir deyişle, olası external digital ( harici sayısal ) kayıpları yaşamamaktasınız.

Uydu alıcısına gelince;

1. Uydu alıcısının işlemcisi; temel görevi olan, scaling (ölçekleme) ve deinterlacing (bindirme) görevlerini hakkıyla yerine getiremiyorsa, görüntü bir miktar kayba uğrar.

2. Birde tüm digital aktarımlı (sayısal bağlantı portları üzerinden) ürünlerde, bir miktar enterpolasyon sorunu yaşanır. Bu etki cihazlarda kullanılan filtrelerle en aza indirilmesi rağmen, keskin gözlüler farkedebilir.

3. Bu etkilerin dışında, Digitürk, yayınlarını kendine ait transponder'lerden gönderirken, STATMUX diye bilinen yazılım + donanım birlikteliği ile yayına yeteri kadar kanal genişliği sağlama diye tarif edebileceğim uygulamadan yararlanır. Bu uygulama ile bir transponder'den gönderilen kanalların veri yoğunluğuna göre, ihtiyaç duyulan band genişlikleri sürekli değiştirilerek, azami sayıda kanal bir transponder'e sığdırılmış olur. Ancak STATMUX uygulaması, kanallara yeteri kadar band genişliği sağlayamıyorsa, tüm kanalların çözünürlüğünden bir miktar kısarak, yayını devam ettirmeye çalışır. Çözünürlüğün bir miktar düşmesi ise, kullanıcıya görüntü kalitesinin düşmesi olarak sirayet eder.

İşte digitürk yayınlarından memnuniyetsizliğinizin sebepleri bu üç maddedeki açıklamalardan ibarettir.

• Çok bilimsel cevap vermişsiniz ben pek anlamasamda :) yine de çok teşekkürler yani işin aslı digitürk bu yayın için para aldığına göre bence yayın kalitesini bi şekilde arttırmalı..
  • Arkadaşım hiç tv ayarlarıyla falan uğraşma çünkü düzeltemezsin, digiturk'ün kendine özgü kanalları ve hd kanallarının görüntü kalitesi iyidir. Fakat belirttiğin ulusal kanalların ki ise vasattır ne yaparsan yap düzelmez.
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    peki bu dahili uydu receiverli tv lerde hangi işlemci kullanılıyor? uydu receiverler de sti işlemci iyidir mesela...
  • hd kutuları 5 para etmez dijitürkün eski sd makineleri bile daha ii kalite
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

peki bu dahili uydu receiverli tv lerde hangi işlemci kullanılıyor? uydu receiverler de sti işlemci iyidir mesela...

Sevgili kardeşim,

İlgili mesajımı dikkatli okursanız, dahili receiver'li TV diye belirtmedim. Uydu tuner'li TV diye belirttim.

Televizyonlara her tür tuner dahili olarak takılabilmektedir.

Televizyonun kendisinde bulunan ve görüntü işleyen çipset ne ise, aynı işlemci uydudan gelen yayını da işlemektedir.

Bu * dahili uydu tuner'li televizyonların markasına göre, kullanılan işlemcinin markası da değişebilir.

Dikkat ; *dahili uydu alıcılı televizyon başkadır, dahili uydu tuner'li televizyon başkadır.

Bildiğim kadarıyla, Yumatu ve benzeri bazı televizyonlarda, dahili uydu alıcı bulunmaktadır. Ancak; Samsung, LG ve Sony gibi bilinen markalar, dahili uydu tuner'i bulunmaktadır.

Görüntü kalitesi açısından, dahili uydu tuner'li TV'ler ; uydu alıcılara göre her zaman daha iyi kalitede görüntü sunarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Ağustos 2013; 16:39:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Sevgili kardeşim,

İlgili mesajımı dikkatli okursanız, dahili receiver'li TV diye belirtmedim. Uydu tuner'li TV diye belirttim.

Televizyonun kendisinde bulunan ve görüntü işleyen çipset ne ise, aynı işlemci uydudan gelen yayını da işlemektedir.

Bu * dahili uydu tuner'li televizyonların markasına göre, kullanılan işlemcinin markası da değişebilir.

Dikkat ; *dahili uydu alıcılı televizyon başkadır, dahili uydu tuner'li televizyon başkadır.

Bildiğim kadarıyla, Yumatu ve benzeri bazı televizyonlarda, dahili uydu alıcı bulunmaktadır. Ancak; Samsung, LG ve Sony gibi bilinen markalar, dahili uydu tuner'i bulunmaktadır.

Görüntü kalitesi açısından, dahili uydu tuner'li TV'ler ; uydu alıcılara göre her zaman daha iyi kalitede görüntü sunarlar.

Bu konuda sayın serkanguzel'e katılıyorum. LG 47LM660S televizyonuma görüntü kalitesi daha iyi olur diye bu işin ustaları tarafından üst seviyede olduğu belirtilen bir receiver aldım ama görüntü kalitesi anlamında hiçbir değişiklik olmadı hatta tv'nin ki daha iyi idi. Sadece görüntü kalitesi artsın diye boşuna masrafa girmeye gerek yok.

• aesoydan benim tv'de aynısı lg'de ki normal kanallar digitürk'de ki hd kanallardan daha net bütün ayarları değiştirmeme rağmen hiç bir şey fark etmedi.. ben zaten sadece belgesel için almıştım onun için idare ediyorum artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: smilerface

aesoydan benim tv'de aynısı lg'de ki normal kanallar digitürk'de ki hd kanallardan daha net bütün ayarları değiştirmeme rağmen hiç bir şey fark etmedi.. ben zaten sadece belgesel için almıştım onun için idare ediyorum artık..

Belgesel için aldıysanız digiturk doğru karar fazla birşey söylemeye gerek yok. Ha diğer ulusal kanallar da (star, kanal d, cnn türk vs.) hd olsun görüntü kaliteleri güzel olsun derseniz dsmart modül almanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Sevgili kardeşim,

değerli hocam pm attım

• quote:

Orijinalden alıntı: drfettah

değerli hocam pm attım

Selam hocam,

Genele ilişkin sorulara özelden yanıt veremiyorum. İmzamda belirtmiştim.

Sorunuzu, açık alanda uygun bir başlıktan yada yeni bir başlık açıp sorarsanız, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılar, sevgiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.