Şimdi Ara

Digiturk kanal 78 ve 79'a gelince yayın tamamen gidiyor. [HDCP PROBLEMİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lig tv paketlerimiz var. Digitürk müşteri hizmetlerini aradım, kanallarımızın açık olduğunu söyledi. Fakat tüm paket kanallarımızı izliyoruz, kanal 78e gelince uydu alıcısındaki gösterge yanıp sönüyor sürekli ve yayın tamamen kesiliyor. Kanalı tekrar atv, kanald vs. geçince yayın geliyor.

Yayının kesilmesinden kastım sanki uydu alıcısını tamamen tv den sökmüşüz gibi oluyor. Yani digitürk uyarısı falan hiç bir şey yok. Komple gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4hm3t.# -- 23 Şubat 2013; 18:33:13 >

• sorunu kısmen çözdüm. ilginç bir şekilde scartla tv ye bağlayınca tüm kanallar normal, fakat hdmi bağlayınca 78,79. kanallar göstermiyor. hdmi kablosunda sorun var sanırım ama hdmi ile laptopı bağlayınca sorun yok hem de niye sadece 78 79. kanallarda sorun çıkarıyor onu da anlamış değilim.
  • sorunumu baya bir çözdüm.

Digitürkte bazı kanallar HDCP ile şifrelenmiş oluyormuş. İçeriğin kopyalanmasını engellemek içinmiş bu. Televizyonda HDCP özelliği yok ise görüntü alınamıyormuş.

Bakalım çözebilecek miyim bu problemi.
  • Çözüm önerileri:

*HDCP korumalı kanalarrı scart ile aç biraz bekle, hdmi kablosunu takıp görüntüyü hdmi a iletip izle.
    *receiver'ı ups ile prize bağla (mantığını çözemedim ama)
    *receiver'a güncelleme yap.

deneyeceğim bakalım.
  • bişey sorucam.
    kiminle konuşuyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginem

bişey sorucam.
    kiminle konuşuyorsunuz?

kimse ilgilenmiyor, kendi kendime boğuşuyorum ama çözemedim sorunumu hala
  • :)

Anladığım kadarı ile kutunun size ait olmadığı HD kutulu üyelik kullanıyorsunuz.
    Sizde ki sorun başıma gelse yapacaklarım,

öncelikle müşteri hizmetlerine mevcut kutunun sorunlu olduğunu hdmi çıkışından kimi kanallarda görüntü vermediğini vs.söyler,
    kutunun değiştirilmesini ister,yoksa taahhüt varsa bile herşeyi göze alarak üyeliğimi iptal edeceğimi ve tanıdığım herkesi digiturkten uzak tutacağımı söylerim.
    Eski bir digiturk çalışanı olarak size şunu söyleyim "iptal" sihirli kelime.Bu kelime ile yaptıramayacağınız şey yok.

Ya da bu tür sebebi kesin bellli olmayan sorunlar uydu alıcılarında olabiliyor.En kısa ve basit ve çoğu zaman işe yarayan yolu fabrika ayarlarına dönüp makineyi tertemiz hale getirip tekrar temiz bir kurulum yapmak.

TV de hdcp özelliği vs.. öyle şey olmaz.
    Digiturk paketi satarken bütün kanallarla birlikte satıyor.
    Kullandığı şifreleme kimi yerde çalışacak kimi yerde çalışmayacaksa öyle bir işe ya girmez ya da bunu sözleşmede belirtmek zorunda..

Birde mevcutsa farklı bir hdmi kablosu ile görüntü deneyin.Komşunuzdan vs. ödünç alarak.

En başa gelirsek cihazın restart atması vs. büyük ihtimal kutunun sorunlu olduğunu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginckc -- 24 Şubat 2013; 13:17:10 >

• Merhaba Arkadaşım senin sorunun Tamamiyle HDCP uyumsuz bir tv ye sahip olmak bunun tek çözümü ya digitürkü iptal ettir yada anolog sinyal ile izlemeye devam et...
  • Bende de enteresan bir sorun var.

Turksat üzerinden DT izliyorum. Sadece LigTv açık diğer tüm kanallar kapalı.
    Zaten bu receiveri sadece maç saatlerinde açıp kullanıyorum normalde evimde başka bir sistem var.

DT receiver'inda Eurosport2 kanalına geldiğimde (70. kanal veya 71 galiba tam hatırlamıyorum) receiver kapanıyor.. 10 kere denedim belki.. Her seferinde aynı...
    Kanalları gezerken eurosport 2 kanalına geldiği an cihaz kendini kapatıyor.. Sıfırdan yeniden açılmaya başlıyor..

bir fikri olan var mı acaba?
  • Arkadaş bendede aynı sorun var..Sorun çok sacma bazen gosteriyo hd bzen gostermiyo...

Çözümü

digiturkun fisini cek sonra tvinde fisini cek sonra once tv nin fisini tak ve hd kabloyu ı tvye bagla

sonra digiturku ac hd kabloyu digiturke bagla ve trt 1 hd de bi 2 dakka bekle

sonra ligtvyi ac

olursa boyle oluyo ama sinyal sıkıntısı yasarsan yine hd sornu cıkıyo :S
  • Digitürk bugün hata vermeye başladı. HDCP hatası. Tv niz HDCP'yi desteklemiyor diyor. Hd izleyemezsiniz diyor. İyi de ben 1.5 senedir bu şekilde hd izliyorum digitürkü. Bir anda bugün hata verdi. Diditürkü aradım tvnizdendir diyor. HDMI kablosunu değiştirdim sorun hala devam ediyor. Yeniden kurulum yaptım yine olmadı !!! Önerisi olan.
  • Sorunu çözdüm :)) Televizyonu fabrika ayarlarına döndürdüm. Sorun çözüldü.
  • aynı sorun bende de var. hdmi çıkışı koruma nedeniyle kapandı. nasıl açılacak?
  • Arkadaşlar Problemi çözdüm. Digitürk servisini çağırıyorsunuz. Uydu kutusunu ücretsiz değiştiriyor. Problem kalmıyor. 20 lira falan bi servis ücreti alınıyor o Fix zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

Arkadaşlar Problemi çözdüm. Digitürk servisini çağırıyorsunuz. Uydu kutusunu ücretsiz değiştiriyor. Problem kalmıyor. 20 lira falan bi servis ücreti alınıyor o Fix zaten.

23 şubat 2013 te başlayan sorununuzu 21 eylül 2014 e kadar ancak mı çözdünüz.;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtcakir

quote:

Arkadaşlar Problemi çözdüm. Digitürk servisini çağırıyorsunuz. Uydu kutusunu ücretsiz değiştiriyor. Problem kalmıyor. 20 lira falan bi servis ücreti alınıyor o Fix zaten.

23 şubat 2013 te başlayan sorununuzu 21 eylül 2014 e kadar ancak mı çözdünüz.;)

Hocam scart ile idare ediyordum. Evi taşıdım. Tekrar Digi kurulumu yaptıracaktım. Scart kablosunu kaldırdım hdmi verdim servise. Herif tabi açamadı hdmi ile. Kutuyu değişti düzeldi :)

• Gözün aydın
  • quote:

Hangi kutuyu taktı servis, bende de aynı sorun var. Bir türlü çözemedim.
  • emreyuksel E kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum ki hocam öğrenci evimizdi. Mezun olup gittim ben, hiç hatırlamıyorum valla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.