Şimdi Ara

DIGITURK + PLUS | Genel Konu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.818
Cevap
22
Favori
460.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ben de dusuncelerimi soyleyeyim
    sevgili MaxHeadroom'un katilmadigim gorusleri olsa da
    yaptigi sikayet ve elestirilerinin, bir cok arkadasimiz icin ogretici oldugunu dusunuyorum.

Ben DP'a oldukca iyimser bakarken
    onun gibi sorgulayici ve talepkar bir tuketicinin goruslerinin
    cok dengeleyici ve topic'e ugrayanlara faydali oldugu dusuncesindeyim.

Topic'e getirdigi dinamizm icin,
    bu vesileyle kendisine tesekkur ediyorum
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: MaxHeadroom

Kedhy

Yaaa.. 1970-80 lerde yokluktan millet 3 kuruşluk Renault 12TS lere ve
    Muratlara da mecburiyetten küfrede küfrede binmişti.
    Ah cahillik ah, ne büyük nimetsin sen

Bu arada... Pace in yeni ürününü takdim ederim :

DIGITURK + PLUS | Genel Konu

tanıdık geldi mi? Özelliği : ethernete bağlı tüm bilgisayarlardan kayıt ettiği
    dosyaların indirilebilmesi. Ve daha ilginci; bunu sadece yayıncılara satıyor.
    Demekki müşterilerini düşünen yayıncılar da olabiliyormuş :)
    Ne tesadüf değil mi hemen bizimkinin arkasından piyasaya çıkmış!

Görünce çok sevindim ama software için başka şirketlerden temin edilebilir diyor

Bide eski bir pace PVR'ı için yazılmış RIP programı buldum (TwinRip). Hard diski sökmek gerekiyor gerçi ama alet biraz eskisin belki denerim :))

DT Plusı networke bağladım meraktan, orada yokmuş muamelesi yapıyor :) Bir vaktim olunca biraz daha uğraşacağım ama bu iş beni epey aşıyor.

Ah D-Smart şu kutuyu çıkartsa HD-PVR diye.. off. İşte o zaman görürüz DT'ü.

• 320kb/sn 5.1 ses bantı yaklaşık kabaca 2-3 Mb/dakika gibi bir ek yapar dosyaya ideal şartlarda.
    Tabi yine de DT hiçbir bilgilendirmede bulunmadığı için bunlar farazi bilgiler :/

felmali nazik yorumunuz için teşekkür ederim.
    Tabi ki herkesin görüşleri farklı olabilir, yeter ki bir konu hakkındaki tüm bilgileri bilerek görüş oluştursunlar.
    Benim amacım da zaten bu HD karmaşası içinde bildiklerimi paylaşmak, ... ve biraz daha fazlası

Bu arada Turksat 3A Nisan (bir kaynağa göre de mayıs) ayında atılıyormuş. Kapasitesi 1C den %50 daha fazla anladığım kadarı ile.
    Böylece yeni HD kanallar gelecekse 3A'ya gelecek bu durumda.
    Kanalların 1C den devri ve yeniden konumlandırma herhalde 20 gün kadar sürer. Bu da demek ki Mayıs sonundan sonra bir ihtimal yeni HD kanalımız olabilir yada D-smart HD alıcısı çıkartabilir.

Hoş burası yeri değil ama 3A nın kapasitesi 2A dan daha mı az?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 6 Şubat 2008; 14:16:05 >

• Öncelikle herkese merhaba,

Hep okuyordum ama digiturk plus alınca artik ben de yazmak istedim. Bazı arkadaşların dediği gibi ben sıkıntıları kabullenerek alanlardanim... Ama şanslı kullanıcılardan biriyim herhalde fazla bir sorun yaşamıyorum sadece performans sorunları(kanallar arası dolaşma, açılma zamanları) var gibi..
    Ben bu ürünü epeydir takip ediyorum, pace hd ve pvr kutularını ilk kez bu kutuda birleştirdi diye biliyorum ve ilk alıcısı digitürktü kutunun. Bence bu bile Türkiye için güzel.

Ayrıca bu ürün için büyük yatırım gerekiyordu ve yapti adamlar. Yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım, bazı arkadaşlarım vasıtasıyla ligtvnin hd yayın yapabilmesi için alınan yayın arabasının yaklaşık değerini öğrendim milyon dolarlardan bahsediyorlardi kendileri, ne kadar doğru bilmiyorum... Bunun yanında uydudan da yer almaları gerekiyordu kaliteli yayını diğer kanallarla aynı frekanstan vermelerinin imkanı yoktu gibi geliyor bana bu da ekstra yatirim. Bi de bir arkadaş yeni frekansın yeni alındığını söylemiş. Ben birkaç uydu alıcı kullanıyorum diğer evim için ve diğer uydular için (digiturkün eski vestel kutusunun yaninda). Uydu frekanslarını takip ediyorum bu nedenle, digiturk hd yayınlar için kullandığı frekansı 5-6 aydir kullanıyor sanki...

Okuduğum kadarıyla birçok arkadaş çok bilgili bu konularda ben de yeterli bilgim olduğunu düşünüyorum. Elektronik mühendisiyim ve üretim yapan şirketlerde çalıştım, çalışmaya devam ediyorum, yeni ürünlerin başlarda çok rahatsızlık verdiğini biliyorum bu nedenle belki fazla hoşgörülü olabilirim sizlere göre:)

Son olarak D-smartın çıkması bence de iyi oldu rekabet her zaman iyidir, ya kaliteyi arttırır ya da fiyatı düşürür:) Ben aldim artik ama almayı düşünenler için fiyat düşer inşallah ama maliyetli bir kutuya benziyor. Benim gibi eski abone(6 yıllık) iseniz fiyat bu kutu için gayet iyi oluyor.

Not: Hd yayınlarla ilgili eleştiriler çok haklı ben daha çok HD yayın izleme keyfine varmak istiyorum.

• Hysteria selamlar ve hoşgeldin hem foruma hem de DT+ a :)

Birkaç detay bilgi vereyim: DTün HD yayına geçiş için harcadığı toplam para 18 Milyon usd dir.
    Ancak, DTün eski Phillips yayın sistemi zaten eskimişti ve zaten değiştirilmesi gerekiyordu. Yani Harris HD set'e geçmeselerdi de yayın sistemlerini değiştirmek için bir miktarını bu paranın harcamaları zaten gerekecekti. Bu şekilde 1 taşla 2 kuş vurmuş oldular.
    Hadi diyelim ki fazladan 10 Milyon usd harcadılar. Ben bunun çok da yüksek bir bedel olduğunu düşünmüyorum. Geri alma süresinin hesabı çok farklı etkenler nedeni ile biraz karışık ve afaki olacaktır ama bir ara hesaplayalım istersen. (Bana sanki max. 2 yılda bu parayı geri alır gibi geliyor. Yeni yayın sistemi, kazandığı prestij ve pazara ilk girmekten kaynaklanan rekabet avantajı da cebinde kalır). Açıkçası DT bu işi yaptı diye ek bir minnet :) duymuyorum. HD işine ilk girişi DSa kaptırsalardı ciddi bir kayıp yaşayabilirlerdi zaten. Bu işi biraz da ilk biz yaptık diyebilmek için yaptılar.

Önceki HD kanalların anlaşmaları tabi ki 4-5 ay önceden yapılıyor ancak uyduya çıkma ve bizim yeni kanalları uyduda görebilmemiz ancak yayından max 1 ay öncedir.

Bu bilgiye göre Fox HD yayından yaklaşık 1 ay önce ilk defa uyduya çıkmış:
    http://tr.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=5681
    Movie Max HD de yayında 1 ay kadar önce ilk defa uyduya çıkmış:
    http://tr.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=5759
    National Geographic HD daha önce de aynı frekansı kullanmakla beraber 4 Aralıkda HD ye dönmüş
    http://tr.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=4168

Bu bilgi de bu süreyi destekler nitelikte:
    http://www.broadbandtvnews.com/?p=2886

Yani şu anda seyrettiğimiz HD kanallar yayına başlamadan yaklaşık 1 ay önce uyduya çıktı.

Ben yeni frekansın yeni alındığını değil, henüz uyduya çıkmadığını çıkarsa da 1 aydan önce zaten seyredemeyeceğimiz için bu aralarda kimse yeni HD beklemesin demiştim. Büyük ihtimalle de Mayıs sonuna kadar yeni HD olmayacak gibi geliyor bana. Zira uydu kapasiteleri oldukça dolu, Turksat 1C tamamen doldu, ancak Turksat 3A atıldığında yeni kanal olabilir gibi geliyor bana.

Kutuya verdiğim paradan şikayetçi olmamama rağmen, kutuların aylık bedelle kullanıcılara kiralanmasının ileride oluşabilecek bazı sorunları (hem kullanıcı hem DT adına) engelleyebileceğini düşünüyorum.

Tekrar hoş geldin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 7 Şubat 2008; 17:02:08 >

• Eutelsat W3A listesinde daha önce görünmeyen Digitürke ait bir HD kanal daha dünden beri görünmeye başladı.
    HD Test diye geçiyor.
    Güncellenme tarihi eskiymiş gibi görünmesine rağmen, önceki gün başka bir nedenle aldığım çıkışta bu kanal yok. Hadi hayırlısı :) Umarım eskiden kalma birşey değildir.
  • Sayın Maxheadrom;
    Ben de şimdi listeye baktım bir HD Test kanalı mevcut.
    Umarım dizimax kanalını HD'ye geçiriyorlardır.
    Bu arada bu forumlarda ve diğer forumlarda yazmış olduğunuz tüm yazılarınızı okudum ve tamamiyle size katılıyorum.
    Hakikaten bilinçli,bilgili ve en azından verdiği paranın karşılığını yani hakkını arayan bir tüketicisiniz.Zaten ben de böyle bir tüketici olduğumdan dolayı size katılıyorum.
    Vermiş olduğunuz tüm aydınlatıcı bilgiler için şahsım adıma teşekkür ediyorum.
    Saygılar.
  • HD Test kanali Dizimax'e ait degil. Ben 7 Ocak gibi Plus'i baglattigim zaman Fox, Moviemax, LigTv HD ve National disinda 652. kanalda arada mac yayinlayan bir HD test kanali vardi, sonra onu kapattilar (2-3 gun test yayini yapti) simdi yine acmislar. Yani ellerinde bir HD kanali daha var uyduda hali hazirda, koyarsa oraya koyarlar Dizimax'i ama yeni bir kanal degil..

• Sevgili Burak, çok teşekkür ederim. Aynı fikirde arkaşlar olduğunu bilmek çok sevindirici.

Burada yazdıklarımı digitürkün forumunda da yazdım ama ne korsan yayıncılığım kaldı, ne hırsızlığım. En son da beni D-smart ajanı ilan etti birisi Efendim ethernet'i açtırıp oradan HD film çekecekmişim sonra da onları satacakmışım :/
    İnsanlar kendileri için daha iyisini isteyemiyorsa ne yapsan boş.

Yeni görünen kanal umarım gerçekten yeni birşeydir ve DiziMax çıkar sonuçta ama şu konu dikkatimi çekti; bu kanalın SID ve PID leri diğerlerinin arasında sıralı, yani orada bir şey varmış daha önce, yada özellikle boş bırakılmış. İnşallah yeni birşey koyarlar. (edit: Bunu yazdıktan sonra gördüm The Guardian'ın yazısını :) )

Aslında DiziMax den sonra hazırda yayınlanan ve Free To Air olan BBC HD ve CNN USA yi de aktarsalar keşke :) Bunları almak için 4 yerel kanalı atsalar kimsenin ruhu bile duymaz . kıhkıh :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 7 Şubat 2008; 18:30:29 >

• quote:

Ben yeni frekansın yeni alındığını değil, henüz uyduya çıkmadığını çıkarsa da 1 aydan önce zaten seyredemeyeceğimiz için bu aralarda kimse yeni HD beklemesin demiştim. Büyük ihtimalle de Mayıs sonuna kadar yeni HD olmayacak gibi geliyor bana. Zira uydu kapasiteleri oldukça dolu, Turksat 1C tamamen doldu, ancak Turksat 3A atıldığında yeni kanal olabilir gibi geliyor bana.

Kutuya verdiğim paradan şikayetçi olmamama rağmen, kutuların aylık bedelle kullanıcılara kiralanmasının ileride oluşabilecek bazı sorunları (hem kullanıcı hem DT adına) engelleyebileceğini düşünüyorum.

Öncelikle teşekkürler Maxheadroom cevaplar için cevabındaki bazı yerler için düşüncelerim var:

Ben Digiturk'ün Turksat3A'ya geçeceğini düşünmüyorum. Maksimum şuan türksatta olduğu gibi ligtv verirler.

Bir de bu kutunun kiralanmamasının sebebi D-Smart'ın kutu satma işini çıkarmasından kaynaklanıyor herhalde piyasa o hale dönebilir. Hem daha karlı gibi duruyor bu iş...

• @ hysteria - DT bütün kanalları ile TS3A ya geçer mi bilmiyorum. Ama Eutelsat W3A nın tv kapasitesi bildiğim kadarı ile 40 kanal civarında ve saydığım kadarı ile de dolu görünüyor. TS1C nin tamamen dolu olduğunu biliyorum (ve öldü zaten), ve TS3A nın kapasitesi de TS1C ye göre %30-50 fazla.
    Yeni HD kanal için TS3A yı beklememiz gerekebilir dememin nedeni de bu. Bu manzaraya göre yeni HD nin gelebileceği pek başka bir yer yok gibi görünüyor.

Kutyu kiralasalardı dememin aslında pek çok nedeni var ama kutuları satmak tabi ki DT için kısa vadede en karlı yol.
    Bence bu HD kutuları satmasının DS ile pek ilgisi yok zira iki malın müşteri kitlesi tamamen farklı. DT şu anda daha orta gelir ve altı müşteri pazarını kapmaya çalışıyor. Zaten DTün yumuşak karnı da orası. DT sırf bu nedenle 1,5 senedir bu grubu elinde tutmak için takla atıp duruyor. Hatırlayacak olursak, 24 ay 9,90 kamppanyası, Hoş paket, uydu alıcısı olana kart kampanyası, showmax rezilliği, actionmax, hatta türkmax hep bu kitleyi tutmak için yapıldı. HD yi saymazsak, biraz daha kalbur üstü ve kültürlü grup için DT'ün pek birşey yaptığı yok, çünki bunların henüz DS için kendilerini birakmayacağını biliyorlar.
    Kısacası demek istediğim uydu platformu pazarında rekabet şu anda alt gelir grupları üstünde çok kızışmış durumda.
    DT ün kendi verdiği bilgilere göre , DT AB gelir düzeyindeki evlerin yaklaşı yarısına girmiş durumda ama C grubu deniler orta direk evlerin sadece %7 sine girebilmiş. DTün bu seneki hedefi müşteri sayısını %36 artırmak, bunu yapabilecekleri tek yer de orta altı gelir grubu. (Bakalım daha ne tip ucuz hareketler göreceğiz DTden)

Yani bunların kutuların satılması ile ne alakası var diyeceksin, şöyle var, HD kutularının müşterileri zaten bu DTün güçlü olduğu AB grubunda, DT de bu insanları çantada keklik gördüğünden, pazar yeniyken kaymağını yiyim dedi hepsi bu. Bu tip fırsatçılıklar da uzun vadede tüketici - marka ilişkisini ciddi olarak sarsıyor.
    Kutu satışının diğer sorunu ise daha önce de çok tantana yaptığım sahiplik konusu. Yani kutular eğer bizimse Dt'ün belli kısıtlamalar getirmeye kesinlikle hakkı olmayacaktır. Çünki adamlar kutuları sattı, satarken de herhangi bir özellik kısıtlayıcı anlaşma imzalatmadı. Bu konuda çok başları ağrıyacak (hehe başta ben ağrıtmak üzere). Halbuki kutuları kiralasalardı, en az 10 sene sürecek (yasal bakım süresi) bir baş ağrısı çekmezlerdi.
    Diğer bir konu da bundan sonraki model kutular çıkınca ne olacağı. Şu an için DTün yeni bir kutu için anlaşma yaptığı haberi çıkmadı ama Pace in yeni kutusunun Dtün bundan sonraki kutusu olmaması için hiçbir neden yok. O zaman bize "getir kutunu değiştirelim" mi diyecekler (tabi ki fiyat farkıyla) yoksa "bu kutu yeni tekrar 700-800 ytl ver" mi diyecekler. Tabi o günki (bundan 1-2 sene sonra tahminen) piyasa şartları da büyük ihtimalle değişmiş olacak, DS HD çıkartmış olacak, belki o zaman yeni kutuları kiralayacaklar, peki kızmayacakmıyız o zaman neden bize sattınız da şimdi kiralıyorsunuz diye.

Yani bu kutu satma işinin bin tane sorunu olacak ileride. Halbuki DT, bu yeni pazar uyanıklığı ile "3 kuruş daha fazla kazanıyım " gibi küçük hesapların peşinde koşmasaydı bu sorunların hiç biri çıkmayacaktı.
    Hehe bir de şu var 10 Milyon usd / 300 usd = 35.000 kutu sattıklarında HD yatırımı bedavaya gelecek :)
    (Min. 300 usd 1 kutudan karları tahminen. İngilterede 400 ytl civarında satılacağını duydum.. Eh, o adamlar da kar ediyor... off off)

Avrupa pazarında HD amerikaya göre biraz daha yeni, bu nedenle SKY kutularını satıyor. Oysa rekabetin daha fazla olduğu ABD de servis sağlayıcıları kutuları ayda 10-15 usd gibi rakamlara kiralamaya başladı bile (tabi alım gücüne oranlayacak olursak bizim 5-6 ytl miz civarında oluyor). Eninde sonunda burada da iş kiralamaya dönecek yada hatta bedava kullandıracaklar. (SD DT kutularında olduğu gibi).

Not : Ya, lütfen tekrar "madem memnun değildin neden aldın" konusuna geri dönmeyelim olur mu
    Not 2 : Ben ne zaman terfi edicem bu çavuşluktan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 8 Şubat 2008; 4:39:19 >

• maxheadroom bu digiturk plus konusunu ben de merak ediyordum yazdığınız şeyler doğrultusunda biraz daha beklemeye karar verdim, teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler ve yorumlarınız için...

aklıma bir soru da gelmedi değil fakat konuyla ilgisi yok tamamen kişisel merakımla ilgili ne işle uğraşıyorsunuz acaba?
    anladığım kadarıyla gelir durumunuz iyi ve yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bilgili; ne istediğini bilen aynı zamanda akıllı birisiniz; fakat buna rağmen tv izleyecek ve forumda böyle uzun uzun yazacak vakti nasıl bulusuyorsunuz acaba
  • PM attım :)

Bakın ben işin hep sorunlu yanlarını anlatıyor olabilirim ama eğer imkanınız varsa ve bazı ufak tefek sorunlar çıkabileceğini baştan kabul edip kafaya takmazsanız bu HD tv gayet zevkli ve alışkanlık yaratan birşey aslında ... herkese öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 8 Şubat 2008; 6:25:00 >
  • quote:

Sevgili Burak, çok teşekkür ederim. Aynı fikirde arkaşlar olduğunu bilmek çok sevindirici.

Burada yazdıklarımı digitürkün forumunda da yazdım ama ne korsan yayıncılığım kaldı, ne hırsızlığım. En son da beni D-smart ajanı ilan etti birisi Efendim ethernet'i açtırıp oradan HD film çekecekmişim sonra da onları satacakmışım :/
    İnsanlar kendileri için daha iyisini isteyemiyorsa ne yapsan boş.

Yeni görünen kanal umarım gerçekten yeni birşeydir ve DiziMax çıkar sonuçta ama şu konu dikkatimi çekti; bu kanalın SID ve PID leri diğerlerinin arasında sıralı, yani orada bir şey varmış daha önce, yada özellikle boş bırakılmış. İnşallah yeni birşey koyarlar. (edit: Bunu yazdıktan sonra gördüm The Guardian'ın yazısını :) )

Aslında DiziMax den sonra hazırda yayınlanan ve Free To Air olan BBC HD ve CNN USA yi de aktarsalar keşke :) Bunları almak için 4 yerel kanalı atsalar kimsenin ruhu bile duymaz . kıhkıh :)

Rica ederim
    Sonuçta biz bu cihazı aldık diye sorunlarımızı yazmayacağız diye bir kural yok tabiikide.
    Seni abuk sabuk şeylerle ifade edenleri boşver,biz fikirlerimizi tartışıp yolumuza bakalım
    Ben bundan 2 hafta önce müşteri hizmetleri ile görüştüğümde yeni bir HD kanal yerine mevcut bir kanalı HD'ye geçirmeyi düşünüyoruz demişlerdi.(Dizimax HD)
    Saygılar.

• NE dizimax HD mi

demekki LOST HDizlenecek :)
  • quote:

PM attım :)

Bakın ben işin hep sorunlu yanlarını anlatıyor olabilirim ama eğer imkanınız varsa ve bazı ufak tefek sorunlar çıkabileceğini baştan kabul edip kafaya takmazsanız bu HD tv gayet zevkli ve alışkanlık yaratan birşey aslında ... herkese önerda irim

Tamam dostumun söylediği gibi daha fazlasını hep fazlasını istiyorum bende...
    Fakat HD TV'si olup ta, ben HD player veya PS3 ile uğraşamam. Uğraşsam da HD-DVD veya Blu-ray filmlere her dafasında o kadar para veya zaman (git-al-gel-değiştir) ayıramam diyorsa bir kişi DG + almalıdır ve şiddetle tavsiye ediyorum bende...

Zaten uydu frekensı falan takip etmemek ve stabil bir yayın izlemek isteyenler uydu yerine Digitürk'ü tercih etmişlerdi zamanında, sadece futbol için değil.

Bizim yaptığımız tartışmalar biraz daha profesyonel oluyor kannımca

Sizin gibi üyeleleri de oldukça Digitürk'ün; her gün kendilerini yenilemek ve geliştirmek zorunda olduklarını bilerek daha pasif kalabiliyorum.
    Teşekkürler MaxHeadroom

• Valla böyle bilinçli müşteriler olduğu sürece satıcılar da kendini geliştirmek zorundadırlar diye düşünüyorum.
    Biz bu kutuya para verdiysek sonuna kadar tabiiki de hakkımızı arayacağız.Tabiiki de bu hakkımız aramak sadece forumlarda yazı yazmakla sınırlı kalmaması lazım.Ben belli periyotlarda digitürk'e mail atıyorum ve aynı zamanda müşteri hizmetlerini telefonla arıyorum ve faydası da oluyordur diye de düşünüyorum.
    Saygılar.
  • faturayi yeni fark ettim
    iki aylik Plus parasini ayni anda almislar
    aradim: 'biz parayi pesin aliyoruz' dedi musteri temsilcisi
    tobe tobe
    sanki otoyoldan...
  • Digiturk hep bir sonraki ayın faturasını (daha hizmeti vermeden) kesiyor.
    Hiçbir iş ahlakına sığmayan bir sistem. Ben de daha önce birkaç kere laf ettim ama yapıcak fazla birşey de yok.

Şimdi biz bu DT+'ı ocak başından beri seyrediyoruz, bu ay (şubat başı) hem ocaktaki seyrettiğimiz günlerin hem de şubatın faturası gelecek.

Bana daha fatura gelmedi ama gelince şuna bakacağım, ben bu dt+'ı evde kullandığım 2. kutu olan ek paketin yerine aldım.
    3 ocakta o paketin bedelini fatura etmişler, taa 2 şubata kadar. Bu DT+ bana ayın 4ünde mi 7 sinde mi geldi diye hatırlıyorum, bu durumda daha önce fatura ettiği ek paket parasını düşmeleri gerekiyor yeni faturadan. Bakalım ne olacak. Merakla bekliyorum.

... otoyoldan... valla arada pek bir kişilik farkı olduğunu sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 9 Şubat 2008; 18:20:46 >

• DT HD için Yeni LNB Takıldıktan Sonra Bazı Kanalları İzleyemiyor musunuz?

Bir DT klasiği daha.

Bunu bu başlığa yazıyorum zira HD LNB lerle ilgili (olduğunu 2 günde çözdük).

Dün DT merkezi aradım çünki HD kutu takıldığından beri (1 aydır) evdeki diğer kutudan, E!, Salonlarda ne var ve bir kanal daha görüntü vermiyordu, bugün ararım yarın ararım derken sonunda dün arayabildim.

DT merkeze konuyu anlattıktan sonra, telefonda mecburi hareketleri yaptık (fişi çek, kolay kurulum yap, 20 dk bekle). (madem devamlı fişi çıkarttırıp taktıracaklar neden hala aletlerin arkasına anahtar takmazlar ki?).. neyse sonunda yine düzelmeyince, "kayıt açtık yarın servis gelecek" dediler.

Hayret verici bir şekilde bugün öğlenden önce bizim DT servisi aradı, dialog şöyle oldu:

- Merkezi aramışsınız, sorununuz ne?
    - E dün ben anlattım bi saat merkeze sorunumu??
    - Bize bilgisi ulaşmamış. Sorununuz ne?
    Neyse tekrar anlattım
    - Decoder'ı fişten çekin birdaha ta...
    - Dün yaptık biz onları telefonda merkezle. Hem kolay kurulum da yaptık, kanalda da bekledik, bi işe yaramadı.
    - Haa
    - Yaaa!
    - Bi dakkanızı alıcam
    Bi dakka telefonda beklemece
    - Aloooo
    - Efendim? ben buradayım
    - Haa, o odada teldsiz telefon var mı?
    - Vaar
    - Onun fişini çekin.
    - Eeee başka?
    - Siz çekin telefonun fişini.
    Fiş bulundu çekildi.
    - Çektiim?
    - Şimdi görüntü var mı o kanalda?
    - Yok
    - Haaa bi saniye
    Bi saniye bekledik.
    - Alooo
    - Efendim beyfendi
    - Haa, evde kablosuz network var mı?
    - Vaar ??
    - E siz onun da fişini çekin.
    - Hmm? Telefonunkini takıyım mı?
    - Yok takmayın.
    Kablosuz network hub'ını da fişten çektik. Görüntü geldi. (artık fiş çekip takmaktan sırtım ağrımaya başladı zira dolabın arkasında bütün fişler)
    - Çektim onu da, görüntü var şimdi.
    - Eh iyi ozaman, başka yardımcı olabileceğim bir konu var mı?
    - Nasıl yani? Benim telefonla network nolucak.
    - Onları başka yere takın.
    - Ne demek şimdi bu? DT'ün bi çözümü yok mu bu işe??
    - Yeni HD LNB lerde bu oluyo, normal.
    - Ya delirdiniz mi siz nasıl normal?
    - ...
    - Tuvalete mi takıyım telefonu beyfendi ?
    - Siz bilirsiniz.

İşte böyle. DT seyretmek isteyenler evlerindeki yüksek frekanslı diğer teknolojilerden yararlanamıyor. DT servisi de bunu "E normaal" olarak yorumluyor.

Bu yüksek frekanslı DECT telefonlar ile Wireless Networkler en az 5-6 yıldır var hayatımızda.
    DT HD LNB leri ne zaman çıkarttı? 1 ay önce.

İyi de salak DT sen bi halt yaparken, başka frekansları etkiliyormu diye neden bakmıyorsun? Bu kadar zor mudur bu aletin frekansını diğer aletlere göre ayarlamak???
    Eh işte insan müşterisi için 3 kuruş harcamaz, Çin'de hazır ne üretiliyorsa onu alıp gelirse olacağı bu.

Bakalım bunu nasıl çaözeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxHeadroom -- 10 Şubat 2008; 13:39:08 >

• Bu soruyu HD Plus'a uye olan ve en azindan HD Ready bir televizyon kullanan arkadaslar yanitlarsa sevinirim:
    HD olarak herhangi bir yayini izlerken (futbol - film /) televizyonunuzun keskinlik (sharpness) ayarini kacta tutuyorsunuz? Ben 106 ekran plazmam icin 35'te tutuyorum (SD yayinlarda ise 15 civari) sizde kac?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGuardian -- 10 Şubat 2008; 16:31:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.