Şimdi Ara

DIGITURK + PLUS | Genel Konu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.818
Cevap
22
Favori
460.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cihazı SPDIF bağlantı ile av receivera bağladım fakat seçeneklerde SPDIF önceliği desteklenmiyor diyor bu seçeneği birtürlü değiştiremedim.Tv nin sesini açtığımda hdmi dan da tv ye sesi ilettiğini görüyüyorum fakat mantıken optik ses bağlantısı varken hdmi dan sesin iletilmemesi gerekir ki dvd bağlantımda optik ama hdmi dan sesi iletmiyor.Sizde durum nedir?
  • bende digitürk ün eski üyesiyim:
    hd yayın merakımdan DIGITURK PLUS a üye oldum fakat şimdi çok pişmanım.
    800ytl verip cihazı aldım. cihaz bizim olacakmış, bizim olsa ne olacak üyeliğimi sonlandırdığımda kutu içindeki bilgiler ve kayıtlar silindikten sonra cihazı çöpe atmaktan başka çaremiz kalmıyor çünlü normal yayınları bile izleyemiyoruz bu cihazla. kabaca bi hesap yaparsanız 1 yıl üye olup daha sonra üyeliğimizi iptal ettirsek 1 yıllık üyelik ekospor paketi 55x12+800ytl ye 4 kanal seyretmeye değermi ben üyeliğimden dolayı 3 kanal seyrediyorum ve lig tv nin de hd olduğuna inanmıyorum neden derseniz yayınları 4,3 kamera ile çekip iletirken 16,9 formatında veriyorlar konuyu biraz bilen arkadaşlar bunu bilir hiçbir hd yayın 4,3 olmaz
  • Pardon bu arada benim televizyonum sony hs36é tüplü 96 ekran 1080i 16,8milyon renk e kadar destekliyor
  • MKE Ankaragücü-Galatasaray maçından önce reklam girdi ve PLUS sahipleri bu maçı 377 no'lu kanaldan HD olarak izleyebilirler dedi. Ben sadece 3 büyüklerin İstanbul'daki maçları HD sanıyordum demek Ankara'ya da kurmuşlar HD yayın sistemini...
  • bende djitürk üyesiyim banada digitürk plus pek cazip gelmedi.lcd tv im de yok çok pahalıya patlar bu iş
  • quote:

Orjinalden alıntı: onzin

bende digitürk ün eski üyesiyim:
    hd yayın merakımdan DIGITURK PLUS a üye oldum fakat şimdi çok pişmanım.
    800ytl verip cihazı aldım. cihaz bizim olacakmış, bizim olsa ne olacak üyeliğimi sonlandırdığımda kutu içindeki bilgiler ve kayıtlar silindikten sonra cihazı çöpe atmaktan başka çaremiz kalmıyor çünlü normal yayınları bile izleyemiyoruz bu cihazla. kabaca bi hesap yaparsanız 1 yıl üye olup daha sonra üyeliğimizi iptal ettirsek 1 yıllık üyelik ekospor paketi 55x12+800ytl ye 4 kanal seyretmeye değermi ben üyeliğimden dolayı 3 kanal seyrediyorum ve lig tv nin de hd olduğuna inanmıyorum neden derseniz yayınları 4,3 kamera ile çekip iletirken 16,9 formatında veriyorlar konuyu biraz bilen arkadaşlar bunu bilir hiçbir hd yayın 4,3 olmaz

Teknik bilgim fazla yok ama maç esnasında normal ligtv 77 kanalı ile 377 HD arasında geçiş yaptığınızda sahanın daha fazla bölümünün HD olarak görülebildiğini görürsünüz.HD maçlarda daha fazla alan görülebilmekte demekki çekim 4/3 değil 16/9.

• Bencede öyle.Hem kendi evimdeki tv lerde hemde tanıdılarımda aynı şeye şahit oldum.
    quote:

Orjinalden alıntı: kalemşör

Bu HD yayın çıktıktan sonra normal yayının kalitesi mi düştü bana mı öyle geliyor??
  • daha once soylenen, sorunun HD naklen yayin, kamera vs'nin kisitli olmasi idi
    eh, bugun Istanbul'dan naklen yayin yoktu
    Ankara da, naklen yayin arabasi icin 3-4 saatlik yol
    gidip gelmislerdir
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: Gri

MKE Ankaragücü-Galatasaray maçından önce reklam girdi ve PLUS sahipleri bu maçı 377 no'lu kanaldan HD olarak izleyebilirler dedi. Ben sadece 3 büyüklerin İstanbul'daki maçları HD sanıyordum demek Ankara'ya da kurmuşlar HD yayın sistemini...
  • ya bnm anlamadıgım bsy war arkadaslar.biz uyeligi sonlandırırsak teknik servise goturup dt yazılımını sildirip yine normal uydu alıcısı gibi kullanmaya dewam edemiycekmiydik?bide uyeligi sonlandırırsak pvr ozelligini bir daha kullanamıycakmıyız?
  • peki yayında futbolcular daha kısa ve şişmanlar
    her hangi bir hd filmde bunu gördünüzmü daha önce
  • 4,3 formatındaki bir yayını tv eğer 16,9 ise üst ve alttan daraltarak gösterir. bu yayının hd olması anlamına gelmez. ng hd kanalıdaki yayınlar 16,9 formatında lig tv hd ile karşılaştırırsanız aradaki farkı görürsünüz
  • Arkadaşlar merhaba,
    Uzun süredir DH forumlarını takip ediyorum ancak bu DT saçmalıklarından sonra üye olup 1-2 satır yazmak istedim.

DT Plus kutusunu/aboneliğini ilk günlerinde aldım, ilk günleridir sabır gösterelim nasıl olsa düzelir ümidiyle birçok hatayı ve saçmalığı görmezden geliyorum.
    Ancak kutuyu aldıktan ve 800 küsür YTL ödedikten sonra öğrendiğim bir konu var ki bu konuda eğer hep birlikte birşeyler yapmazsak yanlarına kar kalacak gibi görünüyor.

Şimdi biz bu kutuyu satın aldık mı? Aldık. Bizim malımız oldu mu? Olduuu.
    Peki farzedelim aboneliği kapattırdık, o zaman ne olacak?
    Ne pvr özelliğini, ne HD uydu alıcı özelliğini, nede ayda ekstra 10 ytl verip "satın aldığımız" kayıtları tekrar kullanamayacağız.
    Peki bizim malımız olan bu kutu ne işe yarayacak o zaman?

Biz ne satın aldık arkadaşlar? Sanırım HİÇ.

Madem DT Plus aboneliği olmadan bu kutu 800ytl lik bir tuğla oluyor, o zaman neden satıyorlar - kiralamıyorlar. Vede neden 10 ytl aylık para alıyorlar. Çünki zaten sırf DT plus seyretmekten başka işe yaramayan bir kutu için peşinen para aldılar. Bu kutu zaten bir nevi abonelik ücreti oluyor bu durumda.

Açıkçası ben para verip satın aldığım bir aletin, DT Plus aboneliğim olmadan da çalışması için tüketici derneklerinde hakkımı aramayı düşünüyorum. Madem para verdik bütün özelliklerini abone olalım yada olmayalım kullanmak da hakkımız diye düşünüyorum.

2. Bir konu da bu 10 YTL. Allaha şükür 10 ytl nin hesabını yapmayacak kadar gelirim var ancak benim ağırıma gidiyor henüz doğru dürüst bir hizmet vermeden bu parayı almaları. 1 kuruş da olsa aynı şeyi hissederim.
    - NG-HD yayınlarını programlı olarak kayıt edemiyoruz henüz çünki EPG kayıtları yok, ne seyrettiğimizi bile bilmiyoruz. Sesler bazen kesik kesik geliyor. Devamlı 5.1 bile değil.
    - Fox HD de sadece haftada 1-2 maç yayını var başka da birşey yok. maç ile, ingiltere ligi ile ilgilenmiyorsan ha olmuş ha olmamış aynı şey.
    - MovieMAX HD de yakalarsan iyi 1-2 film seyredebiliyorsun zira kayıt etmeye kalktığında ne çıkacağı belli değil. Ben aldığımdan beri 2 film kaydettim 2 si de gösterilemiyor. Yeni update ile düzelttik dediler hiç düzelen birşey yok. 1 kaydediyor 1 kaydetmiyor yada hatalı kaydediyor.
    - Lig tv HD de görüntü güzel OK ama diğer kutularda olan tekrar pozisyonları ve istatistikler HD de yok. Halbuki ABD deki hd kanallarda 1000 tane ek özellik de kanalla gelebiliyor. Anlaşılan DT bu işi de savsaklamış.
    - Ayrıca hala çok ciddi bir yavaşlık sorunu var. 3 hane kanal tuşladıktan sonra ancak görebiliyorum hangi kanalı tuşladığımı ekranda. Bukadar mı zordur bu iş, eski bedava kutular bile anında gösteriyor bastığın kanalı sol üst köşede.

Şimdi diyeceksiniz ki "sen de almasaydın ilk günden, ne b.k olduğunu bilmeden". Haklısınız da. Teknolojiyi erken alanlar çok para ödüyorlar buna da bir diyeceğim yok ama pahalıya almak başka birşey, "dolandırılmak" başka. DT nasıl oluyor da daha deneme aşamasındaki yarım yamalak bir hizmet (!) için ekstra para talep edebiliyor, buna yapıp nasıl içi rahat edebiliyor anlamıyorum.

Hehe neyse, işte 1 aylık DT Plus macerasının özeti. Umarım başınız ağrımadı :)

• Dostum elbet 2 yıla kadar birisi cıkar bu cihazlara format atmayı akıl eder dıyecegım ama sonucta bunu yapmadan kullanabılmelısın receiveri.
  • sevgili MaxHeadroom,

haksizsin diyemem,neticede sen bir tuketicisin
    ama belli ki beklentilerinle DT'un verdikleri ortusmuyor
    gerci cok fazla bir beklentin de yok,
    o yuzden yazilimlarla halledilebilir diye dusunuyorum.

Icerigin zamanla artacagi zaten ortada.
    Kaliteyi meydana getiren, bahsettigin detaylari da DT halletmeli
    Ozetle , sana katiliyorum
    selamlar
  • Femali, katıldığın için teşekkür ederim, ancak şöyle bir farklılık var söylediklerimde;

Sorun benim beklentilerim ile DTnin verdikleri arasında fark olması değil.
    Sorun, DT nin vereceğini söylediği ve hatta halen reklamlarında verdiğini söylediği hizmetleri vermiyor olması ve uygulamaları ile pek çok tüketici yasasını görmezden gelmesi.

Ben neden sahibi olduğum malı kullanabilmek için kanun dışı, kaçak göçek yöntemler arayışına gireyim ki?
    Ayrıca o iş o kadar kolay da değil, formatlamak yetmiyor, baştan farklı bir sistem yüklenmesi gerekiyor ki bunu da ancak Pace yazabilir yada temin edebilir.

İşin özeti şu, DT şu anda vaat ettiği hizmetleri veriyor mu vermiyor mu? İşin benim beklentilerimle alakası yok.

1- DT full olarak fonksiyonlarını yerine getiremeyen bir cihaz satmıştır insanlara. Bunun cek'i cak'ı yok.
    2- Digitürk 4 HD kanal yayını yaptığını söylemektedir. Var olan durumda işi saate vurursak 1,5 kanal yayın yapmaktadır.
    3- İşin kanal kısmının yanı sıra HD tanımında olan basit yayın bileşenlerini vermemektedir.
    4- DT 2 kanal kayıt vaat etmektedir. şu anda 1 kanalı bile kayıt etme kapasitesi bile yoktur sattığı aletlerin.
    5- Sattığı aletlerin faturalarını bile kasıtlı olarak vermemektedir.

Kusura bakmayın ama DT benim akrabam değil, neden senede 2.000 ytl den fazla para verdiğim/verdiğiniz (cihaz parası dahil) bir şirketin adam gibi hizmet vermesini talep edemiyorsunuz ben bunu anlayamıyorum.

Bugün hangi mağazaya gidip 2-3.000 ytl lik bir mal satın alsanız size hizmette kusur etmemek için ellerinden geleni yaparlar. Bu bir ceket de olabilir, bilgisayar da.

Dikkat ederseniz DT eksiklikleri hakkında ne bir özür diliyor nede adam gibi bir açıklama yapıyor.
    Kusura bakmayın ama ben salak yerine konuluyor olmayı kabul edemiyorum.

Tekrar söyleyim, işin benim beklentilerimle değil, DT'ün vermeyi vaat ettiği ve parasını peşinen aldığı hizmetlerle alakası var.
    Birileri ses çıkatmadıkça da bu şekilde devam edecekler maalesef.

• quote:

Orjinalden alıntı: MaxHeadroom

Femali, katıldığın için teşekkür ederim, ancak şöyle bir farklılık var söylediklerimde;

Sorun benim beklentilerim ile DTnin verdikleri arasında fark olması değil.
    Sorun, DT nin vereceğini söylediği ve hatta halen reklamlarında verdiğini söylediği hizmetleri vermiyor olması ve uygulamaları ile pek çok tüketici yasasını görmezden gelmesi.

Ben neden sahibi olduğum malı kullanabilmek için kanun dışı, kaçak göçek yöntemler arayışına gireyim ki?
    Ayrıca o iş o kadar kolay da değil, formatlamak yetmiyor, baştan farklı bir sistem yüklenmesi gerekiyor ki bunu da ancak Pace yazabilir yada temin edebilir.

İşin özeti şu, DT şu anda vaat ettiği hizmetleri veriyor mu vermiyor mu? İşin benim beklentilerimle alakası yok.

1- DT full olarak fonksiyonlarını yerine getiremeyen bir cihaz satmıştır insanlara. Bunun cek'i cak'ı yok.
    2- Digitürk 4 HD kanal yayını yaptığını söylemektedir. Var olan durumda işi saate vurursak 1,5 kanal yayın yapmaktadır.
    3- İşin kanal kısmının yanı sıra HD tanımında olan basit yayın bileşenlerini vermemektedir.
    4- DT 2 kanal kayıt vaat etmektedir. şu anda 1 kanalı bile kayıt etme kapasitesi bile yoktur sattığı aletlerin.
    5- Sattığı aletlerin faturalarını bile kasıtlı olarak vermemektedir.

Kusura bakmayın ama DT benim akrabam değil, neden senede 2.000 ytl den fazla para verdiğim/verdiğiniz (cihaz parası dahil) bir şirketin adam gibi hizmet vermesini talep edemiyorsunuz ben bunu anlayamıyorum.

Bugün hangi mağazaya gidip 2-3.000 ytl lik bir mal satın alsanız size hizmette kusur etmemek için ellerinden geleni yaparlar. Bu bir ceket de olabilir, bilgisayar da.

Dikkat ederseniz DT eksiklikleri hakkında ne bir özür diliyor nede adam gibi bir açıklama yapıyor.
    Kusura bakmayın ama ben salak yerine konuluyor olmayı kabul edemiyorum.

Tekrar söyleyim, işin benim beklentilerimle değil, DT'ün vermeyi vaat ettiği ve parasını peşinen aldığı hizmetlerle alakası var.
    Birileri ses çıkatmadıkça da bu şekilde devam edecekler maalesef.

Doğru söze ne hacet

• Diğer arkadaşlar gayet memnun galiba tek şikayetçi biziz demek ki bukadar abonede şikayet bir elin parmaklarını geçmiyor. o zaman dt işini düzgün yapıyor.....
  • Memnuniyet tabi göreceli birşey. Bazıları önüne her konandan memnun olabilir. Zaten DT de bundan cesaret buluyor.
  • yaaa maxheadroom, dijital platformlar başlıklı forum da hangi topiğe baksam sen yazmışsın. öncelikle ellerine sağlık.
    Fakat yazarken habire dt yi eleştirmişsin. Kabul dt ak sütten çıkmış kaşık değil ama kardeş o kadar da değil yaa.

"Dt plus kutuyu aldıktan sonra fark ettiğim ..." demişsin. Ne biliim 800 ytl küsür vermeden (gerçi başka bir topic de 3 yıldır dt abonesiyim demişsin senin dt plus ı 3*40=120 ytl ucuz alman lazımdı 780 ytl) önce az araştırma yapsaydın zaten bence bu kadar üzülmeyecek sıkıntıya girmeyecektin. Burada bir sürü arkadaş koşulları incelemiş fiyat kazanç oranını hesaplamış yeni teknoloji olmasından dolayı olabilecek aksaklıkları hesaba katmış ve Dt plus ı almışlardır. Amaçları muhtemelen teknolojiyi ilk takip edenlerden olmaktı. Aynı şekilde bende hala incelemekteyim riskleri, buradaki paylaşımlardan okumaktayım ve ona göre karar vermek istemekteyim... (bu kararım dt plus olursa ki muhtemelen olacak, en azından ne beklemem gerektiğini ve sıkıntılarını biliyor olacağım.)
    Hd yayın japonyada belki 1985 lerden beri var ama ülkemizde yeni yep yeni bir teknoloji ve doğal olarak ta aksaklıklar olacaktır.

dediğim gibi dt ak sütten çıkmış kaşık değil.

Ancak Türkiyede dijital yayıncılık (platform) anlamında ilkleride yapan dt dir. Star, free tv, cine 5 bu tip işleri denemiş ve başaramamıştır.

Dt hataları olmasına rağmen bence çok ii işlerde yapmıştır. alt yazı seçenekli filimler, dt gelene kadar asla adını bile duymadığımız ama şimdi bizden olan diziler, belgesel kanalların bu kadar popüler olması v.s bunlar hep dt ile hayatımıza girdi.

Hatta senin ve bir çok arkadaşımızın övgü ile bahsettiği d smart bile dt sayesinde var. Emin ol dt olmasaydı doğan gurubu bu işe bu kadar asılmazdı. Yok asılırdı derseniz senelerdir nerdeydi.

Ben 1999 temmuz ayından beri dt kullanıcısıyım. Müşteri hizmetleri beni onlarca kez delirtti. haklısınız eksik hala var. ancak (bu benim şahsi fikrim) verdikleri yani artıları hala eksilerinden fazladır. Dt kesinlikle eleştirilmeli ama yargısız infaz yapılmamalıdır. sonuçta Türkiyede televizyonculuk adına bir sürü ilk onlardan geldi ve gelmekte.

Çok haklısınız kanal yada yayın süresi Hd için çok az. Peki başka hangi yerde bu kadar az olsada hd yayın alabiliyoruz. Elbet bunlarda düzelecektir. elbet rakiperde olacaktır ve umarım bunlardan hep biz seyirciler karlı çıkacağızdır.

maxheadroom, amacım sana ters düşüp eleştirmek kesinlikle değil senin vesilen ile düşüncelerimi aktarmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 1 Şubat 2008; 2:57:24 >

• merhaba;

benimde kaşıntım tuttu ve dün aldım bakalım memnun olacakmıyız. ama duruyor duruyor düşünüyorum. tv ye 1000 ytl daha verseydim 46" bir tv alabilirdim ama kıyamadım gittim dt ye 2000 ytl bayıldım şimdi. .
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.