Ben DT üyesi değilim. DT+ ile birlikte yeni üye olmayı planlıyorum. Dolayısıyla benden kurulum ücreti talep edecekler mi? Yoksa baştan tavrımı koyup, böyle bir ücreti ödemeyeceğimi söylemeli miyim?
Ayrıca ödeme nasıl oluyor? DT temsilcisi randevu için beni arıyor, eve gelip kurulum yapılıyor, peki ödeme bu sürecin neresinde? Öncesinde mi yoksa kurulumdan sonra yine müşteri temsilcisi arayıp telefon üzerinden kredi kartı ile mi alıyor ödemeyi? Yoksa kurulum yapan kişiler mi ödemeyi alıyor?
Amma soru sordum yahu
zamanında uyduyu, komik bir ucretle kurmuslardi. DT+ kutusunu getirdiklerinde, K.Karti bilgilerini istediler ancak ben zaten aylik odemelerimi KK ile yaptigimdan, onlara bilgi vermeme gerek kalmadi. Yani Plus kutusunu kurduklarinda, kutu bedeli icin KK bilgilerini talep ediyorlar. Servis ucreti odemiyorsunuz. selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: Darth-Vader
Ben DT üyesi değilim. DT+ ile birlikte yeni üye olmayı planlıyorum. Dolayısıyla benden kurulum ücreti talep edecekler mi? Yoksa baştan tavrımı koyup, böyle bir ücreti ödemeyeceğimi söylemeli miyim?
Ayrıca ödeme nasıl oluyor? DT temsilcisi randevu için beni arıyor, eve gelip kurulum yapılıyor, peki ödeme bu sürecin neresinde? Öncesinde mi yoksa kurulumdan sonra yine müşteri temsilcisi arayıp telefon üzerinden kredi kartı ile mi alıyor ödemeyi? Yoksa kurulum yapan kişiler mi ödemeyi alıyor?
Amma soru sordum yahu
Teşekkürler
Müşteri hizmetleri ile yapılan görüşmem sonucunda özet olarak ; 1.- Moviemax kanalının içeriği arttırılacak, 2.- Önümüzdeki 1 ay içerisinde yeni bir HD kanal yok, 3.- National HD'nin yeniden 5+1'e başladığı söyleniyor, 4.- Haftaya yeni bir yazılım sürümü geliyormuş, 5.- Bu yeni yazılım ile ses kısıklığı sorununu çözeceklerini ifade ettiler, 6.- VOD sistemi için biraz daha zaman dediler, 7.- Dizimax kanalının HD'ye geçmesi için de biraz daha zaman dediler,yeni telif anlaşmaları yapılması gerektiği için, 8.- Digiturk plus'a geçmeden önce ligtv üyesi olmayan üyeler daha önceki kutular ile maçtan sonra MARATON programını şifresiz izleyebiliyorlardı,şimdi plus sahibi üyeler izleyemiyor dediğim zaman bu sorunuda çözeceklerini ifade ettiler.
Herkese saygılar.
quote:
Orjinalden alıntı: Burak73
Müşteri hizmetleri ile yapılan görüşmem sonucunda özet olarak ; 1.- Moviemax kanalının içeriği arttırılacak, 2.- Önümüzdeki 1 ay içerisinde yeni bir HD kanal yok, 3.- National HD'nin yeniden 5+1'e başladığı söyleniyor, 4.- Haftaya yeni bir yazılım sürümü geliyormuş, 5.- Bu yeni yazılım ile ses kısıklığı sorununu çözeceklerini ifade ettiler, 6.- VOD sistemi için biraz daha zaman dediler, 7.- Dizimax kanalının HD'ye geçmesi için de biraz daha zaman dediler,yeni telif anlaşmaları yapılması gerektiği için, 8.- Digiturk plus'a geçmeden önce ligtv üyesi olmayan üyeler daha önceki kutular ile maçtan sonra MARATON programını şifresiz izleyebiliyorlardı,şimdi plus sahibi üyeler izleyemiyor dediğim zaman bu sorunuda çözeceklerini ifade ettiler.
Herkese saygılar.
Bilgiler için tesekkürler Yakın zamanda bi yenilik yok demek bu..
ayda 10YTL'yi 4 yeni kanal icin almiyorlarmis, PVR ile programlari tekrar izleyebilme ozelligi icin aliyorlarmis. BEn sadece kutuyu alip HD kanallari actirmamayi teklif ettim, yine de aylik ucreti aliyorlar bu sebepten.
Belirsiz bir sure erteledim Plus'a gecme isini. Istekli degilim cunku kaydettigin programlari kutu disina cikaramiyorsun, aboneligini bitirirsen izleyemiyorsun. En kotusu 900 liralik kutuyu aboneligin bitince kullanamiyorsun, cunku butun yazilim ve filmler otomatik siliniyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Darth-Vader
Amma soru sordum yahu
Valla bende ilk defa DT üyesi oldum, daha önce sadece kablo tv vardı, herhangi bir uyduya baglantım yoktu yani çatıda. DT Plus için kablo cekimi vs matkaplarla sağ sol delindi vs ve bunun için 40 YTL talep ettiler ama bana önceden söylenmediği için sadece 10 YTL de anlaştık.
bana da Mart'tan sonra icerik cogalacak demislerdi selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: bodrumlu2
quote:
Orjinalden alıntı: Burak73
Herkese saygılar.
Bilgiler için tesekkürler Yakın zamanda bi yenilik yok demek bu..
Bizim apartmanda da hizmet verilemiyormuş. Nedenide sanırım aynı hat üzerinde DSmart kullanımını sağlayan dönüşüm işlemi imiş. Gelen tam yazı şöyle ;
"Digiturk ve D-Smart uydu sinyalleri merkezi olarak frekans dönüşümü yapılarak gönderilmektedir. Aynı kablo üzerinden iki uydu platformuna ait sinyallerin gönderilmesinin başka bir çözümü bulunmamaktadır.
Digiturk Eutelsat W3 uydusunda 10.928 Mhz Horizantal polarizasyonunda HD yayınlarına başlamıştır. Bu sinyalin merkezi sisteme tanıtılması farklı bri frekansdönüşümü gerektirmekte ve buna ilişkin Digiturk firmasının Dekoder cihazları için yeni bir programı hayata geçirmesi gerekmektedir. Digiturk firması bu program üzerinde çalışmalarına devam etmekte vee tarafımızca sürekli kendilerinden bilgi alınmaktadır. İlgili program tamamlanıp gerekli testlerinin yapılmasını müteakip HD yayınları içeren frekans merkezi sisteme tanıtılacaktır. Noy: Merkezi dağıtım sistemilerinde LNB değişikliği ile bu işlem gerçekleştirilememektedir. Digiturk MDU 2 LNB çıkış frekansları DSmart uydu sinyalleri ile çakıştığından kullanılması mümkün değildir.
Saygılarımızla ; Digiturk Servis "
Bu olayı Digiturk'ün ne zaman halledeceğini bilen var mı ? Amacım zaten dizileri filan kaydetmek filmleri izlemek. Yani çok fazla HD'de gözüm yok bu uyumsuzluk sinir bozdu ama.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Beyler lütfen kızmayın, delikanlı gibi söyleyin; "aldım, çok memnunum, sen de al, verdiğin paraya değer" diyebilirmisiniz??? Not: ptax100 hd projeksiyona takacağım bu cihazı...
quote:
Orjinalden alıntı: siyahtemas
Beyler lütfen kızmayın, delikanlı gibi söyleyin; "aldım, çok memnunum, sen de al, verdiğin paraya değer" diyebilirmisiniz??? Not: ptax100 hd projeksiyona takacağım bu cihazı...
Bu sorunun cevabı okadar kolay değil malesef, birçok kriter var. Mesela şuanki durumunuz nedir? Ornegin Kablo tv mi var, normal digiturk mu var, yoksa normal bir uydu receivermı kullanıyorsunuz. Maçları izlemek sizin için önemli mi? Digiturk abonesi iseniz ne kadarlık bir indirim alacaksınız. Butcenize aşırı bir yük getirecek, DT plus aldıgınız için başka seylerden feragat etmek zorundamı kalacaksınız? vs vs bu sorular uzayıp gider.
Lakin kendi durumumu anlatıyım, uzun zamandır lcd tvim var ve kablo tv üzerinden yayınları izliyordum. Goruntuden hiç memnun değildim ve uzun zamandır lig tv li DT almayı istiyorudm, yazın bu HD olayı ilk duyulunca HD receiverin cıkmasını bekledim, almışken HD olsun diye. HD receiver cıktıgında ise pahalı olmasına ragmen almaya karar verdim. Hem calısıyor hemde ailemle yasadıgım için bu yükün altına girdim. Ve önceki halime kıyasla çok memnunum görüntü kalitesi ve lig tv nin olması en büyük etkenler. Henuz daha Fenerbahcemin HD macını seyretmek kısmet olmadı fakat HD maçlar çok çok hoşuma gitti. Filmlere göre fark çok daha bariz belli oluyor bence.
Bilmem sorunuza cevap bulmanızda yardımcı olabildim mi?
alın arkadaşlar..parasını hakediyor..ses sorunu dışındaki tüm sorunlar hallediliyor digiturk müşteri yetkilileri ve teknik servisi kötü sadece ürünleri güzel :) high definitiondan daha kullanışlı bir şey var oda pvr o kadar önemli imiş ki,bir anda hayatınıza giriveriyor mesela tuvalete gideceksiniz ve avrupa yakası oynuyor pause yapıyrosunuz direk gelince devam yada bir şeyi kaçırdınız hemen geriye sar izle..tüm kanalları siz o kanala geçitiğinizden itibaren kaydediyor..bu çok ama çok önemli bir özellik miş kullanınca anlıyorsunuz tv yayınlarıda biliyorsunuz her zaman ulaşması zor bir bilgilendirme toplantısı basın toplantısı canlı haber vsde kaçırmıyorsunzu hiç bir şeyi eksiklikleri var ama inanın geliştirirler
ihtiyac ve oncelik meselesi icerigi henuz zayif olmasina ragmen, bana cok hitap ediyor HD varken SD'yi seyretmek zor oluyor fiyatin ederi, herkesin butcesiyle alakali ama sunulan urun cazip selamlar
Bende geçen cumartesi kurdurdum. İlk izlenimlerim..... 1- Standart yayın kalitesi hdmı bağlantı ya rağmen eskisinden kötü.... 2- Kanal geçişleri yavaş.... 3- Lig tv hd ve foxsport hd hariç diğer 2 kanal yayınları bence sıradan..... 4- Ses çıkış düşük.... 5- En sıkıntı vereni ise kanal geçişlerinde rahatsız eden ses çıkması ( scart bağlantı ile bu ses sorunu ortadan kalkıyor)
Benim merak etdiğim ise samsung lcd tv de40R71B KONTRAS, KESKİNLİK VE RENK AYARI ne olmalı... Bir de kompenat kablo ile bağlantı yapan arkadaşlar var mı, Sonucu hdmı bağlantıya göre nasıl,
quote:
Orjinalden alıntı: levent5238 Bir de kompenat kablo ile bağlantı yapan arkadaşlar var mı, Sonucu hdmı bağlantıya göre nasıl,
Component çıkışlar analog HD çıkış sağlayan ancak HDCP korumasını desteklemeyen çıkışlar olduğu için içerik anlaşmalarımız gereği HDCP koruması aktif olan kanallarda kapalıdır. HDCP koruması, HD kanalların yanında tüm film ve dizi kanallarında aktiftir.
Selamlar; Benim cihaz 2 gün önce takıldı,daha önce Vestelin gri büyük cihazı vardı.Normal (SD) yayınlarda ondan kötü performans veriyor (Hem iyi bir scart hemde HDMI ile deniyorum).Ses in azlığını biliyorsunuz zaten. Onun dışında : - NG HD de 2 gündür aynı belgesel yayınlanıyor, - Fox Çarşamba günü bir premier lig maçı yayınlıyacak yani şu an yayın yok - Moviemax de ise bildiğiniz gibi ara,ara filim yayını oluyor - Lig TV nin canlı yayındaki performansı fena değil.Onun dışında gördüklerim SD yayın (şu ana kadar) birde canlı yayından reklam vb ye geçince aspect ratio değişiyor'ki bu da hiç hoş değil.
Cihaz yavaş,açılıyor açıkcası böyle olucağını bilerek aldım bir tek SD yayında eski cihazdan biraz daha kötü performans vermesi biraz canımı sıktı.Şu an kendimce ancak alphadan betaya geçmiş bir platform diyebilirim.Alacak olanlar fazla bir şey beklemesin (önümüzdeki aylarda revize edilecektir)
yakin zamanda bir yazilim daha yuklenecekmis yazilim yukleme secenegini onumuzdeki gunlerde yoklayalim selamlar
Bunu bende merak ediyorum buradan yazalim.
quote:
Orjinalden alıntı: felmali
yakin zamanda bir yazilim daha yuklenecekmis yazilim yukleme secenegini onumuzdeki gunlerde yoklayalim selamlar
Bu HD yayın çıktıktan sonra normal yayının kalitesi mi düştü bana mı öyle geliyor??