Şimdi Ara

DIGITURK + PLUS | Genel Konu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.818
Cevap
22
Favori
460.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • E 10 YTL farka, Eko pakete Moviemax'i de mi katsalardi :) Ha katsalardi super olurdu da, benden fazladan cikan su an 10 YTL o bakimdan soyledim..
  • Ful hd paket diye bi paket çıkarırlar belki ileride biraz tuhaf olur ama neyse..
  • HD yayini fazla seyredince
    normal yayinlardan zevk almaz hale geliyorsunuz..
    Basta maclar, film ve belgeseller harika.

Ozellikle buyuk ekran tv sahibi olanlar, cihazinizin muruvvetini HD yayinlarda anliyorsunuz
    selamlar
  • Biraz daha araştırma yaptım 1080i bir filmin boyutu yaklaşık olarak 22 gb yani 8.5 gb olanlar rip oluyor yanlışımı düzelteyim kimseyi yanıltmış olmayım 1280x760 çözünürlükte bir filmin boyutu yaklaşık 8.5 gb .

quote:

Orjinalden alıntı: felmali

rip lerin boyutu bu duzeyde degil mi
    sanki asil kalite daha buyuk yer tutar gibi hatirliyorum
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: brandnew

quote:

Orjinalden alıntı: TheGuardian

Dün rönesans filmini kaydettim, 8600mb tutuyor. 8600mb 'a siyah beyaz da olsa film HD nasil oluyor anlamis degilim. Acaba kaydederken HD kaydetmiyor mu diye supheye dusmedim degil. Denemelerim devam edecek..
    (Hakan, gulme oglum)

720 p bir filmin çift dil seçenegiyle birlikte yaklaşık boyutu bu civarlarda zaten yani 8.5 gb falan 1080p full hd filmlerde bildigim kadarıyla 22 gb falan yani ortada bir yanlışlık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brandnew -- 16 Ocak 2008; 14:13:27 >

• dogrudur, cunku ben de internetten
    gercek boyutta uzun bir HD filmin 40 gb tuttugunu okumustum
    selamlar

quote:

Biraz daha araştırma yaptım 1080i bir filmin boyutu yaklaşık olarak 22 gb yani 8.5 gb olanlar rip oluyor yanlışımı düzelteyim kimseyi yanıltmış olmayım 1280x760 çözünürlükte bir filmin boyutu yaklaşık 8.5 gb .

quote:

rip lerin boyutu bu duzeyde degil mi
    sanki asil kalite daha buyuk yer tutar gibi hatirliyorum
    selamlar

quote:

quote:

Dün rönesans filmini kaydettim, 8600mb tutuyor. 8600mb 'a siyah beyaz da olsa film HD nasil oluyor anlamis degilim. Acaba kaydederken HD kaydetmiyor mu diye supheye dusmedim degil. Denemelerim devam edecek..
    (Hakan, gulme oglum)

720 p bir filmin çift dil seçenegiyle birlikte yaklaşık boyutu bu civarlarda zaten yani 8.5 gb falan 1080p full hd filmlerde bildigim kadarıyla 22 gb falan yani ortada bir yanlışlık yok.

• beyler bugun DT servis geldi
    benim tv'nin yanlarindan goruntu eksik/kesik gorunuyordu
    bunu duzeltmek icin
    DT Plus goruntu ayarlarindan, goruntuyu 720p'den 1080i'ye degistirdi
    720p'de oldugu halde sorunsuz seyredenler var, dedim
    onlar eski yazilimdir, yeni yazilima gore 1080i'de seyretmek lazim, dedi.
    Artik, ben onun yalancisiyim

Diger bomba haber:
    servis, DT merkezle konusurken, merkezden soylemisler:
    Mart ayinda DT'un butun film kanallari (Goldmax, Moviemax; Actionmax ve Salonlar) tamamen HD yayina geciyormus.

Biliyorsunuz Dizimax icin de gelecek HD yayina baslanacagi soyleniyordu.
    Yani, orijinali HD olan her malzemeyi/kanali
    sonunda o sekilde HD vermeye baslayacaklar.

Icerik zenginlesiyor yani
    selamlar
  • quote:

E 10 YTL farka, Eko pakete Moviemax'i de mi katsalardi :) Ha katsalardi super olurdu da, benden fazladan cikan su an 10 YTL o bakimdan soyledim..

evet yani hd yayınları için sizden 10 ytl fazla para alıyolar ama pakedin düşük diye sana sadece ngi veriyorlar.sadece national geographic için fazladan 10 ytl vermek istemem.zaten moviemax söylenene göre 24 saat yayın yapmıyor.onu ekopaketede açsan ne olacakki.bence garip durum.

fermalinin dediği doğruysa bu digiturk çok iş yapacak hd sayesinde gibi geliyor(gerçi kaç kişi var türkiyede acaba hd çılgını )
  • quote:

beyler bugun DT servis geldi
    benim tv'nin yanlarindan goruntu eksik/kesik gorunuyordu
    bunu duzeltmek icin
    DT Plus goruntu ayarlarindan, goruntuyu 720p'den 1080i'ye degistirdi
    720p'de oldugu halde sorunsuz seyredenler var, dedim
    onlar eski yazilimdir, yeni yazilima gore 1080i'de seyretmek lazim, dedi.
    Artik, ben onun yalancisiyim

Diger bomba haber:
    servis, DT merkezle konusurken, merkezden soylemisler:
    Mart ayinda DT'un butun film kanallari (Goldmax, Moviemax; Actionmax ve Salonlar) tamamen HD yayina geciyormus.

Biliyorsunuz Dizimax icin de gelecek HD yayina baslanacagi soyleniyordu.
    Yani, orijinali HD olan her malzemeyi/kanali
    sonunda o sekilde HD vermeye baslayacaklar.

Icerik zenginlesiyor yani
    selamlar

Ben yeni yazılımda da 720p kullanarak sorunsuz izleyebiliyorum. Yeni yazılımda karşılaştığım tek fark artık

Moviemax HD filmlerin önceden guide üzerinde işaretlenerek kayıt edilebilmesi.

• dun servisten gelen cocuklara
    kac tane kutu dagittiniz, diye sordum
    cocuklar gozlerini acarak 100un ustunde kutu dagittiklarindan bahsettiler.

Ve bu DT'un sadece bir servisi..
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: karizma2

fermalinin dediği doğruysa bu digiturk çok iş yapacak hd sayesinde gibi geliyor(gerçi kaç kişi var türkiyede acaba hd çılgını )
  • quote:

Orjinalden alıntı: mkelleci

Bende Cuma günü digiturk plus kurulumunu yaptırdım, ilk defa DT uyesi oldugum için işlem baya uzun sürdü kablo cekilmesi vs, neyse sonunda oldu. Görüntü gayet güzel, tabi ben kablodan geçtiğim için beni daha çok tatmin etmiş olabilir. SD kanallarda HDMI baglantının daha kalitesiz oldugu benim tarafımdanda tecrübe edildi. HD Maç görüntüleri çok tatmin edici.

Sıkıntı veren şeyler ise söyle.
    899 YTL yi peşin fiyatına taksitle satmıyorlar, 930 küsür bölü 3 taksitle aldım.
    Eko-spor paketi aldıgınızda 4 HD kanaldan 1i olan movimax hd yi izliyemiyorsunuz, dolayısı ile enaz spor paketi almanız gerekiyor ve fiyat artıyor.

Birde adamlar kurulumu yapıp gittiler, 4 saat sonra telefonla arayıp 40 YTL kurulum ücreti olmaya calısıyorlar. Halen vermedim bana böyle birşey söylenmedi dedim. Hakikatende DT Plus baglanmadan önce telefonla birkaç kez konustugum kişilerin tek telafuz ettiği, ve bana teyit ettirdiği rakam 899 YTL idi. Adam ben araştırıp size dönücem dedi bakalım iş nereye varacak.

Gerekirse paramı iade edin gelin sökün herşeyi diycem. En sevmediğim şey böyle iş bittikten sonra piyangodan para almaya calısıyorlar.

DT'e şikayet yazmıştım dün aradılar, 40YTL'nin 30 YTL sini iptal edebileceklerini fakat sözleşme bedeli olan 10 YTL konusunda birşey yapılamayacagını söylediler. Bende daha fazla bu işle ugrasmak istemediğimden kabul edip 10 YTL ödedim. Yanlız benim burdan anladıgım kurulum için bizzat ugrasan şirket sadece 10 YTL alıyor ve 30 YTL digiturk hiçbirşey yapmadığı halde onlara digiturke gidiyor. Yani farklı bir durumda olabilir ama 30 YTL yi direk digiturk iptal edebildigine göre öyle geldi.

• quote:

Orjinalden alıntı: onnitelik

arkadaşlar bende DT hd kullanıyorum ancak bazı problemlerim var..yardımcı olursanız sevinirim..
    1-NG HD de bazen ses te takılmalar oluyor..
    2-kayıtlarda zaman zaman problem yaşıyorum..filmi kayıt ediyor dakikasına mb tına kadar yazıor ancak play yapınca hiç birşey göstermiyor..
    3-yazılım güncellemesi yapabiliyormuyuz??yapan arkadaşlar varmı??..en son yazılımın versiyonu kaç??

Yazılım güncellemesini cihaz kapalıyken kendi kendine uydudan yapıyor. Birkaç gün önce yeni yazılım

yüklendi ve şu andaki yazılım sürümü 1.579. Önceki sürümde benim de kayıtta problemlerim oluyordu.

Dolayısıyla yazılım sürümünü kontrol etmekte gerekirse yeni yazılım arama seçeneği ile güncelleme

yapmakta fayda var.

• con con soylediğin kanallar 2003 yılında analogtan digitale gectiler. digitalden hd ye gecmeleri 2020 yi bulur gibi :) bilgine...
  • benden ve bir cok arkadastan 5 kurus talep etmediler
    selamlar

quote:

quote:

Bende Cuma günü digiturk plus kurulumunu yaptırdım, ilk defa DT uyesi oldugum için işlem baya uzun sürdü kablo cekilmesi vs, neyse sonunda oldu. Görüntü gayet güzel, tabi ben kablodan geçtiğim için beni daha çok tatmin etmiş olabilir. SD kanallarda HDMI baglantının daha kalitesiz oldugu benim tarafımdanda tecrübe edildi. HD Maç görüntüleri çok tatmin edici.

Sıkıntı veren şeyler ise söyle.
    899 YTL yi peşin fiyatına taksitle satmıyorlar, 930 küsür bölü 3 taksitle aldım.
    Eko-spor paketi aldıgınızda 4 HD kanaldan 1i olan movimax hd yi izliyemiyorsunuz, dolayısı ile enaz spor paketi almanız gerekiyor ve fiyat artıyor.

Birde adamlar kurulumu yapıp gittiler, 4 saat sonra telefonla arayıp 40 YTL kurulum ücreti olmaya calısıyorlar. Halen vermedim bana böyle birşey söylenmedi dedim. Hakikatende DT Plus baglanmadan önce telefonla birkaç kez konustugum kişilerin tek telafuz ettiği, ve bana teyit ettirdiği rakam 899 YTL idi. Adam ben araştırıp size dönücem dedi bakalım iş nereye varacak.

Gerekirse paramı iade edin gelin sökün herşeyi diycem. En sevmediğim şey böyle iş bittikten sonra piyangodan para almaya calısıyorlar.

DT'e şikayet yazmıştım dün aradılar, 40YTL'nin 30 YTL sini iptal edebileceklerini fakat sözleşme bedeli olan 10 YTL konusunda birşey yapılamayacagını söylediler. Bende daha fazla bu işle ugrasmak istemediğimden kabul edip 10 YTL ödedim. Yanlız benim burdan anladıgım kurulum için bizzat ugrasan şirket sadece 10 YTL alıyor ve 30 YTL digiturk hiçbirşey yapmadığı halde onlara digiturke gidiyor. Yani farklı bir durumda olabilir ama 30 YTL yi direk digiturk iptal edebildigine göre öyle geldi.

• 1- ben de var, servise de gosterdim, dunyadan haberleri yok, hic bir cozum getiremediler.
    2- hic denemedigimden bilemeyecegim
    3- Yazilim guncelemesini opt'den girip kendiniz yapabilirsiniz.
    Yeni yazilim ara fdiye bir secenegi tiklayacaksiniz
    15 dk civari suruyor, o sirada DT gostermiyor
    bir versiyonu var ama kodunu simdi hatirlamiyorum, ama yaparsaniz zaten en sonuncusunu yukluyor
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: onnitelik

arkadaşlar bende DT hd kullanıyorum ancak bazı problemlerim var..yardımcı olursanız sevinirim..
    1-NG HD de bazen ses te takılmalar oluyor..
    2-kayıtlarda zaman zaman problem yaşıyorum..filmi kayıt ediyor dakikasına mb tına kadar yazıor ancak play yapınca hiç birşey göstermiyor..
    3-yazılım güncellemesi yapabiliyormuyuz??yapan arkadaşlar varmı??..en son yazılımın versiyonu kaç??

• Arkadaşlar Moviemax HD'de oynatılan Bitirim Karınca filmini seyretmediyseniz seyretmenizi ve kaydetmenizi

tavsiye ederim. Görüntü kalitesini gördüğünüzde Digiturk Plus aldığınıza pişman olmayacaksınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: doc65

Arkadaşlar Moviemax HD'de oynatılan Bitirim Karınca filmini seyretmediyseniz seyretmenizi ve kaydetmenizi

tavsiye ederim. Görüntü kalitesini gördüğünüzde Digiturk Plus aldığınıza pişman olmayacaksınız.

Bugun 2 kere verdi, 1 kez izledim digerinide NBA izlerken kaydettim, cok guzeldi :) ilk defa (rönesans filmi hariç) bir animasyonu izledim HD olarak, gercekten degiyor..
  • Benim digiturk plus kullanan arkadaşlara sorularım olacak

HD yayını olan tüm mevcut kanallarda tüm yayın akışı HD olarak mı veriliyor. Mesela Moviemax'deki tüm filmler HD olarak mı yayınlanıyor.

Moviemax'i actıgımda bazı filmlerde HD311 gibi birşey yazıyor ekranın sol ust kosesinde, burdan su sonuca varıyorum ekranın sol üst kösesinde HD311 yazan filmleri HD olarak izliyoruz bu logo olmayınca HD receiver olsa bile filmi normal izliyoruz. Doğru mudur?

Teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: selcukbay25

Benim digiturk plus kullanan arkadaşlara sorularım olacak

HD yayını olan tüm mevcut kanallarda tüm yayın akışı HD olarak mı veriliyor. Mesela Moviemax'deki tüm filmler HD olarak mı yayınlanıyor.

Moviemax'i actıgımda bazı filmlerde HD311 gibi birşey yazıyor ekranın sol ust kosesinde, burdan su sonuca varıyorum ekranın sol üst kösesinde HD311 yazan filmleri HD olarak izliyoruz bu logo olmayınca HD receiver olsa bile filmi normal izliyoruz. Doğru mudur?

Teşekkürler

Aynen dediğiniz gibi movimax için bazı filmler hd, diğer filmler eskisi gibi sd olarak yayınlanıyor. Tum mevcut kanallarda yayın akışının HD olarak verilmesi söz konusu değil malesef. Suan için 4 tane HD kanal var Lig TV, Fox Sports, National Geographic, ve Moviemax.

• merhaba;

fox hd maçlarında ve moviemax hd filimlerde orjinal 5.1 ses alabiliyor musunuz?

sanırım bende sorun var.
  • DT Plus ile sadece NG 5.1 veriliyor
    diger 3 HD kanalda boyle bir yayın yok..
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: pj

merhaba;

fox hd maçlarında ve moviemax hd filimlerde orjinal 5.1 ses alabiliyor musunuz?

sanırım bende sorun var.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.