Şimdi Ara

DIGITURK + PLUS | Genel Konu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.818
Cevap
22
Favori
460.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • d.plusta sd yayınlarda hdmi bağlantıda pixelleşmeler görünüyor ayrıca ses de azalıyor,benim tavsiyem ilaveten scart bağlantının da olması, ancak bu şekilde görüntü önceki receivera yaklaşıyor. Bugün akşam Fenerin maçını seyrettim hd, sadece yakın ve bol ışıklı çekimlerde biraz farklılık var ama hiçbirzaman mağazalardaki gördüğüm hd yayınlar gibi değil. Kişisel fikrim kayıt olayı çok kullanışlı ama gerisi hikaye şu an için. Hd için parayı bluray playera vermek daha mantıklı gibi.
    quote:

Orjinalden alıntı: cinman

quote:

Orjinalden alıntı: midicie80

arkadaşlar bende dün digitürk plus yayına geçtim özellikle evimde lcd ekran televizyonun ne özellikleri oldugunu lcd televizyonun sadece duvarda asılan bir tablo olmadıgını ögrendim özellikle sd yayın yapan yayınlar bile gözle görülecek farklılıkkar var sesdeki yayın muhteşem hd yayınlar az olmakla beraber mükemmel önceki digitürk baglantısıyla digitürk plus arasında cok fark var sd yayınlarda hd yayınlar zten harika

arkadaşlar lütfen sd yayaın kalitesi hakkında bilgi verir misiniz
    daha önceki uydu alıcınız ile şu anki hdmi dan izlediğiniz sd yayın kalitesi aynımı
    daha mı kötü
    daha mı iyi
    saygılar

• Ankara'dayım bugün bağlandı DG +...

Görüntü gayet başarılı;

Sd yayınlarda eskiye göre daha iyi
  • Bana Cumartesi gunu kurulum yapıldı. Power tuşuyla kapatıp birkaç saat sonra açtığım zaman ekranda kapattığımen son görüntü yada siyah bir ekran geliyor. ancak elektrik kablosunu çıkarıp cihazı resetleyince açılıyor. destek hattı yazılım sürümünün yenilenmesi gerektiğini söyledi . uzun süren bir işlem olduğunu cihazın teknik servis merkezine gitmesi gerektiğini söylediler. ne yapmamı önerirsiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: pj

Ankara'dayım bugün bağlandı DG +...

Görüntü gayet başarılı;

Sd yayınlarda eskiye göre daha iyi

tesekkur ederiz
    baglanti nasil sizde
    sadece hdmi ile mi bagli tum kanallar
    sd kanallar eskisine gore hdmi ile de iyi mi
    saygilar
  • quote:

Orjinalden alıntı: azor68

Bana Cumartesi gunu kurulum yapıldı. Power tuşuyla kapatıp birkaç saat sonra açtığım zaman ekranda kapattığımen son görüntü yada siyah bir ekran geliyor. ancak elektrik kablosunu çıkarıp cihazı resetleyince açılıyor. destek hattı yazılım sürümünün yenilenmesi gerektiğini söyledi . uzun süren bir işlem olduğunu cihazın teknik servis merkezine gitmesi gerektiğini söylediler. ne yapmamı önerirsiniz?

Cihaz ilk kurulduğunda yazılım yüklenirse sorun yok.Ben öyle yaptım aslında kolay ayarlardan sizde yapabilirsiniz.Ayrıca hdmi bağlantıda sd yayınlarda kalite artıyor hele hd yayınlar tadından yenmiyor

• Hem hdmi hemde scart bağlı fakat scarta gerek duymuyorum..
    SD yayın gerçekten iyi durumda
    Sd dediğim kanld, showtv, star, atv başka izlemiyorum! (hoş onlarıda ben izlemiyorum zaten)

z5500'e optik kablo ile bağlı HD yayınlarda da 5+1 ses yok!
    Reklamlarda 5+1, 7+1 deniyor sürekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pj -- 14 Ocak 2008; 0:57:00 >
  • quote:

Bana Cumartesi gunu kurulum yapıldı. Power tuşuyla kapatıp birkaç saat sonra açtığım zaman ekranda kapattığımen son görüntü yada siyah bir ekran geliyor. ancak elektrik kablosunu çıkarıp cihazı resetleyince açılıyor. destek hattı yazılım sürümünün yenilenmesi gerektiğini söyledi . uzun süren bir işlem olduğunu cihazın teknik servis merkezine gitmesi gerektiğini söylediler. ne yapmamı önerirsiniz?

Neden servise gitmesi gerektigini anlamadim. "Options" menusunde "yeni yazilim yukle" manasinda bir secenek var. Uydudan indiriyor yeni yazilimi, yaklasik 15 dk suruyor. Bu surec boyunca sizin bir sey yapmaniz gerekmiyor. Receiver onundeki panelde manali-manasiz yazilar donuyor ve is bitincede yayin basliyor. Bence deneyin.

UPDATE:
    diger topicte drag nick li arkadas bu konuda aydinlatici bir yorum yapmis.

http://forum.donanimhaber.com/m_20012267/mpage_13/key_/tm.htm

quote:

Yazılım versiyonunuzu kontrol edin. Eğer 1.4xx diye bir şeyse ve yazılım güncelle komutunu vermenize rağmen güncelleme yapmıyorsa (güncel sürümün 1.575.x olması lazım) Yükleyici Bilgilerine bakın. Orada KEY diye bir satır var. 174,1,x diye üç rakam olacak. Oradaki x = 0 ise ve sistem bilgilerinde yükleyici versiyonu da görünmüyorsa yandınız demektir. O "x" in 1 ila 5 arası bir sayı olması lazım. "0" olması halinde cihaza yeniden firmware yüklenmesi gerekiyor. Bu işlem için de servise, yani KVK'ya gitmesi gerektiği söyleniyor. İşlemin 2-3 gün süreceği ve bu sırada size geçici olarak eski kutulardan vereceklerini de eklemeyi ihmal etmiyorlar. Oradan sonrası ayrı bir hikaye, en iyisi hiç anlatmayayım da sinirlerim yeniden bozulmasın. Bütün bunları nereden mi biliyorum, tahmin ettiğiniz üzre başıma geldi de oradan

Ha, sonuçta cihazı değiştirttim ve yeni cihazın işleyişinin çok farklı olduğunu belirtmeliyim. HDMI üzerinden SD yayın kalitesi bile eskisine kıyasla daha düzgün. Kilitlenme yapmıyor, kayıt işlevleri çok daha iyi çalışıyor, altyazılar çıkıyor (eskisinde çıkmıyordu), ses kesintileri ve gecikmeleri olmuyor vs vs.. Ancak eski cihazda harddisk kapasitesi 250 Gb görünüyordu, bunda 140 Gb görünüyor, bunu henüz tam anlayamadım. Yeni cihazın harddiski mi farklı, yoksa bölümleme mi yapmışlar henüz tam emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzzqzzz -- 14 Ocak 2008; 12:11:13 >

• Bende Cuma günü digiturk plus kurulumunu yaptırdım, ilk defa DT uyesi oldugum için işlem baya uzun sürdü kablo cekilmesi vs, neyse sonunda oldu. Görüntü gayet güzel, tabi ben kablodan geçtiğim için beni daha çok tatmin etmiş olabilir. SD kanallarda HDMI baglantının daha kalitesiz oldugu benim tarafımdanda tecrübe edildi. HD Maç görüntüleri çok tatmin edici.

Sıkıntı veren şeyler ise söyle.
    899 YTL yi peşin fiyatına taksitle satmıyorlar, 930 küsür bölü 3 taksitle aldım.
    Eko-spor paketi aldıgınızda 4 HD kanaldan 1i olan movimax hd yi izliyemiyorsunuz, dolayısı ile enaz spor paketi almanız gerekiyor ve fiyat artıyor.

Birde adamlar kurulumu yapıp gittiler, 4 saat sonra telefonla arayıp 40 YTL kurulum ücreti olmaya calısıyorlar. Halen vermedim bana böyle birşey söylenmedi dedim. Hakikatende DT Plus baglanmadan önce telefonla birkaç kez konustugum kişilerin tek telafuz ettiği, ve bana teyit ettirdiği rakam 899 YTL idi. Adam ben araştırıp size dönücem dedi bakalım iş nereye varacak.

Gerekirse paramı iade edin gelin sökün herşeyi diycem. En sevmediğim şey böyle iş bittikten sonra piyangodan para almaya calısıyorlar.

• boyle bir sey yok
    belli olan tek sey, HD yayinlanan Avrupa Sampiyonasi maclarini
    DT HD olarak Kanal 1 de SD olarak (galiba butun maclari vermeyecekler) yayinlayacak
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: gidakontrol

bunddan sonrakı türkiye maçlarını hd mi vericekler acaba?
  • Bence Plus'a geçmek şuan için saçmalık.. 4 kanal için değmez o para.. Asla.. Ne zaman ATV,Show TV vs. HD olur o zaman kıyılır
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^^CoNCoN^^

Bence Plus'a geçmek şuan için saçmalık.. 4 kanal için değmez o para.. Asla.. Ne zaman ATV,Show TV vs. HD olur o zaman kıyılır

Sen geçmezsin olur biter
  • Kutu icin 1 kez para oduyorsunuz, sizin oluyor. Daha sonra 10 YTL'yi 4 kanal icin veriyorsunuz her ay. Kutuyu satin aldiktan sonra 10 YTL paraya, bu 4 kanal deger. Ama tabii ki cok daha fazla kanal HD olursa tadindan yenmez..
  • Tabi kişiye göre değişir ama kanalların çoğalmasını beklemek iyi olur gb
  • Ben FullHD tv aldıktan sonra HDMI ve Optik çıkışlı Digitürk uyumlu; (hep digitürk kullandığım için)
    bir cihaz aramıştım... Karşıma Plus çıktı ve çok memnunum 739 ytl ödedim! bence hak etti...
    Daha iyisine kesinlikle hayır demem fakat var mı böyle bir seçenek şu anda?

Haftada bir kere HD film izlesem 10 ytl'den fazla eder

Edit.
    Birde filmi beklemek zorunda değilim; cihaz kaydeder ben istediğim zaman seyrederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pj -- 15 Ocak 2008; 0:29:57 >
  • Dün rönesans filmini kaydettim, 8600mb tutuyor. 8600mb 'a siyah beyaz da olsa film HD nasil oluyor anlamis degilim. Acaba kaydederken HD kaydetmiyor mu diye supheye dusmedim degil. Denemelerim devam edecek..
    (Hakan, gulme oglum)
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGuardian

Dün rönesans filmini kaydettim, 8600mb tutuyor. 8600mb 'a siyah beyaz da olsa film HD nasil oluyor anlamis degilim. Acaba kaydederken HD kaydetmiyor mu diye supheye dusmedim degil. Denemelerim devam edecek..
    (Hakan, gulme oglum)

720 p bir filmin çift dil seçenegiyle birlikte yaklaşık boyutu bu civarlarda zaten yani 8.5 gb falan 1080p full hd filmlerde bildigim kadarıyla 22 gb falan yani ortada bir yanlışlık yok.
  • rip lerin boyutu bu duzeyde degil mi
    sanki asil kalite daha buyuk yer tutar gibi hatirliyorum
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: brandnew

quote:

Dün rönesans filmini kaydettim, 8600mb tutuyor. 8600mb 'a siyah beyaz da olsa film HD nasil oluyor anlamis degilim. Acaba kaydederken HD kaydetmiyor mu diye supheye dusmedim degil. Denemelerim devam edecek..
    (Hakan, gulme oglum)

720 p bir filmin çift dil seçenegiyle birlikte yaklaşık boyutu bu civarlarda zaten yani 8.5 gb falan 1080p full hd filmlerde bildigim kadarıyla 22 gb falan yani ortada bir yanlışlık yok.
  • quote:

Kutu icin 1 kez para oduyorsunuz, sizin oluyor. Daha sonra 10 YTL'yi 4 kanal icin veriyorsunuz her ay. Kutuyu satin aldiktan sonra 10 YTL paraya, bu 4 kanal deger. Ama tabii ki cok daha fazla kanal HD olursa tadindan yenmez..

Düzeltme, 10 YTL 4 kanal için değil malesef. Mesela Eko paket abonesi iseniz moviemax hd'yi izleyemiyorsunuz fakat 10 YTL ödemeye devam ediyorsunuz.
  • Doğru;
    Bende Ligtv izleyemiyorum mesela
  • bence digiturk herşeyi oturtana kadar dg plus alan herkese tüm hd yayınları izletmesi gerekir.mesela eko paket kullanan kişinin maç saatinde olmasa bile maç saati dışında maç tekrarlarında vs. şifreyi açması gerekir.zaten 10 ytl fazla para alıyor.eh bi pakedinize göre tüm hd yayınları seyredemiyorsanız digiturk plus almamak için kafanıza yeni yeni şeyler koymuş olursunuz
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.