Şimdi Ara

DIGITURK + PLUS | Genel Konu (281. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.818
Cevap
22
Favori
460.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Filmleri 4:3 formatında yayınlayıp kenarlarında boşluk bırakıyorlar çünkü 4:3 yayınlanan filmler HD değil.Yayın alanını küçülterek Görüntünün dağılmasını engelliyorlar ve HD'ye yakın bir kalite kazandırmaya çalışıyorlar.Tıpkı dizimax kanalında çıkan migros ve knorr reklamlarının tam ekran olarak değil de ufak bir alanda çerçeveli olarak yayınlanması gibi
  • Ayrıca şunu da eklemeliyim O ufak alanda yayınlanan reklamlar ve filmler SD olarak çekilmiştir.Zaten bunları kayıt yaptığında dosyanın boyutundan Hangisinin HD olduğunu anlayabilirsin.
  • doğru söylüyorsunuz onu farkettim ama, eskiden bunlar yayılıyordu ve görüntüler yayvan ve basık çıkıyordu.
    hani fikir tartışılabilir ama, ben tam ekran istersem bu özelliği kullanamıyorum. bence bu seçenkli olarak bırakılmalıydı.

peki bir arkadaşımda bu yayının otomatik olarak 1-2 sn içinde tam ekran olmasına ne diyorsunuz? bu lcd tv'nin bir özlliği olabilirmi?
  • HD kanal olduğu için görüntüyü tam ekran yapma seçeneği kullanıcıya bırakılmamıştır diye düşünüyorum.Çünkü bu sefer de bu nasıl HD kanal, çamur gibi gösteriyor diye şikayetler gelecektir.

Birkaç saniye içerisinde tam ekran olduğunu da ilk defa duydum açıkçası.Eğer bizdeki gibi Pace DT-PH9100 kullanıyorsa bu cihazın öyle bir özelliği yok diye biliyorum.Büyük ihtimal ile televizyonun özelliğidir.Modelini öğrenip özelliklerini araştırısanız belki birşeyler çıkabilir.
  • sadece hd değil normal premier ve star da aynı çıkıyor.. yani eskiden plus üyesi değildim, sd kanallar tam ekran olurdu şimdi olmuyor..
  • Peki önceden 4:3 filmleri tam ekran izleyebiliyormuydunuz? Karışık bir durum. DT müşteri hizmetlerini arayın bence.Oradan net bir bilgi alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgü Tekgözen

Filmleri 4:3 formatında yayınlayıp kenarlarında boşluk bırakıyorlar çünkü 4:3 yayınlanan filmler HD değil.Yayın alanını küçülterek Görüntünün dağılmasını engelliyorlar ve HD'ye yakın bir kalite kazandırmaya çalışıyorlar.Tıpkı dizimax kanalında çıkan migros ve knorr reklamlarının tam ekran olarak değil de ufak bir alanda çerçeveli olarak yayınlanması gibi

Evet bunu yapmasalardı, insanları basık ve 40 kilo fazlalıklı görürdük.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: Özgü Tekgözen

Filmleri 4:3 formatında yayınlayıp kenarlarında boşluk bırakıyorlar çünkü 4:3 yayınlanan filmler HD değil.Yayın alanını küçülterek Görüntünün dağılmasını engelliyorlar ve HD'ye yakın bir kalite kazandırmaya çalışıyorlar.Tıpkı dizimax kanalında çıkan migros ve knorr reklamlarının tam ekran olarak değil de ufak bir alanda çerçeveli olarak yayınlanması gibi

Evet bunu yapmasalardı, insanları basık ve 40 kilo fazlalıklı görürdük.

pigme gibi olurdular

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncyt

birkaç gündür sinema kanallarında 4:3 formatındaki filmleri geniş ekran olan televizyonuma tam ekran olarak yaymıyor. kenarlarda siyah bölümler kalıyor. ama 16:9 formatında olursa film tam ekran olarak izleyebiliyorum. bilgisi olan varmı?

digiturku aradım ama, sorun yok yayınlar böyle bizdede böyle diyorlar. ama eskiden böyle birşey olmuyordu. 4:3 yayınlar tam ekran oluyordu. yardım lütfen..

Digitürk Plus Kullanıcı ayarlarında;
    Görüntü Çıkışını "Geniş Ekran" Olarak düzeltiniz.
    TV niz FullHD ise 1080i
    HD readty ise 720p olarak ayarlayın.
    TV Tarafınıda "Geniş Ekran" / "Sadece Tara" / " Auto" yapın.

Düzelecektir.
  • dün akşam digiturk kullanıcı ayarlarından görüntü olması lazım
    pal sacan yapıp tekrar geniş ekrana aldım, tv ayarları sadece tarada duruyor.
    dün gece 4:3 bir film vardı speed kanalında normaldi yani tam ekran izleyebildim. bakalım premier yada starda bir film çıksa 4:3 o zaman tekrar bakacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

TV niz FullHD ise 1080i

Bu tercih kullanılan cihazların görüntü işlemcisine göre de değerlendirilebilir.
    Örneğin ben HD ready bir TV kullanıyorum,
    fakat görüntü işlemcisi pace cihazdan çok daha başarılı.
    DT+ plus cihazın video formatı 1080i olarak seçili.
    Kaynak 1080i olduğundan dolayı görüntüyü panele ölçeklendirme işini
    TV kendisi yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pistole

quote:

TV niz FullHD ise 1080i

Bu tercih kullanılan cihazların görüntü işlemcisine göre de değerlendirilebilir.
    TV kendisi yapıyor.

Pistole DT plus yayını tamamen 1080i yapıyor sanıyorsanız yanılıyorsınuz.
    Ben yapılabilecek En iyi Tercihi önerdim.

DT nin yayınları
    Belgesel, Film ve NativeHD yazan HD kanallar 1080i
    Spor (futbol) HD 720p
    DT nin kendi SD kanalları 576p
    Ulusal SD ler 480
    Bu durumda Hangisini ayarlarsanız ayarlayın. En optimumu benim önderdiğimdir.

Not: DT Görüntü yarlarında , çıkışı "Orjinal" Ayarlarsanız Gelen yayını TV niz bilgi olarak gösterecektir.

Düzenleme; Not Eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 4 Eylül 2010; 13:54:18 >

• geçen sene teyzem samsung led tv aldı normal uydu vardı güzel göstermiyor diye digituk'e üye olduk plus lı olanı istedık geldiler taktılar 2 gün sonra bozuldu tekrar servis geldi sıfır plus'la değiştirdiler belli müddet sonra bu cihaz bozulmaya başladı dün tamamen bozuldu servis tekrar değiştirdi bir sene içinde burnumuzdan geldi 3 kasımda cihazın taahütü bitiyor teyzem plus mlas istemiyor ben tavsiye ettim çok pişman oldum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pistole

quote:

TV niz FullHD ise 1080i

TV kendisi yapıyor.

Pistole DT plus yayını tamamen 1080i yapıyor sanıyorsanız yanılıyorsınuz.
    Ben yapılabilecek En iyi Tercihi önerdim.

DT nin yayınları
    Belgesel, Film ve NativeHD yazan HD kanallar 1080i
    Spor (futbol) HD 720p
    DT nin kendi SD kanalları 576p
    Ulusal SD ler 480
    Bu durumda Hangisini ayarlarsanız ayarlayın. En optimumu benim önderdiğimdir.

Not: DT Görüntü yarlarında , çıkışı "Orjinal" Ayarlarsanız Gelen yayını TV niz bilgi olarak gösterecektir.

Düzenleme; Not Eklendi.

Benim önerimdeki mantık şudur,
    hangi cihaz ölçeklendirmeyi iyi yapıyorsa işi ona bırakmak.
    Digiturk HD yayınlarının çoğu 1080i ise,
    cihaz bunları 720 ye ölçeklendirip vereceğine,
    eğer TV de daha başarılı bir işlemci varsa o yapsın bu işi.
    Analog yayınlar için zaten RGB bağlantı kullanıyorum.

Video formatı orjinal olarak ayarlı şekilde de kullandım bir süre.
    Bu süre zarfında 720p yayına rastlayamadım hiç.
    (Digiturk ün SD yayınları da bildiğim kadarı ile 576i, p değil)

Ben video biçimi geniş, video formatı 1080i,
    SD yayınlar için RGB şeklinde devam ediyorum.
    Kullandığım cihazlar dahilinde en iyi neticeleri
    bu şekilde alıyorum ve bunlar optimum olma iddiasında değildir.

• pistole

TV nizin marka modeli nedir?
    720p TV ye 1080i göndermenin mantığını çözemedim.
    Keşke Pace receiver de Pastrought seçeneği de olsaydı.
  • quote:

pistole

TV nizin marka modeli nedir?
    720p TV ye 1080i göndermenin mantığını çözemedim.
    Keşke Pace receiver de Pastrought seçeneği de olsaydı.

TV Pioneer KURO 508XD.
    1080i yayını ya Pace receiver 720 ye ölçeklendirip TV ye verecek
    (receiverın video formatı 720p seçili )
    ya da TV kendi işlemcisini kullanarak panele ölçeklendirecek
    (receiverın video formatı 1080i seçili)
    Bu durumda KURO nun görüntü işlemcisi diğerinden daha iyi olduğundan
    720p ye ölçeklendirme işini TV ye bırakıyorum.
    Eğer DT HD yayınlarının orijinal formatı 720p olsaydı
    video formatını 720p olarak seçerdim.

Receiverın video formatını orijinal olarak ayarlamak
    passthrough özelliği getirmiyor mu ?

• Arkadaşlar;
    Ben şimdi normalde digiturk üyesiyin 8002 kutum var 34,90tl ödüyorum lig tv li
    ama digiturk hd plus geçmek istedim satın alıyım dedim 890tl dediler bende bi digi plus üyesinden 200tl satın aldım daha 2aylık cihaz neyse kişide 8yıllık üye benim üstüme devir edecek 69tl ödüyor spor paketine movimax hd+ligtv hd+maovimax bilmem ne hd +eursport hd+spormax hd+bende bana 69 tl çok gelir dedim biraz düşürt fiyatı dedim oda ekospor gecersen 15tl indirim yaparlarmış dedi sizce aynı spor pakette durup indirim yapın yoksa kapatırımmı diyeyim yoksa 52tl mi ödüyeyim.?
    ve nasıldır bu digiplus iyimi memnun kalırmıyım please yardım
  • 34 liralık üyeliğine +8 vererek hd yayın olarak alabilirsin niye bu kadar iş yapıyorsun? Kayıtlı cihazı eko sporda ne yapacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: invisible

34 liralık üyeliğine +8 vererek hd yayın olarak alabilirsin niye bu kadar iş yapıyorsun? Kayıtlı cihazı eko sporda ne yapacaksın

Güzel kardeşim anlamadın konuyu bende biliyorum 7tl kiralamasını fikrin için sağol verdikleri kıytırık vestel hd cihazı ben digiturk plus diyorum plustan fazla bilgin olmadığı belli oluyor benim sizden isteğim ekospor 50tl vermek artı plus keyfi yaşamak iyi olurmu diyorum ki kullanan kişi bana devir edecek normalde plus fiyatı 859TL invisible kardeşim ;)
  • 1080i , 720p den iyi değil Ahmet.

PS3 de 1080i ve 720p arasında geçiş yaptığımda 720p nin çok dsha temiz görüntü verdiğini görüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 279280281282283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.