Merhaba dostlar, Digitürk kullanıyorum. Avrupa maçlarında yukarıdaki komşu 2 haftadır benden nerdeyse 10 saniye önce gol diye ayağa kalkıyor. maç izlemenin keyfi kalmadı. bunun için ne yapabilirim veya siz ne yapıyorsunuz ? en sonunda avrupa maçlarını izlemek için düz uydu alacağım. çaresi olan var mı ? |
Digitürk'te Avrupa maçlarında TRT 1 yayınının geriden gelmesi
-
-
Digiturk kumandalarında düz uydu modu tuşu var. O moda geçip trtnin frekansını eklemek çözüm olabilir.
-
Çünkü bölgesel şifreleme yüzünden digiturk trt kendi TP yayınlıyor malumdur aktarmanin aktarmanin aktarması olunca yayında geç geliyor çözüm normal uydu modundan veya normal uydu alicidan izlemek.Baska çaresi yok.
-
Bölgesel şifreleme ile ilgisi yok aslında, maç yayınları haricinde de durum böyle çünkü digitürk türksat üzerinde kendi tp’si üzerinden yayın yapmakta. Ana yayını türksat trt frekansından alıp kendi tp’sinden geri uplink ediyor haliyle arada 2-3 saniyelik bir gecikme oluyor.
Bu kanalları dsmart gibi kanalın kendi tpsinden verse gereksiz tp bant genişliği işgali olmayacak böylece beinsports ve 4k kanallarının bitrate değerleri de yükseltilebilir bu şekilde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 11 Ekim 2024; 11:51:34 > -
bu çözüm olmaz mı denesek ? nasıl yapacağız hocam bu işi ? maçlardan zevk alamaz olduk.
-
Uydu kullanıyorum geriden gelmiyor bende. Web kullananlar için yayının 20 sn geriden gelmesi normal -
Trt'nin kendi frekansı ile digitürk'teki trt yayınını karşılaştırın 4-5 saniye civarı fark var.
Bende modül üyeliği olduğu için tkgs kanal listesinde hem trt'nin kendi tp'sindeki frekanstan yayın alıyorum hem de digitürk'ün tp'sindeki trt yayını var digitürk listesindeki trt'de gecikme var onun nedenini de yukarda yazdım digitürk trt frekansından yeniden iletim yaptığından arada gecikme oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 9 Kasım 2024; 15:34:7 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X