Şimdi Ara

Digiturk'un receiveri değişirse görüntü kalitesi artar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 25 yıllık tüplü Sony TV ile Digiturk yayınlarını makul şekilde alırken plazmaya geçiş yaptıktan sonra görüntü kalitesi felaket düzeyine indi. Ekranda kareleşmeler var. Renkler patlıyor. Siyah ve beyaz skalada kontrast kalmadı. DVD ile çok kaliteli görüntü veren plazma Digiturkte çuvalladı.

Digiturk ayarlarını kontrol ettikten sonra plazmanın servisiyle görüştüm. Bana önerileri Digiturk'un orjinal Philips receiveri yerine kart takılabilen Next gibi daha kaliteli bir receiver kullanmak. Görüştüğüm uydu receiveri satan kişiler de bunun mümkün olduğunu ve görüntü kalitesinde belirgin artış olacağını söylediler. Hatta biri yeterli bütçe varsa Triple Dragon marka receiver almamı, görüntünün çok daha iyi olacağını iddia etti.

Bu konuda tecrübesi ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• uydu yayınları dvb mpeg2 formatında oldugu icinrecevirden receivera fazla bir fark degismez.
  • Teşekkür ederim.
    Bu konuda tecrübesi olan başka arkadaş var mı?
  • TV yayınlarının çözünürlüğü, belli ne takarsan tak aynı görüntü çöznürlüğünde yayın alacağın için resimde kalitesinde fark olmaz , tek istisna HD tv yayınlarını izlerken olur. Plazma tv ni iyi kalitede almışsınız demek ki, ama yayınları hesaba katmamışsınız.aynı sorun LCD monitörlerinde de var 17 ile 19 inch monitörlerin çözünürlükleri aynı o nedenle istisnayi durumlar haricinde 17 ler de görüntü daha keskin .19 larda daha kötü( kötü demek pek doğru değil aslında birim alana düşen nokta sayısı daha az) ama tabii daha büyük.
  • selam........

ben digitürk e abone oldugumda bana kartlı alıcılarla seyredilebilecegi söylendi bende next YE-2005 DCI
    aldım ama servis gelince almadıgını söylediler ve almadıda orjinal alıcısını taktılar sorun çözüldü
    next elimde kaldı tabi

bilgine........
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.