Şimdi Ara

Digitürk'ün yeni sahibi kim olacak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
3
Favori
10.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Orijinalden alıntı: waywedie

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozan_26

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozan_26

Günlerden bu yana Gezi Parkı direnişine ilişkin haberleri yayınlamayan ve bu yüzden tepki gören NTV'nin patronu Ferit Şahenk'in, Digitürk'ün yeni sahibi olacağı öğrenildi.

Yav nasıl yayınlamadı, naklen yayınladı. Bende devamlı ve naklen NTV'den seyrettim.

İlinti şahane, digitürk bahane.

Bizim gibi daha bir başka millet yoktur. Nasıl görmek istiyorsak, hikayeyi hemen o şekilde yazıyoruz.

Şirket yönetmek profesyonellik ister. O kadar parayı babasının hayrına mı bastırıp ta digitürk'ü satın alıyor !? Tabiki para kazanacak. Ticaretin altın kuralı, para kazanmaktır.

Kim satın alsa, para kazanacak. Para kazanılmayacak işe, kimse parasını koymaz.

yayınlıyor ama bir Halk Tv değil kimse o riski almadı

Ama yayınlamıyor diyede boykot edelim diyenlerden değilim.Sadece sitedeki yazıyı aldım.

Digitürk'e dönersek öyle yada böyle bu çark dönecek.İster sahibi değişsin,ister lig ihalesi kazanmasın

2 yıl boyunca taahhütüm var öyle yada böyle devam ettireceğim ceza ödememek için...

Halk tv'nin Cumhuriyet Halk Partisi ile organik bağı var.

Ayrıca bu tv kanalı ile olan organik bağından dolayı devam eden mahkemesi var.

Ömür boyu, İş Bankasının gelirlerinin % 23,5'u benim olsa, bende parayı sağa sola savururdum. Boru değil, % 23,5 ve ömür boyu... Atatürk'ün mirası ve banka tüzüğünün değişmez maddesi olduğu için, partinin bu payı değişmiyor yani. Banka ne kadar kar etti, partinin de gelirleri aynı ölçüde artıyor. Bu kadar büyük oranda bir gelir, ideolojik bir kesimin eline geçince, (ne de olsa tüm partilerin bir ideolojisi vardır.) insanlara yolunu şaşırtıyor. Kısaca; parayı bende alsam, Halk TV'nin yaptığı yayından daha radikal yayın yapardım. 5 adam öldü dediler. Ben 500 adam öldürüldü diye haber yapardım. Yani versinler parayı, istenildiği gibi yayın yaparım.

Ayrıca o tv kanalına giren paraların, tv kanalı üzerinden kimlere plase edildiğini biliyoruz. Kısaca işi özü para... Bu nedenle hadiselere bakarken, ideoloji gözlüğünü çıkarıp bakarsak, akıllı Avrupalılar gibi davranmış oluruz. Yoksa nodullu oluruz. Ki, gözaltına alınanların çoğu gariban. Aileleri karakolun önünde sabahlamaktadır. Provakatörler ise, yevmiyeyi doğrultukları için, keyifle parayı yemeye başladılar bile...

Tekrar digitürk'e gelecek olursak, batanın yada satın alanın, iş bankasından sürekli % 23,5 'luk geliri yok ki, parayı savursun. Televizyonculuğu, televizyon işinden anlayan yapacak. Bu nedenle de televizyonculardan biri satın aldı.

Bizim kaygımız, bir sonraki sezonda maçları daha uygun fiyatlarla izleyebilir miyiz? Onun hesabındayız.

Yanlış bilgilendirme yapmayalım. Atatürk' ün mirası gereği CHP' nin bankada sedece temsil hakkı vardır temettü gelirleri Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumuna aktarılmaktadır.

CHP o kadar kar payı alsaydı muhtemelen bugün % 50 falan oy alırdı.

Yav temettü ne demektir. Ortakların bankanın karından aldığı kar yada karın bir bölümü demektir. Yani kısaca bankanın büyük ortağıdır ve banka yönetiminde partinin atadığı kişiler vardır.

Ayrıca İş Bankasının bir yılda dağıttığı en son temettü tutarı nedir biliyor musunuz? Kamuoyuna ilan edilen... İşte bu tutarın % 23,5'u hesaplayın bakalım ne tutuyor. Deli para !!!

Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumuna aktarılıyor diye belirttiğiniz pay, her yıl temettü gelirlerinden her yıl iki kuruma %1 tutarını geçmeyecek tutarlardır. Ayrıca da bu ödemeler mutlak değildir. Parti yönetimi bu ödemeler için her genel kurulda karar alır.

Benim yaşım 52. Cumhuriyet Halk partisinin Antalya İl teşkilatının muhasebe departmanında, 8 yıl önce çalıştım. Aynı zamanda partinin aktif üyesiydim. Şimdi işlerim nedeniyle yurtdışındayım. Bu nedenle parti ile aktif bağımı bitirdim. Bu nedenle bu konuları iyi bilirim. Partinin parası, bu milletin parasıdır. Milletin parasının çapsız parti yönetimi elinde, sağa sola savurmaya kimsenin hakkı yoktur. İşte bir önceki mesajımda, onun için söylemiştim, bu para kimde olsa, yolundan çıkarır diye... Sırf bu bitmez kaynak nedeniyle, partinin başına adam gibi adam diyebileceğimiz bir lider gelmiyor. Atatürk'ün mirası olan partinin durumu hepimizin içini acıtıyor. Sırf bu para yüzünden... Parti ne zamanki, parti ideolojisinden kurtulup, milletin ortak menfaatlerini düşünmeye başlar, işte o zaman adam gibi bir parti olur.

Daha da detaylı yazabilirim. Ancak konu partinin ne olduğu değil, digitürk'ün durumudur.

Bu itibarla, yanlış bilgilendirme yapmayalım derken, bir dahaki sefere iyi düşünürsünüz umarım.

Digitürk'e gelince; şirketin sahibi olan adam TMSF'yi yaklaşık bir yıl oyalamış. Şirketin tüm gelirlerini kendi hesaplarına aktarmış. Şirketi daha da borçlandırmış. Yani adamın görünen borcunun yanında, birde fona devredilen şirketlerin borçları var. Böyle olunca, el konulma kaçınılmaz oldu. Yeni devralan/alacak olan, tüm bu şartları göz önüne alarak devralmaktadır. Yani kısaca bu işe peşinen para ödeyip, şirketi satın alacak, şirketin borçlarını üstlenecek. Bir de üstüne üstlük, şirketi işletip, para kazanmaya çalışacak. Yani kısaca, bu kadar ağır şartlarla devralma işini, ancak televizyonculuğu bilen birisi yapabilir.

Tabi burada yazılanlar bizim için, züğürdün çenesini yorduğu misali, bizim için bi ton laf-ı güzaf... Bizim meselemiz, digitürk bizlere maçları daha pahalı izletir mi? Biz onun derdindeyiz.

Kolay gele...

Peki zaten showtv satıldı 400 küsür milyon dolara , toplam borç 450 milyon gibi bir meblağ idi, yani kalan 50 milyon dolar. Digitürk'ün %53'lük hissesi kabaca 1,5 milyar dolar . Hesapta bir yanlışlık yok mu sizce de ? Showtv'nin satıldığı ciner grup da, doğuş medya grubu da yandaş medya. Bu bir tesadüf mü?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzyville

Peki zaten showtv satıldı 400 küsür milyon dolara , toplam borç 450 milyon gibi bir meblağ idi, yani kalan 50 milyon dolar. Digitürk'ün %53'lük hissesi kabaca 1,5 milyar dolar . Hesapta bir yanlışlık yok mu sizce de ? Showtv'nin satıldığı ciner grup da, doğuş medya grubu da yandaş medya. Bu bir tesadüf mü?

Yandaş medya mı?

Konuya kutuplar üzerinden yada tarafgirlik açısından bakarak çözüm getirilemez.

Biraz önce NTV'ye İsmet Berkant ve Tarhan Erdem çıkıp, an ağır bir şekilde verdi veriştirdi. Yandaş medya olsaydı, ağır düzeyde eleştiri yapanları çıkarırlar mıydı !? Yani medya kuruluşları da ticari birer işletmelerdir. Kendine nereden çok gelir akacaksa, o doğrultuda yayın yaparlar. Bu işin yandaşı, candaşı yok yani... Biz vatandaşlara düşen görev, her kaynaktan yapılan açıklamayı alabilmeliyiz. Ama süzebilmeliyiz de !!! Alıyoruz ama süzemiyoruz. Gerçekten süzebilme yetisine sahip isek ve hala candaş, yandaş ayrımına giriyorsak, ideolojik davranıyoruz demektir. Süzemiyorsak, nodullu olmaktan kurtulamayız.

Daha düne kadar doğan grubu hükümetin karşısındaydı, şimdi yanında mı oldu !? İlgisi yok. Çarkı nereden döndürüyorsa, o doğrultuda hareket ediyor. Medya kuruluşlarının bu türden yaklaşımlarını yadırgamıyorum. Onlar para kazanmak için, istedikleri gibi yayın yapabilirler. Asıl iş, vatandaşta, millette biter. Yani süzmektir. Avrupalı, boşuna Avrupalı olmamıştır. Menfaatini de, menfaatine olmayanı da çok iyi süzer avrupalı...

El konulmanın gerekçesi sadece bahse konu kişi/gurubun TMSF'ye olan borçları değildir. El konulan ticari işletmelerin içi boşaltılmıştır. Yani ikinci bir uzan vakasıdır. Kısaca; el konulan şirket sayısı artabilir de...

Bu hadiselerde biz kullanıcıları asıl ilgilendiren mesele, yani bizim meselemiz, digitürk bizlere maçları daha pahalı izletir mi? Biz onun derdindeyiz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozzyville

Yandaş medya mı?

Konuya kutuplar üzerinden yada tarafgirlik açısından bakarak çözüm getirilemez.

Biraz önce NTV'ye İsmet Berkant ve Tarhan Erdem çıkıp, an ağır bir şekilde verdi veriştirdi. Yandaş medya olsaydı, ağır düzeyde eleştiri yapanları çıkarırlar mıydı !? Yani medya kuruluşları da ticari birer işletmelerdir. Kendine nereden çok gelir akacaksa, o doğrultuda yayın yaparlar. Bu işin yandaşı, candaşı yok yani... Biz vatandaşlara düşen görev, her kaynaktan yapılan açıklamayı alabilmeliyiz. Ama süzebilmeliyiz de !!! Alıyoruz ama süzemiyoruz. Gerçekten süzebilme yetisine sahip isek ve hala candaş, yandaş ayrımına giriyorsak, ideolojik davranıyoruz demektir. Süzemiyorsak, nodullu olmaktan kurtulamayız.

Daha düne kadar doğan grubu hükümetin karşısındaydı, şimdi yanında mı oldu !? İlgisi yok. Çarkı nereden döndürüyorsa, o doğrultuda hareket ediyor. Medya kuruluşlarının bu türden yaklaşımlarını yadırgamıyorum. Onlar para kazanmak için, istedikleri gibi yayın yapabilirler. Asıl iş, vatandaşta, millette biter. Yani süzmektir. Avrupalı, boşuna Avrupalı olmamıştır. Menfaatini de, menfaatine olmayanı da çok iyi süzer avrupalı...

El konulmanın gerekçesi sadece bahse konu kişi/gurubun TMSF'ye olan borçları değildir. El konulan ticari işletmelerin içi boşaltılmıştır. Yani ikinci bir uzan vakasıdır. Kısaca; el konulan şirket sayısı artabilir de...

Bu hadiselerde biz kullanıcıları asıl ilgilendiren mesele, yani bizim meselemiz, digitürk bizlere maçları daha pahalı izletir mi? Biz onun derdindeyiz.

Alıntıları Göster
    [

Digiturk sadece Lig yayınından ibaret değil, sırf ligi elinde tutup da diğer yayınların kalitesi düşecekse hiç olmasın daha iyi. Ama size genel olarak katılıyorum, kim yandaş kim değil vs bunalr müşteriyi ilgilendirmez. Müşteriyi sunulan hizmet ilgilendirir. Ben bundan önceki dönemde Digitürk'ün hizmetlerinden memnundum, (muhtemel) yeni yönetimden de beklentim, eski kanalrrın çizgisini bozmandan, ya da bir başka ifadeyle eski kanallar çıkarılmadan, yeni kanalların ekleenrek yayınların devam ettirilmesidir. Futbolseverler için ise tabii ki lig yayınının aynen devam ettirilmesi; ancak dediğim gibi, Digitrurk sadece Lig Tv'den de ibaret değil.

• Bence pek birşey değişmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEVLANA CELALETTİN

Bence pek birşey değişmez

Yani en iyisi o olur. Ben eminim ki, şu halinden bile müşterilerin büyük çoğunluğu memnudur Digiturk'ün. Yeni yönetimin tek yapması gereken bu kanalları koruyup, fırsat buldukça yeni kanllar eklemek, başka bir şey değil. Hatta işe de kendi kanallarını (Star tv Hd vs) ekleeyrek başlayabilirler, D-Smart anlaşmasını bozmak çok zararlı olmayacaksa eğer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swiftie Guy

quote:

Orijinalden alıntı: MEVLANA CELALETTİN

Bence pek birşey değişmez

Yani en iyisi o olur. Ben eminim ki, şu halinden bile müşterilerin büyük çoğunluğu memnudur Digiturk'ün. Yeni yönetimin tek yapması gereken bu kanalları koruyup, fırsat buldukça yeni kanllar eklemek, başka bir şey değil. Hatta işe de kendi kanallarını (Star tv Hd vs) ekleeyrek başlayabilirler, D-Smart anlaşmasını bozmak çok zararlı olmayacaksa eğer.

Şahenk te para çok,bişey olmaz,isterse getirir

merak ettiğim La Liga ve Euroloeague için açılan NTV Spor Smart kanalının geleceği

• arkadaşlar...digitürkü doğuş gurubu alıcağına göre inşallah platforma yeni kaliteli kanallar eklenebilir abone vatandaş olarak özellikle filim kanallarına moviemax horror ve moviemax science fiction yani korku ve bilimkurgu yayınlarını açıp sinemaseverler için eklemelerini dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartilkisi -- 4 Haziran 2013; 14:46:14 >
  • Ha şöyle ya... İşte asıl meseleler bunlar.

Kaliteli içerik, reklamsız maç yayını, Avrupai ölçülerde çekim kalitesi yayınlanan maçlar v.s.

İşte asıl konuşmamız gerekenler bunlar.

Eski şirket, maşallah milletten parayı çok iyi topluyordu ama maçların içine koyduğu reklamlarla maç keyfimizin içine ediyordu. Yani paralı kanallarda reklam yapılmasına karşıyım. Hadi reklam yaptın, 5 dakikada bir reklam yapılmaz ki !? Öyleki tam maça konsantre olduğumuz anda, çıkan reklam tüm keyfimizin içine ediyor. Kısaca eski yönetim, cebimizden paramızı alarak, maç keyfimizin içine ediyordu. İnşallah yeni yönetim bu hususta biraz daha anlayışlı olur ve en azından reklam sayısını biraz daha azaltır.

Birde derby karşılaşmaları hariç, yapılan maç yayınlarında kullanılan kamera v.s. yetersiz. 3-4 kamera ile koskoca süper lig maçını yayınlıyorlar.

İşte asıl konuşmamız gerekenler bunlar...

Saygılar, sevgiler.

• quote:

Ha şöyle ya... İşte asıl meseleler bunlar.

Kaliteli içerik, reklamsız maç yayını, Avrupai ölçülerde çekim kalitesi yayınlanan maçlar v.s.

Eski şirket, maşallah milletten parayı çok iyi topluyordu ama maçların içine koyduğu reklamlarla maç keyfimizin içine ediyordu. Yani paralı kanallarda reklam yapılmasına karşıyım. Hadi reklam yaptın, 5 dakikada bir reklam yapılmaz ki !? Öyleki tam maça konsantre olduğumuz anda, çıkan reklam tüm keyfimizin içine ediyor. Kısaca eski yönetim, cebimizden paramızı alarak, maç keyfimizin içine ediyordu. İnşallah yeni yönetim bu hususta biraz daha anlayışlı olur ve en azından reklam sayısını biraz daha azaltır.

Birde derby karşılaşmaları hariç, yapılan maç yayınlarında kullanılan kamera v.s. yetersiz. 3-4 kamera ile koskoca süper lig maçını yayınlıyorlar.

Saygılar, sevgiler.

serkan güzel ağabey...38 yaşımdayım ve on dört yaş büyüğümsünüz...forumdaşım size ağabey şeklinde hitap yaptığım için kızmayın...merakımı mazur görün fakat digitürk üzerinden sadece süperlig futbol maçlarınımı seyrediyorsunuz?...digitürk şebekesinin daha ziyade filimlerini izlerim...şifreli yayın platformunun filim paketi konusunda yorumlarınızı yazmanızı rica ederim...kendi fikirinizce yapımlar kaliteli yayınlanıyormu?...sansürlü yayından nefret ettiğim için soruyorum...yeni yönetim yapımlardaki sansürleri sizce arttırabilirmi?...merak ediyorum...şifreli yayına sansür kesinlikle yakışmaz...

• keşke iki şirket uzlaşsa tüm maçları tek paketten izlesek
  •  Digitürk'ün yeni sahibi kim olacak ?
  • Dsmart filim aralarında da reklam yayınlıyor dturkte yok

• quote:

Orijinalden alıntı: kartilkisi

arkadaşlar...digitürkü doğuş gurubu alıcağına göre inşallah platforma yeni kaliteli kanallar eklenebilir abone vatandaş olarak özellikle filim kanallarına moviemax horror ve moviemax science fiction yani korku ve bilimkurgu yayınlarını açıp sinemaseverler için eklemelerini dilerim...

Ya sende çok şey istiyon ha
    Dur hele bi satış gerçekleşssin sonra iste ne istiyorsun.
  • Garantiden çok kişi hesapini kapamış veya kartını iptal etmiş dturk dogusa geçerse aynı protesto olablir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartilkisi

quote:

Ha şöyle ya... İşte asıl meseleler bunlar.

Saygılar, sevgiler.

serkan güzel ağabey...38 yaşımdayım ve on dört yaş büyüğümsünüz...forumdaşım size ağabey şeklinde hitap yaptığım için kızmayın...merakımı mazur görün fakat digitürk üzerinden sadece süperlig futbol maçlarınımı seyrediyorsunuz?...digitürk şebekesinin daha ziyade filimlerini izlerim...şifreli yayın platformunun filim paketi konusunda yorumlarınızı yazmanızı rica ederim...kendi fikirinizce yapımlar kaliteli yayınlanıyormu?...sansürlü yayından nefret ettiğim için soruyorum...yeni yönetim yapımlardaki sansürleri sizce arttırabilirmi?...merak ediyorum...şifreli yayına sansür kesinlikle yakışmaz...

Aynen katılıyorum @tilki kardeşim. Yani yayın şifreli ise, zaten direkt izlenememektedir.

Eğer şifreli yayın, izleyici tarafından satın alınmışsa, bir sorumluluk başlamış demektir. Sözleşme yapıp, yayını satın alan kişi, evinde ne tür tedbirler alacak, o evi ilgilendir bir durumdur. Bu nedenle parası ile satılan yayına ilaveten sansür uygulanması doğru değildir. Kimisi 18+ kanalı izler, kimisi küfürlü bir film izlemekten mutlu olur, kimisi korku filmini takip eder.

Ama birde işte, tv kanallarını tepeden kontrol eden bir kuruluş var. Bu kuruluş üst kurul olduğu için anayasal bir kurumdur. Bu kurulu anayasal bir kuruluş haline getirende meşhur 12 eylül yönetimidir. Yani eski 27 Mayısçı zihniyettir. Yani bugünkü organik bağ içinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisidir. Yani incir çekirdeğini doldurmayacak, taksim parkı protestosunu gizli el olarak yöneten, finanse eden ve toplumu provake eden CHP'dir. Bu zihniyet öyle bir zihniyettir ki, içerinde dürüstçe çalışanları asla barındırmazlar. Ben zamanında partinin muhasebe departmanında çalışmışlığım vardır. Bu zihniyetin düşündüğü tek şey, köşe taşı olmak ve menfaatlerini korumaktır. Dolayısı ile RTÜK'ü başımıza bela eden bu zihniyet, 12 eylül yönetiminin güdüleyicisidir. Şimdilerde en azından şanslıyızki, Avrupa birliği uyumları çerçevesinde çok önemli adımlar atıldı. Eğer ergenekoncu zihniyet işbaşında olsaydı, bu konuları konuşamazdık bile...

Ben genelde maçlara bakarım, onun dışında haber programlarını takip ederim. Televizyonda beğendiğim bir şey olmazsa, belgesel izlerim. Belgeselde de saran bir şey olmazsa, kafa yorgun demektir, kaliteli sanatçının müzik programını izlerim. Filmlerde ise favorim, bilim kurgu filmleridir. Özellikle uzayda geçen sahneleri bol olan filmleri kaçırmadan izlerim. Ama toplam izlemeler içerisinde, film kanalları azınlıktadır.

Saygılar, sevgiler.

• Konu apayrı bir noktaya taşınmış görüyorum, serkan bey tek taraflı olarak görüşlerini paylaşmış aksi bir görüş te belirten olmamış.Yeri burası olmasa da konu buraya gelene kadar kimseenin madem bir itirazı olmamış ben de serkan beyin söylediklerine karşı bir kaç görüşümü belirtmek isterim.

Yani incir çekirdeğini doldurmayacak, taksim parkı protestosunu gizli el olarak yöneten, finanse eden ve toplumu provake eden CHP'dir.

CHP'nin içinde var olmanız, senelerinizi geçirmiş olmanız malesef şu anda sokağın nabzını tutabilmenizi sağlayamamış.
    Aslında söylediğinizin 180 derece tersine bir durum söz konusu olduğunu, mevcut durumun muhalefetsizlikten kaynaklanan bir birikmenin bir halk çığlığına dönüştüğünü anlamak gerek.
    CHP sizin söylediğiniz gibi bu denli güçlü bir organizasyonu yönetebilecek güçte olsaydı şimdi iktidar koltuğunda oturuyor olurdu.Halk A'sı B'si C'si hiç fark etmeksizin aynı safta.
    Birilerinin sürekli sizin faydanıza şunu yapıyorum diyerek onlara hiç söz hakkı tanınmadan yapılanlara karşı döküldü sokaklara.Elbette bunu fırsat bilen gruplar olacaktır ama bunları ordaki tüm insanlara mal etmek ordaki insanlara CHP'ci zihniyet ile sığ bir görüş ile sınırlamak sokaktakilerin daha fazla sokakta kalmasını gerektireck gibi görünüyor.

• ahan yandık .

doğuş grubu iyi ama çok para gözler ya

National Geographic Türkiye'den biliyorum her yıl fiyat artıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: adriana lima <3

ahan yandık .

doğuş grubu iyi ama çok para gözler ya

National Geographic Türkiye'den biliyorum her yıl fiyat artıyor

arkadaşım...doğuş gurubunun yayınlarını beğenerek seyrediyom...digitürk doğuş gurubuna yakışır... paragöz olduğunu nerden çıkardın?...neden ahanda yandık şeklinde üzülüyon?...national geographic türkiye derken dergisindenmi bahsediyon?...dergiyle televizyonu niçin karşılaştırıyon?...

• quote:

Orijinalden alıntı: -dehşet-

Konu apayrı bir noktaya taşınmış görüyorum, serkan bey tek taraflı olarak görüşlerini paylaşmış aksi bir görüş te belirten olmamış.Yeri burası olmasa da konu buraya gelene kadar kimseenin madem bir itirazı olmamış ben de serkan beyin söylediklerine karşı bir kaç görüşümü belirtmek isterim.

Yani incir çekirdeğini doldurmayacak, taksim parkı protestosunu gizli el olarak yöneten, finanse eden ve toplumu provake eden CHP'dir.

CHP'nin içinde var olmanız, senelerinizi geçirmiş olmanız malesef şu anda sokağın nabzını tutabilmenizi sağlayamamış.
    Aslında söylediğinizin 180 derece tersine bir durum söz konusu olduğunu, mevcut durumun muhalefetsizlikten kaynaklanan bir birikmenin bir halk çığlığına dönüştüğünü anlamak gerek.
    CHP sizin söylediğiniz gibi bu denli güçlü bir organizasyonu yönetebilecek güçte olsaydı şimdi iktidar koltuğunda oturuyor olurdu.Halk A'sı B'si C'si hiç fark etmeksizin aynı safta.
    Birilerinin sürekli sizin faydanıza şunu yapıyorum diyerek onlara hiç söz hakkı tanınmadan yapılanlara karşı döküldü sokaklara.Elbette bunu fırsat bilen gruplar olacaktır ama bunları ordaki tüm insanlara mal etmek ordaki insanlara CHP'ci zihniyet ile sığ bir görüş ile sınırlamak sokaktakilerin daha fazla sokakta kalmasını gerektireck gibi görünüyor.

Orada sokağa dökülenlerin tamamının CHP zihniyetine dahil olduğunu söylemedim zaten... Ama neyi söyledim. Süzebilirsen, Avrupalı olursun, süzemezsen nodullu olursun.

Gösteriye çıkıpta protesto etmek demek, yakmak yıkmak demek değildir. Öyle yapılırsa, bir anda inandırıcılığınız biter. Ki, öyle olmuştur. Yani yine o beğenmediğimiz AKP'nin tuzağına düşülmüştür. Ki, ben CHP'de aktif görev almış biriyim. Kısaca yapılan eylemin bir amacı olmalıydı. Neydi amaç? 12 tane ağacın kesilmesi yerine eski askeri binasının simüle edilmesine mi karşı olundu !? Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının çoğu öyle gördü, öyle anladı. Demekki, eylemi düzenleyenler anlatamadı. Zaten o kadar yakıp yıktıktan sonra, millete neyi anlatabilir ki?

Daha da açıkça yazayım ! Londra'dan emir verildi. Türkiye karışacak denildi, provakatörler sahne aldı. Şimdi yevmiyelerini aldıkları için, göbeklerini kaşıyıp, çıtır çıtır yemekle meşguller. CHP Kadıköy mitingini neden iptal edip, en üst düzey parti yönetimi ile taksim meydanına geldi? İnsanlar biraz daha provake olsunlar diye... Bu tür bir girişimin kime faydası var.

Diğer taraftan her insanın mevcut hükümete bir yerden kızgınlığı var. Orası doğru... Kimisinin içki sınırlamasından, kimisinin başka bir uygulamadan dolayı... Ancak protesto edeceğim diye memleketi yakıp yıkmaya kalktın mı? Hiç bir haklılığın kalmaz. Şimdi herkes düşünüyor ki, hükümete iyi bir uyarı oldu !? Ne alaka? Adamlar daha ezici bir çoğunlukla tekrar iktidara gelecekler. Bu durumu Londra'dakiler bilmiyor mu? Tabili biliyor... Ama onların amacı, Türkiye'nin etkinliğini ve ilerlemesini frenlemektir. Ki, onlar amaçlarında başarılı oldular. Hükümet oynanan oyunu iyi analiz ettiği için, Londra'da karar alanların maksimum hedeflerine ulaşmasını engellemiştir. Ama yinede Londra'dakiler bu işte karlı çıkmıştır.

Olan Türkiye Cumhuriyetine, bu tuzağa düşen Türk insanına olmuştur. İşte onun için yazdım, uyanık olmazsanız, nodullu olursunuz diye...

Neyse... Bu hadisenin gerçekleri bunlardır ve biz uyanana kadar bizi nodullayan çok olur.

Tekrar digitürk'ün durumuna gelecek olursak; ne kadar şirket varsa, eski patron içini boşaltmış. Topladığı paralarla, yurtdışındaki karlı şirketlere ortak olmuş. Yani memleketdeki şirketlerin durumu vahim. TMSF'ye neden daha önce müdahale etmedin diye, eleştiriler geldi bile... TMSF'nin başındaki kişi üçlü kararname ile görevden alınırsa, şaşırmayalım. Zira ikinci bir uzan vakası yaşandı ve basına açıklanmamış bir çok dedikodudan bahsediliyor. Yani birileri yine Türkiye'nin sermaye birikimini yurtdışına kaçırma girişiminde bulunuyor. Digitürk'e de el koyabiliriz diye açıklama var. Bu açıklamanın aslı, şirketlerin içinin boşaltılmış olmasıdır. Yani şirket profesyonel yönetimleri, profesyonelce kaynak yönetimi yapmayıp, gelirleri patronun hesaplarına aktarmışlar. TMSF'nin başındaki kişi, biraz fazla toleranslı davrandığı için, horzumcu, horzumlamış yine... Olan yine milletin parasına oldu. Temiz yürekli Türk insanının kafası karıştırılıp, ideolojik meselelerle uğraştırılıp, milletin parası iç edilmektedir.

Kısaca; bu hadiselerin arkasında Londra'dakilerin çıkarları yatmaktadır. İşte asıl konuşmamız gerekenler bunlardır.

Saygılar, sevgiler.

• İnsanalrı öldüreceksiniz, komaya sokacaksınız, binlercesini yaralayacaksınız, çapulcu diyeceksiniz ayyaş diyeceksiniz, ideolojist diceksiniz, CHP'li diyeceksiniz, plastik mermi sıkacaksınız, biber gazını sıkarken insanların kafasına nişan alacaksınız sonra yine halkı suçlayacaksınız.Bugün sorumluluk sahipleri bile kalkıp hata yaptık özür dileriz derken siz çıkıp burda hangi dünyada hangi avrupalı görüşten bahsediyorsunuz.Sığ şekilde düşünüp hala kafanızdaki kurgulara tutsak gerçekleri görmekten çok uzaksınız.Evet bunların yaşanması ülkeye zarar veriyor ama bundan ders çıkarabilirsek, bunun bir halk hareketi olduğunu anlayabilirsek gelecek kuşaklara daha güzel bir gelecek bırakabilirz.Ordaki insanların çoğu bu ülke için kaygılanan insanlar ve yine çoğu bu üllke için ayakta siz kalkmış bu insanalrı hiç alakası olmayan bir konuda provakatörlükle CHP'ci zihniyete sahip olmakla ya da her neyse.Her kesin bir etiketi olayabilir.İlla yaftalamak mı gerekiyor.Her sabah o meydanların nasıl temizlendiğini o atılan biber gazlarının kimerle birlikte meydanlarda süpürüldüğüne bakmak lazım.Kalkmış lise öğrencileri meydanları temizlemeye gelmişse bu kadar da provakatör olunmaz ki.İnsanalrda takıntı olmuş yok ideoloji yok provakatör yaftalaması.CHP ile ilgisi olmayan bir olayı ha bire CHP de çalıştığınız yıllardan örnekler vererek bağdaştırmaya çalışmanızı da anlayamıyorum.Askeri vesayetten çekmiş halk sivil vesayet de istemiyor o kadar.yani CHP nin içinde Halk kelimesi geçiyor diye bunun bir Halk haretketi olduğu ile ilgili bir bağdaştırmanız varsa da bilemem.zaten ancak o kadar ilinti bir durum.Sadece kafamızda kurmak yerine ne olduğuna bakmamız gerek.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.